İleti Sayısı: 2,694
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
Avusturya için açılacak idea sırası en iyi nasıl olmalı ?
Hangi ülkelerle dost olup hangi ülkelerle savaş yapmak daha mantıklı ?
•
İleti Sayısı: 1,419
Imperium:
25
01-04-2016, 19:10
(Son Düzenleme: 01-04-2016, 19:11, Düzenleyen: Redtay.)
HRE kurmayı düşünüyorsan diplomatic ve influence önemli. Macaristan ve Bohemya PU'lar için yine influence gerek , askeri olarak quailty alabilirsin Ilk 3 idea sıralaması böyle olabilir.
Aşağıdaki 1 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Royal Guard
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
Ülkelere düz mantık ittifak önerisi de veremeyiz, EU IV %100 statik başlangıca sahip değil. Rival gibi dinamik mekanikler var. Yani AI'nın seçtiği rivallar bilinirse daha güzel bir cevap verilebilir.
•
Imperium:
25
Sevilla - English Channel - Bordeaux gibi kolonicilik için önemli ticari bölgeler ve o bölgelere giden yolları elinde bulundurmadıkça koloni kurman mantıksız. Sana çok bir getirisi olmaz. Ancak Fire'in dediği gibi koloni ülkelerini bağımsız kalmalarına sebep olarak Avrupalı devletlere ağır darbeler vurabilirsin.
•
İleti Sayısı: 271
Imperium:
0
Osmanlı da Make Constantinople Capital görevinin özelliklerini bulamadım bir türlü. Event modifier ve mission da yok. Nerede acaba ? Görevin özelliği sünni olduğu için onu değiştirmek istiyorum.
•
İleti Sayısı: 2,694
Imperium:
15
Osmanlı ile oynarken taktik nasıl olmalı ?
ileri yıllarda batı ordusu Osmanlı ordusuna karşı gözle görülür bir üstünlük kuruyor (20k fransız askeri 50-60k Osmanlı askerini harcayabiliyor) bunu engellemek için ne yapabilirim ?
Hem toprak fethedip hemde teknolojide nasıl hızlı gelişebilirim ? (core için çok fazla adm harcamak zorunda kalıyorum)
Askeri ve ekonomik alanda güçlü bir Osmanlı için hangi idealar iyi gider ?
•
İleti Sayısı: 279
Imperium:
5
Paradox interactive klasorunden eu4 klasorune giriyorsun desicions diye klasor var onun icinde birde osmanli daha cok kodlanirken TUR yaziliyor o yuzdende bulamamis ola bilirsin.
•
İleti Sayısı: 207
Imperium:
1
Şimdi AI Otto fazla aptal o yüzden 20 klık Fra ordusu 60 k yı uygun şartlarda keser. AI Otto idea seçimlerini de aptalca yapıyor.Oyuncunun elinde Otto yenilmezdir. Core meselesinde ise admin ideasında %20-%25 lik core ideası var Ottonunda millets ideası var %33 de o azaltıyor daha ne olsun.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...
•
İleti Sayısı: 279
Imperium:
5
@Royal Guard sana simdi hangi idea alacagini soyleyemem cunki her kesin ayri bir fikri idealarla ilgili iste en iyi onere bilecegim idea offensive seni baya rahatlatir.Taktik olaraksa sirbistan ve bosnayi hemen alman lazim avusturyaya vyana kadar kendine yol acmalisin ki western focusla batilalasa bilesin.
•
İleti Sayısı: 271
Imperium:
0
Teşekkürler. Orayı da keşfettiğime göre oyunda bayağı bir değişiklik yapabilirim.
•
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
E moralsiz orduyu alir tabii. Oyle hesaba katilmayan ozel durumlardan bahsetceksek full moral 20 lik Fransiz ordusuna 10 tech falan gerideyken nomad tech hordela stackwipe attigimi bilirim .
•
Imperium:
25
İstilacı diye bir kavram duymadım eu4'de. Biraz daha açar mısın neyden bahsetmek istiyorsun?
•
İleti Sayısı: 150
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
05-04-2016, 08:22
(Son Düzenleme: 05-04-2016, 08:23, Düzenleyen: semihuygur.)
General kaptan kaşif vs üretirken bir de conquistador diye bi seçenek var
•
İleti Sayısı: 2,134
Imperium:
1
Hem general olarak kullanabiliyorsun hemde karada kapalı yerleri açıyor. Aslında bunun biraz geliştirilmesi lazım. Mesela conquistadorlar eski dünyada generalken eksi etki alsa veya ormanda savaşırken artı verseler en azından.
Aşağıdaki 1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Momlak
İleti Sayısı: 150
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
Dünya haritasında kapalı yer kalmadı ben daha yeni kullanabiliyorum :)
•