İleti Sayısı: 624
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
14
22-08-2017, 22:01
(Son Düzenleme: 22-08-2017, 22:02, Düzenleyen: İlber Ortaylı.)
Evet talimli orduların daha iyi savaşması hoş bir mekanik ancak bu bana biraz eksik gibi geldi çünkü bu sistemde talimli ordu elde etmek zor gözükmüyor ki bunu da geçtim ki evet orduya yeni gelen askerler tecrübe eksiltir bir bölükte ama savaşı tatmış bir asker kat kat fazlasını tecrübe edinir. Zaten çok fazla savaşlar adına stratejik özelliği çok bulunmayan bir oyun eu 4 ve bunu değiştirmeye çalışıyorlar biraz ama biraz eksik kalmış bence sonuçta herkesin rahatlıkla elde edebileceği bonuslar savaşların kaderini çok değiştirmeyecektir. Bence güzel düşünüp boş adım atmışlar.
İleti Sayısı: 2,839
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Şu oyuna eklenmesi gereken en önemli özellik lojistik sistemidir. Üstüne paralı asker sistemininde değiştirilmesi gerek. Ama onun yerine böyle gereksiz özellikler ekleniyor. Bu bildiğin ver parayı talim ile daha iyi askerleri elde edebilmenin kilidini aç demek gibi birşey. DLC sahibi olmadan oyun normal halinden çok daha zor ve giderek dahada zorlaşıyor. Kıçıkırık mobil oyunlardaki sistemden hiçbir farkı kalmadı.
İleti Sayısı: 1,140
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
5
Mandate ile gelen sur yıkma mekaniği de aynı şekilde pay to win mantığıydı mesela.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
•
İleti Sayısı: 2,131
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
Ordu içinde şöyle olur. Oyun başı düzenli ordu limiti olur çok az olacak şekilde ordunun çekirdeği olurlar geri kalanı mali duruma göre paralı ordu olur ve paralı askerler şimdikinden biraz daha ucuz olur. Sonra düzenli ordu limiti artar ve yavaş yavaş sayıları çoğalır. Düzenli askerleri paralılardan daha üstün yaparsınki bu getirdikleri mekanik işe yarar bu konuda böylece oyuncu ve ai zaman içinde düzenli orduya kayar. Osmanlı ve doğu ülkelerine has tımar sistemi yaparsın ufak bir hassa orduları olur gerisi savaş zamanı çağrılan tımarlı askerler olur tabi bu tımarlılarda paralı ordu gibi düzenliden bir tık aşşağıda olur böylece misal Osmanlı oyun başı Avrupa'ya karşı üstün olur ama Avrupa'daki düzenli ordular zaman içinde arttıkça Osmanlı ordusu onlara karşı aciz kalmış olur hassaya yüklenir tımarlar etkisiz kalır. Sonra bir reform yapılır ve Avrupa ordu düzenine geçer gibi şeyler olabilir bu yukarıda anlattığım ikmal sistemiyle beraber. Böylece oyun harita boyamaktan bir adım daha kurtulmuş ve zevki iki katına çıkmış olur. Keşke yapsalar.
Aşağıdaki 1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• baywatch06
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
Ticaret politikalarından nedense çok yüksek beklentim var. Vov demek istiyorum.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 1,189
Imperium:
19
İkinci görselde "Religious Center" dediğine göre din yayma/yayılma özelliği gelmiş olmalı.
•