İleti Sayısı: 12,346
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
31-01-2020, 02:24
(Son Düzenleme: 24-02-2024, 13:10, Düzenleyen: Attila the Hun. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Etkinlik Düzeni
Zorluk: Emperor
Harita: Continents
Harita Boyutu: Huge
Oynanacak Medeniyet: Venedik
Oyun hızı: Epic
Etkinlik İşleyişi
Katılan herkes 20 tur oynar. 20. turdan sonra save dosyasını, yaptıklarını ve vasiyetini konudan paylaşır. Sıra sonraki oyuncuya geçer.
Katılımcılar:
•
İleti Sayısı: 4,788
Imperium:
61
•
İleti Sayısı: 3,664
Imperium:
54
•
İleti Sayısı: 3,318
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
56
•
İleti Sayısı: 29
Imperium:
0
Katılıyorum, katılamıyorum arkadaşlar hanımdan izin çıkmadı.
•
Imperium:
100
Bugün oyuna başlıyorum. Oyun bitince konu altından paylaşımımı yaparım.
•
Imperium:
100
09-02-2020, 14:56
(Son Düzenleme: 09-02-2020, 14:57, Düzenleyen: PCOyun.)
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Gurt
Imperium:
61
Eline sağlık. En kısa zamanda ben de turumu oynayacağım. Barbarlara biraz erken mi saldırmışsın sanki? 2vs1 gibi durum şu an.
•
Imperium:
100
Dikkatli oynanırsa hiçbir sıkıntı yaratmazlar. Barbarların sahip olmadığı iyileşme mekaniğini kullanarak rahatlıkla alt edebilirsin.
•
Imperium:
61
Hangi poliçeyi almak daha avantajlı olur?
•
Imperium:
56
Save dosyalarının yerleri:
Steam için Steam klasörü\userdata\kullanıcı id'si\8930\
Steam'den yüklü değilse ise Belgelerim\My Games\Sid Meier's Civilization 5\Saves\single
Aşağıdaki 1 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Gurt
Imperium:
100
(11-02-2020, 12:18)Ragnvaldr : Save dosyalarının yerleri:
Steam için Steam klasörü\userdata\kullanıcı id'si\8930\
Steam'den yüklü değilse ise Belgelerim\My Games\Sid Meier's Civilization 5\Saves\single
Ufak bir düzeltme yapayım: Cloud save dosyaları steam klasöründe bulunuyor. Normal saveler ise belgelerimde bulunuyor.
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Ragnvaldr
Imperium:
61
12-02-2020, 15:04
(Son Düzenleme: 12-02-2020, 15:04, Düzenleyen: Gurt.)
ENRICO DANDOLO 20-40
Ağır yara alınca iyileşmesi için savaş meydanından askerlerimizi geri çekip dinlendirmek zorunda kaldık.
İyileşen askerlerimiz barbarları silip süpürdü.
Poliçemizi meclisimizden geçirdik.
Kaşifimiz geldi ve şehrimizi geliştirmeye devam ettik.
Kaşifimiz bir harika ve barbar kampı buluna ters istikamette ilerlemeye devam etti.
Şehir devletinin isteklerini yerine getirdik ve ilişkilerimizi geliştirdik.
Keşfettiğimiz barbar kampından barbarlar gelmeye başladı neyse ki askerlerimiz tam zamanında gelmeyi başardı.
Save
@ Onur34
•
Imperium:
100
12-02-2020, 16:22
(Son Düzenleme: 12-02-2020, 16:22, Düzenleyen: PCOyun.)
@ Gurt
Ben ilk poliçe olarak Tradition, sonrasında ise ilerleme yapmadan Liberty açıyorum. Tradition başkentte +3 kültür sağlıyor, Liberty ise şehir başına +1. Özellikle Venedik oynadığımızı göz önünde bulundurursak Tradition daha faydalı olurdu ama yine de çok büyük bir fark yaratmayacaktır.
•
Imperium:
61
Dün sordum cevap veren olmayınca ben de kendime göre en iyisini aldım.
•
İleti Sayısı: 29
Imperium:
0
15-02-2020, 18:11
(Son Düzenleme: 15-02-2020, 18:16, Düzenleyen: roquentin.)
(12-02-2020, 16:22)PCOyun : @Gurt
Ben ilk poliçe olarak Tradition, sonrasında ise ilerleme yapmadan Liberty açıyorum. Tradition başkentte +3 kültür sağlıyor, Liberty ise şehir başına +1. Özellikle Venedik oynadığımızı göz önünde bulundurursak Tradition daha faydalı olurdu ama yine de çok büyük bir fark yaratmayacaktır. Forumdas bundan ilk dört sehirde bedava aquadect ve baskentte ilaveten yüzde 15 büyüme bonusunun haberi var mi? Liberty'nin bonuslarindan faydalanmak için daha dogrusu traditionla yarisabilmesi icin minimum 6 sehire ihtiyacin var. Malum sehir basina +1 üretim tek sehirde komik kaliyor.
(12-02-2020, 17:32)Gurt : Dün sordum cevap veren olmayınca ben de kendime göre en iyisini aldım. Forumdas sen de biraz honor acsaydin ortaya karisik güzel olurdu hem barbarlarla ikiye tek kalmissiniz yardimi dokunurdu...
•
İleti Sayısı: 3,664
Imperium:
54
ENRICO DANDOLO 40-60
İlk işimiz topraklarımıza gelen barbarları def etmek oldu
Mayalar ile ilişkilerimizi geliştirdik.
Keşif seferlerimiz için bir scout daha satın aldık.
İspanyollar ile karşılaştık.
Başkentimizi geliştirmek için nehir yatağının çevresine tarlalar kurmalıyız. Bunun için de ilk önce ormanlardan kurtulmamız gerek.
M'Banza Kongo'yu korumamız altına aldık.
Kongo'dan aldığımız savaşçı ile beraber güneyimizdeki barbarlara karşı savaşıyoruz.
Liberty'de ilerlemeye devam ediyoruz. Bunun yanında askerlerimizi ülkemize geri çektik ve araştırma olarak writinge başladık.
Tüccarımız bitmeye yaklaşırken yanlışlıkla yarım bıraktığımız fidanlığı bitiriyoruz.
Oyunun sonunda ise doğuda iki şehir devleti daha keşfediyoruz.
Vasiyet
- Denizlere açılmanın bir yolunu bul.
- Kongo poliçeden çıkacak tüccar ile yutulabilir.
@ Ragnvaldr
•
Imperium:
56
ENRICO DANDOLO 60-80
Başladığımız kıtanın doğusunda bir barbar kampı bulduk. Belgrade okçularının bu barbarlara saldıracağını düşünüyoruz, barbarların canları azken saldırarak hem scoutlarımıza tecrübe kazandırıp hem de Belgrade'ın barbar kampı temizleme görevini bitirebiliriz.
Bu sırada topraklarımıza yeni katılan tepelere maden kuruyoruz. Askerlerimizi ise güneybatıdaki barbar kampıyla ilgilenmeleri için gönderdik.
Karavanımızı tek seçenek olan Kongo'ya gönderdik, şehrimizde ise Shrine yapımına başladık.
Maalesef barbarları öldüremedik ama kampı temizleyip 37 altın kazandık, tamamladığımız görev sayesinde de Belgrade ile ilişkilerimiz arttı.
Güneybatıdaki barbarların gemi desteği varmış. Bu nedenle güneydoğudan saldırmaya çalışacağız, bu sırada oradaki harabeleri de keşfettik.
Writing teknolojisini bitirdik ve harabelerde şans eseri Masonry teknolojisini bulduk. Bunun sayesinde şekerimizdeki marsh'ı temizleyebiliriz. Bize bırakılan vasiyet dolayısıyla gemi teknolojisini araştırmaya başladık.
Barbar kampını temizledik, 37 altın kazandık.
Shrine inşası bittikten sonra Library'e başladık. Madeni inşa eden işçilerimizi de şekere gönderdik.
Süremiz biterken askerlerimiz şehrimizde canlarını dolduruyor, işçilerimiz marsh'ı temizlemek için çalışıyor. Kuzeydeki ve doğudaki scoutlarımız ise barbarlara yakalanmadan etrafı keşfetmeye çalışıyor.
Save
Vasiyet- Doğudaki muzları almak için jungle temizleme teknolojisi iyi olabilir.
@ PCOyun
•
İleti Sayısı: 2,843
Imperium:
15
venedikle liberty almanın pek bir mantıklı tarafı yok.bir nebze tradition uygun sayılır ama piety + patronage veya piety+ aestetics venedik için daha uygun seçimler. wonder odaklı oynamanız,gelen büyük insanları manufactory olarak değerlendirmeniz size galibiyeti getirecektir. city stateleri puppets yapmak pek karlı bir iş değil bence.city statelerden gelen bonuslarla tek şehriniz hızlıca büyüyecektir.
•
Imperium:
100
16-02-2020, 22:58
(Son Düzenleme: 16-02-2020, 22:59, Düzenleyen: PCOyun.)
•
|