Hikaye: Sami'nin Maceraları
2. Bölüm: Temmuz

Oyundaki adı Hay Month (saman ayı).

1 Temmuz:
Altıncı ağacı da kestikten sonra hepsini evin olacağı yere sürükledim. Taşıdıktan sonra gövdeleri tomruğa çevirmeye başladım. Birini çevirdikten sonra çapak balıklarını yiyip yattım. İkindi vakti tekrar uyandım. Kalanları da tomruğa çevirdikten sonra yemeğe gömüldüm, turna balığının bir kısmını yedim. Yemek bittikten sonra duvarın kuzeybatı köşesini yapmaya başladım.

2 Temmuz:
Yoruldum, turna balığının üçte birini daha yiyip dinlendikten sonra duvara devam ettim. Duvarı bitiremesem de bitirmeye yanaştım. Sabahın biraz yiyip uykuya daldım. İkindi vakti balığa çıktım. Bir tane kızılgöz yakaladım. Bunu ruhlara hediye babında suya geri atıp ava devam ettim.

3 Temmuz:
Sabah bir sudak yakalamayı başardım. Hazır olması bir saat civarı süreceğinden duvarın yapımına devam ettim. Kısa bir çabanın ardından duvarın üçüncü köşesi de bitti, balığın pişmesi bitmedi. O yüzden arada bir ağaç daha keseyim dedim. Pişmiş sudağı yedikten sonra ağaçları kesmeye devam ettim. Dördüncü ağacımı keserken uykum geldiğinden kuşluk vaktinde barınağıma geçip uzandım. Akşamüstü bir şey yürüyor zannedip erkenden uyandım. Tekrar yatamayacağımdan dolayı ihtiyaçlarımı giderip tekrar balığa çıktım. Gece vakti üç tatlı su gelinciği, bir de çapak balığı avladım. Onlar pişerken bir ağaç daha keseyim dedim.

4 Temmuz:
Ağacı kestikten sonra geri dönüp tatlı su gelinciklerinden birini yedim. Ağaçları kesmeyi tamamladığımdan hepsini evin önüne sürükledim. Aslında fazladan bir ağaç daha kesmiştim ama o da gerekli olduğundan bunu çok da umursamadım. Gövdelerin birini tomruk hâline getirdikten sonra sabah yağmurun ortasında kendimi barınağa atıp yattım. Akşam uyandığımda hâlen yağmur yağıyordu. Bir tatlı su gelinciğini daha yiyip ağaç gövdelerinin yanına gittim. Kuş sesi duyunca yanılıp tuzağa gittim, kuş muş yoktu. Geceye kadar gövdelerin altısını da tomruğa çevirdim. Sonra kalan son tatlı su gelinciğini ve çapak balığının yarıdan fazlasını yiyip binanın bir duvarının daha inşasına başladım.

5 Temmuz:
Sabaha karşı çapak balığının kalanını yiyip balığa çıktım. Öğleden hemen önce iki çapak balığı yakaladım. Ateşi yakmak için 40 dakika uğraştım. Balıkları hazırladım. Biraz gözlerim kapandı, sonra açlıktan tekrar uyandım. Balıklardan birini yiyip tekrar yattım. Gece evin inşasına devam ettim.

6 Temmuz:
Duvarın bir kısmı daha bitti. Öteki balığı da yiyip balık avına gittim. Bir turna balığı avladım, balığı çektikten sonra salın üstünde uyuyakaldım.

7 Temmuz:
Sabah uyandım, kıyıya döndüm. Balık hazır olana kadar iki ağaç daha keseyim dedim. Onları kesip turna balığının bir kısmını yemeye gömüldüm. Bir ağaç daha kesip barınağa dönüp uyudum. Bir şey duyduğumu zannedip akşamüstü uyandım, aç olduğum için turna balığının bir kısmını daha yiyip ağaç kesmeye geri döndüm. Kestiğim ağaçların gövdelerini taşıdım. Sonrasında biraz daha yemek yiyip tuzağı kontrol ettim.
Bu sıralar hep yağmur yağdığından hava tahmini yapmaya karar verdim. Tahminen bugün de yarın da yağmur yağacaktı, sıcaklıklar pek değişmeyecekti, yine terleyecektik.
unknown.png
Balığa çıktım.

8 Temmuz:
Salda uyudum, açlıktan tekrar uyandım. Balık tutmaya devam ettim. Beş çapak balığı avladım. Pişirip birini yiyip uyudum, akşam tekrar uyandım. Gövdelerin dallarını kesmeye başladım.

9 Temmuz:
Hepsini kestikten sonra bir çapak balığı daha yedim. Yemek bittikten sonra duvarın bir kısmını daha inşa etmeye başladım. Yaklaşık yarısına kadarını tamamladıktan sonra bir balık daha yedim. Biraz daha devam ettim yapıya, sonrasında kuşluk vakti barınağa gidip uyudum. Akşam uyandım, bir çapak balığı daha yedim. Duvara devam ettim.

10 Temmuz:
Duvarın bir kısmını daha tamamladım. Böylece üç köşe tamamlanmış oldu, dördüncüsü için ağaç kesmeye başladım. Beş ağaç kesip yattım. Kalan son balığı da yediğim için tekrar balığa çıktım.

11 Temmuz:
İki kızılgöz ve bir sudak avladım. Kızılgözlerden birini ruhlara verip ava devam ettim. İkindi vakti bir kızılgöz daha avladım. Herhâlde ruhlar kendilerine sunduğum balığı kabul etmemişti. Kızılgözleri ve sudağın yarısını yiyip uyudum.

12 Temmuz:
Sabah tekrar uyandım. Sudağın kalanını yedikten sonra başka yiyeceğim kalmadığı için tuzağı kontrol ettim. Tuzak boştu. O yüzden balığa çıktım. Akşamüstü bir tatlı su gelinciği, bir turna balığı, bir de kızılgöz avladım. Kızılgözü ruhlara verdim. Kabul ederler herhâlde.
Balıklar pişerken bir ağaç daha kestim. Sonrasında turna balığının pişmesini yarım saat daha bekleyip tatlı su gelinciğini yiyip yattım.

13 Temmuz:
Kuşluk vakti uyandım, turna balığının bir kısmını yiyip ağaç kesmeye gittim. Kesilen ağaçları sürükledim. Balığın bir kısmını daha yiyip ağaçları tomruğa çevirmeye başladım. Bu sırada bir çakır gördüm ama önemsemedim:
unknown.png
Hepsini tomruğa çevirince biraz yemek yiyip dinlenip binanın güneybatı köşesini yapmaya başladım. Yarıya yakınını bitirsem de olduğum yerde uyuyakaldım.

14 Temmuz:
Öğleye yakın uyandım. Balığa çıktım. Bir tatlı su gelinciği, bir de kızılgöz avladım. Kızılgözü ruhlara sunup ava devam ettim.

15 Temmuz:
Geceye kadar başka bir şey avlayamadım. Elimdeki balığı pişirmeye koyuldum. Çoğunu yediğim için tekrar ava çıkmam gerekti. Bu sefer iki çapak balığı avladım. Döndüm, bunlar pişerken içim geçti, biraz uyumuşum. Uyandığımda balıkların birinin yarısını yedim. Sonra binanın yapımına devam ettim. Sonra tekrar uykum geldi, biraz daha uyudum. Akşam uyandım, diğer balığı da yediğim için tekrar ava çıktım.

16 Temmuz:
Bir sudak tuttum. O pişerken evin dördüncü köşesini de bitirdim. Sonra ağaç kesmeye devam ettim. Bir ağaç kesip sudağa yumuldum. İki ağaç daha kesip tekrar balığa gittim. Arada uyusam da bir alabalık tutmuştum. Alabalık pişerken bir ağaç daha kestim. Alabalığın pişmesini bekledim, birazını yiyip yattım.

17 Temmuz:
Sabah uyandım. Alabalığın birazını daha yedim. Sonra iki ağaç daha kesip ev inşaatına sürükledim. Bunları tomruğa çevirdim. Sonra biraz yiyip dinlenip duvarın esas olarak son kısmının inşasına başladım. Yarıya yakınını bitirdim, biraz yiyip uyudum.

18 Temmuz:
Uykum sanırım bugünlerde düzene girmişti. Balığa çıktım. Bir tatlı su gelinciği, dört de kızılgöz tuttum. Kızılgözler kısa zamanda pişti, hepsini yedim. Tatlı su gelinciği pişerken ev inşasına devam ettim. Piştikten sonra balığı alıp tekrar ev inşasına döndüm. İnşayı bitiremesem de bayağı ilerlemişim. Barınağa gidip uyudum.

19 Temmuz:
Uyandığım gibi balık avına çıktım. İkindi vakti bir sudak takıldı. Bu pişene kadar inşaata devam ettim. İnşa bittikten sonra balığın üçte ikisini yuttum. Sonra kapı yapmaya başladım. Sonuçta kapısız ev olmazdı. Kapı için yerdeki kerestelerin bir kısmını kullandım. Gece tekrar balığa çıktım.

20 Temmuz:
Sabah bir sudak tuttum. Onu yedim, sonra tekrar balığa çıktım.

21 Temmuz:
Bir sudak daha tuttum. Onu da yedim, tekrar balığa çıktım. Salın üstünde uyudum. Açlıktan uyandım, ava devam ettim.

22 Temmuz:
Bir sudak, iki de kızılgöz tuttum. Kızılgözleri piştikten hemen sonra yedim, dişimin kovuğuna yetmedi.

23 Temmuz:
Gece tekrar balığa çıktım. Dört kızılgöz, bir de sudak avladım. Bunları hemen pişirmeye koyuldum. Kapıyı tamamlamaya gittim, kapıyı bitirdim, artık evin duvarları tamamlanmıştı. Yine balığa çıktım. Bir tatlı su gelinciği, bir turna balığı, iki de çapak balığı avladım. Bunları pişirirken biraz kestirdim. Uyanınca tatlı su gelinciğini yedim. Sonra eve şöyle yakından bir baktım.
unknown.png
Ev güzel de çatısı eksik. Geri dönüp uyudum.

24 Temmuz:
Sabah uyandım, biraz yemek yiyip evin çatısını döşemeye başladım. Çatı için kereste gerekiyordu ve bende yeterince kereste yoktu. Bir ağaç daha kestim. Sonra bunu keresteye ayırdım. Çatıya devam ettim. Bir de ufak bir ağaç kestim. Geceye kadar çatıyla uğraşmaya devam ettim, sonra yemek yiyip yattım.

25 Temmuz:
Öğlen uyandığımda elimdeki son çapak balığını da yediğimden tekrar balık avına çıktım. İki kızılgöz buldum, birini suya atıp ava devam ettim. Akşama bir tatlı su gelinciği tuttum. Gece onu da yedim.

26 Temmuz:
Bugün evin çatısını/zeminini de tamamladım. Geriye bir yatağı bir de ocağı kaldı. Yatak için bir büyük ağaç daha kestim. Sonra biraz uyumaya çalıştım ama açlık beni uyandırdı. Yine balığa çıktım. Bir kızılgöz, iki de çapak balığı avladım. Kızılgözü ve çapak balıklarından birinin ekserisini mideye indirdim. Uyumadan önce kendime yatacak yer yapmaya başladım. Bunu yaparken uykum geldi, barınağa geri dönüp uyudum. Akşamüstü bir şey duyduğumu sanıp uyandım. Tuzağa yürüdüm. Yine bir şey yoktu. Sonra yatağı yapmaya geri döndüm ve yatağı tamamladım. Dönüp barınağımı bozdum, sonuçta artık burada yatmayacaktım. Evde ocak/şömine harici yapılması gereken bir şey kalmamıştı. Şömine için gereken kayaları toplamadan önce –ki hepsini tek seferde toplamam imkânsız– balığa çıktım. İki tatlı su gelinciği, bir de sudak avladım. Onlar pişerken kaya toplamaya çıktım. Kaya toplarken bir kızılağaç gördüm, ağacın kabuğunu ağaçtan ayırdım. Kaya toplamaya devam ettim, taşıyabileceğim kadarını taşıyıp eve döndüm. Balıklar pişmişti, onları alıp kaya toplamaya devam ettim. Yolda bir yuvaya ve birkaç yumurtaya rastladım ama yumurtalar yenecek gibi değildi.
unknown.png
Gece yürürken bir alakarga görsem de dibine giremeden uçtu gitti. Ok atmaya da değmez dedim.
unknown.png
Yürümeye devam ederken biraz mantar buldum, onları da topladım.
Sonra biraz daha kaya aramaya çıktım. Yeterince kaya topladıktan sonra ocağın yapımına başladım.

27 Temmuz:
Sabaha karşı şömineyi de bitirdim. Ancak şimdilik bunu büyük ihtimalle kullanmayacaktım çünkü hava sıcaktı. Ateşi dışarıda da yakabilirdim. Yine de dalları içeri taşıdım. Kıyıya yakın bir yere mahzen yapmayı düşündüm, bunun için küreğe ihtiyacım olacaktı. Bir büyük ağaç daha kesip bunu ufak bloklara ayırdım. Sonra evin kapısını kapayıp yatağa uzandım. Akşamüstü uyandım. Biraz yemek yiyip küreği yapmaya başladım. Küreği yapmam 4 saat sürdü. Bittikten sonra biraz daha yemek yedim. Mahzen için de kaya toplamaya çıktım. Yeterince kaya bulduktan sonra mahzeni yapmaya başladım.

28 Temmuz:
Mahzeni yapmam 3,5 saat sürdü. İleride et met bulursak kurutup buraya atabilirdim. Bir şeyler yedikten sonra esas büyük projeme başlayacaktım. Önce tuzağı bozup biraz daha uzakta bir yere tekrar kurdum. Sonra evin biraz daha ötesine çit yapmaya başladım, gölü komple tuzaklı çit sistemiyle çevirecektim. Bir huş ağacı buldum, kabuğunu soydum. Göl kenarından su içtikten sonra uyuyakaldım, sabah açlıktan uyandım. Mantarları yemeye başladım.
Sonra çit için biraz daha kazık yaptım. İki metre daha çit çakıp eve gidip uyudum. Gece uyanıp balığa çıktım.

29 Temmuz:
Üç tatlı su gelinciği, üç de çapak balığı avladım. Bunlar kızarınca tatlı su gelinciklerinden birini yiyip çit inşasına geri döndüm.
Planım şuydu, 4 metre çitten sonra sivri kazıklı bir çukur tuzağı bulunacaktı. Bu sayede oradan geçen geyik, ayı, insan gibi büyük hayvanları avlayacaktım. Çukuru kazması kendi ellerimle 5 saat filan sürüyordu. Bir de bunun üstüne kazıkları filan yapması, çukuru hazırlaması filan olacaktı. Ki bunu sanırım 500-600 metre boyunca devam ettirecektim. Bu sene bitmez bu iş. Zaten çukuru yapıp tuzağı kurup iki metre daha çit çakana kadar saat öğlen olmuştu, eve gidip yattım.
30 Temmuz:
Uyanınca biraz daha yemek yedim. Tatlı su gelinciklerini dün bitirdiğimden bugün çapak balıklarından birini yedim. Sabaha kadar çukur kazmaya çalıştım, yoruldum, bir şeyler yedim, dinlendim, sonra kazmaya devam ettim. Altn’ı kazıkladım, üstüne bir şeyler örttüm. Sonra biraz daha halat yapmak için huş kabuğu kullandım. Kalan son çapak balığını da yiyip balığa çıktım. Altı çapak balığı, bir de sudak avladım. Ocağı yakıp balıkları oraya koyup yattım.

unknown.png

Çitin şu ana kadarki kısmını daha iyi görebilmeniz için yanına işaret koydum.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
[+] 4 üye unonimus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 15-01-2021, 21:56
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 19:02
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 16-01-2021, 19:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: Sezar - 16-01-2021, 20:07
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 20:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 17-01-2021, 15:39
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 15:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 15:47
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 16:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 17:36
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 17:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 19:33
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 19-01-2021, 20:13
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 20:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 21-01-2021, 20:08
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 08-02-2021, 17:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 08-02-2021, 18:09
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 27-06-2021, 22:51
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 27-06-2021, 23:49
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 29-06-2021, 14:27
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 14:25
Sami'nin Maceraları - Yazar: Elefsar - 20-12-2022, 17:19
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 18:14
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 10-06-2024, 21:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 11-06-2024, 15:26

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.