İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Sebebini ilerde yazacam aslında dediğin gibi biraz erken oldu ama olsun
•
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
yine çok güzel bir bölüm olmuş @ Lehr moskova zorlamış senin panzerleri ki aslında az sayıda olması zorladı yoksa önünde çok kuvvet kalmamışa benziyor akdenizde ise yapmak istediğini anladım idye düşünüyorum boağzı kapatıp içerdeki ingiliz gemilerini yok edip olası bir Sicilya Mora ve Marsilya çıkartmalarını engellemek için strateji güzel ABD afrikaya adım atmazsa uzun bi süre işleyebilir :D
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
(26-05-2017, 14:03)Feldmarschal : yine çok güzel bir bölüm olmuş @Lehr moskova zorlamış senin panzerleri ki aslında az sayıda olması zorladı yoksa önünde çok kuvvet kalmamışa benziyor akdenizde ise yapmak istediğini anladım idye düşünüyorum boağzı kapatıp içerdeki ingiliz gemilerini yok edip olası bir Sicilya Mora ve Marsilya çıkartmalarını engellemek için strateji güzel ABD afrikaya adım atmazsa uzun bi süre işleyebilir :D
Sebebini detaylı olarak 43. bölümün sonunda yazacam şimdilik şu kadarını söyleyim, Müttefikleri Avrupa dan mümkün olduğu kadar uzak tutmam lazım
•
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
tahmin ettiğim gibi çıkarmaları engellemek amaçlı atılmış makul bir hamle güzel :)) ve 43.bölümde açıklıcam derken demek ki bölümler hazır o zaman bekliyoruz @ Lehr bölümlerin devamını :D
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
4 Ağustos’ta Moskova’nın düşmesinden sonra Sovyet yetkilileri Stalingrad a kaçarak umutsuz savaşlarını oradan sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı zaten bir süredir Stalingrad’a bir harekat düzenlemeyi düşünen Hitler bu gelişmelerden sonra harekata başlama emrini verdi.
4 Ağustosta başlayan Stalingrad Harekâtına 2. Panzer Ordusu ve 17. Ordunun yansıra 11. Ordunun da katılmasına karar verildi.
Akşam saatlerinde 10. Panzer Tümeni taarruz hattının genişletilmesi amacıyla 94. Sovyet Tümenine saldırıya geçti.
5 Ağustos ta 9. Ordu Bryansk – Tula hattı arasında kalan Sovyet Tümenlerini kuşatmak için saldırıya başladı.
2. Panzer Ordusunun Panzer Tümenleri Stalingrad harekatına devam ederken Orduya bağlı Piyade Tümenlerine Voronezh in alınması emri verildi.
7 Ağustos ta Stalingrad a ilerlemekte olan 17. Ordunun sol kanadına Sovyet 71. Piyade Tümeni saldırısı başladı 68. Tümenin üstün savunması sayesinde Sovyet Tümeni hiçbir başarı sağlayamadan geri çekldi.
8 Ağustos ta Müttefiklere bağlı Yunan kuvvetleri Palermo ya ve Güney Sicilya’ya şok bir baskınla çıkmayı başardılar bir anlık şaşkınlıktan sonra Bölgede bulunan Rommel e bağlı Kolordumuz işgali karşılamak için harekete geçti.
11 Ağustos şafak vaktinde saldırıya geçen 1,2 ve 3. Mekanize Tümenler savaşın açılış evresinde Yunan 4.Piyade Tümeninin savunma hattını yarmayı başardı.
12 Ağustos’ta 9. Ordu Bryansk – Tula arasında kuşattığı 62,143 ve 79. Sovyet Piyade Tümenlerine taarruza geçti ve imha etmeyi başardı.
13 Ağustos’ta 17. Ordu ana kuvvetleri hiçbir mukavemet görmeden Stalingrad’ın içlerine doğru ilerlerken 101. Hafif Tümen Güneyden şehre yaklaşan 2 Sovyet Tümenini oyalamak için taaruza geçti.
14 Temmuz da Stalingrad tamamen ele geçirildi, 15 Ağustos’ta 17. Orduya bağlı 4 Tümen Volga Nehrini geçerek bölgedeki hava alanının kontrol etmek için saldırıya başladı.
Böylece Moskova’nın düşmesinden 10 gün sonra Sovyetler için önemli siyasi simgelerden birisi olan ve asla alınamayacağı söylenen Stalingrad tek mermi atılmadan ele geçirilmiş oldu.
37.Bölüm sonu.
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
İleti Sayısı: 3
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Bir yandan kalan bölümleri bekliyorum, bir yandan da hikaye sona yaklaştığı için üzülüyorum...
Aşağıdaki 1 üye Hurgeneral nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Hurgeneral nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lehr
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Stalingrad ın da düşmesinden sonra Sovyet direnişi tam anlamıyla bir bozguna dönüştü Doğuda savaş son demlerindeyken Akdeniz ve Afrika da yer yerinden oynuyordu.
Bir süre önce Akdeniz’de Kriegsmarine i desteklemek amacıyla gönderilen denizaltılarımız İspanyol denizaltıları ile ortak bir harekâta başladı 20 Ağustos Deniz Savaşı sonucunda 2 Alman 3 İspanyol denizaltısına karşılık İngiliz ve Kanadalılar 1 savaş kruvazörü, 1 ağır kruvazör, 2 hafif kruvazör, 1 destroyer, 2 uçak kaybettiler.
2 Eylülde Müttefiklerimizle devam ettirdiğimiz operasyonlar sonucunda 1 hafif kruvazör 1 denizaltı ve 4 uçak imha etmeyi başardık.
17 Ekimde Graf Zeppelin’den kalkan uçaklar İngilizlerin Akdeniz’de ki gururu HMS King George'u batırmayı başardılar.
24 Ekimde Donanma komutanlığı savaş gemileri için yeni bir talimname hazırlanmasına karar verdi.
30 Ekim günü Hindistan Japonlara teslim olarak savaştan çekildiğini bildirdi.
6 Kasım günü de Avusturya Japonlara teslim oldu böylece Birleşik Krallık Uzakdoğu’da iki hayati kayıp yaşamış oldu.
Aynı gün Donanmamız HMS Formidable ‘ı batırarak İngilizlere ikinci felaketi yaşatmayı başardı.
10 Aralık itibari ile Sovyetler ile yapılan savaştaki kayıplar. Stalingrad ın düşmesinden sonra ordumuz 3 ay içerisinde hızlıca Kafkasları istila ederken kuzeyde 2. Ordu ile merkez ordu grubu Kalinin ve Rzhev de birleşerek 20 Sovyet Tümenini kuşatmıştı başardı, aynı 3 aylık dönemde merkezde dağınık hale bulunan Sovyet birlikleri de Romen birliklerinin yardım ile kuşatılmış durumdaydı.
11 Aralık itibari ile Graf Zeppelin in savaş performansı; Başta Furious ve Formidable uçak gemileri ve King George savaş gemisi olmak üzere bir 19 gemi ya da denizaltıyının batırılmasında etkin rol oynadı.
Stalingrad’ın düşmesinden sonra Vladivostok a kaçan Stalin ve birkaç sadık generali 22 Aralıkta ordu içerisindeki bir grup subay tarafından tutuklandı ve Sovyetler Birliği kayıtsız şartsız teslim olacağını Berlin’e bildirdi.
Hitler’in bizzat yaptığı görüşmeler sonucunda Ruslar a Ural dağlarının doğusunda Almanya’ya bağlı bir Rus devleti kurulmasına izin verilirken Finlandiya ve Romanya da savaş tazminatı olarak çeşitli bölgeleri kendilerine bağladılar.
28 Aralıkta Hitler’in emri ile Stalingrad şehrinin adı Hindenburg, Leningrad şehrinin adı da Ludendorff olarak değiştirildi.
1943 yılının ilk ayı Almanya için sesiz geçse de Müttefikler bakımından durum iyice içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı Japonların yeni yılda başlattığı taarruz sonucunda 4 Şubat’ta İngilizlerin Uzakdoğu’da bulunan en önemli limanlarından Hong Kong Japonların eline geçti.
Doğudaki savaşı bitiren Hitler sonunda yüzünü tekrar batıya döndürmeye başladı. Hitler Sovyet istilasından önce güçlü darbeler indirdiğimiz İngilizlerin işini bitirmek amacıyla Deniz Aslanı Harekâtının hazırlıklarının bir kaç ay içerisinde tamamlanması emrini verdi.
38.Bölüm sonu.
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
Çok güzel iki bölüm daha okudum @ Lehr ben oynasam Almanyayla bu okuduğum kadar hoşuma gitmezdi heralde gerçekten her gün iki üç bölüm geliyo yukarda yazmış bi arkadaş bi yandan seviniyorum ama biticek diyede üzülüyorum bende aynı şekilde...
Harita güzel olmuş zaten uralların ilerisinde bişey yok takılsın orda ruslar ve işte şahsım adına beklenen Sealion geliyor merakla bekliyorum :D
İleti Sayısı: 3
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Ordular, ilk hedefiniz Manş Denizidir. İleri!
Aşağıdaki 1 üye Hurgeneral nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Hurgeneral nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lehr
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Sovyetlerin teslim olmasından sonra Genel Kurmay biryandan “Deniz Aslanı” Harekâtı hazırlıklarına başlamışken diğer yandan Afrika’daki gelişmeleri yakından izlemeye başlamıştı Akdeniz’in Müttefik gemilerine kapatılmasından sonra Kriegsmarine bölgeye gönderilerek ava başlamıştı ancak gelişen Müttefik harekâtları sonucu Fas ın kontrolünü kaybetmeye başladık ve Akdeniz tekrardan müttefik gemilerine açık bir hale gelirken İspanya müttefiklerin çıkarma yapma tehdidi altında kaldı bu duruma daha fazla göz ardı edemeyen Hitler 17.Ordu yu Fas'ın istilası için Afrika ya yolladı.
Mart ayı başında İspanya üzerinden Afrika ya geçme emri aldı 17 Mart gece limandan ayrılan 17. Ordu birlikleri hala yoldayken 18 Mart saat 05.00 da Fransızların saldırısı başladı bir süre kararsız kalan Hitler İspanyol savunmasının sağlam durması üzerine 17. Ordunun limana çıkabileceğine kanaat getirdi ve emrini değiştirmedi.
5 Nisan saat 04.00 de müttefikler İspanyanın Kuzeyine ve Fransanın Güneybatısına çıkarma harekâtına başladı Lorient te ki çıkarma püskürtülürken esas çıkarmanın olduğu İspanyol sahillerinde Müttefikler başarılı oldu ve önemli limanları ele geçirmeyi başardı.Bunun üzerine Hitler 6 ve 9. Orduları İspanya’ya gönderme kararı aldı
18 Mart ta Fas'a varan ve savunma pozisyonu alan 17. Ordu 7 Nisan günü hazırlıklarını tamamlayıp taarruza geçti.
12 Nisan da İngiliz hatlarına yetişen 6. Ordu birlikleri İngilizlerin Doğu kanadının ilerlemesini engellemek için saldırıya geçti.
14 Nisan da 17. Ordu ana unsurları Fas’ın içlerine doğru ilerlerken 68. Piyade Tümeni ve 5. Slovak Piyade Tümeni Fransız ve Belçika piyadelerine karşı taarruzlara başladı.
15 Nisan da 6. Ordu İngiliz cephesine tamamen yerleşti ve savunma pozisyonuna geçti.
17 Nisan da 68. Piyade Tümeni ve 5. Slovak Tümeni tarafından yenilen Fransız ve Belçikalılar bir miktar daha geri çekilerek bir savunma noktasında tutunmak isteseler de birliklerimizin amansız takibi sayesinde buna imkân bulamadılar.
İngilizler 20 Nisan da bir baskınla Sevilla ya çıktılar ancak destek alamadan bölgede bulunan birlikler tarafından kuşatılıp imha edildiler.
Aynı gün 6. Ordu da İngilizleri Kuzey İspanya’dan atmak için taarruzlara başladı.
17. Ordu 23 Nisan da cılız bir Fransız taarruzu ile karşılaşsa da saldırıyı çabucak püskürttü ve Güneye ilerlemeye devam etti.
30 Nisan da 6. Ordu İngilizleri limanda sıkıştırıp imha etmek amacıyla genel bir taarruza başladı ve 1 hafta içerisinde İspanya'nın kuzeyi İngilizlerden temizlendi.
2 Mayıs günü 17. Ordu Casablanca’ya saldırıya başladı 2 gün süren çatışmalar sonucunda şehir teslim oldu ve Afrika'nın önemli bir bölgesi güvenli hale getirildi.
Afrika ve İspanya da harekâtlar tamamlanırken esas hedef olan İngiltere ye yapılacak harekâtın planları yapılmış hazırlıklar ise son aşamaya gelmişti. Harekâtın başlangıcı olarak gelgitlerin ve havanın en uygun olduğu düşünülen Mayıs ayının ortalarında yapılmasına karar verildi.
39.Bölüm sonu.
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Öncelikle @ Feldmarschal ve @ Hurgeneral beğeni ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bu bölümle beraber kendimce belirlediğim sınırları güvence altına aldım ve İngiltere ile aramızdaki tatsızlığı çözmek için İngiltereyi ziyaret etmeye hazırım. Hikayenin gidişatına gelecek olursak pazartesine kadar yeni bir bölüm çıkartmayı düşünmüyorum normal şartlarda haftada 3 bölüm çıkartırım diye düşünürken yeni gelecek olan genişleme paketinin yaklaşması sonucu bölüm çıkartma sayısı günde 3 e kadar çıkmış oldu. Bu haftadan sonra iş yerimdeki tempo hızlanır diye düşünüyorum bu yüzden bölüm çıkarma sayısı muhtemelen günde 1 olacak. Tekrardan okuyan, beğenen, takip eden, destek veren herkese teşekkür ederim.
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Doğuda gelen zaferden sonra Avrupa ana karasındaki en büyük güç konumuna geldik yeni yaşam alanımız sayesinde sanayimiz gelişti ve düşmanlarımızla daha rahat baş edebilecek duruma geldi, fakat bu durumdan dolayı rehavete kapılmamamız gerektiğinin farkındaydık her ne kadar ağır darbeler vursak da İngiltere hala savaşın şu aşamada Uzakdoğu’daki sömürgelerinden kendisi için hayatı olan kaynaklardan mahrum kalmış olsa da okyanusun diğer tarafındaki kuzenleri tarafından destek görüyorlardı. İngiltere’den çekinmemizin nedeni içindeki İngilizler değil İngiltere’nin kendisi idi. Gerçekler ortadaydı İngiltere istila edilmedikçe Avrupa tam anlamıyla güvende olmayacaktı. Bu sebeplerden ötürü daha fazla Amerikan yardımı gelmeden İngiltere’yi istila etmemiz gerekiyoru.
İngiltere istilası “Denizaslanı Harekâtı” çok detaylı bir şekilde planlandı. Yapılan ilk plana göre çıkarma Dover, Portsmouth, Playmouth ve Hull limanlarına aynı anda yapılacak ve İngiliz birlikleri Güneyden ve Kuzeyden sıkıştırılarak imha edilecekti. Fakat yapılan keşif uçuşları ve istihbarat faaliyetleri soncunda düşmanın Dover,Portsmouth ve Playmouth limanlarında çok kuvvetli olduğu anlaşıldı bu veriler ışığın da 2. Derecede önemli olan Hull çıkarması bir anda ana çıkarma bölgesi oldu.
Yapılan uzun toplantılar ve savaş oyunlarından sonra plan son halini aldı buna göre 4 çıkarma bölgesi için 4 ayrı çıkarma planı yapılacak. Planın ilk aşamasında;
Çıkarmanın ana gücü olan 2. Panzer Ordusu Hull limanına saldırarak, limanın kontrolünün sağlanması durumunda 1. Ve 2. Hava indirme Tümenleri Liverpool ve Hull arasına indirilecek ve Liverpool yolunu 2. Panzer Ordusunun geçişi için güvenli hale getirecek. Daha sonra 2. Panzer Ordusu hızla Manchester a ilerleyerek İngiltere’nin Kuzeyi ile Güneyi arasındaki bağlantıyı kopartacak.
Planın ikinci aşamasında 1. Panzer Ordusu Hull limanına gönderilerek kuzey cephesinde ilerleyecek 2. Panzer Ordusu da Güney cephesinde ilerleyerek Londra’yı alacak.
Sene başından beri kâğıt üzerinde yapılan, 2 aydır da büyük bir titizlik ve gizlilikle saha da devam eden hazırlıklar Mayıs ayı başında tamamlandı ve çıkarma emrinin verilmesi beklenmeye başlandı.
16 Mayıs günü donanma ve 2. Panzer Ordusu’na ait 19 Tümen Hull’a doğru yola çıktı
18 Mayıs sabahı 2. Panzer Ordusu Piyade birlikleri Hull sahiline çıkmaya başladı. Tahmin ettiğimiz gibi İngilizler Fransa da toplanan birliklerimizi ana çıkarma gücü sanmış dolayısıyla bütün güçlerini İngiltere’nin güneyinde toplamıştı. 2. Panzer Ordusunun kıyıya çıkmasından sonra 1. Ve 2. Hava İndirme Tümenleri de Leeds şehrine gönderildiler. Leeds in kontrolünü alan komandolar 18 Mayıs gecesi 2. Panzer Ordusu mobil birlikleri ile teması sağlamayı başardı.
19 Mayıs günü ilginç olaylara sahne oldu 2. Panzer Ordusu Manchester a girdiği 2 önemli bilgi geldi 2. Dalga olarak gelmesi planlanan 1. Panzer Ordusu birlikleri kötü hava koşullarından dolayı gecikiyordu işin kötü tarafı keşif raporlarına göre 1 İngiliz Tümeni Hull limanı istikametinde ilerlemeye başlamıştı. Hull limanının düşmesi halinde 2. Panzer Ordusu ikmal yolları kesilecek ve çok zor duruma düşecekti, Bu durum karşısında Guderian Liverpool ilerleyişini durdurarak Panzer Tümenlerini savunma durumuna çekti ve geriden gelen Piyade birliklerine Hull bölgesinin emniyetini alma görevi verdi. Gün böyle sona erecek diye düşünülürken saat 17.00 da İngiliz 18 Piyade Tümeni Bölgeye yetişerek 7. Piyade Tümenin bulunduğu mevzilere taarruza başladı. İngilizlerin hazırlık yapmadan giriştiği bu taarruz onlara pahalıya patladı ve tümenin 1 taburu tamamen imha oldu.
Manchester’ın güvenliğinin tamamen sağlanması sonucunda Luftwaffe 1 Hava Kolordusu bölgeye gönderildi.
22 Mayıs günü 1. Panzer Ordusu ve 18. Ordu birlikleri havanın düzelmesi ile adaya doğru yola çıktılar. Bu sırada 2. Panzer Ordusu bir yandan Hull Limanı bölgesini savunuyor bir yandan da ilerleme devam ediyordu. Önceki gün 7. Piyade Tümenine saldıran ve geri çekilen 18. İngiliz Tümenine bugün 3.Panzer ve 255. Piyade Tümeni müşterek bir saldırı başlatarak Birmingham’a çekilmesi için baskı kurmaya başladı. Sabah saatlerinde ileri harekâta başlayan 2. Panzer Ordusuna bağlı bazı birlikler ise akşam saat 16.00 da Liverpool a girmeyi başardı.
23 Mayıs günü de İngiliz taarruzu ile başladı, İngiliz 58. Piyade Tümeni Hull istikametinde saldırıya geçti başlangıç safhasında bazı birliklerde bozulma gözükse de 8. Motorlu Piyade Tümeni saflarını bozmadı ve taarruzu yavaşlattı 4. Panzer Tümeni’nin bölgeye yetişmesi üzerine İngilizler taarruzları kesmek zorunda kaldı.
24 Mayıs sabahı 1. Panzer Ordusu ve 18. Ordu Hull limanına vardılar aynı dakikalarda 2. Ordunun Birmingham’a girdiği haberi de geldi.
24 Mayıs akşamüstü 1. Süvari Tümeni öncülüğünde Leicester hava alanına saldırıya başladık önceki gün yaptığı taarruzda epey yıpranan İngiliz 80. Piyade Tümeni fazla dayanamayarak geri çekilmek zorunda kaldı.
25 Mayıs’ta da Güneye doğru ileri harekâtlarımız devam etti, Londra istikametini tutan İngiliz 63. Piyade Tümeni ile 11. Motorlu Piyade Tümeni arasında temas kuruldu iyi mevzilenen İngilizler başlarda üstünlük sağlasa da 3. Panzer Tümenin savaşa dahil olmasından sonra geri çekilmeye başladı.
26 Mayıs Denizaslanı Harekatının Genel Durumu; 1. Panzer Ordusu Kuzey İngiltere'ye doğru harekat hazırlıkları yaparken 2. Panzer Ordusu Londra yolunu açmış ve önemli bir çok şehri almış durumda.
26 Mayıs’ta 4. Panzer Tümeni 63 ve 58. İngiliz Piyade Tümenlerine saldırırken gece karanlığından yararlanan 3. Panzer Tümeni Londra’ya iyice yaklaşmış duruma geldi.
Cephenin sağ kanadına ise İngiliz 78. Piyade Tümeni ile 8. Motorlu Piyade Tümenimiz arasında dün başlayan çatışma devam ediyordu.
Büyük bir endişe ile başlayan Denizaslanı harekâtının 8. gününde Ordumuz fazla mukavemet görmeden Londra kapılarına dayanmıştı.
40. Bölüm sonu.
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
“ Bayrağımızı bırakmayacak veya başarısız olmayacağız. Sonuna kadar devam edeceğiz. Fransa’da savaşacağız, denizlerde ve okyanuslarda savaşacağız. Bedeli ne olursa olsun adamızı savunacağız. Kumsallarda savaşacağız, İniş bölgelerinde savaşacağız, arazide ve sokaklarda savaşacağız, Tepelerde savaşacağız. Asla teslim olmayacağız.” Winston Churchill (4 Haziran 1940, Almanya’nın Birleşik Krallığa savaş ilanına cevabı. )
Luftflotte 1 in 7 günlük savaş performansı; 62 uçak kaybımıza karşılık 91 uçak düşürmüş aynı zamanda 1400 e yakın uçağımızla güney İngiltere de hava hâkimiyetini ele geçirmiş durumdayız.
27 Mayıs günü cephe genel durumu; 2. Panzer Ordusu cephenin sol kanadında İngiliz taaruzlarını karşılamaya çalışırken sol kanatta 18. Panzer Tümeni Cardiff şehrini ve bölgedeki limanı ele geçirmek için harekâtlarına devam ediyor.
2 günlük taarruz hazırlığının ardından 1. Süvari Tümeni Londra’nın batısından düşmanın durumunu öğrenmek için ufak çaplı bir taarruza başladı. 1. Süvari Tümeni’nin taarruzunu mevcudu yarı yarıya azalmış olan 15 ve 75. İngiliz Piyade Tümenleri karşıladı.
8. Moturlu Piyade Tümeni 29 Mayıs günü cephe sol kanadında taarruzdan vazgeçen İngiliz tümenine karşı taarruz başlattı. Aynı saatlerde 1. Süvari Tümeni’nin Keşif taarruzu beklenmedik derecede olgunlaştı ve 1. Süvari Tümeni düşmanı Londra’nın güneyine sürmeyi başardı.
29 Mayıs gecesi 1. Süvari Tümeni şehrin merkezine girerek önemli bakanlıkları ve parlamento binasını kuşatmaya başladı.
30 Mayıs’ın ilk saatlerinde İngiliz hükümeti Londra’yı açık şehir ilan etti ve başkentin güneye taşındığını bildirdi.
Londra’nın ele geçirildiği haberi Almanya’da büyük sevinçle karşılandı fakat Londra’nın dışında yapılan bir keşif başta Hitler olmak üzere bütün komuta kademesinin keyfini kaçırmıştı.
41.Bölüm sonu.
İleti Sayısı: 1,959
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
İngiltere'de gitti, ingiliz direnişi çok yavan kaldı
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
(30-05-2017, 08:04)napolyon94 : İngiltere'de gitti, ingiliz direnişi çok yavan kaldı
Valla ne yalan söyleyim Hoi 3 ün Ai sini düşündüm normal açtım keşke boost falan atsaydım ben orda Londra 'ya saldırıyorum sahilde 60 Müttefik tümeni hiçbir şey yapmıyor yazık gerçekten bu oyuna.
•
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
Aİ neymiş öyle ya 60 tümeni ne diye bekletirsin orda tamam çıkarma bekliyor olabilirler ama Londra elden gidiceğine saldırsalar daha iyi olurdu Polonya bile daha iyi savaştı :D Ellerine sağlık @ Lehr ama ABD böyle olmaz diye temenni ediyorum orayada iki günde girersen hakikaten yazık oyuna
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
31-05-2017, 08:21
(Son Düzenleme: 31-05-2017, 08:21, Düzenleyen: Lehr.)
Benim tahminim Müttefikler de çıkarma yapmaya hazırlanıyordu ben çıkınca da Ai çıkarmadan vazgeçmedi Muhtemelen Ai yazılırken seçenek olarak çıkarma işini 1. planda tutmuşlar hikaye boyunca bir çok tümeni çıkarma yapıp telef oldu umarım düzeltirler yeni paketlerle şu an oyun sırf makyaj sabrım olsa Hoi 3 oynarım ama ona da açıkçası sabrım yok :D
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Londra’nın düşüşünden sonra Hitler İngiltere de bulunan bütün müttefik askeri unsurlarının imha edilmesini ve Dover a kaçar Churchill in savaş çıkarmak için komplo kurmak ve dünya barışa karşı işlediği suçlarından dolayı yargılanması için emir verdi.
Aldığı emir doğrultusunda kanala doğru ilerleyen Guderian’ın birlikleri 30 Mayıs saat 15.00 da iki İngiliz piyade tümeni ile temas kurdular hava desteği sayesinde kısa zamanda üstünlüğü ele geçiren birliklerimiz 4. Panzer Tümeninin inatçı saldırısı sonucunda İngiliz birliklerini geri atmayı başardı.
31 Mayıs sabahı Japonların Filipinler’e taarruzu başladı.
1 Haziran sabah 05.00 da 3. Panzer Tümeni ve 8. Motorlu Piyade Tümeni Norwich şehir merkezi ve bölgedeki hava alanının kontrolünü sağlamak için saldırıya geçti 8. Motorlu Piyade Tümeni nehir geçişlerinde zorluk yaşasa da 3. Panzer Tümeni saldırısı sonucu İngiliz savunma hattı yarıldı.
Aynı dakikalarda Douglas MacArthur komutasındaki Amerikan 64. Piyade Tümeni yaklaşık 4 saat süren şiddetli topçu atışının sonunda Bristol şehir merkezine saldırıya başladı şehri savunan 18. Panzer Tümeni buna karşılık 64. Piyade Tümeni’nin yan ve gerilerine saldırarak cevap verdi. (Tarihten; Backhand blow taktiği en uygun şekilde von Manstein tarafından 1943 yılında Rusların Kharkov a yaptığı saldırıda kullanılmıştır daha sonrasında birçok ülkenin askeri akademilerinde ders olarak gösterilmiştir.) (Oyundan; Backhand blow taktiğinin açılabilmesi için Mobil warfare dan Backhand Blow’un ya da Mass Assault ta Continuous Offensive araştırmasının yapılması gerekiyor ben ikisini de yapmadım ama 18. Panzer Tümeni bu taktiği kullandı sebebini anlamadım.)
Yine aynı gün bu sefer İngiliz kuvvetlerinin saldırısı başladı 6 Tümenin aynı anda başlattığı taarruz 4. Panzer ve 34. Piyade Tümen topçularının yoğun baraj ateşi ve Luftflotte’nin savunmayı 300 den fazla uçakla desteklemesi ile püskürtüldü.
Güneyde çarpışmalar devam ederken kuzeyde 1. Panzer Ordusu hiçbir düşmanla temas yaşamadan İskoçya’nın içlerine doğru ilerlemeye devam ediyordu.
2 Haziran akşamı Portsmouth’a yaklaşan birliklerimiz ile Amerikan birlikleri arasında temas kuruldu güçlü Amerikan savunması karşısında fazla kayıp vermek istemeyen Guderian taarruzu kesme kararı aldı.
Guderian 3. Haziran’da bu kez Dover ile Portsmouth bağlantısını kesmek için saldırıya geçti bir önceki gün istediğini elde edemeyen 2. Panzer Ordusu bu sefer istediğini alarak İngilizleri geriye attı ve hattın bağlantısını keserek İngiliz kanalına ulaşmayı başardı.
4 Haziran günü Dover bölgesinde bulunan İngiliz 75. Piyade Tümeni işgal ettiğimiz hava alanını geri almak için bir taarruz başlatsa da etkili olamadı ve taarruzu durdurmak zorunda kaldı.
6 Haziran’ın ilk saatinde Guderian bu sefer Portsmouth Playmouth bağlantısını kesmek için taarruza geçti fazla dayanamayan Amerikan Tümeni öğle saatlerine doğru teması keserek Portsmouth’a çekilmeye başladı.
6 Haziran günü itibari ile Dover, Portsmouth ve Playmouth limanlarının kara bağlantıları kesildi bu avantajı değerlendirmek isteyen OKW bölgede mümkün olduğunca çok müttefik Tümeni’nin imhası için taarruz hazırlıklarına başladı.
42. Bölümün sonu.
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
OKW’nin hazırlık yapıp saldırma planı Hitler tarafından kabul görmedi ve bölgedeki birliklere derhal saldırı emri verildi.
7 Haziran sabahı Guderian’ın 3. Panzer ve 267. Piyade Tümenleri Luftflotte 1 in de hava desteği altında Portsmouth istikametinde ileri harekâtçılara başladıysa da kuvvetli müttefik savunması karşısında pek ilerleyemedi, savaşın ilerleyen safhalarında edinilen keşif raporlarına göre bölgede yaklaşık 40 Müttefik tümeni bulunduğu bilgisi alındı. Bu bilgiye rağmen Hitler mümkün olduğunca çok müttefik tümenini cephede tutarak kaçmasını engellemek için taarruzun kesilmemesi emrini verdi.
8 Haziran’da İngiliz 63. Piyade Tümeni Dover şehrinin savunma hazırlıklarının tamamlanmasına zaman kazandırma amacıyla Norwich istikametinde sonucu önceden belli olan amaçsız bir taarruz başlattılar.
10 Haziran sabahı Japon yetkililer Filipinlerin başkenti Manila’da kontrolü sağladıklarını açıkladı.
10 Haziran da 3. Panzer Ordusunun adaya varması ve merkez bölgede cepheleri yerleşmesi sonucu birkaç tümeni serbest kalan Guderian bu tümenleri toplayarak 16 Haziran günü cephe hattının sağ kanadındaki Playmouth istikametinde harekâta başladı.
17 Haziran günü yeterince Tümeni cephe hattında yerini alan 3. Panzer Ordusu birlikleri Dover’a 12. Panzer Tümeni öncülüğünde, 180 uçağında desteklediği nihai taarruza başladı.
19 Haziran da Dover’ın düşeceğini anlayan İngiliz hükümeti Amerika ya kaçtı. Hükümetin kaçışının ardından İngiltere’deki İngiliz birlikleri teslim olmaya başladı. Bu haber halk üzerinde büyük bir mutluluk yaratırken üst düzey yetkililer savaşın daha bitmediğinin farkındalardı.
22 Haziran günü bilim adamlarımız deneysel roket araştırmalarını tamamladığını açıkladı. Hitler’in özellikle Londra yakınlarındaki bir ormanlık arazide roket test merkezi bulunmasının ardından daha yakından takip ettiği bu araştırmaya ek bütçe ayrıldı ve roket test merkezlerinin kurulmasına karar verildi.
23 Haziran’da gelen haber İngiltere zaferinin üzerine gölge düşürdü İngiltere ve Norveç arasında devriye görevinde olan denizaltılarımız sabah sisi içerisinde ilerlerken fark etmeden Amerikan Atlantik Filosunun içine düştüler. Özellikle USS Enterprise, USS Macon ve USS Richmond zırhlılarına ağır zararlar verseler de bulundukları ölüm kapanından çıkamadılar ve gün içerisinde 24 denizaltımızı kaybettik geride seyir halinde bulunan denizaltılarımızdan gelen bilgilere göre ise Amerikan donanması başta 7 uçak gemisi olmak üzere 64 gemiden oluşuyordu. Mütevazı Donanmamızın tarihine Kara Haziran olarak geçen bu olayın halktan gizlenmesine kara verildi ve intikam alınması için çalışmalar başlandı.
O gün ilk defa bu kadar Führer’i endişeli gördüm. Reich’ın en iyi bilim adamlarının verdikleri brifing’ in son cümlesi benim bile kulaklarımda çınlıyordu;
“Führer’im Reich’ın yakın zamanda böyle bir silah yapması mümkün değil.”
Hitler önündeki dosyayı tekrar eline aldı gelişi güzel birkaç sayfaya daha baktı ve tekrar sordu;
- Böyle bir silahı ne zaman yapabiliriz
Cevap açık ve netti;
- 1945
Dosyayı elinden bıraktı içeriği bir süre önce ele geçirilen Londra yakınlarındaki bir Roket Test Merkezinden gelmişti ve kapak kısmındaki başlıkta “ Manhattan Projesi” yazıyordu.
43. Bölümün sonu.
|