İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
(13-04-2017, 13:36)napolyon94 : 4 u daha yebi okudum iyi bolum bombardimani geliyor. Kalemin su gibi akiyor hoca :)
Teşekkür ederim
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
13-04-2017, 21:34
(Son Düzenleme: 13-04-2017, 21:51, Düzenleyen: Lehr.)
8. Bölüm müziğimizle geldi yorumlarınızı bekliyorum iyi eğlenceler.
•
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
Yine on numara bi bölüm olmuş @ Lehr ellerine sağlık detaylı savaş anlatımını çok beğendim an be an detaylar çok hoş
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
14-04-2017, 08:33
(Son Düzenleme: 14-04-2017, 08:35, Düzenleyen: Lehr.)
(14-04-2017, 01:30)Feldmarschal : Yine on numara bi bölüm olmuş @Lehr ellerine sağlık detaylı savaş anlatımını çok beğendim an be an detaylar çok hoş Teşekkür ederim hoşunuza gitmesi beni de mutlu ediyor.
Yeni bölüm gün içinde gelecek
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
9.Bölüm geldi iyi eğlenceler
•
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
Kartalın düşüşü diyince bide ilk resimlerde çıkartmaları görünce daha başlamadan bitti sandım halbuki uçak gemisiymiş ellerine sağlık @ Lehr yine güzel bir bölüm :D
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
14-04-2017, 18:16
(Son Düzenleme: 14-04-2017, 18:17, Düzenleyen: Lehr.)
8. Bölüm sonuyla kasten öyle bir hava vermiştim planlı son ve başlangıç oldu
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
15-04-2017, 09:18
(Son Düzenleme: 22-04-2017, 11:51, Düzenleyen: Lehr.)
Arkadaşlar hikaye burdan devam edecek iyi eğlenceler.
SİEG ODER VALHALLA
“Denize Hâkim Olan Cihana Hâkim Olur.” Alfred Thayer Mahan.
Yıllardır Dünyanın en güçlü donanması olmasıyla övünen Kraliyet donanması kendinden hem nitelik hemde nicelik bakımından geride olan Alman donanmasından yediği darbeyi bir türlü içine sindiremedi ve intikam için Baltık denizine operasyonlarına devam etme kararı aldı.
20 Kazım ve 20 Aralıkta donanmamızdan sağlam bir tokat yiyen İngilizler bir türlü akıllanmak bilmiyorlardı 22 Aralık gece yarısı karargâhına dönmek üzere olan U-botlarımız 1 İngiliz Ağır kruvazörün ile görsel temas sağlıyor Berlin e gelen bu rapor şaşkınlık yaratıyor anlaşılan İngilizlerin egoları Baltık denizindeki üstünlüğümüzü tanımıyor.
Dönitz Kiel deniz savaşı taktiğinin bir benzerini uygulamaya karar bir Kurt rolü oynayarak deniz altılarına düzensiz geri çekilme emri veriyor. Kovalamacanın 8. günü biterken donanmamız birleşiyor ve 31 Aralık şafak vakti saldırıya geçerek Rostock deniz savaşını başlatıyor savaşın açılış safhasında Luftwaffe yine üstüne düşeni fazlası ile yaparak İngilizleri panikletiyor düzensiz manevralara başlayan İngiliz gemilerini cezalandırmak yine U-botlarımıza kalıyor.
Yeni yılın ilk gününde yine donanmamızdan sağlam bir tokat yiyen İngilizler HMS Aurora, Apollo ve Cumberland i kaybederek geri çekiliyorlar Rostock deniz savaşında İngilizlerin 2 hafif 1 ağır kruvazör kaybına karşılık bizim kaybımız 1 Adet Ju87 “Stuka” ile sınırlı kaldı. Savaş sırasında U-6 borda numaralı deniz altımız da HMS Aurora’yı batırarak skorunu 2 gemi ye çıkarttı.
10 Ocak günü Japon diplomatlar yeni bir ortaklık kurmak için ülkemize geliyorlar ve Çelik Pakt’a katılmak istediklerini bildiriyorlar.
12 Ocak sabahı U-botlarımız İngilizlerin iki gemisini Riga körfezinde tespit ettiklerini donanma karargâhına bildiriyorlar ve Kriegmarine’e bölgeye intikal emri veriliyor.
13 Ocak sabahı görsel temas kurulsa da durumdan şüphelenen Dönitz çatışmaya girmeme kararı alarak gemilerimizi daha uygun bir pozisyona çekildi.
15 Ocağın ilk saatlerinde Hitler donanmanın geliştirilmesi için çalışmalara başlanması emrini verdi.
16 Ocak’ta Japon yetkililerle yapılan görüşmeler tamamlanıyor ve Japonyayı Çelik Pakt’a üye yapacak imzalar atılıyor.
Hitler Donanmamızın Baltık denizindeki etkilerini Kuzey Atlantik bölgesine taşımak için yeni Sharnhorst sınıfı cep savaş gemisi projesine onay verdi.
Luftwaffe Batı Almanya da devam eden hava çarpışmalarından edindiği tecrübeler ışığında hazırladığı raporda Bf 109 un yapısal olarak iyi bir uçak olmasına rağmen güvenilirliğini düşük olduğu dolayısıyla iniş kalkışlarda birçok kazanın gerçekleştiğini, silahlarının ve motor gücünün yükseltilmesi gerektiğini vurguluyordu. Yapılan çalışmalar sonucunda 109 un eksiklikleri giderildi ve Bf109 D olarak üretimine devam edildi. (görseli yanlışlıkla kapattığım ve ss alırken de düzeltmediğim için resimde Bf109 B olarak gözüküyor)
Nispeten sessiz geçen 1 ayın ardından Baltık denizi yine ısınıyor 17 Şubat’ın ilk saatlerinde Skagerrak boğazından geçmeye çalışan 10 parçalık İngiliz donanması U-botlarımızn pususuna düşüyor hareketli geçen gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Luftwaffeninde bölgeye gelmesi sonucu İngiliz donanması 1 Destroyer kaybı ile geri çekilmek zorunda kalıyor.
Donanmamızın su üstü gemi araştırmalarına yönelmesinden dolayı Donanma Komutanlığına Savaş Gemileri konusunda daha fazla tecrübesi bulunan Amiral Raeder getiriliyor.
17 Mart öğle saatlerinde U-bot filomuz 4 Destroyerlik bir İngiliz filosunu pusuya düşürüyor ve bir destroyeri suların dibine yollayarak teması kesiyor.
Bir nebze olsun derslerini aldıklarını düşündüğümüz İngilizler 30 Mart günü yine Baltık sularına girme cesaretini gösteriyorlar yapılan muharebenin sonucunda HMS Boreas U-1 tarafından torpillenerek batırılıyor.
Hareketlerine bir türlü anlam veremediğimiz İngiliz donanması 3 Nisan günü bizi yine sınamaya kalkıyor ve HMS Blanche ile HMS Bulldog u kaybederek kaçmaya başlıyor.
12 Nisanda Uzakdoğu’daki müttefikimiz Japonya, Dünya’ya Çin’in teslim olduğunu duyuruyor.
13 Nisan’da Hitler üst düzey generalleri ile yaptığı toplantı sonucunda Wehrmacht’ın Mayıs ayı ortasında Belçika, Hollanda, Lüksemburg (Sarı Durum) ve Fransa’nın (Kırmızı Durum) istilası için hazırlıklarını tamamlamasını aynı zamanda Donanmanın ’da Weserübung harekatı için hazırlanmasını emretti.
10. Bölümün sonu.
Schlieffen Planı
I. Dünya Savaş'ında Almanya'nın Fransayı istila planı, Majino Hattının kuzeyini dolaşarak Belçika ve Hollanda topraklarından geniş bir yay çizip Fransa topraklarında ilerlemek şeklindeki Schlieffen Planı’dır.
"Sarı Durum" Planı
1891’de Genelkurmay Başkanı olan Prusyalı General Kont Alfred von Schlieffen, I. Dünya Savaş'ının Alman stratejistlerinin başında gelmekteydi.
Schlieffen Planı’na göre Fransa topraklarında ilerleyen asıl saldırı güçleri, Manş Denizi boyunca hızla güneye ilerlemeli ve böylece Fransızların ana güçleri, geniş bir kıskaç içine alınmalıydı. Diğer bir anlatımla, Fransa'nın istilasına ayrılan Alman kuvvetlerinin bir bölümü, Fransız mevzilerinin karşısında, Majino Hattı önünde pozisyon alacak, sabit çeneyi, deyim yerindeyse örsü oluşturacaktır. İkinci bölüm, çenenin hareketli parçası, çekiç işlevini üstlenecek, Hollanda ve Belçika üzerinden ilerleyerek Fransız birliklerini batıdan çevirecektir. Ancak Hitler herkes tarafından bilinen bu planı uygulamanın bir baskın niteliği taşımayacağını düşünecek kadar iyi bir stratejisttir. Zaten Alman istihbaratı da, Fransız ordularının önemli bir bölümünün ve Britanya Yurtdışı Sefer Kuvveti (BEF: British Expeditionary Force)'nin, Fransa'nın kuzey topraklarında, Majino Hattının bittiği nokta ile Manş denizi arasında yerleşmiş olduğunu göstermektedir. Bundan anlaşılacak olan şudur ki, Müttefikler tam da Schlieffen Planına dayanan bir saldırı beklemektedirler ve savunma düzenlerini buna göre kurmuşlardır.
Majino Hattı, Fransa-Lüksemburg sınırında keskin bir dönüş yapmakta, Lüksemburg sınırı boyunca devam etmekte ve Lüksemburg, Belçika ve Fransa sınırlarının birleşim noktasında sona ermektedir. Hemen üstünde, Belçika sınırları içinde engebeli ve ormanlık bir arazi olan Arden Ormanları yer alır. Bu bölge askeri çevrelerde piyade birliklerinin ilerlemesi için bile hiç de uygun olmayan bir arazi olarak kabul edilir, dolayısıyla kimse buradan bir saldırı beklememektedir.
Daha sonraları “Sedan Planı” kod adını alacak olan plan, General Erich von Manstein tarafından oluşturulup ortaya atıldı. Von Manstein, güney Belçika ve Lüksemburg’dan Arden'lerden geçilerek batıya, Sedan yönüne zırhlı birliklerle saldırarak,-Maginot hattının sıyrılarak- geçilmesini ve Müttefik güçlerinin ikiye ayrılmasını içeren bir savaş planı hakkında General Heinz Guderian’ın görüşünü öğrenmek ister. Guderian anılarında bu görüşmeden söz eder ve Von Manstein’e yeterince güçlü bir zırhlı harekâtla bunun başarılabileceğine inandığını belirtir. Von Manstein bu planı General Von Rundstedt’in olumlu görüşü ile 4 Aralık 1939 günü Kara Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı’na sunar.
7 Şubat 1940'ta haritalar üzerinde yapılan bir harp oyununda Guderian, aynen Manstein Planı'na uyan bir harekât önerir: Meuse nehrini Sedan bölgesinde zırhlı birliklerle geçmek, fakat nehir geçişinde bir köprübaşı oluşturunca piyadeyi beklemeyerek geniş ve derin bir kama halinde düşman mevzilerine dalmak. General Halder karşı çıkar ama Guderian önerisinin değerini şiddetle savunur. Bölge hakkındaki detaylı istihbarat raporları da Guderian’ın görüşünü destekler tarzda olunca, öneri ister istemez dikkate alınır.
14 Şubat 1940'ta yapılan diğer bir savaş oyununun ardından yoğun tartışmalar yaşanır ve Guderian görüşlerini kabul ettirmekle kalmaz, Arden Ormanları'ndan yapılacak bir zırhlı birlik harekâtı için görevlendirilmesini de sağlar. Guderian, Sedan Planında 1., 2. ve 10. Zırhlı Tümenlerden, bir piyade alayından ve bir havan taburundan oluşan kolorduya komuta edecektir. Fakat halen bu plana Guderian, Von Manstein ve Hitler’den başka başarı şansı veren yoktur. Ancak bir uçak kazası sonucu Schlieffen Planı’nın dökümleri müttefiklerin elinde geçmesi yüzünden Schlieffen Planı'nı artık uygulamaya olanak da yoktur. Müttefikler de zaten Schlieffen Planı’na hazırlıklıdırlar.
17 Kasım 1939'da Paris’te toplanan Müttefik Yüksek Savaş Kurulu, Belçika üzerinden bir Alman saldırısına karşı bir planı kabul etmişlerdi. D Planı olarak kayıtlara geçen bu plana göre, iki Fransız ordusu ile İngiliz Yurtdışı Sefer Kuvveti, kuzeye hareket ederek Belçika’daki ana savunma hattını tutacaktır. Bu durum, Belçika’ya bir saldırı başladığında, Fransa'nın kuzeyindeki kuvvetler hızla daha kuzeye kayacağı ve o bölgenin boşalacağı anlamına gelmektedir ki bu bölge tam da Sedan Planıyla vurulacak bölgedir.
Weserübung Harekat Planı
Almanya’nın Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Amiral Erich Raeder, 27 Eylül 1939’da Polonya Seferi sona erer ermez Norveç’in kontrolünün ele geçirilmesi için bir plan hazırlamaya girişiyor. Raeder, Hitler'e 10 Ekim 1939 da geniş bir rapor sunar, Norveç’in istila edilmesi planıdır bu.
Amiral Raeder’le bu plan üzerine görüşen Hitler, konuyla ilgilenir ve üzerinde düşüneceğine söz verir. Ancak Hitler’den sonrasında pek ses çıkmaz. O tarihlerde Hitler, Avrupa haritasında tarafsız bir Norveç görmeyi tercih etmektedir.
Ne var ki Hitler kısa bir süre sonra olayların dayatmasıyla Amiral Raeder’in önerisini hatırlamak, dahası uygulamaya koymak zorunda kalacaktır.
Hitler, Polonya sorununu halletmişti ve şimdi Fransa’nın üzerine yürümek niyetindedir. Polonya Seferinin sonlanmasından iki hafta bile geçmemiştir ki 6 sayılı emrini 10 Ekim 1939’da dikte ettiriyor, Hollanda ve Belçika üzerinden Fransa’ya yönelik bir saldırıların hazırlıklarına başlanması emrini veriyor. Tam da Amiral Raeder’in planı kendisine ilettiği gün.
Almanya’da bunlar olurken Müttefikler de Norveç konusunda stratejik analizler geliştirmektedirler.
Sovyetler Birliği 30 Kasım 1939 da Finlandiya’ya saldırdığında, Churchill ’in eline stratejik bir fırsat geçmiştir. Finlandiya’ya askeri yardım. Böyle bir yardım ancak İsveç üzerinden yapılabilirdi. Demir sevkıyatının yapıldığı Norveç’in Narvik limanın yanı sıra, demiryolu hattının uzandığı İsveç’in Gallivare demir madenleri bölgesi askeri olarak kontrol altına alınmalı ve bu demiryollarının devamı kullanılarak Finlandiya’ya askeri birlikler sevk edilmeliydi. Böylece müttefikler, askeri sevkıyat bahanesiyle Norveç’ten Almanya’ya olan demir cevheri sevkıyatını kesebilirlerdi.
Dahası İngilizler İsveç ve Finlandiya’da askeri bir varlık bulundurma şansına kavuşmakla, Almanya’yı kuzeyden çevirmiş olacaklardı. Kuşkusuz ki bu, İngilizler adına ciddi bir stratejik avantaj olacaktır.
Doğal olarak Amiral Raeder de tüm bu gelişmelerden haberdardır ve Hitler’e bunları hatırlatır. Aralık ayı başlarında bu bilgileri ve yorumları Hitler’e aktarır. Ve açıktan açığa “Norveç, işgal edilmelidir” der. Hem I. Dünya Savaşı’nda yaşanan sorunlardan kaçınmak, Alman denizaltılarını Atlas Okyanusu’na güven içinde çıkarabilmek için, hem de İsveç demirinin nakliyatını garantiye alabilmek için.
15 Ocak 1940’ta Fransız başkomutanı Gamelin, dönemin başbakanı Daladier’e, Norveç’in ve İsveç’in işgaline ilişkin bir savaş planı verir. İngiliz Kanalı’nın öte yanında ise Churchill, tarafsız ülkelere BBC’den yaptığı çağrıda Almanya’ya karşı birlik olunması çağrısı yapıyor.
Aynı gün İngiliz parlamentosunda başbakan Chamberlain, iki İngiliz tümeniyle bir Fransız tümeninin Finlandiya’ya yardım için Norveç kıyılarına çıkartma yapması konusunu oya sunuyor. Çıkartma bölgesi olarak en kuzeydeki Narvik’i şiddetle savunuyor. İsveç’teki Gallivare demir cevherlerinin kontrolünün bir an önce sağlanması için en uygun yer burasıdır. Öncelikle Almanya’nın demir dışalımı durdurulacaktır.
Bunlar bardağı taşıran son damlaları oluyor ve Müttefiklerin İskandinav topraklarında bir cephe açmak konusunda kesin kararlı olduklarına inanan Hitler, 27 Ocak 1940’ta Norveç’in istilası için bir plan hazırlanması konusunda emir veriyor.
5 Şubat 1940’ta Paris’te yapılan Müttefik Yüksek Savaş Konseyi’nde, Finlere yardım için iki İngiliz tümeniyle bir Fransız tümeninin gönderilmesi karara bağlandı. İngiliz başbakanı Chamberlain, bu toplantıda birliklerin Narvik’e çıkmasının demir madenlerini kontrol altına alabilmek açısından yararlarını açıklayacaktır.
Ne var ki Müttefik cephesinde askerlerin politikacıları ikna etmeleri zaman almaktayken 17 Şubat 1940 günü yaşanan bir kriz, durumu ciddi boyutlara taşımaktadır. Altmark adlı Alman ikmal gemisi, Alman gemileri tarafından batırılan İngiliz gemilerinden toplanan 300 kadar İngiliz esiri, Almanya’ya götürmek için seyir halindedir. 18 Şubat’ta bir İngiliz destroyeri Altmark’la temas kuracak, çıkan ufak çaplı çatışmada 4 Alman denizcisi ölecek ve İngiliz esirler kurtarılacaktır. Ancak Norveç doğal olarak, İngiliz hükümetini kendi karasularında yaşanan bu olay dolayısıyla diplomatik yoldan protesto eder. Birleşik Krallık da, Norveç hükümetini İngiliz esirlerin taşınmasına göz yummakla suçlar. Norveçli yetkililer gemiyi araştırmış, boş yağ varillerine tıkılmış İngiliz esirlerinin farkına varamamışlardır. En azından Norveçli yetkililerin açıklaması budur. Her ne hal ise, Altmark olayı, Birleşik Krallık ve Norveç arasındaki, en azından diplomatik ilişkileri, belirgin biçimde gerginleştirmiştir.
Norveç’in Altmark olayıyla ilgili protestosu, Hitler açısından, diplomatik bir manevradır. Norveç’teki bir aşırı sağcı partinin lideri olan Quisling, bunun bir danışıklı dövüş olduğu, iki Norveç hücumbotunun o bölgede olmalarına rağmen olaylara seyirci kaldıkları raporunu verir. Almanya’nın bakış açısından ise Altmark olayı, Birleşik Krallık’ın Norveç’in tarafsızlığı konusunda bir duyarlılık göstermemekte olduğunu açıkça ortaya çıkarmaktadır. Hitler, Norveç’in istilası konusunda artık kararsız değildir.
(Kaynak wikipedia )
11. Bölüm sonu
Berlin yüksek komutanlık karargahı bugün her zamankinden daha da hareketliydi saatler ilerledikçe gerginlik hat safhaya ulaşmıştı.
Aylardır yapılan hazırlık ve masa başı savaş oyunlarından sonra Sarı durum son halini almıştı Hitler elindeki kalemle oynuyordu son bir defa daha emirleri gözden geçirdi aslında emirleri okumuyordu da kafasında savaşı canlandırıyordu her birliğin hareketlerini görüyordu 20 yılı geçkin zamandır bu hesaplaşmayı beklemişti koltuğunda biraz daha dikleşti birazdan emirler harekat merkezine gidecek makineler çalışacak bir kargaşa olacaktı şifrelenen bilgiler ordu karargahlarına gidecek ve yaydaki ok gerilecekti odadakilere son bir kez baktı yüzlerinde şüphe yoktu içinden yaşasın Almanya dedi ve kalem kağıdın üstünde hareket etmeye başladı.
Sarı Durum Muharebe Emirlerine göre;
C Ordu Grubu;
- Erwin von Witzlaben komutasındaki 1. Ordu Lüksemburg sınırından başlayarak Karlsruhe arasında mevzilenerek Fransız birliklerinin bölgeden ayrılmasını engelleyecek.
- Gerd von Rundstedt komutasındaki 7. Ordu Karlsruhe dan İsviçre sınırına kadarki bölgedeki Fransız birliklerinin bölgeden ayrılmasını engelleyecek.
A Ordu Grubu;
- Günter von Kluge komutasındaki 4. Ordu Hollanda sınırının Güneyine mevzilenerek Eindhoven-Liege hattına saldıracak, Hollanda ve Belçika birliklerinin olası birleşme çabalarını engelleyecek daha sonra güney istikametine dönerek Ardenler bölgesindeki Belçika tümenlerini kuşatma manevralarına başlayacak.
- Wilhelm List Komutasındaki 12. Ordu Liege in güneyinden Brüksel üzerine taarruza geçecek Brüksel'in düşürülmesi durumunda 12. Ordu ileri harekatına devam ederek Genk limanını ele geçirecek.
- Ewald von Kleist komutasındaki 16. Ordu Lüksemburg’u işgal edecek sonrasında güney istikametine dönerek Majino hattındaki Fransız tümenlerini kuşatma manevralarına başlayacak.
- Heinz Guderian komutasındaki 1. Panzergrubu 16. Ordunun gerisinden ilerleyip Sedan üzerinden Manş denizine doğru bir taarruzla Fransa ile Belçika arasındaki bağlantıyı keserek Benelüx cebini kapatacak.
- A ordu gurubu rezervi von Leeb komutasında ordu grubunu destekleyecek.
B Ordu Grubu;
- Erich von Manstein Komutasındaki 6. Ordu Eindhoven ‘ın kuzeyinden Rotterdam ve Antwepen üzerine taarruz edecek.
- Georg von Küchler Komutasındaki 18. Ordu Hollanda'nın kuzeyinden Amsterdam ve çevresindeki önemli limanların kontrolünü sağlayacak.
- Friedrich Paulus emrindeki 3 Piyade Tümeni ile B ordu grubunun ihtiyatını sağlayacak.
- Yeni Kurulan 30. Ordu Albert Kesselring Komutasında Dortmund da bekleyecek ve savaşın gidişatına göre önemli bölgelere hava indirme harekâtı yapmak için hazır bekleyecek.
- 21. Kolordu Kurt Student komutasında olası Danimarka ve Norveç istilaları için hazırlıklarına devam edecek.
- 2. Ordu von Weichs komutasında Litvanya sınırının güvenliğini sağlayacak.
- 9. Ordu Blaskowitz komutasında Sovyet sınırının güvenliğini sağlayacak.
- Alfred Jodl komutasındaki birlikler kuzey Almanya da ki stratejik noktaların güvenliğini sağlayacaklar.
- Walter Model komutasındaki 8. Ordu Polonya’nın güvenliğinden sorumlu olacak.
Bunların yanı sıra 1000 avcı uçağı 1000 Pike bombardıman uçağı ve 600 bombardıman uçağı da harekatı desteklemek için bölgeye kaydırılacaktır.
Emirler imzalanmış, birliklere gönderilmişti Hitler'in Fransa'yla hesaplaşmak istemesi yakın gelecekte Avrupayı yine sarsacaktı.
12. Bölüm sonu
“Tankımız ileri atılır
Fırtına rüzgârları ile.” Panzerlied (Panzer birlikleri Marşı)
10 Mayıs 1940 da başlaması planlanan “Sarı Durum” Bremen de ki Müttefik çıkartma denemesi yüzünden ertelenmiş cephe hattındaki birliklerin sinirleri de iyiden iyiye gerilmişti.
11 Mayıs da Ordu karargâhlarına doğru şifrelerle harekâtın saat 04.00 da başlaması emri verildi.
Almanya’nın 22 yıldır beklediği hesaplaşma zamanı gelmişti.
Saat 04.00 da birlikler Hollanda sınırını geçmeye başladı. Kuzeyde 18. Ordu savaşın ilk saatlerinde üstünlüğü ele geçirdi. Saat 08.00 sıralarında Rotterdam istikametinde taarruz eden 6. Ordu birlikleri Hollanda’nın 2. Piyade Tümeni birliklerinin koordineli saldırıları sonucunda biraz yavaşlasa da Panzer Tümenlerinin de cepheye yetişmesi ile üstünlüğü tekrar ele geçirdi.
Lüksemburg a taarruz eden 16.Ordu birlikleri öğle saatlerinde üstünlüğü tamamen ele geçirdi aynı saatlerde 1. Panzer Ordusu da açılan gedikten ilerlemek için Lüksemburg a hareket emri aldı akşama doğru Lüksemburg silah bıraktığını açıkladı.
13 Mayıs sabahı Lüksemburg a varan 1. Panzer ordusu birlikleri ileri harekât hazırlıklarına devam ederken Fransız General Tassigny Lüksemburg da oluşan gediği Alman birliklerini geri atarak kapatmak amacıyla taarruza başladı.
14 Mayısta von Manstein in 6. Ordusu Rotterdam üzerine taarruza başladı gece yarısına doğru iyice şiddetlenen çarpışmalar sırasında 1. Hava İndirme Tümenimiz Rotterdam'a Hava indirmesi yaparak şehrin kritik bölgelerinin kontrolünü sağladı ve 6.Ordu birlikleri gelene kadar savunma durumuna geçti.
15 Mayısta Rotterdam 1.Hava İndirme Tümeni ve 6. Ordu birliklerinin teması sağlanması üzerine Belçika ile Hollanda’nın bağlantısı kesildi, yaklaşık 7 Hollanda Amsterdam bölgesinde deniz ile Alman birlikleri arasında kaldı von Manstein bu fırsatı kaçırmayarak düşmanın toparlanmasına izin vermeden Amsterdam üzerine bir taarruz başlattı. Birliklerimizin ilerlemesinin bu kadara hızlı olacağını tahmin etmeyen Fransızlar birkaç gün öce harekâtımızı engellemek için Hollanda’nın kuzeyine deniz yoluyla birlikler yollamışlardı fakat planları tutmadı birlikler çıkarma bölgesine gelene kadar Das Reich tümeni bölgenin kontrolünü sağladı ve kendisinden sayıca üstün Fransız birliklerinin karaya çıkmasını engelledi.
Fransızların Amfibi taarruzlarının sonuçsuz kalması, 16 Mayısta birliklerimizin Amsterdam’a girmesi üzerine Hollanda hükümeti İngiltere’ye kaçtı ve ordusu silah bıraktı.
17 Mayısta Belçika’nın doğusu ve Lüksemburg iyice kontrol altına alınmış durumdaydı. von Kluge’nin 4. Ordusu tarafından 1 haftadır devam eden Belçika harekâtı ilk meyvelerini vermeye başladı 8 Belçika tümeni kuşatılmamak için Liege e çekilmeye çalışırken 7. ve 5. Panzer tümenleri ile 20 Motorlu piyade tümeni araya girerek torbanın ağzını kapattı ve imha amaçlı taarruza başladı.
Belçikalılar 18 Mayısta bir yarma harekâtı gerçekleştirmeye çalışsalar da özellikle 62. Piyade Tümeninin karşı saldırıları sonucunda geri çekilmekten başka çare bulamadılar.
19 Mayısa kadar 6 gündür devam eden çatışmalar sonucunda Panzer birliklerinin ilerlemesinin yavaşlaması üzerine 16.Ordu ve 1.Ordu birlikleri bölgeye sevk edildi 16. Ordunun 2 Tümeni Panzer Ordusunun yan ve gerisinde savunma pozisyonu alırken kalan 6 Tümeni ise Metz deki savunma tahkimatlarına tekrar saldırıya başladı. İlerleyen saatlerde Metz deki müstahkem mevziinin savunmasının zayıflaması üzerine 1. Ordu birlikleri Metz i çevirmek amacıyla kuşatıcı bir harekâta başladı.
Yan ve gerisini sağlama alan 1. Panzer Ordusu 21 Mayıs şafak vaktinde sedan üzerine taarruza başladı akşam saatlerinde Fransız savunması mukavemetini arttırsa da başarılı olamadı ve teması kesmek zorunda kaldı.
22 Mayısta Sedanın alındığı haberi üzerine Yüksek Komutanlık ta sevinç doruk noktasına ulaştı Fransızlar oltaya gelmişti, artık Panzerler imiz rahat hareket edecekleri düzlüklere kavuşmuş aynı zamanda Fransız hatlarının da gerisine düşmüşlerdi. Hitler 1. Panzer Ordusuna kısa bir tebrik mesajı gönderdikten sonra batıya yani Manş denizine taarruz emrini verdi. 23 Mayısta Guderian Reims üzerine taarruza başladığı sırada Mareşal Weygand 1. Panzer Ordusunun kanatlarına ağır topçu ateşi eşliğinde taarruza geçtiyse de bu hamle ilerleyişimizi yavaşlatmaktan başka bir işe yaramadı ve 24 Mayıs sabahı Reims düştü.
24 Mayıs öğle saatlerinde Mareşal Weygand bu seferde 1. Ordunun güney kanadına saldırsa da bir önceki günkü gibi yine etkili olamadı ve geri çekilme emri verdi.
25 Mayıs sabahı Guderian tekrar batı istikametine doğru taarruz a başladı özellikle 1. Panzer tümeni ile Fransız 5. Tank Alayı arasında yapılan muharebe sonucu belirledi ve fazla tutunamayan Fransız birlikleri geri çekilmek sorunda kaldı.
Savaş tüm hızıyla devam ederken Berlin’de Hitler’in emri ile Mekanize tümenlerin kurulması için çalışmalar başladı.
27 Mayıs günü ilk saatlerinde von Manstein Belçika'daki önemli ikmal merkezlerinden Antwerp 7. Piyade Tümeni ve 3. Panzer tümeni ile bir taarruza başladı.
27 Mayıs sabahı savaş alanında kitaplara konu olacak bir kahramanlık yaşandı 9.Panzer Tümeni öncülüğünde taarruza devam eden 1.Panzer Ordusu Fransızların Afrikalı gönüllülerden kurduğu Casablanca piyade tümeni ile sıcak temas sağladı çıkan şiddetli çatışmalar sonucunda elindeki bütün araç ve topçu bataryalarını kaybeden Fransız tümeni geriden gelen takviye birliklerine zaman kazandırmak için son adamına kadar savaşarak tamamen imha olmasına rağmen amacına ulaşarak gerekli vakti kazandırdı ve yetişen Fransız birlikleri deliği tıkadılar Guderian Mareşal Weygand a haber yollayarak bu kahraman tümenin askerlerine gerektiği gibi bir cenaze töreni yapılması için 1 gün boyunca saldırmayacağını söyledi.
29 Mayıs günü 1. Orduya bağlı birlikler 1. Panzer Ordusunun kuzey kanadını daha güvenli hale getirmek içi Lille istikametinde ileri harekâta başladı.
29 Mayısta ileri harekâtlarını devam ettiren 1. Panzer Ordusu birlikleri Paris’e 50 km kala Fransız ordusunun karşı taarruzu ile karşılaştı ve savunma pozisyonunu aldı.
Bütün dünya nefesini tutmuş Fransa’daki savaşı izliyordu ve bütün gözler Paris’in üzerindeydi.
13. Bölüm sonu
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
denizlerde yavaş yavaş tokada başlamışız @ Lehr büyük bi saldırı yapabililer baltıktan çıktıktan sonra ellerine sağlık yine güzel bir bölüm kırmızı durumu bekliyorum :)
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
11. Bölüm (ara bölüm) geldi.
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
İleti Sayısı: 1,959
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
5'i daha yeni okudum, :D yetişecem güncel vakte :)
Aşağıdaki 1 üye napolyon94 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye napolyon94 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lehr
İleti Sayısı: 1,120
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
10
yine güzel bir ara bölüm @ Lehr hem eğlendirici hem öğretici olması ise hoş oluyo @ napolyon94 te bu şekilde ikinizin hikayesindende çok şey biliyomuş gibiyken bilmediğimi öğrendim bunlarıda üstüne koymaya devam ediyorum ellerine sağlık
İleti Sayısı: 1,959
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
6 yı da okudum :D güzel güzel işler karışıyor
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
(17-04-2017, 22:47)Feldmarschal : yine güzel bir ara bölüm @Lehr hem eğlendirici hem öğretici olması ise hoş oluyo @napolyon94 te bu şekilde ikinizin hikayesindende çok şey biliyomuş gibiyken bilmediğimi öğrendim bunlarıda üstüne koymaya devam ediyorum ellerine sağlık
Teşekkür ederim hoşunuza gitmesine sevindim yakında yeni bölümler gelmeye başlayacak Tümenleri falan tarihsel olarak olması gerektiği gibi ayarlıyorum araştırıyorum falan uzun oluyor malum siyasi gündem yüzünden de bir süredir devam edemedim Fransa da istediğim sonucu alırsam gelecek harekatı okura sormayı düşünüyorum. Arada bir siteye girdiğimde özellikle yeni bölümler geldiğinde seriler kısmında 12-18 arası ziyaretçi görüyorum bu arkadaşlarda belki bu oylamaya katılmak amacıyla üye olurlar hikaye yazarı arkadaşlar çıkar belki, ilerideki multiler içinde ciddi oyuncu depomuz oluşur şeklinde düşünüyorum.
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
20-04-2017, 23:26
(Son Düzenleme: 21-04-2017, 10:41, Düzenleyen: Lehr.)
Yeni Bölüm yarın geliyor
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
12. Bölüm geldi arkadaşlar iyi eğlenceler.
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
Biraz hareketlenelim yeni bölüm geldi iyi eğlenceler
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
11 Mayısta başlayan “Sarı Durum” harekâtı tam planladığımız gibi müttefiklerin kafasını karıştırıp kararlarını eksik ya da geç vermelerine sebep oldu. Hollanda saldırısına aldanıp kuzeye ilerleyen müttefikler düştükleri tuzağı çok geç fark ettiler.
30 Mayıs sabahı son kozunu oynayarak taarruza geçen Fransızlar bir başarı elde edemeyince öğleden sonra taarruzu bırakıp savunma pozisyonlarına geçtiler. Bu fırsatı değerlendiren Guderian Paris yönüne doğru ilerleme emrini birliklerine verdi 31 Mayıs gece yarısından sonra Fransızların 43. Piyade tümeni Panzer ordusunun ikmal yollarını kesmek amacıyla saldırsa da 16. Orduya bağlı 205. Ve 17. Piyade tümenlerinin savunmalarını aşamadılar.
1 Haziranın ilk saatlerinde Berlin’e gelen bir mesaja göre Fransız ordusu Paris’i zarar görmemesi için açık şehir ilan ederek silahlı birliklerini şehrin güneyine çekmişti ve Guderian ın zırhlıları Paris’e hiçbir mukavemet görmeden girmişti. Haber radyolarla halka bildirilmiş ve Almanya anında şenlik yerine dönmüştü Artık Hitler Halkın gözünde gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biri olmuş durumdaydı.
Hemen arkasından gelen mesaj ise bu sefer Yüksek karargâhı şenlik yerine çevirdi gelen mesaja göre 13. Motorlu Piyade Tümeni Manş denizi kıyılarına ulaşmış ve Rouen limanını ele geçirmişti bu haber savaşın bitmek üzere olduğunun göstergesiydi.
Moral olarak büyük çöküntü yaşayan müttefikler özellikle de Fransızlar artık son kozlarını oynamaya başlamışlardı Guderian’ın 9. Panzer Tümeni 2 Haziran sabahı Paris’in güneyine taaruz ederek Fransızları şehrin daha da gerisine atmaya çalışsa da öğle saatlerinde Fransız birliklerinin mukavemeti artmıştı.
9. Panzer tümeninin taarruzu akşamüzeri biraz daha şiddetlenmeye başlayınca Guderian 4. SS Motorlu piyade Tümenini de ileriye sürmeye kara verdi saat 20.00 sularında 20 ve 43. Tümenlerle çarpışmaya başlayan tümenimiz kısa sürede inisiyatifi ele geçirdi.
2 Haziran çarpışmalarından da sonuç almayan Fransızlar barış şartlarını müzakere etmek için Berlin e mesaj gönderdi. İlerleyen saatlerde Fransız depolarını ele geçiren birliklerimiz muazzam miktarda malzemeye savaş makinemizin çalışması için el koydular.
6 Haziran günü 6. Ordu ya bağlı 3. Ve 10. Panzer tümenleri Brüksel e taarruza başladılar ve gece yarısına doğru Brüksel birliklerimizin kontrolü altına girdi
Brüksel’in de düşmesinin üzerine Belçika 7 Haziran saat 01.00 da silah bıraktığını açıkladı.
Fransa ve Belçika'nın silah bırakmasından sonra iyice kapana kısılan 13 İngiliz Tümeni ana vatanlarına kaçmak için var güçleriyle Gent limanına hareket etmeye başladılar. Kaçışlarını engellemek amacıyla 8.Panzer tümeni ve 13. Motorlu Piyade Tümeni saldırıya geçse yüksek İngiliz mukavemeti yüzünden fazla varlık gösteremediler.
12 Haziranda hatlarını toparlamış olan birliklerimiz bir kez daha Gent e saldırdı.
15 Haziranda Fransa ile müzakere tamamladı ve Compiegne de 1. Dünya savaşında Almanların teslim şartlarını imzaladıkları vagonda imzalandı. Teslim şartlarına göre Atlantik kıyıları savaş tazminatı olarak bize verilecek geri kalan bölgede ise küçük bir Fransız hükümeti kurulacaktı. Anlaşmanın imzalandığı günün akşamında bazı Fransız Subaylar anlaşmayı tanımadıklarını ve savaşa devam edeceklerini açıkladı.
16 Haziran sabahı gelen bir haber Hitleri küplere bindirdi Özel Kalem Müdürü Rudolf Hess yetkisi olmamasına rağmen barış görüşmeleri için İngiltere’ye gitmiş ve uçağı düşürülüp yakalanmıştı.
13 Haziranda Sovyetler Birliğinden ilginç mesajlar gelmeye başladı.
19 Haziranda taarruzlarını hızlandıran Guderian sonunda şehri düşürüp 6 İngiliz Tümenini ele geçirdi ve Batı Avrupa’da çatışmalar sona erdi
2 Eylül’de yapılan toplantılar sonunda yeni sınıf bir deniz altı ve savaş gemisinin geliştirilmesine onay verildi.
Batıda çatışmaların sona ermesi üzerine bütün gözler Almanya'ya döndü yeni hedef doğu mu olacaktı yoksa batı mı ?
14. Bölüm sonu
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf
İleti Sayısı: 156
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
Yeni bölüm ne zaman gelir @Leh
•
İleti Sayısı: 448
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
11
24-04-2017, 16:50
(Son Düzenleme: 24-04-2017, 16:55, Düzenleyen: Lehr.)
Hikayenin bundan sonraki kısmını nasıl yapalım; - Denizaslanı Harekatı
- Barbarossa Harekatı
(24-04-2017, 16:43)Tigin Yusuf : Yeni bölüm ne zaman gelir @Leh
Bu hafta içi biraz işlerim var onları tamamlamaya çalışacam bu arada okurlarda operasyonumuzu seçer zaten.
•
|