Hol IV Hakkında merak ettiğim
Hol IV da Hol III gibi 1936 - 1945 arasımı geçicek.
Hangi yıllar arası geçicek?
Ben onlarla barış yaptığımda... Onlar olmayacak!
Ara
Hoi4'te 2. Dünya Savaşını konu alan bir oyun. Bu yüzden biraz daha genişletilmiş tarihler arası olabilir. (1930-1950 falan)
Ara
(19-07-2015, 03:23)brk007 : Hoi4'te 2. Dünya Savaşını konu alan bir oyun. Bu yüzden biraz daha genişletilmiş tarihler arası olabilir. (1930-1950 falan)

Bence saçma oluyor hep aynı tarihler arasında oynamak milleti gitgide sıkıcaktır. eğer çok güzel şeyler eklemediyse
Sorun tarihde değil hep aynı şeyler olucak almanlar fransaya giricek.sovietler e saldırıcak yenilcek savaş biticek. bu sıkar eğer oyuna çok güzel şeyler eklemediyseler.
Ben onlarla barış yaptığımda... Onlar olmayacak!
Ara
Aynı şeyler olmasın diye düzenliyorlar bütün oyunlarını, buna HoI de dâhil tabii ki. HoI 3'ün o konudaki en büyük sorunu ufak devletlerle çoğu zaman pek bir şey yapılamamasıydı. Belki ben Arnavutluk'la Dünya'yı ele geçirmek istiyorum, bu da bir alternatif  tarih.

Hem millet diğer dar kapsamlı Wargame'lerden sıkılmazken HoI'den mi sıkılacak?
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara
Bu sefer en azından Soğuk Savaş'ın bir kısmını oyuna ekleyecek bir dlc çıkacağını tahmin ediyorum.
Ara
O kadar da kısıtlıyıcı değidli HOI 3. ABD'yi Mihver'e alabiliyordun falan en azından.
Ara
(19-07-2015, 03:50)necmi :
(19-07-2015, 03:23)brk007 : Hoi4'te 2. Dünya Savaşını konu alan bir oyun. Bu yüzden biraz daha genişletilmiş tarihler arası olabilir. (1930-1950 falan)

Bence saçma oluyor hep aynı tarihler arasında oynamak milleti gitgide sıkıcaktır. eğer çok güzel şeyler eklemediyse
Sorun tarihde değil hep aynı şeyler olucak almanlar fransaya giricek.sovietler e saldırıcak yenilcek savaş biticek. bu sıkar eğer oyuna çok güzel şeyler eklemediyseler.
Keske diğer Paradox oyunlari da dar bir tarihi konu alsaydi :)  ne bileyim Rönesansdir, fransiz ihtilalidir, italya savaslaridir, 30 yıl savaşlari, bunlar hep EU4 ve CK2 ye sıkıstırılmıs önemli tarihler, ve acikcasi yeterli icerik de veremiyorlar 400 yılı bir oyuna sigdirdikari icin..
A leader is a dealer in hope

Ara
Bu tarz küçük dönemlerde geçen oyunları ben pek sevemiyorum. Victoria 2'yi hiç bitirmedim ama 100 yıl bana çok kısa geliyor. Bu sebeple bence bu hali daha iyi.
Ara
(19-07-2015, 21:05)Moses : Bu tarz küçük dönemlerde geçen oyunları ben pek sevemiyorum. Victoria 2'yi hiç bitirmedim ama 100 yıl bana çok kısa geliyor. Bu sebeple bence bu hali daha iyi.

Bu oyun küçük dönem ancak bu oyunda her saat 1 tick her gün 1 tick değil 1 günde çok şey olabilir ve oyun 1936-1948 arası geçicek fazladan 2 yılın nelere kadir olcagını görürsünüz oyunun bi bitim tarihide yok aslında oyunun teknolojileri 48 e kadar ondan sonra herkez aynı monoton oluyor modlar daha müsait olcagı için oyun gelişicektir
Ara
100 veya 1000 yıl olması önemli değil. Önemli olan oyun hızı. Victoria'daki 100 yıl EU4'teki 200-300 yıla eşit.
n20GdM.png
Ara
Bence Kısa tarih olması iyidir.Ne kadar uzun olursa o kadar detay ekliceksin.Eklerken birşeyler unutucaksın.Sonuç EU4´deki tartışmalara dönüşücek yok niye bu yok niye şu devletin adı bu vs. vs.
Ara
Kısa oyunların multiplayerlarını düzenlemek daha kolay olur.

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.