Tüm ülkelere göz gezdirdim. Kötü değil, fakat çok çılgın bir hotseat olacağı belli :D Modun orijinal halinin çok kısıtlı olduğu düşünülürse tamamen hak edenin kazanacağı bir hotseat olacak çünkü opsiyonlar çok fazlalaşmış, oyunculara strateji rahatlığı sağlanmış.
Ama daha detaylı bakınca asker basımının yine yetersiz olduğu göze çarpıyor. Gelir uçuk seviyelere çıkmasına rağmen asker basımı yine yetersiz kalacak bir de üstelik ekonomi sıkıntısı sıfır olup herkesin onbinlerce boşa altını olacak.
Third Age'de Şehir / Kale farkı çok büyük. Şehirlerden ordu neredeyse basılamıyor, basılanlar da patates. Kalelerde ise çok güçlü birimler çıkıyor. İşin kötü yanı Şehir > Kale çevrilemiyor. Özellikle iyilerde çok fazla şehir var, kale yok, Mesela Dale ve Yüksek Elfler tamamen patates. Şehirlerden kaliteli asker basabilmek için bölgenin Minor City nüfusu seviyesine gelip Barracks inşa etmesi gerekiyor ki o da hotseatlerde biraz zor. Yani moddaki birimlerin yarısı yine kullanılamayacak.
Şimdi modda Army Barracks diye baba bir bina var tüm elit birimleri aktif eden, var olanlara bi o kadar daha ekliyor, baya birim yani. Bu bina sadece Fortress'da inşa edilebiliyor. Ama haritada fortress 2-3 ülkede var sadece.
Barracks binası var normal birimleri basmanızı sağlıyor, bu bina "Minor City" ve Castle'da basılabiliyor. Haritada ülkelerin yarısından fazlasında var. Ama Elflerde / Cücelerde kalenin K'si yok hepsi şehir, şehirler de yüksek Minor City seviyesinde değil, Large Town ve Town seviyelerinde.
Bir de Minor City öncesi Large Town'lar için kalitesiz bir asker basımı binası var 3. olarak, bu bina en sıradan basit birimleri basmanızı sağlıyor. İşte Elflerde, Cücelerde, Dale'de, Eriador'da, DDO'da sadece bol bol bu binadan var.
Tüm ülkeleri deneyemedim ama örneğin Harad'a tur başı 12k civarı geliyor. Bu kadar para nereye gidecek :D Diğerlerine de 8-10k arası geliyor.
Harad'ın en nüfuslu 2. bölgesi Harondor Large Town şehrinde Minor City olmadığı için Barracks seviyesine ulaşılamıyor ve haliyle moddan dolayı sadece patates birimler basabiliyor. Bir de bu kötülerin en kalabalık/zengin ülkesi olmasına rağmen. Yüksek Elfler'de, Dale'de, Cüceler'de, Silvan Elfler, DDO'da, Gundabad'da durum çok vahim. Asker basımı konusunda pek bir şey değişmemiş. Sadece kalesi bol olan ülkelerin işine yaramış.
Sağ altta para da dikkatinizi çekmiştir. Ben bir şey üretmediğim için 6 turda 70k oldu ama hotseatte de 20'li turlarda falan herkesde 70k olur.
İyimser bakarsak: Town'dan Minor City'ye geçiş 5000 nüfus istiyor anladığım kadarıyla. Çoğu şehir 4000lerde. Zamanla şehirler Minor City olur ve orta segmentteki birimler basılmaya başlanır gibi. Elit birimlerini basabilen ise bi Gondor bi Harad gördüm, bunların haricinde kimse hiçbir zaman basamayacak elit birimlerini. Belki rebelleri alınca o kalelerden basabilen olacaktır ama bu kadar bakamadım. Gelir ise %70 3. sınıf, %30 2. sınıf askerler üçer turda bir spamlanacağı için belki dengelenir; ortalama 100 upkeep dense Harad'ın 12k gelirden 0 gelire düşmesi için 120 birim basması gerekecek. 120 birim de 6 full ordu demek, halihazırda da 2 ordusu olsa 8 full ordu. Bu ya iyi bir şey ya da kötü bir şey bilemiyorum. Diğer ülkeler de 4-8 arası çıkartır.
Özet olarak: gelir çok fazla, bazı ülkeler çok asker basarken bazıları basamıyor, çoğunlukla elit birimleri kimse basamayacak, güçlü olan daha da güçlenmiş.
Ya dengeli bir hotseat olacak ya da çok dengesiz bir hotseat olacak bilemiyorum. Yine de kesin sorunlar var Cüceler, Elfler, DDO, Dale %100 Shire tarlası patatesi.
Elfler ve Cüceler doğaları gereği az nüfuslu ama güçlü denip (3. sınıf birimleri bile 1-2. sınıf gibi) / Dale, DDO, Gundabad, Eriador da doğası gereği patates bu yüzden 3. sınıf birim spamlayıp duracak denirse kabuldür.