Başka bir EB2 oyunum. Bu sefer Roma ile denedim. Fetih için acele etmek yerine tall oynamak istedim. Gerçi mod zaten böyle oynamaya zorluyor.
Epir'in İtalya'daki son şehri Tarentum'u aldıktan sonra fazla vakit kaybetmeden Rhegium'u alıp İtalya yarımadasındaki rebel orduları yok ettim. Sicilya'ya çıkartma yaptığım takdirde modun scriptleri yüzünden Kartaca bana savaş ilan edecekti, bunu önlemek için Sicilya'yı bir süreliğine Kartaca'ya bıraktım. Gallia Cisalpina bölgesinden sık sık spawnlanıp şehirlerime saldıran rebel ordularından kurtulmak için uzun süreli bir kuzey seferine çıktım. Yaklaşık dokuz full Gaul ordusundan sonra nihayet bölgedeki şehirleri alabildim ancak bu toprakları stabilleştirmek çok uzun vaktimi aldı. Bu esnada Kartaca savaş ilan etti ve çekişmeli bir savaşın ardından savaş esnasında kazandığım bazı yerleri bırakmak üzere barış yaptım. Bu savaşın sonunda Corsica ve Sicilya adalarını ele geçirdim. Kartaca'ya karşı elimde koz olabilmesi için İberya ve Batı Akdeniz Yunan kolonilerine göz dikip buradaki yerel kabileleri yendikten sonra -modun bir özelliği olarak- vassal devletler kurdum. Son olarak da Adriyatik hakimiyetimi sağlamlaştırmak adına Dalmaçya sahillerini ele geçirdim.
Bu esnada Dünya'da;
-Nümidyalılar Kartaca'yı ele geçirdi,
-Selevkoslar İskender'in imparatorluğunu diriltmek adına ciddi fetihler yaptılar,
-Takshashila Hindistan'ı ele geçirdi,
-Kartaca Mısır fethine girişti,
-İberya'da yendiğim barbar devleti Mısır'a göç edip yerleşti.(?!)
Mod: Europa Barbarorum II
Zorluk: H/H