İleti Sayısı: 291
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
05-05-2022, 12:12
(Son Düzenleme: 05-05-2022, 12:16, Düzenleyen: Yohaynes. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Öneri olarak yazıyorum,mirastan men yasaklanılabilir.
ve şu kural konusunda değişiklik olabilime ihtimali var mı:
Oyuncular Britanya İmparatorluğu de jure sınırlarının dışına çıkamazlar, bu sınırların dışarısından müttefik edinemezler.
Küçük baronluklar bu kuraldan muaf olabilir mi sonuçta bir etkileri olmuyor o kadar.
•
İleti Sayısı: 68
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
05-05-2022, 12:31
(Son Düzenleme: 05-05-2022, 13:02, Düzenleyen: Kul Tigin. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
(04-05-2022, 15:24)Duman : Kurallarda bazı tabir değişiklikleri yapıldı, ilk mesajı inceleyin.
Kural önerilerini bekliyoruz.
En azından oyuncular arası savaşlarda orduların birincil ünvan başkentlerinde çıkarılmasını öneriyorum. Toplanma noktaları oluşturularak, savaşların yapıldığı bölgelere çok kolay bir şekilde paralı asker ışınlamak mümkün.
Üstte gök basmasa, altta yer delinmese Türk milleti; ilini, töreni kim bozabilecek?
•
İleti Sayısı: 26,418
Imperium:
139
05-05-2022, 22:52
(Son Düzenleme: 05-05-2022, 22:53, Düzenleyen: Duman.)
Mersiya kalıyor, dengelemek için Hwicce ve York düklüklerinde birer karakter eklendi.
Mirastan men etkileşimi öneri üzerine yasaklandı, Britanya dışına çıkılmayacak.
Toplanma noktası önerisi hem kontrol edilebilirliği düşük, hem de etkisi düşük görünüyor.
Boşta 4 karakterimiz var.
•
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
•
Imperium:
139
Boşta 3 karakterimiz var, yarın başlıyoruz.
•
Imperium:
1
05-05-2022, 23:21
(Son Düzenleme: 05-05-2022, 23:44, Düzenleyen: Yohaynes. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Oxfordshire ile katılıyorum
•
İleti Sayısı: 2
Üyelik Yılı: 2022
Imperium:
0
Hwicceye geçmek istiyorum
•
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 524
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
Crovan olarak katılmak istiyorum
•
Imperium:
139
•
Imperium:
139
Britannia Multiplayer Official Soundtrack
Konuda roleplay paylaşımlarınızı ve ekran görüntülerinizi bekliyoruz. Salı gününe kadar harita paylaşımı olacak.
•
İleti Sayısı: 1,018
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
10
Imperium:
1
Rose Hanedanından Küçük Kral Æthelwine
Adı soylu arkadaş anlamına gelen Æthelwine Britanya'da Oxfordshire topraklarını her zaman adil biri olarak yönetmeye çalışmıştır.Çevredeki güçlü kontların ve diğer kontlukların merkezinde Oxfordshire topraklarını yöneten babası ne kadar çocuğunu kimseye güvenmemesi gerektiği konusunda eğitmeye çalışsa bile bu Æthelwine'de bazı yan etkiler doğurmuş olacakki korkak biri olmasına sebebiyet vermiş.Ama korkak olması onun iyi bir yönetici olduğu gerçeğini hiçbir zaman etkilememiştir.
Æthelwine çevre hükümdarlara baktığında güneybatısındaki kernevek hükümdarı ve doğusundaki ANGLOSAKSON hükümdarı Küçük Kral Sigehelmin genişleyici tavırlarından rahatsız olmuş ve daha makul biri olan ANGLOSAKSON hükümdar Wessex Küçük Kralı Offa ile küçük kızını nişanlamış ve nişan hediyesi olarak Dorset savaşında yanında savaşmıştır.
Yaptığımız anlaşmalardan rahatsız olan kernevekler akıllarınca bizim hakkımız olan Wiltshire topraklarında bulunan küstah ve keçi gibi inatçı olan Aethelric ile ittifağa girmiştir.Æthelwine görece makul bir hükümdar olduğundan ve küçüklüğünde okuduğu uzak diyarlardan gelen bir kitaptaki savaş felsefinde savaşmadan kazanmak ve katliam yapmadan kazanmak düsturunu iyi benimsemiş bir lider olduğundan ne kervenek kanı ne de kadim ANGLOSAKSON kanı oluk oluk akmasın diye farelerini Aethelric'in üzerine salmış ve hakkı olan yeri almıştır
Æthelwine oğlu Wulfu Britanyada ne gibi zorluklar olduğunu iyi anlayarak yetiştirmiş ve her zaman önce müzakere etmesini öğretmiştir.Batıdaki kabilelerden rahatsızlık duymakta ve bütün Anglosaksonların tek bir çatı altından birleşmesini istemektedir.İngiltereyi sadece seçimli bir kral sisteminin ayakta tutacak olduğunun bilincinde ve farkındadır.
İrlanda'dan gelen nors hükümdarı ne kadar yağma üssü olarak yanındaki Gwent topraklarını kullansa da kendi yöre halkından kendilerine yönelik herhangi bir yağmalama girişiminde bulunulmadığını gözlemiş ama bir gözü de her zaman orayı izlemektedir.Katolik olmaları sebebiyle fazla ses çıkarmamaktadır.
Son olarak doğudaki ANGLOSAKSON hükümdarı Küçük Kral Sigehelm'dan anne yadigarımız olan Buccingahamm toprakları konusunda anlayış göstermesini rica ediyoruz.O kadar verimli topraklara tek başına bütün pastayı almaması konusunda çekincelerimizi dile getiriyoruz.
Imperium:
139
07-05-2022, 22:25
(Son Düzenleme: 07-05-2022, 22:47, Düzenleyen: Duman. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
İleti Sayısı: 311
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
3
08-05-2022, 00:31
(Son Düzenleme: 08-05-2022, 00:32, Düzenleyen: Dreamerscream.)
Pazar günü etkinliğe katılamayabilirim isteyen Meath Jarllığı'na yedek geçebilir.
•
İleti Sayısı: 68
Imperium:
0
Üstte gök basmasa, altta yer delinmese Türk milleti; ilini, töreni kim bozabilecek?
İleti Sayısı: 69
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
0
Ben Wingfield(Kanatalanı?) Hanesi lideri Anarawd.
Fife(Dunfermline) ve daha sonra başkentimizi taşıyacağımız Gowrie(St.Johnston) kontluklarına "Kılıç Yoluyla Fazilet" getirdik.
Art arda gelen zaferler sonrası hayalim olan farklı kültürlerin ve dinlerin bir arada yaşadığı Büyük İskoçya'ya daha da yakındım. Ta ki kuzeyli kabilelerin gelip tüm İskoçyayı yağmalayıp daha sonraları Ragnar'ın oğlu olan İvar komutasında Buchan kontluğunu gasp etmesi gerçekleri görmemi sağladı.
Bu Viking bozguncularından nasıl kurtulacağımızı düşünürken aklıma aklıma klasik Anglosakson taktikleri geldi böl parçala yönet. İvar'ın yemek yerken ölmesi kesinlikle Tanrı'nın biz inananlara bir hediyesiydi! Ancak bu seferde kuzeyli savaşçılar İvar'ın oğlu Barid komutasına girdi. Onunda durdurulması hatta belki de yok edilmesi gerekliydi. Kolları sıvadım ve en iyi bildiğim işi yapıp bir suikastçı gönderdim. Suikastçı işini başardı ancak kaçarken yakalandı. Uzun süren işkenceler sonucunda ölürken suikastta benim parmağım olduğu gerçeğini ağzından kaçırmıştı. Tüm dikkatleri üstüme çekmiştim ve gelecek hayallerimden vazgeçerek hanedanı mı kurtarmak adına Adalar dükü Yüce Şef Daniél'in vassallık teklifini kabul ettim. Her şey Bağımsız Büyük İskoçya için.
İleti Sayısı: 41
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
2
Kerneveklerin genişleyici bir tavrı yoktur, adanın batısında tarım yapılamayan verimsiz topraklarda sıkışan Kernevekler Kent topraklarını işgal etmeye zorunlu bırakılmıştır.
Masum ve kurban gibi gözüken, adanın dışından gelip köylerimizi yağmalayan ve çocuklarımızı kaçıran Nors barbarlar ile müttefik olan hain Wessex Küçük Kralı Offa'nın yönettiği topraklar Kernevek Küçük Krallığından fazladır. Soylu arkadaş Æthelwine neden yanı başındaki toprakları işgal eden ve yıllarca topraklarımızı yağmalayıp kadınlarımızı ve çocuklarımızı katleden Nors barbarlarına sesini çıkarmıyor?
Gerçek bir ANGLOSAKSON iseniz adamızı işgal eden, kutsal topraklarımızı yağmalayan ve ada bütünlüğünü bozan barbarlar ile müttefikliğinizi derhal sonlandırın yoksa biz bu adanın sakinleri yani KERNEVEK, GAL ve gerçek ANGLOSAKSON hükümdarları olarak Nors işgalcilerin yanında duran sizin gibi hainlere de haddini bildiririz.
İşgalcilerin adamıza ayak basıp huzurumuzu bozmasına asla izin vermeyecek Onurlu Hristiyan Kernevekler aleyhinde yapılan ayrıştırıcı söylemlere kulak asmayın, hepimiz bu adanın çocuklarıyız. Köylerimizi yağmalayan ve çocuklarımızı kaçırıp işkenceler eden işgalci barbarlara karşı birleşmeliyiz.
Son olarak, Kent Küçük Krallığı içimizdeki hainlerin Küçük Kral Sigehelm'in haklı topraklarını işgal etmesine izin vermeyecektir.
Imperium:
139
(10-05-2022, 19:46)Duman : 90 satır hata giderimi içeren 1.5.1h ara güncellemesi çıktı.
Yeni sürümün oyun kodu f965.
•
Imperium:
139
Etkinliğin yayını için Strategyturk Twitch: https://www.twitch.tv/strategyturk
•
|