Afrika, Endonezya, Sibirya gibi Yeni Dünya olmayan yerlerden bahsetmiştim. Ki Random New World olmasa Yeni Dünya da kapanacak.
[MP] EU4 - Custom Multiplayer: Ağustos 2015
|
15-08-2015, 17:38
Tarihçe: Moskova Devleti'nin burjuva sınıfı, köylülerin veremediği verginin kendilerine bindirilmesinden nefret ediyorlardı. Ve 14.yüzyılda paralı askerlerden oluşan bir ordu işe Moskova Devleti'nin başkentine yürüdüler. İsyan yayılmıştı. Artık Moskova Devleti'nin başkentindeki insanlar bile kendilerine destek veriyorlardı . Tver ve Vladimir bölgelerinden çıkan isyan Moskova Devleti'nin tüm varlıklı topraklarına yayılmıştı. İsyan hareketi sınırlarını belirleyip bağımsızlığını sağladıktan sonra hedeflerini çabucak belirlemişti: Rus halkının sınıf ayrılığını ortadan kaldırarak ülkece burjuva sınıfına çıkmak ve Rus halkının temsilini sağlamak. İsim: Vladimir Başkent: Tver (1412'ye kadar Vladimir) Köken: Rus burjuvası Kültür: Rus Din: Ortodoks Yönetim Biçimi: Monarşi
15-08-2015, 17:47
(15-08-2015, 17:32)GaulTurk : Afrika, Endonezya, Sibirya gibi Yeni Dünya olmayan yerlerden bahsetmiştim. Ki Random New World olmasa Yeni Dünya da kapanacak.
15-08-2015, 18:33
ILKHANATE (İLHANLI) MONARŞİSİ
Arapların Orta asyaya saldırıları sonrası intikam olarak bağdat ve çevresi ırağı ele geçirip Basradan Suriyeye Büyük bir devlet kuran Hülagü Han'ın Torunları Yeniden Bağımsızlığını kazanmıştı.
Başlarında Atalarının İsmini Taşıyan Hülagüyov Ülkeyi Kısa Sürede Modernleştirmiş ve Tüm İlmini Oğluna Aktararak Onuda (Tanrıverdiyov) Yüksek Bir Kağan Yapma Yolunda İlerlemişti.
DİN : TENGRİZM (GÖK TANRICILIK)
YÖNETİM BİÇİMİ : FEODAL MONARŞİ
KÜLTÜR : Türkleşmiş Moğol (ASİAN)
TEKNOLOJİ : WESTERN
15-08-2015, 19:12
Sonradan gelenler oyuna katılabilir mi?
15-08-2015, 19:23
Evet ancak oyunun başlangıcında bulunan oyunculara nazaran daha az puana sahip olacaklar.
15-08-2015, 19:43
Katılmak isteyen oyunculara tekrardan hatırlatıyorum ilk mesajda Multiplayer Prensiplerine link var.
Orada yazılan anlayışı benimsemeden benim oyunlarıma katılmayın. Orada yazılanlar bir kural bütünü değil bir anlayış ve prensipler bütünü.
15-08-2015, 20:23
Dehşetli bir kış gününde tüm Nors kabilelerini birleştiren Mikell Hallvor Odin'e, Hod'un tüm öfkesine rağmen İskandinav halklarını tekrar özlerine döndüreceğine yemin etmişti. Ataları Ragnar gibi o da batıya açılmayı hiçbir zaman unutmamıştı. Ve Njord dalgalarıyla batıyı gösteriyordu...
15-08-2015, 20:53
Topraklar kendi dinlerinde olduğu için Tengrizm ve Norse'un işi bayağı zor olacak.
15-08-2015, 20:56
CN yapınca toprağın dini devletin dini oluyodu ya ? SA:DAS
15-08-2015, 20:57
Evet ama çevrende 1 tane Tengrist devlet bulunmayacak.
15-08-2015, 21:01
olmasın tengrist yaparız anam :P
Sultanate of Nile
Güçlü Nil hanedanlığının etrafında toplanan halk yeni bir devlet oluşturur. Askeriyeye çok önem veren bir devlet olarak dünyanın en organize, en disiplinli ordusuna sahip olmayı anlayış olarak edinen Nil Sultanlığı bir çok ordunun belalısı olacaktır. (Teknoloji: Anatolian, Kültür: Egyptian, Din: Shia, Yönetim Biçimi: Despotic Monarchy)
15-08-2015, 21:55
(Son Düzenleme: 15-08-2015, 22:04, Düzenleyen: MarcusAurelius.
Düzenleme Nedeni: boyutlandırma
)
Konstantinopolis birliği Doğuda artan barbar istilalarına karşı Ioannes in verdiği mücadele,giderek, Hellenlerin sempatisini kazanmaya ve Hellenlerin birliğini sağlayacak tek kişi olarak görülmeye başlandı. Ioannes de bunu sezmiş olacak ki, Hellen kentlerini ulusal bir kongreye katılmaya çağırdı. 1444 yılında Ioannes’in başkanlık ettiği kongre Konstantinopolis te toplandı. Burada alınan karar gereğince Hellenler bir “Hellen Birliği” oluşturdu lar. Siyasi ve askeri nitelikli bu birlik, toplantı yerinden dolayı, “Enosis Konstantinopolis” Konstantinopolis birliği olarak anılmaktadır. IKonstantinopolisli Ioannes, üye kentlerin delegelerinden oluşan ve synhedrion adını taşıyan bir meclis tarafından yönetilecek Birliğin hegemon’u seçildi. Kültür: Hellen Din: Ortodoks Yönetim Biçimi: Federasyon Teklonoji: Doğulu
15-08-2015, 22:01
Black Sea Trade Company
Çeşitli halklar kardeşçe tek bir amaç uğruna Karadenizde bir ticaret şirketi kurdular.
Kültür: Ruthenyalı
Din: Ortodoks
Yönetim Biçimi: Oligarşik Cumhuriyet
Teknoloji: Batılı
15-08-2015, 22:20
yokmu abbasi halifeliği kuran ? :P
Konstantinopolis Birliği ve Karadeniz Ticaret Şirketi daha kısa ve basit isimler veya direkt olarak isimlerinin kısaltmalarını isim olarak kullanırlarsa daha iyi olur (örneğin USA, SPQR, USSR) |
|
Konuyu Okuyanlar: 29 Ziyaretçi