İleti Sayısı: 1,156
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
10
29-08-2018, 15:06
(Son Düzenleme: 13-09-2019, 15:13, Düzenleyen: Duman.)
Europa Universalis IV için düzenlediğimiz 6. Custom Multiplayer etkinliğine hoş geldiniz.
Etkinlik Bilgisi |
GM ve Host | @Raijin (Oyuncu) |
Yayın Kanalı | Strategyturk Twitch |
Oda Adı | Strategyturk EU4 Custom Multiplayer 6 |
Hız | 2 - 3 |
Ledger | Limitli |
Oyun Günleri | Pazartesi, Perşembe |
Oyun Saatleri | 21.00 - 00.30 |
Kazanma Koşulu | Skorda 1. olmak |
Son bölge Tercih Başvurusu | 07.09.2018 00:00 |
Bölgelerin kesinleşmesi | 07.09.2018 01:00 |
1. Oyun günü Başlama Saati | 10.09.2018 20:30 |
|
Custom Multiplayer Ayarları |
Custom Nation Difficulty | Normal - Easy (200 - 300 puan) |
Nations | Random Setup |
Province Tax and Manpower | Normal Values |
Allow adding nations to savegame | Yes |
Random Nations | Dynamic |
Random New World | OFF |
Victory Cards | ON |
Prevent Nation Ruining | NO |
|
Başvurmadan Önce |
Etkinliğe katılan tüm oyunculardan diğer oyunculara ve etkinliğe saygı göstermeleri beklenir. Oyuncular hem oyun içerisinde hem de oyun dışında oyunla ilgili tartışmalarda saygı çerçevesinde hareket etmeli, etkinlikte diğer oyuncuların keyfini kaçırabilecek eylemlerden kaçınmalıdır. Katıldığını belirten tüm oyunculardan etkinliğe özenle yaklaşması, çeşitli sebeplerden oyuna katılamayacağı zaman bunu bildirmesi ve basit sebeplerden etkinliklerden ayrılmaması beklenir. Multiplayerdaki eylemlerde yegane karar mercisi GM'dir, tüm oyuncuların etkinlikteki önceliklerinin eğlenceli ve güzel zaman geçirmek olması beklenir, hırs yaparak tartışmalara ve kavgalara sebep olan, etkinliğe ve diğer oyunculara saygısızlık gösteren oyuncular etkinlikten çıkarılırlar.
Eğer kolay sinirlenen ve insanların ne için bir araya geldiğini unutabilen biriyseniz lütfen bu etkinliğe katılmayın.
|
Başvuru Şekli |
Custom Multiplayerda bölgelere göre oyuncular tercih yapar. Aynı bölgede isteyen oyuncular arasında kura çekilir.
Kura sonucu kazanamayan oyuncular ilk turda tercih edilmeyen boş bölgelere geçebilirler.
Etkinliğe katılan oyunculardan oyunun 3 hızında lag yapmamaları beklenir ve bu konudaki tüm bilgileri okuyup kabul ettiği varsayılır.
|
Kurallar |
Kurallarda spesifik bir şekilde yasaklanmamış unsurlar, GM aksini belirtmediği müddetçe meşru eylem olarak görülür.
Gerekli görülmesi durumunda kural değişiklikleri yapılabilir.
1. Eğer bir oyuncu oyun içerisinde sebep göstermeden kasti bir şekilde oyundan ayrılırsa ülkesiyle barış yapılabilir, o günki oyunun sonrasında bu oyuncunun ülkesine yeni oyuncu alımı yapılabilir.
2. Üst üste 2 oyuna sebep belirtmeden katılmamış oyuncular oyundan çıkarılabilirler.
3. Herhangi bir sebepten katılım gösteremeyeceğini belirtmiş oyuncular, kendi ülkelerine yedek oyuncu bulmakla mükelleftir.
4. Normalde oyuncusu olan bir ülkeye o oyuncu etkinlikten çıkarılmadıkça başka oyuncu alınmaz.
5. Herhangi bir sebepten oyuncu değişimi yaşanmış ülkede yeni oyuncudan eski oyuncunun antlaşmalarını devam ettirmesi beklenmez.
1. Oyuncular kolonilerine, şehirlerine veya client state vassallarına uygun olmayan veya oyunun RP havasına hasar verebilecek isimler veremez.
2. Her türlü exploit, hile, oyun açığından yararlanma gibi hususlar yasaktır, neyin exploit olup olmadığına GM karar verir.
3. Oyuncu overlord, oyuncu vassal lişkisi yasaktır.
4. Oyuncular bilinçli olarak kendi ülkesine zarar veremez.
5. Oyun etiğine ve centilmenliğe aykırı durumlarda karar alma ve yaptırım yetkisi GM'dedir.
6. Oyuncular alakasız ülkelerle oynarken sırf arkadaş oldukları için birbirleriyle müttefik olamaz veya birbirine yardım edemez.
7. Oyuncular birbirlerinin isyanlarını sadece aynı düşmanla aktif bir şekilde savaşıyor olmaları durumunda bastırabilir.
8. Victory Cardları çakışan veya aynı bölgede olan oyuncular birbirleri ile dost olamaz.
9. Her oyuncu Great Power sayılır.Her oyuncunun yalnızca 1 tane Great Power ile dost olma hakkı vardır.(Yani 1 oyuncu veya 1 tane ai Gp ile müttefik olunabilir.)
1. Oyuncular birbiriyle sahte savaşlar yapamazlar.
2. Oyuncular düşman ittifakla olan antlaşmalarında %100'ü geçemez, eğer herhangi bir oyuncu ayrı bir şekilde antlaşmak istiyorsa onun yüzdesi ayrı sayılır.
3. %100 WS'lik ülke serbest bırakmalar yapılamaz.
4. Önemli savaşlarda veya barış antlaşmaları esnasında talep olması durumunda oyun hızı azaltılabilir.
5. Oyuncular birbirini ilhak edebilir.
6. Savaş açılan oyuncuya yardım etmek için erkenden koalisyon savaş ilanı, HRE din savaşı ilanı vb. hususlar yapılamaz.
7. Bir oyuncu oyun içerisinde unconditional surrender ile teslim olduğunda karşı taraf antlaşma göndermek zorundadır.
8. -%99 savaş skorunda bulunup antlaşma imzalamamak ülkeye bilinçli olarak zarar vermek olarak sayılır.
9. Oyuncular bir başka oyuncuyla savaşta olan ülkeye müttefik atarak o ülkenin savaşına dahil olamaz, Enforce veya Intervene yapabilir.
10. enforce Peace Sadece saldiran tarafa +25% savaş skoru ve üzerinde önde götürdüğü zaman atılabilir. Kötüye kullanım tespit edildiğinde Yaptırım uygulanır ve uygunsuzluk yaşanmayan en yakın zamandaki save'e dönüş yapılır.
|
Etkinlik Konusu |
Multiplayer etkinliğine dair tüm duyurular, bilgi ve içerik bu konu içerisinde bulunacaktır. Her rehostta save indirme linki, oyuncuların daha kolay yükleyebilmeleri için bu konuda paylaşılacaktır. Bu konuda yapılmış duyuruların her oyuncu tarafından görüldüğü ve okunduğu varsayılır. Oyuna katıldıktan sonra herhangi bir sebepten oyuna gelememe veya yetişememe gibi durumlarda bunla ilgili bu konu üzerinden tüm oyuncuları bilgilendirmeniz beklenir. Bunun yanı sıra her oyun günü sonrası oyuncu ülkelere dair development istatistikleri ve harita bu konu altından paylaşılacaktır. Oyuncular oyun sonrasında gidişatlarını bu konu altından resimlerle anlatabilir veya RP yapabilir. Etkinliğe katılmış tüm oyuncuların bu konuyu ve bu konudaki duyuruları takip etmesi ve konuya katılım göstermesi beklenir.
|
Max. Puan limiti , Development sınırı , Bölge isim(ler)i |
200 puan | 100 | Britain , Low countries , Italy Hindustan Deccan Bengal Western india Coromandel |
240 | 120 | France , Germany , Poland , Baltic , İberia , Anatolia, Persia Çin |
260 puan | 130 | Mısır , ruthenia , russia , Pontic steps, Balkans , Carpathia Scandinavia Caucasia |
300 | 150 | Yukarıda ismi yazmayan bütün bölgeler |
|
•
İleti Sayısı: 32
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
29-08-2018, 15:15
(Son Düzenleme: 29-08-2018, 15:15, Düzenleyen: Ramsei.)
Keşke oyundan anlasamda sizlerle oynayabilsem.
•
İleti Sayısı: 3,077
Imperium:
39
29-08-2018, 16:07
(Son Düzenleme: 10-09-2018, 16:58, Düzenleyen: Merco.)
Katılıyorum. Daha sonra bölgeyi ve ülkeyi belirleyeceğim.
Bölge: Britain
Başkent: Lincolnshire
Kültür: British
Dev: 84
Aşağıdaki 2 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• etzel, Raijin
İleti Sayısı: 3,665
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
Katılıyorum ama bir sorum var. puan sınırından kastınız dev ile beraber mi yoksa devsiz sınır mı? Yani devo sınırı 100 , puan sınırı ise 200 dediğimizde puan dev ile beraber toplam 200 mü yoksa 300 mü olacak?
•
Imperium:
10
devo ve puan toplanmıyor , Hollanda da kurulacaksan 200 puanı geçemeyeceksiniz bu puan idealar torpak seçimi ruler yönetim biçmi dahil olan puan. burada sınır toprak alımında ve 100 development üzerinde toprak alamayacasınız.
Bu arada ilk iletide bölge tercihlerinizin süresi 6 eylül de sona erecek bilgisi eklendi.
•
Imperium:
54
Tamam bir de ben Kuzay Almanya’da devlet kurmak istiyorum. Bu mümkün mü yoksa lestedeki bölgelrden mi seçmeneiz lazım?
•
Imperium:
10
oyuna girip harita modunu açınca regions harita modu var. 7 eylüle kadar istekde bulunabilirsiniz. 7 eylül akşamı aynı bölgede kurmak isteyenler var ise kura çekilecek ve kim hangi bölgede oynayacak belli olacak. ben ismini ilk iletiye yazıyorum ,
Aşağıdaki 1 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Onur34
Imperium:
10
30-08-2018, 14:49
(Son Düzenleme: 30-08-2018, 14:53, Düzenleyen: Raijin.)
Bölge: Polonya
Başkent: Breslau
Kültür: West slavic - Polish
Teknoloji Grubu: Anatolian
Development: 30
•
İleti Sayısı: 4
Imperium:
0
30-08-2018, 16:00
(Son Düzenleme: 03-09-2018, 22:33, Düzenleyen: Vanexx.)
Katılıyorum. Low Countries
•
İleti Sayısı: 8
Imperium:
0
Katılıyorum
Bölge:Kafkasya
Başkent:Guria (Çııldır)
Kültür:Levantine Turkish
Teknoloji grubu Anatolia
Development 50 (Steamprofili https://steamcommunity.com/id/ibrahimPashaSS/
•
İleti Sayısı: 795
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
12
•
Imperium:
10
@ etzel ve @ IbrahimPasha44 tercihlerinizi ilk iletiye ekledim.
Imperium:
54
Bölge: Kuzey Almanya
Başkent: Hamburg
Kültür: Westphalian
Teknoloji Grubu: Western
Development: 96
•
İleti Sayısı: 2,839
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
30-08-2018, 17:57
(Son Düzenleme: 31-08-2018, 02:07, Düzenleyen: Aeschyli.)
Bölge : İberya
Başkent : Barcelona
Kültür : Katalan
Teknoloji Grubu : Western
Development : 96
Dipnot: Dharma çıktıktan sonra toprakların değerleri değişeceği için şuanki seçimler değişecektir. O yüzden puanlarda falan birtakım değişiklikler olabilir.
•
İleti Sayısı: 1,542
Imperium:
11
Bende katılabilirim biraz acemi oyuncu alıyorsanız Eu4'e ama kendi ülkemizi kurarak mı oynuyoruz nasıl oluyor ? Birde hangi DLC lazım.
•
Imperium:
54
30-08-2018, 18:07
(Son Düzenleme: 30-08-2018, 18:07, Düzenleyen: Onur34.)
(30-08-2018, 18:03)TR Ace : Bende katılabilirim biraz acemi oyuncu alıyorsanız Eu4'e ama kendi ülkemizi kurarak mı oynuyoruz nasıl oluyor ? Birde hangi DLC lazım.
Evet, belli bir bölgeye yukarıda belirtildiği kurallar dahilinde bir ülke kuruyorsun. Costum nation El Dorado ile gelse de o olmadan @ Raijin ile iletişime geçerek de ülkeyi kurabilirsin. Zira mp'de hostun dlcleri ile oynanıyor. Katılımcıların neye sahip olup olmadığı fark etmiyor.
•
Imperium:
11
(30-08-2018, 18:07)Onur34 : (30-08-2018, 18:03)TR Ace : Bende katılabilirim biraz acemi oyuncu alıyorsanız Eu4'e ama kendi ülkemizi kurarak mı oynuyoruz nasıl oluyor ? Birde hangi DLC lazım.
Evet, belli bir bölgeye yukarıda belirtildiği kurallar dahilinde bir ülke kuruyorsun. Costum nation El Dorado ile gelse de o olmadan @Raijin ile iletişime geçerek de ülkeyi kurabilirsin. Zira mp'de hostun dlcleri ile oynanıyor. Katılımcıların neye sahip olup olmadığı fark etmiyor.
Teşekkürler.
@ Raijin bey uygun ise Asya'da olabiliyor muyuz ? Japonyada kurmak istiyorum ülke ama mümkün ise.
•
Imperium:
10
region map moduna göre alabililirsin. Japonya da oynamak istiyorsan yazayım seni de @ TR Ace
•
İleti Sayısı: 94
Imperium:
0
30-08-2018, 19:13
(Son Düzenleme: 30-08-2018, 19:29, Düzenleyen: CeH.)
Bölge: İtalya
Başkent: Firenze
Kültür: Tuscan
Teknoloji grubu: Western
Dev: 42
Aşağıdaki 1 üye CeH nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye CeH nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• etzel
Imperium:
11
(30-08-2018, 19:09)Raijin : region map moduna göre alabililirsin. Japonya da oynamak istiyorsan yazayım seni de @TR Ace
Japonyada oynamak istiyorumda DLC yok toprak seçemeyebilirim diğer arkadaşlar gibi katılım için. Nasıl yapalım onu
•
|