[MP] EU4 - Multiplayer : Mayıs 2017
10 dakika dayak molası...
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 4 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
20170428004812_1.jpg

20170428004820_1.jpg

20170428004833_1.jpg

20170428004933_1.jpg

20170428005031_1.jpg
[+] 2 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Arkadaşlar hüsranlık bir durum yok önümüzdeki pazartesi kaldığımız yerden devam edeceğiz. İngiltere boşta şuanda idare edebilecek tecrübe sahibi oyuncuları oyunumuza bekleriz.
[+] 2 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Asil ve kadim Hollanda benim yokluğumda vargücüyle genişlemiş.
Yokluğumda Nuremberg din değiştirmemiş. Bu beni üzdü. Avusturya da şehrimize sınır olacak şekilde genişlemiş. Bu da dikkatimden kaçmadı.
Sic Parvis Magna
Ara
Arkadaşlar konuyu kapatalım. Gereksiz bir şekilde uzadı. Bundan sonra halletmek istenilen bir mesele varsa özelden halledilebilir. Pazartesi gün oyun kaldığı yerden devam edecek. 21:00'da direk oyun başlar geç kalanlar bir sonraki rehostu bekleyecektir. O yüzden geç kalmayın.
Ara
2-5-1
İmparator Friedrich III
27 Ekim 1439 - 28 Kasım 1462

Ben, Avusturya Arşidükü, Tirol Dükü, Styria Dükü, Sundgau Lordu, Treviso Lordu Ve Kutsal Roma İmparatoru Habsburglar İçin V. İmparatorluk İçin III. Friedrich. Tahta İlk Çıktığımda Hedeflerimin Başında Atalarımın Ezeli Düşmanı Venedik'i Yenmek, Ana Karada Ki Güçlerini Kırmak, Hakkım Olan Macaristan Ve Bohemya Tahtlarını Ele Geçirmek, Güçlenmekte Olan Fransa Ve Kafir Osmanlı'nın Gidişatını Yavaşlatmak, Mümkünse Durdurmaktı. İlk Savaşımı Venedik İle Yaptım Treviso, İstria Ve Durazzo Kentlerini Ele Geçirdim. İkinci Savaşımı Osmanlı'nın Avrupa'daki Gidişatını Durdurmak İçin Sırpları Himayeme Almamla Sonuçlandı Başlarına Tanıdığım Bir Sırp Lideri Yerleştirdim Ve Ülkenin Yönetimini Onlara Bıraktım, Kendi Korumam Altında, Sonrasında İse Bizi Kendilerinin Seviyesinde Bir Rakip Olarak Gören Çelimsiz Töton Tarikatı'nı Aşağılamak İçin Basit Bir Savaş Yaptık Ve Kendilerini Tüm Dünya'nın, En Azından Önemli Olan Avrupa'nın, Gözü Önünde Rezil Ettim. Ardından Çok Agresif Tavırlar Sergileyen, Kendilerine "Cumhuriyet" Diyen Aptal İsviçrelilere Dersleri Verilerek Graubünden Kentini Ele Geçirdim. Bunun Ardından Kendini Beğenmiş Burgonya Kralına Savaş İlan Ederek Esir Altındaki Kutsal Roma Prenslerini Özgür Bıraktık. Ömrümün Son Günlerinde Bu Yazıları Aile Defterimize Geçiriyorum. Oğlum Ladislav Umarım Benim Kadar Başarılı Olur.
21 Ekim 1462
5-5-2
İmparator Ladislav I
28 Kasım 1462 - 14 Ekim 1503

Ben, Avusturya Arşidükü, Macaristan Kralı, Tirol Dükü, Styria Dükü, Sundgau Lordu, Treviso Lordu, Freighstcraft Lordu, Graubünden Lordu, Wismar Lordu, Straubing Lordu, Oberpfalz Lordu, Friaul Lordu Ve Kutsal Roma İmapratoru İmparatorluk Ve Habsburglar İçin I. Ladislav. Babamın Hastalıklar İle Boğuşurken Can Vermesinden Önce Planlarımı Yapmıştım. İlk Hedefim Hakkımız Olan Macaristan Tahtıydı, Ardından İse Venedik Ve Kendini Beğenmiş Bavyeralılar Geliyordu. Tahta Çıkışımın İlk Yılı Macaristan Tahtı İçin Savaş İlan Ettim. 4 Yıl İçerisinde Hakkım Olan Tahtı Ele Geçirdim. Bunun Ardından Küstah Bavyeralılara Haddini Bildirmek İçin Savaş İlan Edip Straubing Şehrini Ellerinden Aldım. Ülkenin Macar Tahtı İçin Olan Savaşından Yorulmasını Fırsat Bilen Aç Gözlü Osmanlılar İse Hiç Durmadan Sırbistan İçin Savaş İlan Ettiler. Zaten Himayemizde Olan Sırbistan İçin Savunmaya Gittik. Müttefiklerimiz İngiltere Ve İspanyol Birliğini Sağlama Yolundaki Kastilya Kralı Yardımıza Geldiler. Kafir Osmanlı Ordularını Bir Çok Kez Mağlubiyete Uğratmış Olsak Da Bunu Fırsat Bilen Fransız Kralı Bohemya Tahtında Oturan Soysuz Podebradlar İle İş Birliği Yaparak Kadim Müttefiğimiz Kastilya'ya Savaş İlan Ettiler. Biz İse Hemen Savunmalarına Gittik. Savaşın Ortasında Kaldığımız İçin İki Taraftan Biriyle Barış Yapmamız Gerekiyordu, Bunun İçin Osmanlılar'a Bir Teklifte Bulunduk Sırbistan Üzerindeki Himayemizden Çekilerek Savaşı Bitirdik. Ardından Fransa Cephesine Dönüp Hızlıca Lyon, Burgonya, Paris Şehirlerini Düşürerek Savaştan Freighstcraft Şehrini Alarak Çıktık. Ülkemiz Bu Süreç İçinde Borca Girmiş Olsa Da Hepsini Ödedik. Oğlum Georg'a Vasiyetim, Ülkeyi Babasından Daha İyi Yerlere Getirmesidir.
14 Eylül 1503
1-2-3
İmparator Georg I
14 Ekim 1503 - (Hala Devam Ediyor)
WhaW8Am.gif
[+] 3 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yinr başladık... (topraklarınk berjaya kaptırdı)
Ara
Bohemya Krallığı olarak 1510 yılına kadar ülkemizin ilerleyişini bir özet geçelim

1444'de tahtımızda kral bulunmadığından ülkemizin iç işlerini düzeltmek ile uğraştık tahtımıza geçen I.Jiri Podebrad yetenekleri sayesinde ülkemizi her alanda ileri taşıyarak geliştirdi kuzeyimizde ki  hain Brandenburg krallığına karşı  Polonya devleti ile ve Habsburglara karşı Fransa Kralı ile  müttefiklik antlaşması imzaladık ilk olarak Polonya ile birlikte ortak düşmanımızı tarumar ettik.

Bu savaştan sonra Polonya ile gelişen ilişkilerimiz müttefikliğimizi devam ettirme kararı aldırttı bize   daha sonra ki yıllarda Pomeranya Krallığının danzig bölgesine agresif ilerlemesi ile Polonya ile ortak müttefikliğimiz yarar gösterdi ve Pomeranya krallığı bize diz çökmek zorunda kaldı bu sayede ülkemiz baltık denizinde kıyılara sahip oldu ve tarihimizde ilk defa denize ulaştık.

Bu sırada lanet habsburg ailesi bize karşı agresif tutumlar sergileyerek bizim hakkımız olan wismar toprağına kondu bu tavrı ülkemizde büyük bir sinirle karşılandı  bu sırada habsburgların macar tahtına saldırdığı haberi ulaşır ulaşmaz I.Kraliyet  ordusunu macaristan topraklarına pay almak için gönderdim ne yazık ki geç kalmıştık budapeşte çoktan habsburgların eline geçmişti macaristan krallığının tahtını gasp ettiler.Bu son olaydan sonra habsburgların elini kesmemiz gerektiğinin farkına vardık ve Fransa kralının tavsiyesi ile bir ortak harekat düzenleme kararı aldık ama kendine kastilyalılar diyen bir ülke ve onun köpekleri  ve yanında İngilizler savaşta habsburglara yardım ettiği için bir başarı alamadık  Dostumuz Fransanın toprakları kuşatma altına girdi o bize senin kayıp vermene gerek yok savaştan ayrılabilirsin desede dostumuzu terk etmenin Çeklere yakışmayacağını ifade edip savaşa devam ettik bu sırada bir antlaşma imzalandı Dostumuz Fransa kendi ülkesinden bazı topraklar verdi ve savaş bitti.

Daha önce bize karşı iyi tavırlar sergileyen Magdeburg Krallığı bizi bu savaşta hakaret ederek düşmanlığımızı kazandı ve çıkılan seferde toprakları alınarak cezaları verildi. Artık 70 Yaşına gelmiş Yüce Kralımız bu savaştan sonra vefat etti.

cSG1Xqy.gif
[+] 2 üye Sxario nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kusura bakmayın, işten geç dönmem sebebiyle geçen hafta oyunlara dahil olamadım. Önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa geleceğim. Boşta herhangi bir develete geçebilirim, oyun başlamadan önce konuşuruz. Tekrar kusura bakmayın gelemediğim için.
Ara
d7jrkrj3.jpg

Bendeniz Osmanli ulkesinin Sultani,gecen savasta Avusturya himayesinden kurtardigimiz Sirbistan`i fethe muesser olduk.Yillar evvel ic karisikligimizdan faydalanarak Bizans`tan Atina`yi alan Venedik`e sefer ilan ettik ve Balkan topraklarinin buyuk cogunlugu zapt eyleduk.Memluk Sultanligi`na 3.kez sefer duzenledik ve seferimiz devam etmektedir.Icislerimize biraz fazla onem verdigimizden Avrupa siyasetine fazla mudahil olamiyoruz.Lakin en kisa zamanda tekrardan cihan siyasetinde aktif rol alacagiz

Ispanyol kafirlerini daha fazla Kuzey Afrika`da ilerlemesini engellemek icin din kardesimiz Tunus Beyligi`ni  korumak amaciyla muttefik olduk.Daha evvel kendi ic meselelerimizle ilgilendigimiz icin Fas konusunda dustugumuz hataya tekrar dusmeyecegiz.Guney bolgemizde ise Etiyopya yi musluman bir devlet sandigimizdan dolayi muttefik olundu.Lakin sonradan ogrendigimize gore bu devlet hristiyan bir devletmis.Muttefiklikligi bozacak olsak da gerekirse garanti atar savunuruz kendilerini.

Kimse unutmasin ki tum Cihandaki  Muslumanlarin halifesi ve savunucuyuz.
[+] 2 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Haritada durumunu bilmediğim için lobide üçünden birini seçerim
-Mali
-Ethiopia
-Mutapa

1113 Saat
Uzun süredir yokum herkese selam olsun  :smiling:
Ben onlarla barış yaptığımda... Onlar olmayacak!
Ara
(01-05-2017, 13:45)necmi : Haritada durumunu bilmediğim için lobide üçünden birini seçerim
-Mali
-Ethiopia
-Mutapa

1113 Saat
Uzun süredir yokum herkese selam olsun  :smiling:

Ethiopia'ya fraude geçmişti sanki.Diğer ikisi boştu ama.
Ara
Oda kuruldu arkadaşlar.

Strategyturk
şifre : st
versiyon : 1.20.1
Ara
Rehosttayız.
Birkaç saate aldığım birkaç görseli paylaşırım, güzel oyundu.
İlk multi oyunumda pek de iyi olmayan Sind ile oynadım. Durum baya bi kötü gitti zaten var olan 5-6 loanı 2 katına çıkarttım sonra bankrupt yapmak zorunda kaldım. İsyanlardan. Taberestan,Persiaya topraklar gitti ve Khorasan, Afghanistan serbest bıraktım. Ülke mahvoldu ama güzel bi tecrübeydi :D

GBMn53.jpg
Ara
3699incia9277919.jpg

20170501234404_1.jpg

20170501234428_1.jpg

20170501234444_1.jpg

20170501234533_1.jpg
Ara
yEZ2Qn.jpg

69WYOl.jpg

37G209.jpg

Oyundan aldığım bazı görseller.
Muslim-American-Flag.jpg

Malacca Sultanlığı olarak Osmanlı Hükümdarı Büyük Padişah @sezar5 ' i her alanda destekliyor olup sünniliğin yükselişinde her türlü işbirliği yapacağımızın teminatını vermekteyiz. Sultana ihtiyacı olduğu her anda destek olma sözü verebiliriz. Aynı şekilde dostça gördüğümüz Bengal Hükümdarı @Voidian 'ı da saygıyla selamlıyoruz.

Malacca Sultanlığı'nın en temel amacı islamı daha geniş alanlara yaymak ve sünni devletlerin devamlılığını sağlamaktır. Bu amaca göre her türlü sünni devlet kafirlere karşı desteklenecek olup Mekke'nin güvenliği herşeyden önce gelecektir.
[+] 1 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.