[MP] EU4 - Multiplayer: Ocak 2018
Save Games klasörü ve o klasörün içinde ki save games dosyasına da atın yani iki klasöre atıp girin lobiye böylelikle ayrıca yüklemenize gerek kalmaz en azından bende öyle oldu.
Ara
Arkadaşlar bu akşam aranıza katılamayacağım. Günüm çok yoğun geçti. Umarım bir sonraki akşama katılacağım (ülkem yıkılmazsa :) ). Herkesten çok özür diliyorum.
Ara
https://www.twitch.tv/altnkurt

ULM NEWS NETWORK KATKILARIYLA GRAND CAMPAİGN'de 2. gün
Sic Parvis Magna
[+] 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
ULM NEWS NETWORK SUNAR

Yayın Tekrarı

lOY61Q.jpg

Bugünkü konuğumuz Portekiz'in herkesçe konuşulan meşhur varisi.

rOLo9a.jpg

Eski İmparator Avusturya Danimarka'yı Moskova-Sakson-İsveç üçlüsünden kurtarmaya çalışırken Türkler'in Lehlere yaptığı saldırı karşısında zor durumda kaldı.

vjzv4A.jpg

Saksonya ve Moskova'nın İsveç'e Danimarka'yı yedirme çabaları sonucu arada kaynayan Lehler Türk akıncılarına karşı direnemedi.

1JPldB.jpg

10 bin koca yürekli Viking zor şartlara rağmen kendilerinin 3 katı büyüklüğündeki Rus ordusunu tarumar etti.

76mrvL.jpg

Zor şartlara rağmen milli birliği sağlayan Oda hükümdarını tebrik ederiz. 31k isyancıyı da nazar boncuğu olarak takmak isteriz.

gOlJo0.jpg

Bir zamanlar player mapı.

Pl3ZMd.jpg

Oyun sonu dünya haritası.

Haberleri bizimle takip ettiğiniz için teşekkürler ve iyi geceler dileriz.

ULM NEWS NETWORK GRAND CAMPAİGN DAY 2'yi SUNDU.
Sic Parvis Magna
[+] 6 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Avusturya yandaş medyasını da kurmuş.
[+] 2 üye TurkJedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
1500 - Great Powerlar
1. Ming
2. Osmanlı - @Aytaç
3. Moskova - @Sezar
4. Fransa - @Peynir Ekmek
5. Avusturya - @Duman
6. Polonya - @yavuzkaan
7. İran - @Sxario
8. Japonya - @'ilber ortaylı'
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Tek sözümüzle dünyaları durdururuz. Herkes ayık olsun.
[+] 4 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Harika bir oyun olacağa benziyor, keşke finaller olmasaydı. Başarılar ve bol eğlenceler.
Ara
Pazar günü oyunun yıl kaç olursa olsun saat 12 de bitmesini istiyorum.

Gerekirse erken başlayalım ama 12 yi. Geçmeyelim. Cumartesi için sorun olmuyor ama işe okula gidenler var.
[+] 3 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bende bu 30 yıl olayına karşı olduğumu belirtmek isterim. Gönül ister ki 30 değil 40 yıl oynayalım ama iki günde 10 saat multi atmak doğru değil. Dün 2,5'ta bugün 1,5'ta bitirebildik. Bu 30'u 20'ye mi çekeriz başlama saatini 8'e mi çekeriz yoksa gün sayısını 3'e mi çıkartırız bilmiyorum ama bu şekilde bi oturuşta 5 saat multi atmamamız gerek.

Basket oynar gibi oynanacak süreye bağımlı kalmayı ben doğru bulmuyorum. Futbol mantığında hareket etmeliyiz. Bitiş saati net olmalı. Gerekirse 1476daysak 1480'e kadar uzatma verilerek tamamlanmalı.
Sic Parvis Magna
[+] 2 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyunun en hüzünlü tablosu:

p64QXr.png

Bu kahraman Rus askerlerinden sadece 10 bin kadarı ülkesine geri dönebildi.

cy8tad.jpg
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
gOl1o5.jpg

Özel baskı. Yazıyor yazıyor. ToxicGaming'in bi hamleyle WW1'i nasıl bitirdiği yazıyor.
Sic Parvis Magna
[+] 3 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
jyJ7q9.png
Kaisertum Österreich
von Habsburg hanedanı ve Avusturya, 1475 senesinde Ernst von Habsburg'un beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi sonrasında politik bir krize girmiş, Kutsal Roma İmparatorluğu elektörleri kendilerine İmparator olarak Saksonya'daki von Wettin hanedanını seçerken, Avusturya'nın başına Kastilya Krallığı'nı yöneten Trastamara hanedanından bir soylu geçmiştir. Avusturya ve İmparatorlukta düzenin tekrar sağlanması için ölümü sonrası tahtın tekrardan von Habsburglara geçmesini kabul eden bu yeni imparator, kendisine varis olarak Marie von Habsburg'u seçmiş, Marie von Habsburg Friedrich Trastamara'nın da beklenmedik erken ölümü üzerine 4 yaşında Avusturya hükümdarı ilan edilmiş, Saksonya Dükünün ölümü sonrasında elektörler bu sefer kadın olması sebebiyle Marie von Habsburg'u seçmemişlerdir.

İmparatorluktaki von Wettin hükümdarlığı süresince İmparatorluğun düzeni bozulmuş, İmparatorluktaki prenslik sayısı çok kısa sürede 53'ten 35'e kadar düşmüş, İmparatorluk dışarıdan gelen birçok saldırıya karşın savunulmamıştır. Bu da yetmezmiş gibi Kutsal Roma İmparatoru İsveç Krallığıyla yaptığı işbirliği doğrultusunda 5 sene Danimarkalıların işgalinde kalıp, bu esnada 6 bin askeriyle Moskova'ya kaçarak Kutsal Roma İmparatorluğu makamının prestijini yerlebir etmiştir. Açıkça görünüyor ki artık prensliklerin hakkını koruyan, Avrupa'da birçok devlet için yapısıyla önem sarfeden Kutsal Roma İmparatorluğu - hele ki sapkın söylentilerin popülerleştiği bu dönemde işlevsiz hale gelmiştir.

Avusturya olarak bu yaşananlar doğrultusunda İmparatorluk politikalarını bırakıp "Önce Avusturya" diyeceğiz ve Avusturya İmparatorluğu'nun çıkarlarına göre hareket edeceğiz. Onursal olarak İmparatorluğun bir parçası olarak kalmaya devam etsek de, ne yazık ki İmparatorluğun artık Avrupa'da siyasi bir ağırlığı kalmamıştır.
[+] 8 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Великое Княжество Московское
Buyuk Rus Dukaligi

ru_tzl.gif

Bohemya`yi ,Macaristan`i ve Palatinate`i PU alan Avrupa`nin yukselen gucu Avusturya`ya karsi kimsenin ses cikarmadigini goren  goren Tsar, cok akillica! bir hamle yaparak ordusunu Prag topraklarina surdu. Normalde savasa ordu sokmayacak olmasina ragmen  Pol-Lit Birligi topraklarindan yayladan gecer gibi gecebildigini gorunce surpriz bir saldiri yapmaya karar verdi.

kOrPav.jpg

Prag`da Avusturya ordusuna kahramanca mucadele etmesine ve neredeyse kazaniyor olmasina ragmen

LbPqXz.jpg

Danimarka`nin muhtesem mudahalesi ile devran biranda dondu.

Gelme Danimarka Gelme Hayirr!

Oncesi

vjzBlO.jpg

Sonrasi

5D9OvM.jpg

Sonuc olarak Tsar`in bu korkunc hatasi sonucu Moskova askerlerinin onemli bir kismi evine geri donemedi. 
Tarihten ibret alacak olursak HRE`den bana ne , Avrupa`dan gule gule diyor ve kendi kabugumuza cekilme karari aliyoruz.Bundan sonraki politikamiz yerimizde rahat durup Avrupa`ya karismamak olacak. Ayrica Polonya-Litvanya Birligi`deki hain emellerimizden de vazgectigimizi memnuniyetle belirtmek isteriz.

Osmanli Sultani`da buradan bir sozumuz olacak

Ayidan post,Moskoftan dost olmaz dedin
Birgun ararsin dusmaninda olsa  Moskofu
Iste o zaman gelir kapina ayi postu

Gonlu bol Fransiz Ai`sine selam olsun. 

YgPGya.jpg

Son olarak diyecegimiz o dur ki , Sibirya collerine yelken acmanin vakti gelmistir.Avrupa politikasini birakip izolasyon politikasi izleyecegizi tum Avrupa`ya duyurmak isteriz.
[+] 4 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Öncelikle dün olan erken çıkmamdan dolayı herkesten özür diliyorum.Ailevi bir durum vardı.Zaman zaman oyuna girebilmiş olsamda kalıcı olamadı bu durum bu yüzden steamden yazanlara cevap yazamadım.2. husussa bende yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi pazar günleri 00.00'ı geçmesine karşıyım.Çünkü ben bir lise öğrencisiyim ve okula gitmek için sabah 5.30'da ayakta olmak zorundayım.
Ara
Uzak mesafelerde denk güçlerin savaşında %90 savunan taraf alır (CoC öncesi %99, bkz. supply depot).
Ara
rOLnrP.jpg
Polonya Krallığı

Polonya Krallığı olarak ilk işimiz, artık çok geride kaldığımız için teknolojide ilerlemekti. Bu plan doğrultusunda borç aldık ve Rönesans'ın ülkemizde yayılmasını sağlayarak modern Avrupaya ayak uydurduk. Sonrasında artık bir avuç çapulcudan farkı kalmamış olan Töton Tarikatı'nı tamamen bitirdik, bu hareketimizle birlikte artık bütün odağımızı savunmaya vermemiz gerekiyordu, çünkü Osmanlı ve Moskova ile olan barışımız bitmek üzereydi.Beklediğimiz gibi savaş açıldı, Litvanya kalesizdi ve Tsar birkaç ayda Moldavya'ya indi. Fakat beklenmedik bir şey oldu, Portekiz Kralı'nın donanması Osmanlı'yı korkuttu ve savaş bitti. Yine beş yıl sonra daha hazırlıklı olarak savaşa girdik, askeri teknolojimiz Osmanlı'dan gerideydi ve kalelerimiz teker teker düşüyordu. Yaptığımız muharebede Osmanlı'ya yenildik ve Moldavya'yı teslim vermeye karar verdik.
Daha bir sene olmamıştı ki, bunu fırsat bilen kardeş dediğimiz Tsar yine bizi şaşırtmadı, Litvanya'ya savaş açtı. 
Yaptığımız muharebede 10.000 kayıpla ayrılan Tsar, Osmanlı'nın barış isteğini geri çevirmeyerek anavatanına geri döndü.
Polonya ne kadar dirençsiz olsa da, günden güne gelişiyor.
Küllerimizden yeniden doğacağız!

Not : Osmanlı ve Avusturya'ya yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederiz, umarız ilerde yardımlarına ihtiyacımızın olmadığı günler olacaktır.
[+] 1 üye yavuzkaan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Öncelikle pazar günü katılım sağlayamadığım için herkesten özür diliyorum. Kişisel bir sebepten ötürü oyun saatleri sırasında dışarıda olmam gerekiyordu, bu yüzden katılım sağlayamadım. Oyununa negatif etki sağladığım herhangi bir oyuncu varsa kendilerinden tekrar özür diliyorum. Ülkemin son durumunu bilmediğimden bunu öğrendikten sonra ve oyun yöneticimiz @Duman da izin verirse katılım sağlayabilirim.
WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
SCOTLAND

Scotland.png

İngiltere'nin irlandaya saldırması durumunda irlandalı kardeşlerimizin yardım çağrısına sessiz kalmayan scotland adanın hakimini belirleyecek savaşı başlatır. Burgundy ingilizleri sevmediği için bu savaşta yardımcı rol üstlenir ve castile doğru ilerler fransa 100 yıl savaşlarında kaybettiği toprakları işgal etmiştir.
Scotland savaşa girdikten kısa bir süre sonra fransa topraklarını geri alıp savaştan çekilir.
Castile Fransa ile savaştığı için orduları yıpranmıştır ve burgundy de ülkesine girince beyaz barışı kabul eder ingilizin güçlü donanması yüzünden burgundy ana karada mahsur kalmış ve savaşa yardım edememiştir.
Scotland tek başına ada da kalmıştır ve İngiltere , 2 küçük irlanda ülkesine karşı savaşa devam etmiştir askeri teknolojide önde olan scotland ingiltere'nin tüm ordusu irlanda dayken tüm ordusunu Ayrshire toprağına çekip ingiltereyi blokladı ve ingiltere saldırmaktan başka yapacağı birşey kalmadı 40 ila 48k arası ordusu bulunan ingiliz tarafı saldırıya geçer
2J7XPE.png
teknoloji ve toprağın pozisyonu(ingiliz -2 yedi) ile savaşa bonuslar ile başlayan scotland ingilizleri ilk savaşında yener ve ingiliz orduları kaçmaya başlar iki tarafta çok asker kaybetmiştir. scotland toparlanmak için başkentine çekilir ve ingiliz ordularının tekrar gelmesini bekler ingiltere daha fazla asker basar iskoçyada öyle iki tarafta borçlar alarak ordularını güçlendirir ama teknoloji üstünlüğü hala scotlanda dır.
ingiltere bir atak yaparak scotland başkentini işgal eder scotland başkentini korumak için saldırır ve savaşı kazanır ingiltere ordusu tekrar kaçmaya başlar manpower bitmiştir iki devlette de scotland saldıraya geçerek ingiltere nin kalelerini işgal eder ve yüksek bir skor elde ederek ingiltereyi bozguna uğratır ve ingilterenin  adını tarihin tozlu sayfalarına yazdırır...
Ara
İlk mesaja oyuncu listesi eklendi.

Konuyu Okuyanlar: 81 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.