Önemli: Oyun Ödülleri
Yılın Oyunu: The Witcher 3: Wild Hunt
En İyi FPS Oyunu: Star Wars: Battlefront
En İyi Aksiyon Oyunu: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
En İyi RPG Oyunu: Pillars of Eternity
En İyi Bağımsız Oyun: Rocket League
En İyi Korku Oyunu: Until Dawn
En İyi Strateji Oyunu: Starcraft II: Legacy of the Void
En İyi Macera Oyunu: Life is Strange
En İyi Orijinal Oyun: Life is Strange
En İyi Spor Oyunu: FIFA 16
En İyi Yarış Oyunu: Need For Speed
En İyi MOBA: DotA 2
En İyi Multiplayer Oyunu: Grand Theft Auto Online
En İyi PC’ye Özel Oyun: Starcraft II: Legacy of the Void
En İyi Erken Erişim Oyunu: ARK: Survival Evolved
En İyi Açık Dünya Oyunu: The Witcher 3: Wild Hunt
En İyi Simülasyon Oyunu: Project CARS 
En İyi Mobil Oyun: Fallout Shelter
En İyi Platform Oyunu: Super Mario Maker
En İyi Komedi Oyunu: Tales From The Borderlands
En İyi F2P Oyun: Heartstone
En İyi Çocuk Oyunu: Minecraft: Story Mode
En İyi Yönetim Oyunu: Cities: Skylines
2016’nın En Çok Beklenen Oyunu: Mass Effect Andromeda

En İyi Yapımcı: CD Projekt RED

En İyi Yayıncı: Paradox Interactive
En İyi Görsellik: Star Wars: Battlefront
En İyi Hikaye: The Witcher 3: Wild Hunt
En İyi Ses: The Witcher 3: Wild Hunt
En İyi Dijital Satış Platformu: Steam

Alıntıdır.

Ne düşünüyorsunuz beyler sonuçlar beklediğim gibi benim
p8RNv0.png
En iyi yarış oyunu Need for Speed ne?
G0kMNN.png
Ara
Kim seçmiş?
En İyi Strateji Oyunu: Starcraft II: Legacy of the Void

Oyun yeni çıktı sayılır hemen nasıl beğenip seçmişler. Hakkaten bravo :)
Edit: 19 gün olmuş çıkalı.
Edit2:En İyi Orijinal Oyun: Life is Strange :) Diğerleri korsan mı ? Orijinalden kasıt? Biri aydınlatırsa iyi olur.
Ara
Değişik fikir, farklılık, özgünlük, orijinallik anlamında Life is Strange ki bence sonuna kadar hak ediyor.
[+] 1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@Duman
game-debate.com
bundan sonra 2016 da bafta var onunkini şubat mart aylarında oluyor.
@fff7 @Awake açıklamış ama bende açıklayım orijinallik bir oyuna benzemeyen esinlenmeden yapılan oyun olarak ödül almış örnekle açıklamak gerekirse

basit olarak dota2 ile lol e göz atalım özellikle şampiyon ve kahramanlara
sniper-caitly (2 side oyundaki en uzun menzile sahip şampiyonlar ultileri ikiside bir süre nişan alıp ani vurma ikisinde de değişik kurtulma yöntemleri mevcut)
gyrokopter-corki (fiziksel özellik bakımından çok yakınlar)

bunun gibi yada bir akım patlıyor o akımla çıkan oyunlar orijinal olamıyor pek
mesela ben ilkokulluyken mmorpg popülerdi silkroad knight görev sistemi pvp sistemi gibi sistemleri benzer oyunlar bunlar yok 300 x kes 300 y topla bunlar işte şimdi geldiği an moba ve moba oyunları da doğal olarak birbirine benzer oluyor ve orijinal kalmıyor

life is strange oyununu hiç oynamadım ama bu alan kulvarında tek bir firma biliyorum telltale games yani masalsı bir oyun yok ayrıca bu firmanın oyunu da önceden tutmuş dizilerin oyunları olunca orijinal olamıyor bence life is strange ise bu sene çıkan bu tür oyun sayısı az olan benim tabirimle masalsı kulvarından çıkan nadide bir örnek niye olmasın :)

Life Is Strange - Episode 1 2.goty oldugunu söylememe gerek yok sanırsam :) hiç bir kötü yorum almadım indirimdeyken alıp oynayabilirsiniz.
yanlışım varsa (tdk çılar uzak durun size demiyorum ) düzeltin
nfs hakkında yorum yapamam
p8RNv0.png
Need for Speed'in hangi oyunu ödülü almış diye sormuştum ama şimdi baktım Need for Speed serisinin kendisi ödülü almış. Küçüklükten beri yarış oyunu oynayan ve NFS serisinin ilk oyunundan son çıkan oyununa kadar oynamış birisi olarak şaşırmadım en iyi yarış oyunu serisi olarak seçilmesine. Seçilmeseymiş oyun dünyasına ayıp olurdu zaten.
G0kMNN.png
Ara
Serinin kendisi değil son çıkan oyunu ödül aldı. Oyun ödüllerinde seriler değil o dönem çıkan oyunlar ödül alır. Yine The Crew rezalet haldeyken, Project CARS en iyi simülasyon seçilmişken geriye yarış oyunu olarak bir tek Need for Speed kalıyor zannedersem. Mantıklı bir seçim.
Ara
Son çıkan oyunun ismi direkt Need for Speed'miş. Son birkaç yılda zibilyon tane yarış oyunu çıktı ve Need for Speed bayrağı bırakmamış.

Düzenleme: Yalnız son çıkan oyunun gameplay demo'sunu izledim 'OHA' yani gözlerim doldu.
G0kMNN.png
Ara
@Fire
Oyunu hiç bilmiyordum dün yorumu yazdıktan sonra birkaç video izledim değişik özgün bir oyunmuş hakkaten.

Starcraft olayına hala şaşkınım sanki piyasada başka strateji oyunu yok gibi 18 günlük oyunu seçmişler birde liste dün açıklanmışsa 18 gün.
Dipnot: Starcraft sevmediğimden değil şu an seriyi baştan oynuyorum.
Ara
Witcher 3 gerçekten GOTY, oyun bitmiyor.
Ara
Herkesin kendi kafasına göre beğendiği taraflar var. Ancak liste resmen rüşvet kokuyor.
n20GdM.png
Ara
Life İs Strange korsan olarak oynamıştım ödülü hak ediyor orjinal alacağım. Episode 5 henüz oynamadım.

Gta ödülü hak ederdi ama neden düzgün bir anti hile sistemi getirmiyorlar anlamadım o yüzden ödülü hak ettiğini düşünmüyorum.

Kalanını oynamadığım için bir şey diyemem.
D99lQz.jpg
Ara
(29-11-2015, 12:06)fff7 : @Fire
Oyunu hiç bilmiyordum dün yorumu yazdıktan sonra birkaç video izledim değişik özgün bir oyunmuş hakkaten.

Starcraft olayına hala şaşkınım sanki piyasada başka strateji oyunu yok gibi 18 günlük oyunu seçmişler birde liste dün açıklanmışsa 18 gün.
Dipnot: Starcraft sevmediğimden değil şu an seriyi baştan oynuyorum.

2015'de strateji olarak Starcraft (expansion bile olsa) yerine ödül alabilecek ne çıktı ki?
Ara
Life is Strange = Telltale games'in oyunları (game of thrones gibi) + Prince of Persia'daki zamanı geri alma özelliği.
Ayrıca zamanı geri alırken karakterin aynı yerde kalması büyük bir mantıksızlık içeriyor. Bildiğin insanlarının gözünün önünde teleport olabiliyorsunuz böylelikle ve kimse şaşırmıyor.
Starcraft için;

Evet piyasada başka strateji oyunu yok.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara
Yoo var en olmadı TW attila var bildiğim kadarıyla da değinmek isteğim nokta 5-6 günlük oyunu en iyi olarak sunmaları.Listenin güvenilirliğinde şüphe duydum.
Ara
TW Attila Starcraft ile yarışacak derecede iyilikte bir oyun mu? Bunun haricinde Starcraft çıktığından bu yana çok iyi yorumlar aldı, metacriticte genelde düşük olan user scorelarda bile oldukça yüksek. Strateji alanında bu yıl ses getiren bir oyun olmadığınıda hesaba katarsak gayet yerinde bir seçim. Diğer seçimlerde ise "rüşvet" kokan yerleride belirtirseniz, ben göremiyorum çünkü.
Ara
Attila çok oynamadım aksine starcraft 2 oynamışlığım daha fazla fakat daha oyuncular belki legacy of the void story modunu bitirmedi nasıl seçmişler anlayamadım. Genel olarak starcraft 2 iyi olabilir fakat legacy of the void en iyi ilan etmek için erken olduğunu düşünüyorum. Listede yazan isimde Starcraft II: Legacy of the Void.Seçsinler oynadığım kadarıyla hak ediyor fakat zaman olarak güvensizlik yansıtıyor.

Liste yayımlanma tarihi 26 Kasım, seçme işi 1 hafta önce olsa 16 Kasım oyun 10 Kasım da çıktı.6-13 gün içinde seçilmiş bir oyun.Baştan savma iş deyince kötü kritik mi yapmış oluyorum? Diğer bir açıdan ortada hiç oyun yok kafasıyla oyunu doğru düzgün yargılamadan (çünkü yeterli zaman yok) en iyi ilan etmek daha da kötü bence.

2015 çıkan birkaç tane daha strateji oyunu var Atilla ilk aklıma geldiği için yazdım. Gal Civ var Beyond Earth var metacritic skorlarını tam bilmiyorum ama yüksek skorlu oyunlar olmaları lazım.
[+] 1 üye fff7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Galactic Civilization büyük ihtimalle management üzerinden değerlendirilmiştir, Beyond Earth ise bu yıl en çok küfredilen oyunlardan bir tanesi. Ciddiyim bu yıl strateji yok beyler. O yüzden Starcraft üzerine bu kadar eminim.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.