Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz
Bu eu4'teki otomatik emir sisteminin daha iyi versiyonu gibi geldi. Yine normal manuel yönetme olacaktır.
WhaW8Am.gif
Ara
Bir de şu ordu iaşe sistemini değiştirmeleri lazım. Mesela ben Fransa'yım. Tee İran'da bir ülke ile savaşmak için Sibirya üzerinden kara harekatı yapıyorum veya Ben Osmanlıyım Rusyanın içlerinde 100 k ordu ile cirit atıyorum. Bununla ilgili mekanik şöyle olmalı. Ordu büyüdükçe iaşe menzili de daralmalı. yani 100 k ordunun maksimum efektif menzili başkente göre hesaplanmalı çünkü bu kadar büyük bir orduyu ancak başkenteki organizasyon besler o da 1000 km mesela. Ordu 1K ise sınırdaki en yakın topraktan hesaplanmalı o da mesela 5000 km. Mesela 1000 km ye kadar o ordu attrition'un kralını yemeli 1000 km menzile varmadan ordu 50K kalmalı en iyi ihtimalle. Çünkü Napolyon döneminde bile orduların harketinde ordu her birlik için en az yarısını kaybediyordu. Hastalık soğuk ve diğer etkenler erken modern çağda savaştan daha büyük kayıplardı. Ama maşallah benim 100 K ordum EU4 de isteği her yere gidebiliyor tabiki attrition yiyor ama bu yeterli değil ben yine harekat planlarımı her türlü uyguluyorum EU4 de
Ara
(04-02-2025, 11:10)luckxor : Bir de şu ordu iaşe sistemini değiştirmeleri lazım. Mesela ben Fransa'yım. Tee İran'da bir ülke ile savaşmak için Sibirya üzerinden kara harekatı yapıyorum veya Ben Osmanlıyım Rusyanın içlerinde 100 k ordu ile cirit atıyorum. Bununla ilgili mekanik şöyle olmalı. Ordu büyüdükçe iaşe menzili de daralmalı. yani 100 k ordunun maksimum efektif menzili başkente göre hesaplanmalı çünkü bu kadar büyük bir orduyu ancak başkenteki organizasyon besler o da 1000 km mesela. Ordu 1K ise sınırdaki en yakın topraktan hesaplanmalı o da mesela 5000 km. Mesela 1000 km ye kadar o ordu attrition'un kralını yemeli 1000 km menzile varmadan ordu 50K kalmalı en iyi ihtimalle. Çünkü Napolyon döneminde bile orduların harketinde ordu her birlik için en az yarısını kaybediyordu. Hastalık soğuk ve diğer etkenler erken modern çağda savaştan daha büyük kayıplardı. Ama maşallah benim 100 K ordum EU4 de isteği her yere gidebiliyor tabiki attrition yiyor ama bu yeterli değil ben yine harekat planlarımı her türlü uyguluyorum EU4 de

Lojistik günlüğünde bahsedilmiş.
[+] 2 üye kampi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.