Yeni başladım, önce bi demo deneyeyim dedim acayip sardı, çok beklemeden steam üzerinden aldım. Oyunda bolca mod var ama sanırım steam üzerinden bu modlara ulaşamıyorum. Oyun içerisinden kontrol edilebiliyor ancak çok anlaşılır gelmedi başta. İleride yine bi bakarım.
Bu tutorial hariç ilk oyunum sayılır. Petrol teknolojisine kadar elektronikler hariç her şeyi anladım sayılır ve hepsini de kullanıyorum. Ancak ne kadar efektif kullanılıyorum tartışılır.
Petrol sonrasında gelen kimyasallar, plastik, variller, tren vs çok yabancı geldi. Özellikle kaynaklar normalde haritada belli iken -uranyum dahil- petrolü göremedim. Koyu kahverengi yerlerden falan mı çıkartacağız acaba?
Yakında 2 tane yuva vardı, elimdeki silahlarla çok zorlanmadan temizledim. Ancak uzaklarda çok daha büyük yuvalar var. Araba üretince (şu an motorlar üretiliyor) oraya da bi turlayıp bakacağım. Ama sanırım araba için petrol lazım.
Bir kaç temel sorum var:
- Teknik olarak boiler'a istediğimiz kadar buhar enerji üreticisi (artık adı neyse) ekleyebiliyoruz. Ama bir kaç yerde sadece 2 tane eklendiğini gördüm. O yüzden ben de öyle yaptım. Mesele verimlilik mi? Eğer öyleyse tek su pompası ne kadarına yetecektir?
- Envanterdeki eski malzemeleri nasıl elden çıkartabilirim? Misal kömürle çalışan taşıma kolunu hiç kullanmıyorum artık.
- Son olarak alttaki kısa yoldan bir malzemeyi nasıl kaldırabilirim? Üstüne yenisini de koyamıyorum.
Varsa tavsiye ve eleştirileriniz nelerdir?