Sorularım
arkadaslar bu economic base compared ne oluyor ondan dolayı kimseyi vasallayamıyorum herkes o konuda bana kotu baktıgından
Ara
Vassal yapmaya çalıştığın ülke ekonomik olarak güçlü olduğu için vassallık kabul etmiyor.
peki onu nasıl dusurebiliriz el kadar britanny guclumuymus ekonomik acıdan
Ara
Kendi ekonomini güçlendirerek düşürebilirsin ancak ekonomisi belli bir seviyenin üstündeki ülkeleri vassal yapmak imkansıza yakın.
arkadaşlar bu claim throne olayında bi sorum olcaktı. claim throne nun belli bi suresi mi var cunku ne zaman claim throne atsam belli bi sureden sonra hemen kralı degistirip yeni baska bi kral getiriyorlar basa
Ara
Claim throne attıktan sonra sana savaş sebebi gelmesi lazım. O savaş sebebiyle savaş açman gerekiyor, claim atıp beklemenin oyun içi faydaları var mıdır sanmıyorum.
Claim Throne yapman için hedef ülkenin zayıf varise sahip olması veya hiç varise sahip olmaması gerek, eğer sen Claim Throne yapıp savaş sebebi aldıktan sonra hedef ülke güçlü veya avaraj varise sahip olursa savaş sebebi düşer.

Düzenleme: Yanlış anladım sanırım.
Ara
yok şey diyorum ornek bohemya ile evleniyorum basa benden biri geciyor claim throne atıyorum biraz bekliyorum hemen degistiriyor kralı onu diyorum ama nedense ai kendine gelince oyle yapmıyor alttan aynı soydan cocuk cıkartıyor biseyler oluyor orda soyunu devam ettiriyor bende ise hemen kral degisiyor
Ara
(26-09-2016, 23:10)chaos10ur : yok şey diyorum ornek bohemya ile evleniyorum basa benden biri geciyor claim throne atıyorum biraz bekliyorum hemen degistiriyor kralı onu diyorum ama nedense ai kendine gelince oyle yapmıyor alttan aynı soydan cocuk cıkartıyor biseyler oluyor orda soyunu devam ettiriyor bende ise hemen kral degisiyor.
Denk gelmiştir. Senin hanedanından biri geçtiyse soy devam etmek zorunda değil ama genelde devam eder. Claim thorne yapıp tahta hak iddia ettiğinde beklersen eğer hükümdar ölüp yerine başka biri geçtiğinde hakkında gidiyor diye biliyorum. Bu kral ölüp yerine başka biri geçtiğinde soyun devam etmeme ihtimali var. Muhtemelen senin hanedanın başa geçtiğinde hükümdar varissizdi. Ve genç yaşta ölünce hanedan değişti. Demek istediğin bu sanırım. Yani bunun claim thorne yapma ile bir ilgisi yok.
Ara
yok hocam sunu diyorum evlilik yapıyorum benim soydan biri geciyor claim throne diyorum bekiyorum bilerek yapıyorum dikkatimi cekti her daim kral olmeden kendi adamlarını basa getiriyorlar bi sure sonra yani evet gelme ihtimali var zaten olse otomatik pu olcak olmuyor etmiyor direk kral degistiriyorlar
Ara
(26-09-2016, 23:28)chaos10ur : yok hocam sunu diyorum evlilik yapıyorum benim soydan biri geciyor claim throne diyorum bekiyorum bilerek yapıyorum dikkatimi cekti her daim kral olmeden kendi adamlarını basa getiriyorlar bi sure sonra yani evet gelme ihtimali var zaten olse otomatik pu olcak olmuyor etmiyor direk kral degistiriyorlar

Öyle bir olay var mı bilmiyorum. İddia etmiyorum o yüzden.
Ara
bohemyanın eventle kendi hanedanı gelmesi olayı var. sen her ne kadar başa kendi hanedanını geçirmişsen de bir süre sonra eventle porebrad hanedanı başa geçiyor. bu yüzden sen claim throne yaptığınla kalıyorsun. eğer süreç içerisinde senin gönderdiğin çocuk tahta geçebilirse o vakit taht iddiasında bulunursun. bu sürede iddiada bulunsan da göndediğin çocuk yaşına erişmediği için muhtemelen yine porebradlar başa geçecekler.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
arkadaslar bu papalıkta en cok bagısı yapmama ragmen neden secilemiyorum ?
Ara
Bağış yapman sadece seçilme olasığını arttırıyor.
neye göre belirleniyor peki papalık secilmesi ? ayrıca ne zaman papa secilsem anca papanın rivallerini excomination yapabiliyorum neden baskalarını yapamıyorum ornek kendi rivallerimi felan papa ben secilmisim sonucta
Ara
Diğer ülkelerin katkısına göre, sadece iki ülke katkı yapmışsa (papalığı saymıyorum) ve katkıları eşitse bir sonraki papanın onlardan çıkma olasılığı %50 %50 olur, bir ülke diğerinden 1 tık fazla papal influence harcarsa %66 %33 olur.

Sen papa seçilmiyorsun, mevcut papayı etkin altına alıyorsun gibi bir şey.
peki istedigim bi ulkeyi mevcut papaya nasıl aforoz ettirebilirim yoksa o gene keyfimi aforoz etcek hep
Ara
Ben öyle durumlarda papayı vassal yaparım, savaşlarda yanımda katıldığı için papayla da ilişkisi bozulmuş olur o ülkenin. Düşmanlarımı aforoz edebilirim böylelikle.
beyler prusya ile ve ya herhangi bi protestan devletle lig lideri nasıl olunur ve ya nasıl protestan ligi kurulur ?
Ara
arkadaslar prusya ile din savasını kazandım au ya karsı imparator tekrar olabilmek icin ne yapmam gerek sadece beyaz barıs yeterlimi ?
Ara

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.