Evet arkadaşlar. @Menars arkadaşımla uzun uzun tartıştık ve bir sonuca varamadık. Sizce hangisi daha avantajlı ve neden?
Sic Parvis Magna
Anket Başlığı: Sünni, Şii, Kıpti Osmanlı? Sizce hangisi daha avantajlı? Bu ankette oy kullanmak için yeterli yetkiye sahip değilsiniz. |
|||
Sünni |
|
11 | 42.31% |
Şii |
|
6 | 23.08% |
Kıpti |
|
9 | 34.62% |
Katılımcı sayısı: | 26 | 100% |
Bu ankete daha fazla oy kullanamazsınız. | [Anket Sonuçlarını Göster] |
Sünni, Şii, Kıpti Osmanlı? Sizce hangisi daha avantajlı?
|
Evet arkadaşlar. @Menars arkadaşımla uzun uzun tartıştık ve bir sonuca varamadık. Sizce hangisi daha avantajlı ve neden?
Sic Parvis Magna
13-04-2017, 18:07
Şahsen Sünni çok Kipti bir bölge yok ayrıca Osmanlı Sünni olmaz ise Memlükleri ele geçirince acayip bir sıkıntı yaşar. Gerek Mısır gerek Anadolu daha zor fethedilir.
Ya istiklâl, ya ölüm !
-Mustafa Kemal Atatürk
13-04-2017, 18:14
Deneyimlerimi söylüyorum.Kıpti 1.19 açık ara daha iyiydi ama yeni yama ile tartışılır.Öncelikle Kıpti´nin verdiği avantajlar ile seri bir şekilde bölgeleriniz Kıpti oluyor.Manpower yenileme hızı %10 gayet yüksek bir rakam,Admin. idea direk açılıp %25´de oradan alınca %68 core creation oluyordu.(%33 gitti) Şu an %55 oluyor.
Şuanki Sunni verdiği cavalry ratio ve harem ile bazı konularda Sunnilik daha ön planda gibi duruyor.Tabiki oyum hala yüksek core creation bonuslu Kıpti´de.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
13-04-2017, 18:22
Sünnilikte Core Creation için daha çok ödüyor olabiliriz fakat haremden aldığımız yüksek statlı rulerlar sayesinde zaten elimizde bolca puan oluyor. Kıpti iken kötü bir ruler gelse o core creation farkı seni kurtarmaz.
Sünni kaldığınızda alacağınız şehirlerin çoğu da sünni olduğu için çevirmemiz de gerekmiyor. Çevireceğimiz zaman da piety'den gelen +3 Missionary Strength zaten Kıpti bonusundan fazla. Disiplin ve recovery olayına gelirsek Yeniçeri eventiyle bunların daha fazlasına sahip oluyoruz. Kıpti kaldığınız eninde sonunda Yeniçerileri kaybedeceksiniz fakat harem ile disinherit mekaniği birleşince Yeniçerileri kaybetmek çok düşük bir ihtimal. Bir de buna ek olarak Sünnilikteki piety'den gelecek olan Fort Defense ve Moral farkını ekleyebiliriz.
Sic Parvis Magna
13-04-2017, 18:34
Hristiyan olduğunuzdan kraliyet evliliği yapabilmeniz ve Pu´ya düşürebilme şansınızda var.Hre olayını söylemeye gerek duymuyorum.Roma İmparatorluğunu kurabilmeniz de cabası.Kısacası Hristiyan gibisiniz ama diğer Hristiyan mezheplerinden daha güçlü.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
13-04-2017, 19:58
Bence şiilik ne biliyim ilginç duruyor
13-04-2017, 20:26
WC gibi niyetleri olanlar genelde Kıpti yada Ortodoks oluyor. Kralın statlar yüksek olması Kıptilikten gelen Core creation cost indirimini karşılıyor mu bilmiyorum.
14-04-2017, 09:02
Gayet karşılar bence. 5 admlik bi kral 2 admlik bi krala göre %150 daha fazla adm kazanacak mesela. Bunu telafi etmek için %60 ccr gerekiyor. 6 adm vs 5 adm kıyaslasak belki kıpti daha avantajlı olabilir ama 3 adm vs 2 adm gibi olucaksa harem daha mantıklı.
HRE ve PU olayı kıptinin tek avantajı olabilir. Ama Westphalia yaptırmak hiç kolay değil. PU işi de baya şans. Rulerları ve yeniçeriyi de şansa bıraktığımıza göre şansı yüksek olanlar Kıpti tercih etsin. Ama yok benim şansım pek yaver gitmez. Ben haremdeki 3 rulerdan hatta disinherit edip sonrasında gelen 3 rulerdan da sağlam bişey çekemiyom diyen bahtı karalar varsa direk cumhuriyet olsun. Onları başka hiç bi mekanik kurtarmaz.
Sic Parvis Magna
14-04-2017, 09:33
Öncelikle hiç kıpti osmanlı yapmadım ama wc için daha faydalı olduğu açık.
Deus volt ile dünyada ki her devlete bedavadan cb. %66 Core-Creatin cost Disiplin + Mp recovery PU düşürme şansı. Bunun yanında Osmanlı'nın harem sistemi çokta farketmez. Osmanlı gibi prestij sıkıntısı çekmeyen devletler istedikleri zaman heirlerini kovabilirler. Çok ufak ihtimaller dışında kötü ruler geleceğini sanmıyorum. Coptic olmanın en büyük eksisi başlangıçtaki değiştirme aşamasıdır bana kalırsa.
14-04-2017, 11:21
Her ne kadar prestij bol diyip disinherit de yapsan o yeniçeriyi kaybetme riskin aşırı fazla.
Kıptiden gelen Disiplin + recovery yeniçeriden kaybedeceklerini kurtarmıyor. PU ve heir olayında kıptiye güvenmek tam bi kumar. Sünnilikten gelen cavalry ratio ve piety bonuslarını da yoksaymamak gerek. Yukarda da dediğim gibi Kıpti'de avantaj elde etme işi her halükarda şansa bağlı. Şansın varsa kıpti olup sünniye göre çok daha avantajlı olabilirsin ama şansın yoksa gayet yerlerde de sürünebilirsin. Ben hayatım boyunca şanstan bir şey elde edemedim. O yüzden şansa inanmıyorum. İşimi de şansa bırakmayı sevmiyorum.
Sic Parvis Magna
14-04-2017, 11:23
Senin mantığınla her şey şansa bağlı. :)
Kalenin düşmesi,savaşta yüksek zar gelme,hedef ülkenin heiri ölmesi vb. o zaman direk şans oyunu diyelim EU´ya :D
Victor Hugo
14-04-2017, 11:35
Sunniye kıyasla Kıpti oynamak aşırı şekilde şansa bağlı demek istedim. Yoksa tabiki oyundaki bir çok şey şansa bağlı her halükarda.
Sic Parvis Magna
14-04-2017, 11:40
Bence Kıpti şansa bağlı değil.Sana verdiği yüksek ccc(core creation cost) ile çoğu şeyi telafi etmesi, düzgün bir diplomasi ile Pu ve vassallık.Daha önce yazdıklarımı yine yazmıyım.Kısacası Copttomans.
Victor Hugo
16-04-2017, 12:51
1.20 ile Sünni daha iyi gibi
|
|