İleti Sayısı: 5,868
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
Bir düşündüm de oynadığım hiç bi oyunda zevk vermiyor sanırım.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
08-06-2020, 23:53
(Son Düzenleme: 08-06-2020, 23:53, Düzenleyen: altnkurt.)
Açıkçası oyun mentalitesi olarak tall gitmekten çok zevk alan biri olsam da Voidian'ın dediği gibi tall hiçbir oyunda zevk vermiyor. Oyunların tall oynanışa uygun olmaması, tall oynamaya çalıştığınızda sürekli bir duvara çarpma hissi yaratması bunda büyük etken.
Wide oynanışı cezalandıran oyunlar da var elbette fakat wide'ı cezalandırırken tall'ı teşvik edemiyorlar. Tall oynanışı teşvik edecek bir yöntem bulmak yerine wide oynanışı cezalandırarak tall'a zorlamaya çalışıyorlar. Tall oynanış da bu oyunlarda yine mekanikler yüzünden sığ kalıyor. Öncelikle bunun düzeltilmesi lazım.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 1,154
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
14
zaten ünümüz ''korsan kralı'' olmuş gelecek yama çıkmadan önce i:r derim gelecek yama çıkınca artık i:r dede tall gidemeyeceğim.
•
İleti Sayısı: 12,346
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Oyunun amacı tall oynamak olmadıkça zevk aldığımı söyleyebileceğim bir şey değil. Bir şehir kurup bu şehri geliştirdiğiniz bir oyun oynuyorsam bir yere kadar zevkli olabiliyor fakat bu zevkin uzun ömürlü olduğunu söyleyemem.
•
İleti Sayısı: 3,664
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
Benim de aklıma Civ'den başka isim gelmiyor.
•
İleti Sayısı: 981
Imperium:
2
10-06-2020, 12:50
(Son Düzenleme: 10-06-2020, 12:50, Düzenleyen: KARTAL.
Düzenleme Nedeni: düzeltme
)
Ck2'deki oyunlarımın %90'ında tall-RPG şeklinde oynamışımdır.Lanka krallıgında oyun boyu savaş yapmadan ailemle ilgilenebilirim.Yaptım da.
İmperator Rome'da da İseni kabilesi ile Pritanya kurdum.Sonrasında tall görev ağacını seçtim ama devam etme fırsatı bulamadım.Muhtemelen onda da tall oynamak beni saracak.
•
İleti Sayısı: 6,422
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
79
CK2'de tall gitmek güzel oluyor. Hanedan ile ilgilenmek ve ülkenin gelişmesinin tek yolunun "harita boyamak" olmaması tall'a imkan tanıyor. Diğer Paradox oyunları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bir de Civilization serisi var. Civ5 tall oyuncuları için uygun bir oyun olsa da Civ6'ya gelen district mekanikleri Civilization serisinin tall imkanlarının bir daha eskisi gibi olmayacağını gösteriyor. Çünkü bu mekanikler oyuncuyu wide gitmeye zorluyor.
Kendi açımdan, şekillendirdiğim medeniyeti bir sanatçı edasıyla adım adım gelişirken izlemekten çok keyif alıyorum. Wide gittiğim zamanlar da var tall gittiğim zamanlar da. Yine de benim için tall daha öndedir. Bana verdiği bir şey başarma hissi yeter.
•
İleti Sayısı: 3,193
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
20
10-06-2020, 14:35
(Son Düzenleme: 10-06-2020, 14:45, Düzenleyen: Yasin Ahmet.)
Hearts of iron 4 de Tall gitmek hoşuma gidiyor ne kadar bu deyimle ilkkez karşılaşsam da. Genişlemeci oynamak yerine lokal halka benim ideolojimde kukla devlet kuruyorum ve ordularına el koyuyorum. Daha efektif ve güçlü oluyorum. Örneğin gelen son özelliklerden biri olan garnizon isteme.
(kukla çinden yaklaşık 3m pop aldım.)
Ayrıca ana topraklarımdaki her slot zerreciğini doldurduğumdan amerika kadar fabrikam oluyor zaman ile.
•
İleti Sayısı: 307
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
Total war serilerinde dandik şehirleri geliştirip üst düzey gelirler elde etmek, hamamlar ve dini binalar kurmaktan zevk alıyordum bir dönemler.
Medeni Hayattan Bahseden Züppelere,
Barıştan Bahseden Kansızlara,
Maziyi İnkar Eden Namussuzlara İnanma..!
Millet, Kan Demektir.
Damarındaki Asil Kanda Türklük Varsa,
Zaten Savaşçılığı Duyacak Ve İsteyeceksin....
•
İleti Sayısı: 653
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
Ck2 de tüccar devlet olunca hiç genişlemeden oynuyorum. Sadece içimi geliştirip liman dikiyorum tall olur sanırım bu da