Vic3 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
1-aksine özelleştirmen daha yararlıdır . kamulaştırmak zorunda değilsin. mümkün mertebe kapitalistleri zenginleştirip onların inşaatları devralmasını sağlaman gerek ki bütçeni inşaatlar fazla yormasın.
2- kışkırtıcıları geçmiş birçok sorunda aslında anlattım özellikle bu başlığın 17-20 arası sayfalarda çokça bahsettim ama kısaca tekrar anlatayım. kışkırtıcılar özellikle geçmesini istediğin kanunlarda bir numaralı destekçilerindir. özellikle ülkede sorun yaratan dinci gruplar yerel yöneticiler ve köylü kesimin itiraz ettiği birçok kanunu kışkırtıcılar sayesinde geçirmen mümkündür. istediğin kanunu destekleyen bir kışkırtıcı bulduğunda veya ülkende ortaya çıktığında onun dahil olduğu siyasi hareketi destekleyip zıt görüşte olan siyasi hareketleri baskılayarak geçmesini istediğin kanunları geçirmen mümkün olur. örnek vermek gerekirse osmanlıda oyun başında yerel yöneticiler çok etkindir. tarihten bildiğimiz adıyla ayanlar. bunların gücü serflik ve kölelik kanunundan geliyor. bu iki kanunukaldırmak normal şartlarda imkansızdır.ülkeyi bölecek derecede itiraz ederler ve siyasi güçleri yüksek olduğu içinkaldıramazsın. bunun için ne yaparız. potansiyel günlük girdilerinde mısır kanunları günlük girdisi vardır. bu günlük girdisinin şartlarını yerine getirip günlüğü aktifleştirdiğinde yerel yöneticiler kökenli bir liberal kışkırtıcı gelir ülkene. bu kışkırtıcı geldiğinde liberal hareketi destekleyip yerel yöneticilerde liberal hareketin gücünün artmasını sağladıktan sonra bu liberal adamı aşırı muhafazakar olan yerel yöneticilerin başına getirebilirsin. bunu yaptığında ne serfliğin kaldırılmasına ne de köleliğin kaldırılmasına yerel yöneticiler itiraz etmeyecektir. kışkırtıcının nasıl başa geçirileceğini 2 soru üstte anlattım .
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 3 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Piyadeyelerin hepsini hat piyadeden cakmak piyadeye gecirdim. Ekonomim coktu. Geri hat piyadesine geciremiyor muyum yav :(
Ara
(29-12-2024, 12:37)casaryus96 : Piyadeyelerin hepsini hat piyadeden cakmak piyadeye gecirdim. Ekonomim coktu. Geri hat piyadesine geciremiyor muyum yav :(

malesef. askeri masrafları kısman , askeri malları ucuzlatman kısa vadede çözüm olabilir. hat piyadesi sadece tüfek ve temel erzak istiyor. çatışma piyadesi tüfeğin yanında mühimmat da istiyor. elinde mühimmat yoksa askeri masrafların muhtemelen %75 civarı penaltı yiyor. masrafları kısıp mühimmat fabrikası kur en acilinden. altyapısını hazırlamadan önce keşke geçmeseydin. mühimmat fabrikası için patlayıcı ve kurşun da gerek. patlayıcı için gübre ve sülfür gerek. hepsi birbiriyle bağlantılı.tamamen upgrade olmamış iseler dönüşmeyenleri hat piyadesine geri çekebilirsin. dönüşenleri ise silip kaldır .ya da mühimmat fabrikası..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 2 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(29-12-2024, 15:39)jax61 :
(29-12-2024, 12:37)casaryus96 : Piyadeyelerin hepsini hat piyadeden cakmak piyadeye gecirdim. Ekonomim coktu. Geri hat piyadesine geciremiyor muyum yav :(

malesef. askeri masrafları kısman , askeri malları ucuzlatman kısa vadede çözüm olabilir. hat piyadesi sadece tüfek ve temel erzak istiyor. çatışma piyadesi tüfeğin yanında mühimmat da istiyor. elinde mühimmat yoksa askeri masrafların muhtemelen %75 civarı penaltı yiyor. masrafları kısıp mühimmat fabrikası kur en acilinden. altyapısını hazırlamadan önce keşke geçmeseydin. mühimmat fabrikası için patlayıcı ve kurşun da gerek. patlayıcı için gübre ve sülfür gerek. hepsi birbiriyle bağlantılı.tamamen upgrade olmamış iseler dönüşmeyenleri hat piyadesine geri çekebilirsin. dönüşenleri ise silip kaldır .ya da mühimmat fabrikası..
Kral kac saatin var oyunda merak ettim. Bu arada bana ve herkese oyun hakkinda verdigin bilgiler icin tesekkurler.
[+] 2 üye casaryus96 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
teşekkür ederim. oyunda 600 saat olmadı henüz :) ben oynadığım oyunu az çok çözmüşsem kurcalamayı ve denemeyi seviyorum. arada kim ne yapmış nasıl yapmış da sağdan soldan bakıyorum .yardımcı olabildiysem ne mutlu
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 3 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
-Italyayi nasil birlestirebilirim? Risorgimento sureci basladi ama % ilerlemiyor. Iki sicilyayim.

-Bir de vergi kanununda kisi basi mi iyidir duz oranli mi? Kisi basi daha cok para getiriyor ama alt tabaka fakirlesip isyan eder mi?
Ara
günlük kısmında kurulabilir devletlerden kurabiliyorsun. yanlış yazıyor olabilirim ama registomento mu ne. onu tüm parça devletler desteklediğinde kurabiliyorsun. birleştirme hareketine basarsan eğer ayrılmamış ise venedik bölgesi için avusturya ile savaşa girersin. oradaki tercih sana kalmış

vergilendirmede zenginlik arttıkça aşağıya doğru kanunları geçirebilirsin. ülken fakir ise kişi başı vergilendirmede bile daha az vergi alırsın. imleci kanuna getirdiğinde hangi kanundan ne kadar vergi toplayabilidiğin yazıyor zaten. hayat standardı 8-12 arası kişi başı iyidir. ülken zenginleşip sanayileştikçe alt tabakanın vergisini azaltmak adına düz oranlıya ve hatta kademeliye geçiş sağlanması gerekir. kademeliye geçiş için bir hayli zengin olman lazım. kanun toprağa dayalı iken dahi kanunu geçirmeden önce ne kadar vergi toplayabildiğine bak .kanunu öyle değiştir.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.