İleti Sayısı: 3,077
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
Atıyorum sadece Hindistan'daki ya da Afrika'daki bir bölgedeki tüm ufak devletler alınsa nasıl bir oyun olur ? Ya da herkes küçük alman devletçikleri alsa ? En azından ülke dağıtımı daha adil ve kolay yapılabilir diye tahmin ediyorum. Oyuna çok hakim olmadığım için sadece tahmini önerilerde bulunabiliyorum. Olmama ihtimali olabilir. Saçma olmaz inş :D
•
İleti Sayısı: 2,484
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
03-10-2017, 05:25
(Son Düzenleme: 03-10-2017, 05:30, Düzenleyen: Sezar.)
Bende her zaman bir Orta Asya mpsinin yapilmasini eglenceli bulmusumdur. Biri Japonya`ya gecer bir Manchu`ya biri Malaya biri Ayuthaya hep beraber Ming`i alasagi etmeye calisirsiniz. Ortak hedef Ming`i yiyene kadar oyuncular pek birbirleriyle savasmayacagi icin ve Ming`i yenmesi en az 150 yil alacagi icin uzun vadeli olmasi garanti bir oyun olabilir.
Duman` a da Orta Asya`nin Fransa si Timur`u veririz o da der bu Ming cok guclendi buna bir denge getirelim. :D
•
İleti Sayısı: 1
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Yakın zamanda bir multiplayer olur mu?
•
İleti Sayısı: 26,477
Imperium:
140
Eklenti ve yamanın çıkmasına 1 ay gibi bir süre kaldı diye tahmin ediyoruz o sebeple bir başka konuda da belirttiğim gibi uzun soluklu yeni bir etkinlik başlatmak pek mantıklı değil. Bunun dışında daha kısa sürecek veya daha hızlı oynanacak farklı konseptlerde oyunlar düzenleyebiliriz ancak bunun için de fikir lazım.
•
İleti Sayısı: 1,156
Imperium:
10
elektör ve imparator dısında hre prenslikleri olabilir.
•
Imperium:
140
Kasım ayının etkinliğinin kurallarını şekillendirmeye başlıyoruz, önerilerinizi bu konu altında yazabilirsiniz.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç
Imperium:
140
Farklı dinler arasında ittifaklara özel bir kural konması gerektiğini düşünmüyorum. GM meselesine oyuncu sayısına ve majorların dolup dolmamasına göre bakabiliriz, isteğim nispeten daha az kişiyle daha zevkli mp yapılması.
•
İleti Sayısı: 1,156
Imperium:
10
Geçenki mp da olan oyun zevkini düşüren ittifakların yasaklanması isabetli bir kural olur.
•
İleti Sayısı: 6
Imperium:
0
Yakın zamanda multi var mı?
•
Imperium:
140
Seni de etkinliklerde görmek isteriz KARTAL.
•
İleti Sayısı: 5,925
Imperium:
37
Güzelmiş, hatta oyuna mekanik olarak böyle bişey eklenmesi lazım.
•
İleti Sayısı: 12,719
Imperium:
100
Sonuna kadar desteklediğim, çok güzel düşünülmüş bir mekanik. Böylelikle ittifaklar tarafından büyük çaplı yıkımlar engellenmiş olsa da güçlü bir ülkenin kendinden daha güçsüz ama dünyada büyük bir güç olan başka bir ülkeyle teke tek bir mücadele içinde olması oyunun bazı noktalarda iki taraf için de sebepsiz yere inat ile yıkıcı olmasını engelleyecektir. Tabi bir oyunda görmediğimiz sürece tam bir yorum yapmak mümkün değil. Bunun dışında trade company bölgelerinde, colonial region'larda (bu bölgelere kara sınırı olsa bile denizaşırı sayılmalı fikrimce) ve diğer tüm denizaşırı sayılabilecek bölgelerde kullanılması da kendi fikrimce yasaklanmalı bu "mekaniğin".
•
İleti Sayısı: 3,517
Imperium:
51
14-12-2017, 17:09
(Son Düzenleme: 14-12-2017, 17:14, Düzenleyen: Aytaç.)
Fikir güzel.
Dışarıdan herhangi bir ülkenin: "Bunlar hazır savaştayken dalayım" diyip taraflardan birine saldırabilmesini engelleyen bi kural da olabilir mi acaba?
Aşağıdaki 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 2,842
Imperium:
47
İlk 5 gp için olabilir bence diğerlerini bilemiyorum. Otto ve Fransa bu mekanik baya can yakar duruma gelebilir. Onun dışında fikir çok güzel ve orjinal.
•