İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Very easy açtıysan şu şartlarda Memlüğü yenmek için bi saldırma planına ihtiyacın olduğunu sanmıyorum. Eski ama yine de işe yarar bi taktik vereyim.
Adamlarını seç ve memlük topraklarına sağ tıkla.
Sic Parvis Magna
İleti Sayısı: 3,510
Imperium:
51
Pençab ideaları güzel diye bir deneyeyim dedim. 150 yıl geçti daha Baharat kuramadım ama olsun baya güçlendik. Vassalları da fazla besledik galiba atarlanıyorlar.
•
İleti Sayısı: 1,909
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
49
Bütün ordusunu amerika'ya yollayan gerizekalı ai.
İleti Sayısı: 1,140
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
5
Arkadaşlar Gothic Invasion için bölgelerin kültürlerini dönüştürmem şart değil mi? geleceğinden değil de insan umutlanıyor. Osmanlı ilk kez neutral bakıyor bana yapabilirsem müttefik almak istiyorum. Moskova müttefikim şu an. Litvanya savaşından üç toprak alıp çıktım 99 warscore olduğu halde onun pişmanlığı var keşke alabildiğim kadar alsaydım neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Truce biter bitmez dalacağım tekrar. Kalite ideası bitirdim quantity bitmek üzere. Koloni patlatayım diye epey puan bastım başkentime onu biraz toparlayınca ekonomi veya inovatif açmayı planlıyorum.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
•
İleti Sayısı: 1,463
Imperium:
24
@ Zebercet Kültür değiştirmen gerektirmiyor, bütün Alman kültür grubuna ait yerleri fethetmen gerekiyor.
•
Imperium:
5
(02-04-2018, 11:15)iberkay : @Zebercet Kültür değiştirmen gerektirmiyor, bütün Alman kültür grubuna ait yerleri fethetmen gerekiyor.
Valla çevirmek gerekiyor galiba boşuna Gothic Invasion dememişler. Almanları kelimenin tam anlamıyla yok etmek üzerine kurulu bir başarım.
•
İleti Sayısı: 1,463
Imperium:
24
Gothic Invasion :Start as Theodoro and conquer all Germanic culture provinces in Europe.
Sadece fethetme var burada görebildiğin gibi çevirme olsa zaten oyunun en zor başarımı olurdu.
•
Imperium:
5
(02-04-2018, 14:27)iberkay : Gothic Invasion :Start as Theodoro and conquer all Germanic culture provinces in Europe.
Sadece fethetme var burada görebildiğin gibi çevirme olsa zaten oyunun en zor başarımı olurdu.
Doğrudur sen diyorsan. Rusya rival attı bu arada on yıl sonra da savaş açtı adiler. Oyun sonuna kadar dost kalırız diye planlıyordum ben kötü oldu. O kadar da elimle besledim ilerde lazım olurlar diye Litvanyayı falan bölüştük. Askeri kalite anlamında üstünlük var ama yenebilir miyim bilmiyorum. Bitmeyen bir manpower havuzu var şerefsizlerin. Great Horde vassal son hali bu savaştan önce çektim. Osmanlı da dalar birazdan tost olacağız.
•
Imperium:
91
Osmanlı ile Rusya arasında sınır bıraksaydın keşke. Savaşırlarken yandan sen de girerdin. Böyle gelin beni araya alın demişsin biraz.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 2,134
Imperium:
1
Yeni görev sistemi nden sonra osmanlı ai macaristanada baya giriyor galiba. Fakat Memlükte zorlanmış.
•
Imperium:
5
02-04-2018, 17:23
(Son Düzenleme: 02-04-2018, 17:43, Düzenleyen: Zebercet.)
Rusyayı savaşta yendim bir kaç yıl sonra da Osmanlı müttefikliği kabul etti şu an beraber takılyoruz Basraya kadar indim. Yalnız hiç görmeidğim kadar isyan çıkıyor hakikaten sinir hastası oldum Nogaylısı bitiyor Ardabillisi başlıyor. Kültürleri kabul ediyorum state yapıyorum falan ama bana mısın demiyorlar beş on yılda bir isyan ediyorlar. Onun dışında keyifli geçiyor ah şu isyan zırvalığı olmasa. Cumaya kadar kaydı açamayacağım 1650 gibi bıraktım şimdilik. Hümanizm açtım umarım faydasını görürüm ancak pek zannetmiyorum. Bu seperatistleri dize getirmenin yolunu bilen var mı? Bir de para biriktiremiyorum ya on tane borç oldu eskiden bu kadar zor değildi orduyu zar zor besliyorum altmış bin askerim var. 800 development var aylık gider her şey açıkken eksilere düşüyor kale falan da yok. Bir de faiz oranı bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum bunda beş borç çektim -10 interest diyor höh. Para kazanmak zorlaştı diyorlardı dedikleri kadar varmış saçma sapan işler yapıyorlar düzgünce işleyen sistemi hangi akla hizmet bozuyorsunuz ki. Borç çektik diye Sevr anlaşmasını dayayın bari. Hani ben mi beceremiyorum diyorum da 200 sene olmuş fena da büyümemişim altmış bin askeri nasıl besleyemem. Bakımları kısayım diyorum isyan patlıyor bakımları da kısamıyorum resmen trolleniyorum.
•
Imperium:
91
Haldır huldur genişlemeden normal bi ülke gibi oynayın diye yapmışlar. Eski patchde mid gamede haldır huldur bi kıtayı alıyon, latede parayı harcıcak yer bulamayıp 3 devli toprağa fabrika dikiyodun. HordaGaming'e sağlam bi darbe olmuş.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
5
(02-04-2018, 17:43)altnkurt : Haldır huldur genişlemeden normal bi ülke gibi oynayın diye yapmışlar. Eski patchde mid gamede haldır huldur bi kıtayı alıyon, latede parayı harcıcak yer bulamayıp 3 devli toprağa fabrika dikiyodun. HordaGaming'e sağlam bi darbe olmuş.
Haldır huldur genişlemiş gibi mi görünüyorum o resimden. Yeri geliyor sadece claimli toprakları alıp çıkıyorum. Benim gibi amaca yönelik oyuncular için de darbe olmuş. Yetiş ya Siu King.
Bu milliyetçi toprakların kültürünü nasıl çeviririz biliyor musun.
•
Imperium:
91
(02-04-2018, 17:58)Zebercet : Bu milliyetçi toprakların kültürünü nasıl çeviririz biliyor musun.
Milliyetçilik zamanla geçiyor. Ondan sonra çevirebilirsin. Hümanizm gibi fikirlerle bazı poliçeler bunu kısaltıyordu. Yine hükümdardaki bi trait de aynı işi görüyor.
Bu resmi kastetmemiştim. Rusya ile Basra'ya indiğini kastetmiştim de neyse.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
5
(02-04-2018, 19:18)altnkurt : (02-04-2018, 17:58)Zebercet : Bu milliyetçi toprakların kültürünü nasıl çeviririz biliyor musun.
Milliyetçilik zamanla geçiyor. Ondan sonra çevirebilirsin. Hümanizm gibi fikirlerle bazı poliçeler bunu kısaltıyordu. Yine hükümdardaki bi trait de aynı işi görüyor.
Bu resmi kastetmemiştim. Rusya ile Basra'ya indiğini kastetmiştim de neyse.
Rusyadan dört toprak aldım onlar da Great Horde corelarıydı. Basraya inerken de Ajamden beş toprak Musashadan üç toprak alıp hat çizdim yani gene ortada haldır huldurluk bir durum yok ama sen haldır huldur diyorsan haldır huldurdur. Ondan sonra kanlı bıçaklı oluyoruz durduk yere.
Imperium:
91
(02-04-2018, 20:02)Zebercet : Ondan sonra kanlı bıçaklı oluyoruz durduk yere.
Canın sağolsun. Kanlı bıçaklı olcaksam da senden iyisini mi bulcam. Al 3-5 toprak daha. Senden kıymetli mi?
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Zebercet
Imperium:
5
Aşağıdaki 1 üye Zebercet nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Zebercet nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 155
Imperium:
1
Arkadaşla Almanya-Commonwealth oyunumuz, son 50 yılda oyunu bırakıp ekonomide birbirimizi geçmeye yarışmaya başladık eğlenceliymiş, ticarette çok gelir kazanıyor diye adama ambargo attım, 900 düka gelirim var ayda production sağolsun, durmadan bina yapıyoruz eğlencesine. Diyeceğim o ki bu yeni görev sistemi bozmuş osmanlıyı, Memlüğe direk dalıp almayı bırak, Memlüğe ilişmedi bile yüzlerce yıl. Karamanı bile almadı. Kastilya Aragon'u entegre etme tuşuna yıllarca basmadı nedense. Napoliyi vasal olarak alıp sonradan besledim İtalya'da Kastilya ile 3 savaşta 3 yıldız Prusya generallerinin gücünü gördüğü için bayağı zayıfladı Tunusta Osmanlı hanedanı var dostlar ve her savaşta beraberler üstüne gitti 3 vilayeti kalmış Kastilya'da çıktı revolution. Timur çökmedi üstüne topladı benim Rusya'ya saldırmamı fırsat bilip Rusya'dan toprak ala ala Mughals'ı kurdu.
•
İleti Sayısı: 1,370
Imperium:
4
Bizans oyunumun ilk yüzyılı.Koalisyonlarla uğraşmaktan sınırları düzeltemedim.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
•
İleti Sayısı: 152
Imperium:
1
(03-04-2018, 10:41)menars :
Bizans oyunumun ilk yüzyılı.Koalisyonlarla uğraşmaktan sınırları düzeltemedim.
Taktiklerin neydi?
•
|