EU4 - İmparatorluklarınız
DEVLET-İ ALİYYE 1695

Buraya kadar. Daha oynayacağımı sanmıyorum çünkü 270k askerime rağmen benden daha az askeri olan Afrikalılarla Asyalıların kurduğu benle hiç bir alakası olmayan Çağatay'ın açtığı koalisyon savaşıyla uğraşmak istemiyorum. O kadar aptalca ki. Çağatay benle sınırı olmamasına rağmen niye bana savaş açıyor? Bıktırdılar. Alın agresif ekspansiyonunuzu da başınıza çalın şerefsizler. Paradox ABV.

vPzkpD.jpg
1EP1gb.jpg
Ara
ajam ile kurmak baya kolaymış farsın tamamını yutmaya çalışmadan gerekli toprakları alıp çıkılsa daha öncede kurulabilirmiş
nlY8Ol.jpg
Ara
(29-05-2018, 04:57)4S0S : ajam ile kurmak baya kolaymış farsın tamamını yutmaya çalışmadan gerekli toprakları alıp çıkılsa daha öncede kurulabilirmiş
nlY8Ol.jpg

Yılına göre çok iyi.
Ara
Saatlerdir uğraşıyorum. Defalarca baştan başladım. Son yamayla koalisyon yemek o kadar basit ki deli olacaktım. Önceki sürümlerde 1465 demeden İskoçya, İrlanda ve İskandinavya bitiyordu neredeyse ve kimse size karışmıyordu, başarımı belirleyen de Rusya ve İngiltere oluyordu, hatta çok erkenden İskandinavya ile savaşılırsa ikinci bir İskandinavya savaşıyla Rus topraklarına gerek kalmıyordu. Ancak bu son sürümde sıçrayacak yer bırakmamış adamlar. Aldığınız her bir toprak müthiş bir agresiflik kazandırıyor. Görev ağacı bir nebze faydalı oluyor ancak koalisyon yemeden başarımı tamamlayabilen olursa alnından öpmek isterim. Son oyunda da artık koalisyon kaçınılmaz olunca çarpraz savaşlar açıp toprakları tek seferde alıp çıktım, koalisyon savaşı başlayınca da core olması gereken toprakları savunup bekledim. Bıraktım nereyi işgal ediyorlarsa etsinler. Tam 100 şehre sahibim bu arada, yani ucu ucuna geldi, daha önce şehirleri alıp bir ayla core yapamamıştım o zamandan beridir de içimden gelmiyordu ancak oyunun en keyifli başarımlarından biri aslında bu. Yine de en ufak hatayı affetmemesi sebebiyle sinir kontrolü olmayanlara asla tavsiye etmiyorum. Bir de siz siz olun idea olarak Admin idea gidin, yüzde 25 ucuzlama hayat kurtarıyor çünkü İsveç topraklarını üçer yıl arayla tek tek coreluyorsunuz şaka gibi.  Bunu az da olsa indirmenin yolu ise Administrative ideadan geçiyor. Para deseniz peçete olmuş, ekonomik faaliyetlerin dönüşü yok gibi bir şey, savaşlardan alnan tazminatın düşürülmesi feci darbe vuruyor, önceden İrlanda minorlarını topladığınız zaman altı yedi bina basacak kadar paranız oluyordu. Neyse yaptım da kurtuldum. Kafamı kemirip duruyordu bu başarım çok uzun süredir.
9N99mN.jpg

Q244Vy.jpg
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
Ara
Devletin mamlük seferinden sonraki hali

LDY2mz.jpg

Ve lig savaşlarına girme kararı aldık

r1mjnz.jpg
Ara
'S Ü P E R K R A L L I K'
Fena değil amerika'ya nasıl gitmeyi planlıyorsun ?
300_b69ab634-c366-4d3d-9536-1dc2a8fdbfaa.png
Ara
Amacım afrikaya dalmak ve memlüğün kolonilerini almak. İkincisi din savaşları sayesinde avrupayı dağıtmak sonuçta balkanlarda ve kuzey avrupada totalde 140 k lık askeri kuvvet var fortlar 4 oluyor tek sorun din çevirememe . 3 sü hindistan ve endonezyayı annex atmak haraç verenler hariç. japonya osmanlıve kırımdan aynı anda kurtulmak ve son olarak sistan kazan novgorod savaşı yapmak
Ara
(03-06-2018, 05:45)kralılgaz : Amacım  afrikaya dalmak ve memlüğün kolonilerini almak. İkincisi din savaşları sayesinde avrupayı dağıtmak sonuçta balkanlarda ve kuzey avrupada totalde  140 k lık askeri kuvvet var fortlar 4 oluyor tek sorun din çevirememe . 3 sü  hindistan ve endonezyayı   annex atmak haraç verenler hariç.  japonya osmanlıve kırımdan aynı anda kurtulmak  ve son  olarak  sistan  kazan novgorod savaşı yapmak

Memlük koloni mi atmış ?

--------------------------------------------------
Bende bir soru sorayım.Rusya'yı öğrenmeye devam ediyorum.Aşağıdaki senaryonun gerçekliği var mıdır ? Yapılabilir mi?

Rusya'yı kurduktan sonra Sibirya'yı siberian Frontier ile hızlıca alıyoruz.Ondan sonra en doğudaki kentimizi başkent yaparak Kuzey Amerika'ya frontier atarak kolonileştiriyoruz.
[+] 1 üye KARTAL nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
En doğudaki kenti başkent yapıp kuzey amerikaya frontier atmak nası oluyomuş? Başkentini Amerikaya taşıman şart onun için.
Sic Parvis Magna
Ara
(04-06-2018, 16:32)altnkurt : En doğudaki kenti başkent yapıp kuzey amerikaya frontier atmak nası oluyomuş? Başkentini Amerikaya taşıman şart onun için.

Anladığım kadarıyla temel aldığı nokta Koloni menzilinin başkenti referans alarak hesaplanması.Diyor ki çin'e kadar frontier at sonra referans noktanı değiştirip kuzeybatı amerika topraklarına menzili uzat.
(Doğru mu değil mi bilmiyorum o yüzden sizinde fikrinizi almak istedim)
Ara
Menzilin başkentle alakası yok son toprağın neredeyse orayı baz alır. Senin ne demek istediğini de tam olarak anlamadım Amerikaya koloni atayım ancak koloni ulusu oluşmasın istiyorsan yapman gereken şey başkentini Amerika kıtası içindeki herhangi bir toprağa taşımak.
Ara
Siberian Frontier yalnızca başkentle toprak bağı olan yerleri kolonileştirmek için kullanılabilir. Yani Amerika'yı bu yolla kolonileştirmek için başkenti Amerika'ya taşımak gerekiyor.
Sic Parvis Magna
[+] 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Great Khan kovalıyorum. Oyun başından beri haraçgüzarız. Osmanlı müttefik ve olası bir Ming savaşına geliyor ancak Mingin yarım milyon civarı askerleri var. Kalite, Quantity ve Religious tamamladığım için poliçelerden güzel askeri bonuslar geliyor. Uzmanlar bir yardım etsin hele ne yapacağım şimdi ben. Haraçgüzarlığı bozduğum zaman Mingde disaster mı başlayacak? 2050 developmentım var. Haraçgüzarlığı bozduktan sonra Minge has bir casus belli geliyor mu yoksa Emperyalizm üzerinden mi saldıracağım klasik olarak?
dBn25Q.jpg
Ara
Ming´in haraçgüzarlığından çıkarsan Ming´e bir tane disaster geliyor.Bunun dolma süresini tam hatırlamıyorum ama kısa sürüyor.Disasterın Ming´e anlık etkisi mandate düşüşü ve stability düşüşü oluyor.Disaster devam ettiği sürece Ming -%15 moral kaybediyor,haraçgüzar devletlerinin özgürlük isteği artıyor ve aylık mandate düşüyor.
Disaster dolduğu zaman Ming´e savaş açıp yenebilirsin.Savaş sebebi olarak emperyalizm seçebilirsin.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
[+] 1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Dolduğunu nasıl bilebiliyoruz peki?
Ara
Sana haber geliyor diye biliyorum.Bir bildirim penceresi olarak.Bronze cannons gibi genelde Osmanlı´da çıkar.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
Ara
Ming nasıl dövülür öğrenmiş olduk ancak başarımı 14 şehirle kaçırdım. Allahın cezası Çin topraklarını bitireceğim diye göbeğim çatladı. Hem çok sayıda hem de yüksek developmentlı şehirler. Osmanlının oyun boyunca rival olduğu Fransayla oyunun son senelerinde müttefik olması beni başarımdan etti diyebilirim. Eğer Fransa olmasa Osmanlıyı yenerdim diye düşünüyorum, savaşı 1811 gibi açtım. Fransa asker getirene kadar iyiydik İstanbulu falan aldım, benim marchlar da epey iş yapıyorlardı elli altmış bin askerle geziyorlardı. Yani bence oyun benim son senelerde Osmanlıdan toprak almam gerektiğini bildiği için böyle bir şey yaptı. Aztek oyununda da yine alakasız devletler birbiriyle dost oluyordu hem de her ne hikmetse başkentini almam gereken devletler. Yani ben bu Mingin dağılması olayını falan bekledim ama olmadı, böyle truce bitmeden saldırıp aldım ama isyanlar misyanlar başım çatladı acaba daha basit bir yolu var mıydı. Aklıma gelen yol savaşta bütün şehirlerini işgal edip isyan patlamasını beklemek, doğru mu düşünüyorum acaba? Çünkü tek tek savaşarak alınmıyor o topraklar hem truce sorunu var 15 sene barış oluyor. Eski sürümlerdeki gibi irili ufaklı hanedanlıklar halinde nasıl patlatırız Mingi?

DDl43o.jpg
Ara
Mandate of Heaven'den sonra Mingplosion olmuyor artık. Döve döve alıcaksın. Patlama falan yok. Ming çok güçlü bir ülke zaten. Haraçgüzarlarından da manpower alır gerekirse, isyanları bastırmakta sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.
Sic Parvis Magna
Ara
Geç dönemlerde parçalanmasını beklememek lazım.Fakat erken dönemde patlıyor ve çok kez patlatmışlığım vardır.
Victor Hugo
Ara
Haraçgüzarlığı bozsam bile mandate aylık 0.05 gibi komik ötesi miktarlarda düşüyor yani yüzde 50'nin altına düşmesi seneler sürüyor illa ki savaş açmak gerekiyor düşürmek için. Biraz daha agresif oynamak lazımmış yalnız onu fark ettim 1700 demeden Hindistan falan komple bitirilmeli kalan sürede ucu ucuna biter Ming. Aslında zaten haraçgüzar olunca kolay kolay kimse savaç açamıyor bu yüzden Osmanlıyla dost kalmak yerine fırsat varken onlara saldırsa mıydım diyorum. Gerçi Minge haraçgüzar olan herhangi bir devlet bize savaş açabiliyor, Ming daha ziyade Avrupalı devletlerden koruyor bizi. Bakalım tekrar tekrar denerim artık ben bunu yapana kadar.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 142 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.