İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
50 Agresif expansion yediğin ülkeler sana karşı koalisyona girer. Kimin kaç ae aldığı üzerine gelince gözüküyor. Ayrıca kimlerin koalisyon kurabileceği de.
İspanyayı alıp kolonilere çökme meselesi de şöyle. İspanya'nın koloni devleti olmayan tüm topraklarını alman gerekiyor. Yani afrikada malayada hindistanda vs toprağı kalmamalı. Son toprağını da alınca ona bağlı koloni devletleri sana bağlanıyor. Ama dikkat et ispanyayı böyle yerken zayıflattığın için koloniler bağımsızlık elde edebilir.
Wc için de yılanın başını erkenden eziceksin. Özellikle Rusya, Commonwealth, Osmanlı gibi ülkeleri güçlenmeden tokatlaman gerekiyor. Sonrasıysa sabır sınavı işte.
Sic Parvis Magna
İleti Sayısı: 220
Imperium:
0
İleti Sayısı: 1,909
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
49
Başarısız Empire of Mann başarımı denemem. Ne yazik ki çok anlamsız ittifaklar ve ülkenin idealarının bu başarıma uygun olmaması gibi sebeplerden olmadı. Son bir kaç adanın OP ülkelerin ellerinde olması ve yenebilecek güçte olamadığım için hedefe bu kadar yakınken vazgeçtim.
İleti Sayısı: 1,463
Imperium:
24
İleti Sayısı: 2,467
Imperium:
47
Guzel oyun olmus. Basarim icin baslarda bir taktik var mi @ iberkay?
•
İleti Sayısı: 6,505
Imperium:
17
İleti Sayısı: 3
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Şuan Vijayanagar oynuyorum, bunun yarısı olsam yeter.
Imperium:
24
Aslında uyguladığım öyle taktik denecek bir şey yok.1-2 sefer başlangıcım patladı tekrar başladım.İlk idea olarak kolonicilik açmak daha mantıklı gözüküyor.Malaya üstünden büyüyüp sonra Hindistan a dönülebilir.Ben biraz işi inada bindirdiğim için düz yemeye çalıştım Vijayı.Askeri teknolojide öne geçtiğimde Bahmanilerle birlikte kazanarak büyüdük.Bir de başarım için benim gibi 1800 e kadar oynamam diyorsanız religious idea şart.1780 lerde ancak bitti sanıyorum Hindistan ı çevirme işlemi.Dini merkez olan Sikh yerleri var zor çevriliyor.Uzun süreli oynayacağım için ben tercih etmedim religious ideayı.
Cw efsaneydi.Zaten dalmaya kıyamadım ama beklediğim performansı vermedi.Osmanlı yı bilerek saldım yesin diye ai nedense yiyemedi.Rusya'yı nasıl yaptıysa pu yapıp annexledi üstüne pek büyüyemedi, görüntü olarak güzel duruyor.
İleti Sayısı: 29
Imperium:
0
08-09-2019, 00:49
(Son Düzenleme: 08-09-2019, 01:01, Düzenleyen: Victor.)
•
Imperium:
24
Yaklaşık 100 yıl sonra hakkımız olan Britanya adasını birleştirdik.Sırada diğer adalar var.
@ Mabella sa.
İleti Sayısı: 140
Imperium:
0
(08-09-2019, 18:14)iberkay :
Yaklaşık 100 yıl sonra hakkımız olan Britanya adasını birleştirdik.Sırada diğer adalar var.
@Mabella sa.
Başlangıcı nasıl yaptınız acaba?
•
Imperium:
24
(08-09-2019, 21:56)tahr1bad : Başlangıcı nasıl yaptınız acaba?
Kendimi saldıktan sonra support almaya çalışırken İngiltere vs Fransa-İskoçya savaşı çıktı.Savaş İngiltere yi çok yordu aslında beni de İskoçya işgal etti iyi ki Fransa ai si toprağımı vermedi yoksa game over oluyorduk.Bunun üstüne rivaller de iyi gelmişti Burgundy ve Danimarkadan destek alıp bağımsızlık savaşını açtım.Danimarka donanması sayesinde denizde üstün olduk ve gelen Burgundy'nin vassallarıyla kazandık.İrlanda da sahip olduğu toprağı ve bana bakan kıyıdan topraklar aldım.Galler civarından bir toprak alıp vassal olarak saldım.Tabi ki teknolojiyi erkenden 4 yapıp girdim.İrlanda üstünden büyümeye devam ettim.İskoçya-Fransa dostluğunu da İrlanda devletleri sayesinde bozabildim.Onun harici diğer İngiltere savaşında yine Burgundy sayesinde kazandım tek başıma neredeyse kaybediyordum.Sonrasında zaten adada üstün konuma geçip truce arasıyla annexledim diğer ülkeleri.
Aşağıdaki 1 üye iberkay nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye iberkay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Defterdar
Imperium:
24
10-09-2019, 18:02
(Son Düzenleme: 10-09-2019, 18:22, Düzenleyen: iberkay.)
Uzun uğraşlar sonucu başarımı elde ettik.
Oyundan görseller
Asya
Afrika
Ekonomi
Gp list
Oyun sonu
Amerikanın resmini almayı unutmuşum.Bütün Kuzey Amerika, Meksika ve Kolombiya bendeydi.Brezilya vardı Portekiz'in kurduğu.Gerisi Kastilyadaydı.Charter Company işi bu başarımı tamamen kanser hale getirmiş.1 ws edecek toprak için Rusya-Prusya ile savaştığımı bilirim.Dostun geliyor yanındaki adayı alıyor ona dalmak zorunda kalıyorsun.Baya zorluydu ayrıca adaları arayıp bulması da sıkıcı ve zorlayıcıydı.Ak Koyunlu, Nogay ve Yarkand bu oyunun favorileri.Ak Koyunlu full memlüğü yiyordu bir yerde Osmanlı dostluğu bozuldu geri gitti fakat Nogay ve Yarkand iyi yerde bitirdi Gp list resmini onlar için ekledim.
Imperium:
49
Çok kasmadan oynadıgım ilk manchu yaması oyunum. Bazı arkadaşlar eoc alarak meritokrasiye geçmenin mantıksız oldugunu söylediler. Ben de eoc yok ederek horde olarak kalmayı tercih ettim. Dogru bir tercih yapmış gibiyim
•
İleti Sayısı: 5,865
Imperium:
37
EOClu tercih Yuan'da da Qing'de de Çin'i toplamayı yaklaşık bir 30 yıl ileri atıyor. Fakat uzun vaadede kârlı olduğunu düşünmeye başladım. Özellikle çoğu önemli yeri raze yapmadan aldığımız için Çin toplandığında Ming gücüne ulaşıyoruz.
Aşağıdaki 1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Mabella
İleti Sayısı: 6,505
Imperium:
17
21-09-2019, 17:04
(Son Düzenleme: 21-09-2019, 17:04, Düzenleyen: baywatch06.)
•
İleti Sayısı: 1,370
Imperium:
4
Mançu yamasına göz atmak için en mantıklı ülkenin Mançu olduğunu düşünerek açtığım Mançu oyunum.Gayet zevkliydi, Oirat artık tek başına Ming´e zor anlar yaşatabiliyor gibime geldi.En azından oyunumda Ming bayağı zorlandı.Ayrıca mandate´i dolduğu gibi reform basması Ming´i bitirdi.Şahsi görüşüm ai mandate´e risklerini düşünerek basmıyor ve bu yüzden kendini zora sokuyor.Yanında güçlü devlet olunca mandate basarken düşünmeli.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
•
İleti Sayısı: 1,370
Imperium:
4
Oirat bayağı güzel olmuş.Eoc´da yerine oturunca çok sıkıntı çıkarmıyor gibi geldi. Exploration açıp tributary atmak bayağı işe yarıyor.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
•
İleti Sayısı: 81
Imperium:
1
25-09-2019, 23:43
(Son Düzenleme: 25-09-2019, 23:46, Düzenleyen: Ekkoo^^.)
•
Imperium:
49
|