İleti Sayısı: 47
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
Hollanda ile oynuyorum ama koloni yapamıyorum expansion ve explanation idealarını aldım bir yere kolonist yollamaya çalıştığım zaman "Bu vilayet çok uzakta. Rio Grande en yakın merkezimiz olan Amsterdam limanına 527 mesafe uzaktadır. Kolonisel aralığımız 413" yazıyor. Kolonisel aralığı %50 arttıran ideayı da aldım ama fayda etmedi.
•
İleti Sayısı: 3,510
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
(25-03-2021, 20:31)Kapıkulu : Hollanda ile oynuyorum ama koloni yapamıyorum expansion ve explanation idealarını aldım bir yere kolonist yollamaya çalıştığım zaman "Bu vilayet çok uzakta. Rio Grande en yakın merkezimiz olan Amsterdam limanına 527 mesafe uzaktadır. Kolonisel aralığımız 413" yazıyor. Kolonisel aralığı %50 arttıran ideayı da aldım ama fayda etmedi.
Diplomatik teknolojini geliştir. Bazı seviyelerde koloni menzili önemli ölçüde artırıyor.
•
İleti Sayısı: 109
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
(25-03-2021, 20:31)Kapıkulu : Hollanda ile oynuyorum ama koloni yapamıyorum expansion ve explanation idealarını aldım bir yere kolonist yollamaya çalıştığım zaman "Bu vilayet çok uzakta. Rio Grande en yakın merkezimiz olan Amsterdam limanına 527 mesafe uzaktadır. Kolonisel aralığımız 413" yazıyor. Kolonisel aralığı %50 arttıran ideayı da aldım ama fayda etmedi.
Koloni uzaklığını arttırman gerek bunun için diplomatik danışman alabilirsin aynı zamanda exploration ideasının 2. side yüzde 50 veriyor bunlarla birlikte yüzde 70 oluyor bu sayede menzilini yettirebiliyorsun. hollanda için ilk 2 ideadan bunları rushlamak biraz zor oluyor çünkü koloni menzili sorunu oluşuyor çok agresif olup irlandayı no cb almadığın sürece. O yüzden diplomatik teknolojide ilerlemeye bak zamanla yetecektir. eğer portekiz veya ispanyanın dostları varsa yanında onlara saldırıp kanarya adalarını yada madeirayı almayı deneyebilirsin.
•
İleti Sayısı: 101
Imperium:
0
(25-03-2021, 20:31)Kapıkulu : Hollanda ile oynuyorum ama koloni yapamıyorum expansion ve explanation idealarını aldım bir yere kolonist yollamaya çalıştığım zaman "Bu vilayet çok uzakta. Rio Grande en yakın merkezimiz olan Amsterdam limanına 527 mesafe uzaktadır. Kolonisel aralığımız 413" yazıyor. Kolonisel aralığı %50 arttıran ideayı da aldım ama fayda etmedi. Eğer hızlıca idealardan %50 menzil arttırmayı alıp 7. Dip teknolojisine ulaşabilirsen ve eğer İspanya ya da Portekiz atlas okyanusu bazı adalara daha koloni atmamış oluyor şansın yaver giderse ancak böle atabilirsin eğer tüm adalar dolmuş veya geri kalmışsan ilk idea farklı bişi alıp koloniciliği biraz daha ileri safhalarda kullanabilirsin. (Şahsen 2.durum gerçekleştiğinde ekonomi ideası gidip biraz tall oynayıp birazda genişlemeci oynayıyorum eğer sadece Hollanda bölgesi ile sınırlı kalırsam ileride ekolonilerin büyüdüğünde baş etmek zor oluyor)
•
İleti Sayısı: 18
Imperium:
0
29-03-2021, 14:03
(Son Düzenleme: 29-03-2021, 14:04, Düzenleyen: yonus.)
Eu4 oynarken bilgisayarım dondu ben de reset attım. Belgelerimde son oyunumun saveleri gözükmesine rağmen oyunda gözükmüyor. Ne yapmam gerek ?
Ayrıca show incompatible saved games dediğimde de gözükmüyor.
•
İleti Sayısı: 12,216
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
99
Kayıt dosyalarının bozulmuş olma ihtimali var. Yeni bir oyun açıp sonradan bakmayı denediniz mi?
•
İleti Sayısı: 18
Imperium:
0
Denedim ama dediğin gibi o oyunumun save dosyaları bozuldu büyük ihtimalle. Redditte benzer bir durum gördüm save dosyasının uzantısını zip yapıp buraya çıkart yapmışlar. Ben de denedim bunu ama dosyayı zip yaptığım zaman arşiv bozuk hatası aldım. Yapcak bir şey yok galiba.
•
İleti Sayısı: 6,448
Imperium:
17
cloud save varsa bence dert etme
•
İleti Sayısı: 83
Imperium:
0
Great Horde seferimde göçebelikten monarşiye geçtikten sonra Golden Horde kurma seçeneği kayboldu. Göçebeliğe geri dönüş şansım var mı? Varsa nasıl?
•
İleti Sayısı: 2,798
Imperium:
18
Galiba dönüş yok.
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
•
Imperium:
17
save geri alman gerekiyor maalesef. @ Defterdar haklı horde hariç her türlü yönetime sahip olabilirsisn ama bi kez horde olup kaybedersen dönüşü save geri almak
•
İleti Sayısı: 83
Imperium:
0
(10-04-2021, 21:30)baywatch06 : save geri alman gerekiyor maalesef. @Defterdar haklı horde hariç her türlü yönetime sahip olabilirsisn ama bi kez horde olup kaybedersen dönüşü save geri almak
Ironman oynadığımın ve Golden Horde için son birkaç toprak kalmış olması gerçeği beni yiyip bitiriyor... Cevaplar için teşekkürler.
•
İleti Sayısı: 302
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
2
Bunu anlayabilen var mı cidden...
Osmanlı Belgrad için Fransaya savaş açıyor. Belgrad Bohemya toprağı.
Din koruyucusu benim İspanya, yani oradan geldi savaş deseniz hayır.
Bohemya Fransa ile ally ya da Osmanlı ile savaşta deseniz değil. Kaldı ki ally olsa bile Fransa savaşa beni çağıramaz ama değil hatta savaşta bile değil yani.
Osmanlı Belgrad toprağıyla hiçbir alakası olmayan Fransa ile savaşta. Savaşta başka kimse yok. Lütfen beni aydınlatın ya.
•
İleti Sayısı: 26,402
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
•
Imperium:
2
(12-04-2021, 22:02)Duman : Bohemya PU.
değil...
•
İleti Sayısı: 787
Imperium:
6
•
Imperium:
2
•
Imperium:
17
d3dgear açıkken eu 4 e giremiyorum
•
İleti Sayısı: 261
Imperium:
1
Selamlar.
Diyelim ki Portekiz ile savaştayım ve Portekiz'in 5 koloni devleti var.
Portekiz'in kendisine ait son toprağı da alıp Portekiz'i dünyadan silersem koloni devletleri ne olur?
Bana mı geçer bağımsız mı olurlar?
•
İleti Sayısı: 1,695
Imperium:
2
Yanlış hatırlamıyorsam antlaşma sırasında devralabiliyorsun koloniyi.Aksi durumda bağımsız olur
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
•
|