Hikaye: Sami'nin Maceraları
7. Bölüm: Aralık
Oyundaki adı Winter Month (Kış ayı).

1 Aralık:

Uyanınca balıkları aldım. Çorbanın kalanını içtim. Biraz dışarıyı gezince bir şeyin kaçtığını duydum. İzlere bakılırsa vaşaktı. Eve gelince evin etrafında vaşak izleri gördüm. Ne istiyordu acep? Sabaha karşı şömineyi yakıp kendime turp çorbası pişirdim. O pişerken elimi ısıttım, sonrasında balığa çıktım. Yem olarak kızılgöz koydum. İki kızılgöz tuttum.

Birini kurban ettim, biriyle buzu kırıp balık tuttum. Turna balığı geldi. Bunu kurutmaya bıraktım. Tuzaklı çite devam ettim ama soğuktan dolayı tatlı su levreğini yiyip eve döndüm. Evde kendimi ısıtıp turp çorbasından içtim. Çite devam etmek için fidan koparıp bağ yaptım. Ancak tuzak çukurlarını toprak donmuş olduğu için kazamayacağımdan çite daha fazla devam etmeyi zaman kaybı olarak gördüm. Akşam elimi tekrar ısıttım. Kısa sürede iyileşeceğini öngördüm. Görüş mesafesi çok düştüğü için yatma kararı aldım.

2 Aralık:

Sabaha karşı uyandım.

Ufak tuzakları kontrol edip balığa çıktım. Yem olarak turp koyup kızılgöz tuttum. Kızılgöz koyup nah tuttum. O yüzden tuırp çorbası yapmaya karar verdim. Ateş yakıp çorbayı hazırladıktan sonra biraz içtim, içtikten sonra tekrar balığa çıktım. Turpla iki tatlı su levreği tuttum. Turp çorbasının kalanını içip bunları pişirdim. Birini yedim. Elimi tekrar ısıttım. Sonra tekrar balığa çıktım. Hiçbir şey tutamadım. Eve gidip diğer levreği yiyip yattım.

Soğuktan uyandım. Ateş yakmaya çalıştım.

3 Aralık:

Ateşi yakıp tekrar yattım. Tekrar balığa çıktım. Öğlene kadar iki kızılgöz anca tutabildim. İkisini de yem yapıp hiçbir şey tutamadım. Akşam turp çorbası yaptım. Onu içtim. Ateş yakıp elimi ısıtıp yattım.

4 Aralık:

Sabah balığa çıktım. 4 kızılgöz, iki de tatlı su levreği tuttum. Bunları kızarttım. Kızılgözlerle tatlı su levreklerinden birinin bir kısmını yedim. Öğlen ateş yakıp tekrar balığa çıktım. Üç kızılgözle üç tatlı su levreği tuttum. Kızılgözü yem yapsam da bir şey çıkmadı. Kalanları pişirdim. Sonra yattım.

5 Aralık:

Bir şey duyduğumu düşünüp uyandım. Ama gece yarısında bir şey göremeyeceğim için elimi ısıtıp balığa çıktım. Sabah yedi kızılgözle üç tatlı su levreği tuttum. Bunları pişirdim. İki tatlı su levreği yedim. Evde ateş yaktım. Sağ elimdeki soğuk ısırması iyileşti. Gezintiye çıktım ama bir şey bulamadım. Öğleden sonra yine gezintiye çıktım ama yine bir şey bulamadım. İkindi vakti hava karardığı için eve gelip ateş yakıp biraz yemek yiyip yattım.

6 Aralık:

Sabah uyandım.

Yemek filan yiyip balığa çıktım. 6 kızılgöz çıktı. Birini yem yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Eve giderken iz gördüm. Vaşak iziydi ve çok yeniydi. Evimin yanından geçmişti. Bu vaşağı avlamam lazımdı. Büyük ağırlıklı tuzak kurup yem olarak kızılgöz koymaya karar verdim. Ufak ağaç keserken kar yağmaya başladı. Taşlar dışında her şey tamamdı. Ancak üşüdüğümden eve gidip ateş yaktım. Bu sırada güneydoğudan bir miyavlama sesi duydum. Elimle tutamayacağım için umursamadım. Öğlen dışarı çıkıp taş toplamaya başladım. Topladıktan sonra tuzağı kurdum. İkindi vakti tekrar balığa çıktım. Bir şey tutamadım. Evde ateş yakıp yattım.

7 Aralık:

Sabaha karşı uyandım. Tekrar balığa çıktım. Biraz uğraştıktan sonra 4 kızılgözle 3 tatlı su levreği avladım. Kızılgözlerin birini yem yapsam da onunla bir şey tutamadım. Sonra bunları pişirip evde ateş yaktım. Ateş yaktıktan sonra odun azalmış olduğundan elimdeki odun bloklarını yakacağa çevirdim. Akşama kadar sürdü. Sonrasında yorgun olduğum için yemek yiyip yattım.

8 Aralık:

Sabah uyandım, ateş yakıp kendimi ısıttıktan sonra balığa çıktım. Öğlene kadar 6 kızılgöz tutabildim. Kendimi tekrar ısıtıp tekrar balığa çıktım. Bir turna balığı tuttum. Bunu kurutmaya bıraktım. Akşam tekrar balığa çıktım. Sonra eve gidip yattım.

9 Aralık:

Öğlen uyandım. Kendimi ısıtıp balığa çıktım. 6 tatlı su levreği avladım. Beşini kızartıp birini yem olarak tuzağa attım. Bir buçuğunu yedim. Balığa çıktım, bu sırada kar başladı. Bir buçuk daha yiyip ateş yaktım.

10 Aralık:

Yorgunluktan dolayı uyudum. Sabah bir şey beni uyandırdı ama ne olduğunu bilemedim. Balığa çıktım. 3 kızılgöz tuttum, hepsini yem yaptım. Biriyle turna balığı tuttum. Bunu kurutmaya verdim. İkindi vakti evde ateş yakıp yattım.

11 Aralık:

Uyanınca balığa çıktım. 5 kızılgöz tutabildim, ikisini yem yaptım, üçünü pişirdim. Sonra tekrar ateş yakıp kendimi ısıttım. Isındıktan sonra tekrar balığa çıkıp 5 tatlı su levreği buldum. Bunları pişirdim. Sonra bir tomruğu eve sürükledim. Bir ağaç daha kestim, keserken kar başladı. Bunu da eve sürükledim. İki levrek yiyip balığa çıktım. Üç kızılgöz, üç de tatlı su levreği tutabildim. Bunları kızartıp yattım. Akşam soğuktan uyanınca ateş yakıp tekrar yattım.

12 Aralık:

Sabah uyandım. Yine bir şey duydum, etrafta vaşak izleri gördüm ancak tuzağa dokunmamıştı bile. Odun bloklarını yakacağa çevirip bir kısmını yaktım. Pencereden dışarı baktığımda bir kutup porsuğu gördüm.

Umursamadım. Akşamüstüne kadar yakacak yapmaya devam ettim. Biraz yemek yiyip su içip yattım.

13 Aralık:

Soğuktan uyandım, ateş yakıp tekrar yattım. Sabah uyanıp balığa çıktım. Balık avlarken vaşak gördüm. Vaşak yanımdan geçip gitti. Tuttuğum kızılgözü tuzağa koydum. Tatlı su levreklerinden de birini koydum. İkisini pişirdim. Tekrar balığa çıktım. Sağ elde soğuk ısırması başlayınca vazgeçip eve gittim. Elimi ısıttım. Tekrar balığa çıktım. Üç tatlı su levreği avladım. Birini yedim. Sonra tekrar balığa çıktım. Üç kızılgözle üç tatlı su levreği tuttum. Pişirip yattım.

14 Aralık:

Öğlene doğru uyandım. Biraz gezintiye çıktım. Bir şey bulamayıp geri geldim. Tekrar balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği buldum. Eve dönerken vaşağı gördüm.

image.png

Miyavladı, sonrasında benden kaçtı. Ben de bir şey yapamadım. Tatlı su levreğini pişirdim. Akşamüstü tekrar balığa çıkıp dört kızılgöz avladım. Eve gidip ısınıp tekrar balığa çıktım. Ama bir şey bulamadım. Tekrar balığa çıktım. İki kızılgözle iki tatlı su levreği buldum. Bunları pişirdim.

15 Aralık:

Tekrar balığa çıktım ama bir şey bulamadım. Eve gidip yattım. Öğlen uyandım. Yemek yiyip ateş yakıp kendimi ısıttım. Sonrasında balığa çıktım. Bir şey bulamadığım için eve gidip tekrar kendimi ısıtıp gerisin geri balığa döndüm. 2 tatlı su levreği avladım. Bunları pişirdim. Sonra tekrar kendimi ısıtıp tekrar balığa çıktım.

16 Aralık:

Yine de balık tutamadım. Yattım. Öğlene doğru kalkıp tekrar balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği yakaladım. Bunu pişirip yedim. İkindi vakti tekrar balığa çıktım. 2 tatlı su levreği tuttum. Pişirdim. Tekrar balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği avladım. Pişirip yattım.

17 Aralık:

Bir şeyin yürüdüğünü zannedip uyandım. Bir şey değildi, tekrar uyudum, sabaha karşı soğuktan uyandım. Ateş yakıp tekrar uyudum. Öğlene doğru uyandım. Ellerimi ısıtıp balığa çıktım. Bir şey çıkmayınca biraz yemek yiyip ateş yaktım. Isınınca tekrar balığa çıktım. Bir kızılgözle bir tatlı su levreği buldum. Bunları pişirdikten ve kendimi ısıttıktan sonra ağaç kesmeye çıktım. Ağaç keserken karşıma kutup porsuğu çıktı, umursamadım. Ağaç kesilince içeri taşıyıp bloklara ayırdım. Bunları yakacağa çevirmeye başladım.

18 Aralık:

Birazını çevirdikten sonra yattım. Sabaha karşı soğuktan uyandım. Biraz ateş yakıp öyle uyudum. Sabah tekrar soğuk oldu, tekrar ateş yaktım. Öğlen uyandım. Balığa çıktım. Hiçbir şey tutamadım. Ellerimdeki soğuk ısırmasını tedavi etmeye devam ettim. Bu sırada blokları yakacağa çevirmeye devam ettim. Yatsıya yakın tekrar balığa çıktım. Yine de balık tutamadım. Kendimi biraz ısıttım.

19 Aralık:

Sonrasında yattım. Sabah soğuktan uyandım, ateş yakıp tekrar yattım. Öğlene doğru tekrar uyandım. Balığa çıktım ama balık bulamadım. İkindi kendimi ısıtıp balığa yine çıktım. Ancak yine bir şey avlayamadım. Kendimi ısıtıp yine balığa çıktım. 3 tatlı su levreği avladım. Bir buçuğunu yiyip ısınınca tekrar balığa çıktım. Yine de balık tutamayıp yattım.

20 Aralık:

Öğlene doğru uyandım. Dışarıda kar yağıyordu. Kendimi ısıttım, bu sırada kar kesildi. Balığa çıktım ama bir şey tutamadım. Eve dönerken kar başladı. Kendimi tekrar ısıttım. Kar yağarken tekrar balığa çıktım. Yine tutamadım. Tekrar çıkınca iki kızılgöz tuttum. Bu sırada tekrar kar yağmaya başladı. Kendimi tekrar ısıtıp tekrar balığa çıktım. Kızılgözleri yem olarak kullanmama rağmen bir şey tutamadım. Kendimi ısıtıp tekrar balığa çıktım.

21 Aralık:

Yine bir şey tutamadım. Yattım. Sabah soğuktan uyandım. Yakacak odunun çok az olduğundan etrafta ufak tomrukları eve götürüp onlarla yaktım. Isınınca bir büyük ağaç devirmeye gittim. Tekrar ısınınca balığa çıkıp hiçbir şey tutamadım. Tekrar ısınınca akşamüstü tekrar balığa çıktım. Yine bir şey yakalayamayınca turp çorbası yaptım. Biraz içip yattım.

22 Aralık:

Sabah uyandım. Yerde çok kar vardı, o yüzden ski takmak gerektiğini hissettim. Skimi elime aldım, ayağıma soktum, sonuna kadar geçirdim. Henüz acemi bir skici olsam da bu sene bayağı öğreneceğimi düşünüyorum.

Sonra balığa çıktım. İki kızılgöz ve bir tatlı su levreği buldum. Elimdeki soğuk ısırması sonunda tamamen iyileşti. Levreği kızartıp kızılgözleri yem olarak kullandım. Yine de bir şey tutamadım ve yattım. Akşamüstü açlıktan uyandım. Balığa çıkıp üç kızılgöz tuttum. Birini yem yapıp bir turna balığı tuttum. Kurutmaya verdim, eve dönerken bir şeyin hırladığını duydum. Nedir bilmiyorum ama vaşak olmalı. Turpların bir kısmını yedim. Sonrasında oradaki kütüğü yakacak oduna çevirmeye başladım, bir kısmını da yaktım. Tekrar balığa çıktım.

23 Aralık:

Balık bulamayınca eve gidip yattım. İkindi vakti soğuktan uyandım. Odunları yakacağa çevirip bir kısmını yaktım. Akşama tekrar balığa çıktım. Bir tane turna balığı tutup kurutmaya bıraktım. Gece tekrar balığa çıktım.

24 Aralık:

Yine de bir şey bulamadım. Turp çorbası yapıp birazını pişirip yiyip yattım. Akşamüstü uyanınca kalanını bitirip balığa çıktım. Bir şey bulamayıp kendimi ısıtmak için eve geri döndüm, sonra tekrar balığa çıktım. Yine tutamayınca yine ısınmaya çalıştım.

25 Aralık:

Balık bulamıyordum. İki kızılgöz anca bulabildim. Bunları pişirdim. Yedim ve bitti. Tekrar balığa çıkınca iki tatlı su levreğiyle dört kızılgöz avladım. Bunları pişirip yiyip yattım. İkindi vakti bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Balığa çıktım. 4 kızılgözle 2 tatlı su levreği yakaladım. Levrekleri pişirdim. Kendimi ısıtınca ağaç kesmeye gittim. Birini devirip parçalamaya başladım. Blokları yakacağa çevirmeden önce yattım.

Bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Bir şey göremeyip yine yattım.

26 Aralık:

Sabah uyandım. Balığa çıktım. Balık bulamadığım için öğlene doğru eve döndüm, ateş yaktım. Blokları yakacağa çevirdim. Bu sırada pencereden dışarıya bakınca vaşak gördüm. Bana hırlayıp kaçtı. Bir de kutup porsuğu gördüm. Tekrar balığa çıktım. Bir şey tutamayınca tekrar eve geldim. Sonra tekrar balığa çıktım. Üç kızılgöz tutabildim. Bunları pişirip yedim, sonrasında yattım.

27 Aralık:

Bir şeyin yürüdüğünü zannedip uyandım. Bir şey göremedim, balık tutmaya koyuldum. Sabaha karşı elimin birinde soğuk ısırması başlayınca eve gittim, elimi ısıtıp uyudum. Açlıktan uyandım. Kurutulmuş turna balıklarından birinin yarısını yedim. Tekrar yattım. Soğuktan uyanınca ateş yakıp tekrar yattım. İkindi vakti bir şeyin yürüdüğünü zannedip uyandım. Bir şey bulamayınca tekrar yattım. Geceye yakın uyandım. Odunu parçalarken bir ses duyunca tuzaklara koştum. Bir şey yoktu, dolayısıyla balığa gidip eve döndüm. Ateş yaktım.

28 Aralık:

Yakacak yapmaya devam ettim. Sonra bir tane daha ağaç kesip onu parçalamaya başladım. Bir de kurutulmuş turna balıklarından birinin bir kısmını yedim. Sabaha kadar uğraştım ama yorgunluktan yattım. Akşamüstü soğuktan uyandım. Biraz ateş yakıp odunları parçalamaya devam ettim. Sonra balığa çıktım. Hiçbir şey yakalayamadım. Bir turna balığı daha tüketmeye başladım. Tekrar balığa çıkınca 5 kızılgöz tuttum. Bunları pişirdim.

29 Aralık:

Sonra bir ağaç daha kesmek için dışarı çıktım. Sabaha karşı bir ateş yakıp yattım. İkindi vakti uyanınca kızılgözlerin ekserisini yedim. Sonra tuzağı kontrol ettim, bir kutup porsuğu ezilmişti. Bunun derisini ayırdım. Etini parçalayıp pişirdim. Deriyi temizledim, tabaklamaya başladım. Bu aşama 2 gün sürecekti. Etinden biraz yedim. Sonra ateş yakıp ısındım, balığa çıktım. 5 kızılgöz tuttum. Tekrar ısınıp tekrar balığa çıktım.

30 Aralık:

Yine de bir şey bulamadım. Eve dönüp ateş yaktım. Yakacak odun yapmaya devam ettim. Sabaha karşı uyudum. Akşam biraz kutup porsuğu yiyip odun yapımına devam ettim. Bitince dışarıda duyduğum sesi teşhis etmeye çalıştım ama edemedim. Eve geri döndüm. Kendimi ısıttım. Tekrar balığa çıktım.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara
(20-12-2022, 14:25)unonimus : 25 Aralık:

Balık bulamıyordum. İki kızılgöz anca bulabildim. Bunları pişirdim. Yedim ve bitti. Tekrar balığa çıkınca iki tatlı su levreğiyle dört kızılgöz avladım. Bunları pişirip yiyip yattım. İkindi vakti bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Balığa çıktım. 4 kızılgözle 2 tatlı su levreği yakaladım. Levrekleri pişirdim.

Bir günde 10 kızılgöz, 4 levrek yiyen aç Sami.
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kışın böyle, balık tutarken bile "acaba uzun süre tutamamak gibi bir durum olur mu" diye düşündüm. Uzun süre dışarıda kalamıyorum ateş filan kullanmadan.

Tuzağın işe yarayacağını bile düşünmemiştim mesela. Gerçi işe yarasa da vaşağı değil porsuğu yakaladım :xd:

Geyik de geçmedi buralardan. Bahardan sonra gölün etrafına tuzaklı çiti tamamlayınca belki geyik filan yakalayabilirim. Tabiî seneye bitirebilirsem.
Ara
8. Bölüm: Ocak
Oyundaki adı Center Month (Merkez ay).

1 Ocak:

Üç kızılgöz tuttum. Birini yem olarak kullandım ama sağ elimde soğuk ısırması olduğundan balık tutmayı yarıda kesmek zorunda kaldım. Eve gidip elimi ısıttım. Diğer iki kızılgözü kızarttım. Bunları ve biraz da kutup porsuğu yedim. Evde kendimi ısıttım. Tekrar balığa çıktım, yem olarak biraz turp kullanıp bir tatlı su levreği yakaladım. Biraz daha turpla üç tane daha yakaladım. Sonra kutup porsuğunun kalanını yiyip kendimi biraz ısıttıktan sonra sabah yattım.

2 Ocak:

Gece yarısı uyanıp tatlı su levreklerinden birini yedim. Kutup porsuğunun derisi kurumuştu. Deriyi suya soktum. İyice sulayıp tekrar yumuşattım. Sonra biraz su ve kızılağaç kabuğu ile deriyi güzelce sıvazlamaya başladım.

O bitene kadar balığa devam etmeye karar verdim. Üç tatlı su levreği yakaladım. Sonra deriyi durulayıp kurutmaya bıraktım. Eve dönmeden vaşak izleri gördüm ama vaşağı görmedim. Benimle vaşak geçiyor galiba. Evde tatlı su levreklerini kızarttım. Deri kuruyana kadar biraz daha balık tuttum. 7 kızılgöz, 4 de tatlı su levreği geldi. Deri kuruyunca eve gidip deriyi dövmeye başladım. Böylece elimde bir ayakkabının %80'ini yapacak kadar kürk oldu. Sonra tuttuğum balıkları kızartmaya başladım. Bunlar kızarınca yattım.

3 Ocak:

Soğuktan uyandım. Ateş yakıp kendimi ısıttım. Sonra dışarı balık tutmaya çıktım. Bir şey tutamadım ama tatlı su levreklerinden birini yedim. Kendimi ısıtmak için eve döndüm. Tekrar balığa çıktım, bir kızılgözle bir tatlı su levreği tuttum. Kurutmaya bıraktığım turna balıklarının etrafındaki vaşak izlerinden dolayı balıkların etrafına tuzak kurmaya karar verdim. Bunun için etraftan büyük taş toplamaya başladım. Yeterince topladıktan sonra eve dönüp kendimi ısıttım. Sonra tuzaklardan birini yaptım. Bir tuzak daha yapabilmek için bir fidan kestim. Sonra bir tatlı su levreği yiyip eve döndüm. Evde ateş yakıp kendimi ısıtıp uyudum.

4 Ocak:

Sabaha karşı uyandım. Bir tatlı su levreği yiyip dışarı çıktım. Kurutulmuş turna balıklarından biri tamamen hazır olduğundan onu alıp mahzene koydum. Sonra evde ateş yakıp kendimi ısıttım. Sonra bir büyük ağaç kestim. Bunu parçalara ayırdım. Parçaları eve kadar sürükledim. Evde bir kızılgöz yedikten sonra parçaları yakacak oduna çevirmeye başladım. Bu sırada pencereden bir vaşak gördüm. Umursamadım. İkindiye doğru bir tatlı su levreği yedim. Parçaları kesmeyi bitirince yattım.

5 Ocak:

Soğuktan uyandım. Ateş yakıp bir tatlı su levreği yedikten sonra iki gün önce tuttuğum balıkları kızartmaya başladım. Bunları pişirdikten sonra dışarı çıktım ama kar fırtınasından dolayı göz gözü görmüyordu.

Yapacak bir şey olmadığından evde bekledim. Kar dinmemiş olsa da yavaşlamış olduğu için dışarı çıkıp balık tutmaya karar verdim. Yine de hiçbir şey tutamayıp eve döndüm. Bir tatlı su levreği yedim. Tekrar balığa çıktım, bir kızılgöz tuttum. Bunu yem yaptım. Hiçbir şey gelmedi. Bu sırada kar yağmaya başladı. Eve gidip bir tatlı su levreği yedim. Sonrasında kafayı yatağa verdim.

6 Ocak:

Uyanınca üç kızılgöz yedim. Sonra tekrar ateş yakıp ısındım. Oradan balığa çıktım. Bir şey yakalayamadım. Eve tekrar gidip üç kızılgöz yiyip kendimi tekrar ısıttım. Balığa yine çıktım, iki kızılgöz yakaladım, birini kurban olarak verdim, ötekini yem yaptım. Hiçbir şey yakalayamadım. Eve gidip tekrar ateş yaktım. İki kızılgöz yedim. Kendimi tekrar ısıtınca balığa tekrar çıktım. Bir kızılgözle bir tatlı su levreği buldum. Kızılgözü yem yaptım. Bir şey çıkmadı. Turpu yem yaptım, dört kızılgözle iki tatlı su levreği buldum. Eve gidip bunları kızarttım. Sonra uyudum.

7 Ocak:

Uyanınca bir tatlı su levreği yedim. Ateş yakıp kendimi ısıttıktan sonra balığa çıktım. Üç kızılgöz tuttum, birini ruhlara verdim. Eve tekrar gidip bir tatlı su levreği yedim. Tekrar balığa çıkıp hiçbir şey tutamadım. Evde kızılgözleri pişirdim, sonra kendimi ısıttım. Bu sırada kar yağmaya başladı. Bir tatlı su levreği yedim. Sonra dışarı çıkıp tekrar büyük taş toplamaya başladım. Taş ararken kar dindi. Taşları bulunca bir tuzak daha kurdum. Sonra üç ufak ve yanlışlıkla bir de büyük ağaç kestim. Eve gidip bir tatlı su levreği yedim. Ateş yakıp kendimi ısıtınca yattım.

8 Ocak:

Uyanınca üç kızılgöz yedim. Turna balıklarından biri daha tamamen kuruduğu için onu da aldım ve mahzene attım. Sonra mahzenin hemen dışındaki tomrukları yuvarlamaya başladım. Evin içine tomrukları soktum. Sonra bir ateş yaktım. Isınınca tekrar balığa çıktım. Bir kızılgözle üç tatlı su levreği buldum. Kızılgözü kurbanlık yaptım. Üç kızılgözle altı tatlı su levreği yakaladım. Tatlı su levreklerinden birini ruhlara bağışladım. Eve dönüp kalanları pişirdim. Üç kızılgöz yedikten sonra eve soktuğum üç tomruğu parçalayıp yakacak yapmaya koyuldum. Akşama kadar bununla uğraşıp yattım. Gece yarısına doğru soğuktan uyandım.

9 Ocak:

Ateş yaktım. Üç kızılgöz yedikten sonra tomrukları yakacak yapmaya devam ettim. Ara verip bir tatlı su levreği yedikten sonra işe devam ettim. Tekrar ara verip bir tane daha yedim. Sonra yattım. Akşama doğru soğuktan tekrar uyandım, bir tatlı su levreği daha yiyip yakacak yapmaya devam ettim.

10 Ocak:

Odun kırmaya devam ettim. Biraz ara verip bir tatlı su levreği yiyip tekrar devam ettim. Sabaha karşı uyudum. Öğle vakti soğuktan uyandım. Bir tatlı su levreği yiyip sonunda üç ağacı yakacak olacak şekle getirmeyi başardım. Balığa çıktım. 5 tatlı su levreği yakaladım, birini ruhlara havale ettim. Eve gidip bir tatlı su levreği yedim, yakaladıklarımı da kızarttım. Kar yağmaya başladı. Dışarı çıkıp ufak tomrukları yuvarladım. Bir fidan kestim. Sonra taş aramaya başladım. Taş bulup geri dönünce tuzağı yapmaya başladım, havada bir kara orman tavuğu gördüm. Tavuğu umursamadım. Bir tatlı su levreği yedim. Bir tomruğu daha eve taşıdım. Bunu bölmeye biraz uğraşıp sonra yattım.

11 Ocak:

Soğuktan uyandım. Bir tatlı su levreği yiyip ateş yaktım, sonra tomruğu ayırmaya koyuldum. Ara verip bir tatlı su levreği yedim. Sonra ayırmaya devam ettim. Bu iş ikindiye kadar sürdü. Sonra balığa çıktım ama balık bulamadım. Eve gidip bir tatlı su levreği yiyip yattım.

12 Ocak:

Gece yarısında soğuktan uyandım. Kendimi ısıtıp balık tutmaya gittim. 6 kızılgöz tuttum, birini feda ettim, birini de yem yaptım. Başka balık tutamadım, kalan kızılgözleri evde kızarttım. Sabah tekrar balığa çıktım. Bu sırada bir kara orman tavuğu gördüm, bir de bir şeyin kaçtığını duydum ama ne olduğunu bilemedim. İki tatlı su levreği tuttum. Evde bunları kızartırken bir şey düşmüş gibi bir ses duydum. Tuzaklardan biri tetiklenmiş olmalı diye düşündüm ama tuzaklar normaldi. Balık tutmak istedim ama balık gelmedi. Bir tatlı su levreği yiyip öğlen gibi uyudum. Akşama doğru soğuktan uyanınca ateşi harladım. Isınıp balık tutmaya koyuldum. 3 kızılgöz yakalayabildim. Bunları evde kızarttım. Üç kızılgöz yedim. Sıcak basınca tekrar balığa çıktım.

13 Ocak:

Bir balık bile tutamadım. Elimde soğuk ısırması olduğu için eve dönüp elimi ısıttım. Üç kızılgöz yedim. Sonra uyudum. Öğlen uyanınca ısınmak için ateş yaktım. Isınırken bir kızılgöz, bir de tatlı su levreği yedim. Balığa çıktım, iki kızılgözle dört tatlı su levreği avladım. Kızılgözlerden birini ruhlar yesin diye bıraktım. Bunları pişirmeye koyuldum. Pişirdikten sonra tatlı su levreklerinden birini yedim. Sonra tekrar balığa çıktım. Altı kızılgöz yakaladım. Üçünü tuzaklara koydum. Kalan üçünü evde pişirdim. Bir tane daha tatlı su levreği yiyip balığa çıktım. Yine de hiçbir şey yakalayamadım.

14 Ocak:

Evde ateş yaktım. Bir tane daha tatlı su levreği yiyip tekrar balığa çıktım. Sabaha kadar üç kızılgöz yakalayabildim. Eve gidip kafayı koyup yattım. İkindi vakti uyanınca üç kızılgöz yiyip gece yakaladıklarımı pişirdim. Tekrar balığa çıktım. İki kızılgöz yakalayabildim. Bunları pişirdim. Bir tatlı su levreği yiyip balığa çıktım.

15 Ocak:

5 kızılgöz yakaladım, birini yem yaptım. Bir şey yakalayamadım. Önceden yakaladığım balıkları pişirdim. Bir tatlı su levreği yedim. Sonra bir ateş yakıp ısınınca tekrar balığa çıktım. 4 tatlı su levreği avladım. Birini ruhlara sundum. Balığa devam ederken bir kara orman tavuğunun uçtuğunu gördüm. Başka bir şey yakalayamayınca eve gidip üç kızılgöz yiyip uyudum. Gece uyandım. Tatlı su levreklerini pişirdim.

16 Ocak:

Ateşi tekrar harladım. Üç kızılgöz yedim. Sonra balığa çıktım, 11 kızılgöz yakaladım. Birini ruhlara verip balığa devam ettim. 4 kızılgöz daha yakaladım. Bunları kızarttım. Bunlar kızarırken önceden kalma üç kızılgözü yedim. Tekrar balığa çıkıp bu sefer iki tatlı su levreği yedim. Bir kızılgözle altı tatlı su levreği yakaladım. Tatlı su levreklerinden birini kurban ettim. Eve gidip bir tatlı su levreği yedim. Tuttuğum balıkları pişirdim. Sonra dışarı çıkıp ince kütüklerden küt oklar yapmaya başladım. Ancak çok yorgun olduğum için eve gidip bir tatlı su levreği yiyip uyudum.

17 Ocak:

Uyanınca bir tane daha yedim. Ateşi harlayıp kendimi ısıtınca okların yapımına devam ettim. Bunu yaparken vaşağı gördüm. İşimi yarıda bıraktığım gibi kaçtı. Devam ettim. Yarıda kesip eve dönüp üç kızılgöz yedim ve kendimi ısıttım. Isınınca işe döndüm. Biraz daha devam ettim. Eve gidip tekrar ateş yaktım. Üç kızılgöz yedim. İşe devam ettim, tepemde bir kara orman tavuğu gördüm. Okların yapımının yarısına filan gelmiştim ki yorgunluktan ara vermek zorunda kaldım. Üç kızılgöz yiyip uyudum.

18 Ocak:

Gece yarısından sonra bir şeyler duyduğumu zannedip uyandım. Vaşaktır vaşak deyip uyudum. Uyanınca 3 kızılgöz yedim, sonra ateş yaktım. Kurumuş turna balıklarından biri hazır olduğundan onu alıp mahzene koydum. Sonra okları yapmaya devam ettim. İkindi vakti ısınmak için eve gidip sonra döndüm. Akşam tekrar eve gitim, üç kızılgöz yedim. Isınınca okları yapmaya devam ettim. Eve gidip bir tatlı su levreği yedim ve kendimi ısıttım.

19 Ocak:

Okları yapmaya devam ettim. Bitirmek için fazla yorgun olduğumdan eve gidip bir tatlı su levreği yiyip uyudum. Uyanınca bir tatlı su levreği daha yedim. Tekrar ateş yaktım. Balığa çıktım. Balık tutarken oltanın iğnesi koptu. Oltaya yeni uç yapmak gerek.

Geçen avladığım kutup porsuğunun kemiklerinin bir kısmından iğne yaptım. Bunu oltama taktım. Tatlı su levreklerinden birini yedim ve balığa tekrar çıktım. Bir şey yakalayamadım.

20 Ocak:

Kendimi ısıtmak için eve döndüm. Çok yorgun olduğum için bir tatlı su levreği yiyip uyudum. Tekrar balığa çıktım. Eve gittim.

21 Ocak:

Ateş yaktım. Isınınca tekrar balığa çıktım. Bir kızılgözle bir tatlı su levreği buldum. Tekrar ateş yakıp bunları pişirdim. Yiyip yattım.

22 Ocak:

Tekrar ateş yaktım. Balığa çıkıp 5 kızılgöz avladım. Sonra dışarıdan bir ağaç kesip ağacı eve sokup parçalamaya başladım. Bu arada dört kızılgöz yedim. Ağacı parçalamaya devam ettim. Evden çıkınca kurutmadaki son turna balığını da alıp mahzene attım. Sonra balığa çıktım. Bir kızılgöz avladım. Bunu ve kurutulmuş turna balıklarından birinin kalanını yiyip uyudum.

23 Ocak:

Uyanınca tekrar kendimi ısıtıp balığa çıktım. 6 kızılgöz buldum. Bunları pişirip dördünü yedim. Yine balık tutmaya gidip tutamayınca odunları yarmaya devam ettim. Biraz yarıp balığa çıktım. Balık çıkmadı. Kalan kızılgözleri yiyip odunları ayırmaya koyuldum. Öğlen tekrar balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği buldum. Bunu yedikten sonra ateş yaktım. Sonra yattım.

24 Ocak:

Tekrar balığa çıkmak üzere uyandım. Balık bulamayınca eve dönüp kendimi ısıttım, tekrar balığa çıktım. Üç kızılgöz bulabildim. Bunları pişirip yiyip tekrar balığa gittim. Bir tane tatlı su levreği yakaladım, bunu da pişirip yedim. Tekrar balığa çıktım. Balık tutamadım, eve gidip uyudum.

25 Ocak:

Uyanınca evde yakacak odun kalmadığını görüp birkaç dal topladım ve dışarıdaki tahtaları evde şömineye sokup ateşe verdim. Sonra tekrar balığa çıktım. 2 kızılgözle 2 tatlı su levreği yakaladım. Kızılgözlerden birini ruhlara yedirdim. Bir kızılgözle bir tatlı su levreğini ben yedim. Sonra iki ağaç devirip bunları bölmeye başladım. Diğer tatlı su levreğini yiyip küt oklara devam ettim. Bitiremeden yattım.

26 Ocak:

Öğlenden önce bir şey duyduğumu düşünüp uyandım. Sonra balığa çıktım. Balıkta hiçbir şey tutamayınca turna balıklarından birini yemeye başladım. Sonra odunları yakacağa çevirmeye devam ettim.

27 Ocak:

Turna balığından biraz daha yiyip yattım. Uyanınca ateş yakıp ısındıktan sonra balığa çıktım. İki tatlı su levreği yakaladım. Birini yedim. Sonra küt okların yapımını sonunda bitirdim. Akşam tekrar balığa çıktım. Üç kızılgöz bulabildim. Bir tatlı su levreği yiyip kızılgözleri pişirdim. İkisini yedim. Odun yarmaya devam ettim.

28 Ocak:

Balığa çıktım. İki kızılgöz çıktı. Sonra onları pişirirken uyuyakaldım. Soğuk tekrar uyandırdı. Ateşi tekrar harladım. Kızılgözleri yedim. Tekrar uyudum. Uyanınca tekrar balığa gidip hiçbir şey tutamayınca kurutulmuş turna balıklarından birini daha alıp yemeye başladım. Sonra odunları yarmaya devam ettim.

29 Ocak:

Sonra tekrar balığa çıktım. Bir tane kızılgöz tutabildim. Bunu yiyip ısınınca tekrar balığa çıktım. Balık bulamayınca kurutulmuş turna balığından kemirdim ve uyudum. Akşam uyanınca tekrar ateş yakıp ısınınca tekrar balığa çıkamadım.

30 Ocak:

Sabaha karşı çıkabilir oldum. İki tatlı su levreği yakaladım. Birini yiyip yakacak odun işine geri döndüm. Hepsini ayırınca diğer tatlı su levreğini yiyip uyudum. Sonra soğuktan uyanınca tekrar ateş yakıp ısındım ve balığa çıktım. Elim boş dönüp tekrar yattım.

(20-12-2022, 17:19)elefsar :
(20-12-2022, 14:25)unonimus : 25 Aralık:

Balık bulamıyordum. İki kızılgöz anca bulabildim. Bunları pişirdim. Yedim ve bitti. Tekrar balığa çıkınca iki tatlı su levreğiyle dört kızılgöz avladım. Bunları pişirip yiyip yattım. İkindi vakti bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Balığa çıktım. 4 kızılgözle 2 tatlı su levreği yakaladım. Levrekleri pişirdim.

Bir günde 10 kızılgöz, 4 levrek yiyen aç Sami.

Aslında şöyle, beslenme seviyesi düştükçe daha çabuk acıkıldığından daha çok yemek yenmesi gerekiyor. Orada yanılmıyorsam bir süre yiyecek bulamadığım için aç kalmıştı.
Ara
9. Bölüm: Şubat
Oyundaki adı Pearl Month (İnci[*] ayı).

[*]İnciden kastın istiridye incisi olmadığını, öğlen kısmen eriyen karın çatılardan ve bitkilerden akarken tekrar donmasıyla görülen buz olan 'pearl ice'ın kastedildiğini elbette biliyorum. Başka nasıl çevireceğimi bilemedim.

1 Şubat:

Sabah uyanınca biraz ateş yakıp tekrar ısındım. Sonra balığa çıkıp iki tatlı su levreği avladım. Biraz daha balık tuttum, 5 kızılgözle bir tatlı su levreği avladım. Kızılgözlerden birini kurban edip eve döndüm, tuttuğum balıkları pişirdim. Tatlı su levreklerinden birini yedim. Sonra dışarı çıkıp ağaç kesmeye başladım. Birini kestim, diğerini keserken üşüdüğüm için eve dönüp bir tatlı su levreği yiyip ısındıktan sonra tekrar dışarı çıktım. Akşama kadar 4 ağaç kestim. Eve gidip bir tatlı su levreği daha yedim. Sonra tomrukları eve taşıdım. İki kızılgöz yiyip yattım ama soğuktan uyandım. Ateş yaktıktan sonra tomrukları işlemeye başladım. İkisini büyük parçalara böldükten sonra yattım.

2 Şubat:

Öğleye doğru uyanıp iki kızılgöz yedikten sonra balığa çıktım. Bu sırada kar yağmaya başladı. İkindiye kadar bir tatlı su levreği bulabildim. Bunu pişirip yedim. Sonra ateş yakıp kendimi ısıtınca tekrar balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği çıktı, pişirip yedim. Bu sırada odun yarmaya devam ettim. Isınana kadar odun yarıp sonra balık tutmaya koyuldum.

3 Şubat:

4 kızılgöz tuttum, sonra odun parçalamaya devam ettim. Kızılgözleri yiyip yattım. Öğlen gibi bir şeyin yürüdüğünü zannedip uyandım. Ne olduğunu bilemedim. Odun yarıp dalları yaktım. Isınınca balığa çıktım, bir şey bulamdım. Evde ateş yakıp ısındıktan sonra balığa tekrar çıktım. Üç kızılgözle bir tatlı su levreği buldum, kızılgözlerden birini ruhlara sundum. Kızılgözleri ve tatlı su levreğinin bir kısmını yiyip yattım.

4 Şubat:

Öğlene doğru soğuktan uyandım. Tatlı su levreğinin kalanını bitirdim. Ateş yakıp odun yardım. Bu sırada dışarıda kar yağmaya başladı. Yeterince ısındığımda balığa çıktım. Bir şey bulamayınca eve dönüp odunları kesmeye devam ettim. Yeterince ısınınca balığa döndüm. Yine bir şey bulamayınca turplardan yemek yaptım. Yemek hazır olana kadar odun kırmaya devam ettim. Bunun bir kısmını yiyip tekrar balığa çıktım.

5 Şubat:

5 kızılgöz bulabildim, bunları pişirdim. Dördünü yiyip yattım. Uyanınca kalan kızılgözü de yiyip balığa çıktım. Balık yoktu, ben de eve gidip ateş yaktım. Isınınca tekrar balık tutmaya koyuldum. Yine bulamadım. Isınınca tekrar balık tuttum. 11 kızılgöz buldum.

6 Şubat:

Başka bir şey bulamadım, birini kurban olarak kesip diğerlerini kızarttım. Dördünü yedim. Sonra tekrar balığa çıktım. Yorgunluktan eve sürüne sürüne geldim. 4 kızılgöz daha yiyip yattım. Uyanınca ikisini daha yedim. Balığa çıkıp bir kızılgöz yakaladım, bunu yem yaptım. Eve gidip kendimi ısıttım.

7 Şubat:

Sonra tekrar balığa çıktım. Bir şey çıkmadı, ben de odun yarmaya koyuldum. Yeterince ısınınca tekrar balığa çıktım. Balık bulamayınca elimdeki tencereyi suyla doldurup 10 turp kaynattım. O hazır olana kadar odun yardım. Turp hazırdı, bir kısmını yiyip yattım. Akşam soğuktan uyandım, yemek yiyip ateş yakıp ısınınca balığa çıktım. Hiçbir şey bulamayınca turpun kalanını yedim.

8 Şubat:

Isınınca tekrar balığa çıktım. Balık bulamayınca turp kaynatmaya başladım. O kaynarken odun yardım. Turpun bir kısmını yedim. Isınınca balığa çıktım, bir tatlı su levreği buldum. Bunu kızartıp turpun bir kısmını daha yiyip yattım. Öğlen soğuktan uyanınca ateş yakıp kendimi ısıttım, turpu yedikten sonra balığa çıktım. Bir şey bulamadım, tatlı su levreğini yiyip yattım. Bir şey duyduğumu düşünüp uyandım ama tekrar yattım.

9 Şubat:

Uyanınca ateş yaktım. Isınınca balık tutmaya gittim. Bir şey tutamayınca eve döndüm. Isınınca tekrar gittim. İki kızılgöz anca bulabildim. Bunları pişirdim, mahzenden bir turna balığı aldım. Kızılgözleri ve kurutulmuş turna balığının bir kısmını yiyince tekrar balığa çıktım. Bir şey bulamayınca eve dönüp biraz odun yarıp ateş yaktım. Turna balığının bir kısmını daha yedim. Yeterince ısınınca balık tutmaya devam ettim. Bir kızılgöz tuttum.

10 Şubat:

Bunu pişirdim. Turna balığının kalanını ve kızılgözü yiyip yattım. Öğlen gibi kalktım. Odun kesip ateş yaktım. Isınınca balık tutmaya gittim. Balık bulamayınca kalan son turna balığını da aldım. Bir kısmını yiyip evde odun yarmaya başladım. Bir kısmıyla ateş yakıp kalanını yarmaya devam ettim.

11 Şubat:

Sonra balığa çıktım. Bir şey yakalayamayınca turna balığının kalanını yemeye koyuldum. Sabaha karşıydı ve çok yorulmuştum, yattım. İkindi vakti uyanınca ateş yakıp odun yardım. Sonra balığa çıkıp 4 kızılgöz tuttum. Bunlar pişerken odun kesmeye devam ettim. Hepsini yedim, sonra odun kestim.

12 Şubat:

Hava çok bozuk olduğu için balığa çıkamadım. Sabaha karşı biraz düzelince çıkabildim. Onda da 4 kızılgöz avladım, bunları pişirirken uyuyakaldım. Öğlen soğuktan uyandım. Bunları yiyip ateş yakıp ısınınca balığa tekrar çıktım. Bir şey bulamadım ama dışarıda uyuyakaldım, soğuktan uyandım. Eve gidip tekrar uyudum.

13 Şubat:

Soğuktan uyandım. Ateş yakıp kendimi ısıtınca tekrar balığa çıktım. Öğlene kadar bir şey bulamadım, tekrar eve gidip ısınınca tekrar balığa gittim. Yine bir şey bulamayınca evde ateş yaktım. İki kızılgözle üç tatlı su levreği yakaladım. Bunları kızarttım. Kızılgözleri yedim. Tatlı su levreklerinden de birini kısmen yedim. Bu sırada dışarıda kar yağıyordu. Sonra ağaç kesmeye başladım, ikisini kestim, üçüncüsünü keserken uyuyakaldım. Soğuktan uyanınca evde kendimi ısıtırken uyuyakaldım.

14 Şubat:

Öğlene doğru uyandım. Bir tam, bir de çoğu yenmiş tatlı su levreği yedim. Evde ateş yakıp ısındıktan sonra ağaç kesmeye devam ettim. Toplamda dört ağaç kesip ağaçları eve soktum. Sonra diğer tatlı su levreğini de yedim. Odunları yarmaya başladım. Sonra balığa çıktım. Bir tane kızılgöz anca bulabildim. Bunu kızartıp yedim. Sonra ateş yakıp odun yarmaya devam ettim. Yorgunluktan uyudum.

15 Şubat:

Öğlene doğru soğuktan uyandım. Ateş yaktım, odunları ayırmaya devam ettim. Öğlen gibi balığa çıktım. Bir şey tutamayınca turpları kaynatmaya koyuldum. Bu sırada odun yardım. Turplar kaynayınca bir kısmını yedim. Ateş yakıp ısındım. Akşamüzeri balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği avladım. Bunu kızartıp tekrar balık tutmaya koyuldum. Balık tutarken bir kar kekliği gördüm, önemsemedim. Altı kızılgöz yakaladım, birini kurban kestim. Kalanlarını pişirirken tatlı su levreğini yedim. Odunları kesmeye devam ettim ama keserken uyuyakaldım.

16 Şubat:

Soğuktan uyandım. Ateş yakıp kendimi ısıtınca yeniden balık tutmaya gittim. Bir şey bulamadım. Uyuyakaldım, soğuktan uyandım, eve gidip tekrar uyudum. İkindi vakti tekrar soğuktan uyandım. Bir kızılgöz yedim, evde ateş yaktım. Sonrasında balığa çıktım. Bir tane kızılgöz anca bulabildim. Bunu yiyip tekrar balığa çıktım.

17 Şubat:

Yine balık bulamayınca tuzaklardaki balıkları pişirip bir kısmını yedim. Ateş yakıp uyudum. Öğlene doğru uyanınca iki odun kırıp ısınınca tekrar balığa çıktım. Altı tatlı su levreği yakaladım, birini ruhlara sundum. Bu sırada odun kırmaya devam ettim. Kırarken uyuyakaldım.

18 Şubat:

Sabah soğuktan uyandım. Bir tam, bir de kısmî tatlı su levreği yedim. Ateş yakıp odun kırmaya devam ettim. Sonra balığa çıktım. 5 tatlı su levreği avladım, birini ruhlara sundum. Bunları pişirirken odun kesmeye devam ettim. Tatlı su levreklerinden yarım olan birinin tamamını, bir tanesinin de bir kısmını yedim. Oduna devam ettim. Sonra 1,5 tatlı su levreğini mideme indirdim. Odun kesmeyi bitirmediğim için devam etmeye koyuldum. Akşama doğru yattım.

19 Şubat:

Sabah uyanınca ateş yaktım, sonra odun kestim. Ara verince bir tatlı su levreği yedim. Sonra yarışa devam ettim. Yorulunca bir tatlı su levreği daha yedim. Sonra odunları kesmeyi bitirdim, bir ateş yaktım. Bir tatlı su levreği daha yiyip balığa çıktım. Bir şey yakalayamayınca eve gidip bir tatlı su levreği yedim. Sonra uyudum.

20 Şubat:

Sabah uyandım, son tatlı su levreğini de yiyip ateş yaktım. Isınınca balığa çıktım. Kar yağmaya başladı. Öğlene kadar bir kızılgöz ancak tutabildim. Bunu pişirip yedim, ısınınca tekrar balığa çıktım. İkindiye kadar bir kızılgöz tutabildim. Bunu da yiyip tekrar ısınınca akşamüstü yine balığa çıktım. Bunu kızartıp yedim, sonra tekrar ateş yaktım. Sonra karlı havada tekrar balık tutmaya gittim.

21 Şubat:

Bir şey tutamadım. Eve gidip yattım. İkindi vakti uyanınca ateş yaktım, ısınınca balığa gittim. Balık tutamayınca eve gittim. Kendimi ısıttım.

22 Şubat:

Tekrar balığa çıktım. Yine bir şey bulamayınca eve gidip ateş yakıp kendimi ısıttım. Sabah tekrar balığa çıktım. Balık tutarken uyuyakaldım, eve gidip uyudum. Uyanınca yine balık tutmaya çalıştım ama bir şey bulamadım. Eve gidip uyudum, açlıktan yine uyandım, yine balık tutmaya çalıştım. Bir tane tatlı su levreği tuttum. Ateş yakıp bunu pişirip yedikten sonra uyudum.

23 Şubat:

Öğlen uyandım. Uyandıktan bir süre sonra tuzaklardan birinin tetiklendiğini duydum. Tuzağa kar kekliği düşmüştü. Elime bıçağı aldım. Kekliğin kafasını bıçaklamaya çalıştım, kanadına isabet etti. Sonra bıçağın ağzını kekliğin boynuna vurdum, keklik bilincini kaybetti. Sonra bıçağın ucunu kekliğin kafatasına kaktım. Bir kere daha kaktım, sonunda keklik öldü. Hayvanı parçaladım. Derisini etinden ayırdım, etini de ayırıp pişirip yedim. Deriyi suda temizledim. Sonra bunu yıkayıp kurulamaya bıraktım. Balık tutmaya başladım. Balık bulamadım, eve gidip kendimi ısıtınca balık tutmaya geri döndüm.

24 Şubat:

Yine bir şey bulamayınca eve gittim. Ateş yakıp ısınınca balığa çıktım. Balıktayken uyuyakaldım, açlıktan uyanınca balık tutmaya devam ettim. Yine balık bulamayınca eve gidip kendimi ısıtıp uyudum. Açlıktan uyandım. Balığa çıktım. Yine balık tutamayınca evde uyudum.

25 Şubat:

Uyanınca ateş yaktım. Balığa gitim, yine de balık tutamadım. Bir tane tatlı su levreği tuttum, yalamadan yuttum. Balık tutmaya devam ettim, balıkta uyuyakaldım. Bir tane kızılgöz tutmuşum. Pişirip yedim. Evde ateş yaktım. Isınınca balığa çıktım.

26 Şubat:

Sabaha kadar tek balık tutamadım. Eve gidip yattım. Kalkınca tekrar balığa çıktım. Balıkta uyuyakaldım, sonra bir şey duyduğumu düşünüp uyandım. Balık tutmaya devam ettim.

27 Şubat:

Yine de balık tutamadım. Uyuyakaldım, tekrar uyandım, yine balık tutamadım. Eve gidip ateş yakmaya çalıştım. Isınınca tekrar balığa çıktım. Balıkta uyuyakaldım, akşama doğru uyandım. Eve gidip kendimi ısıttım. Evde uyudum, açlıktan uyandım. Balığa çıktım.

28 Şubat:

Tek bir balık bile tutamadım. Evde ateş yakıp kendimi ısıttım, sonra balığa çıktım. Yine balık tutamadım, ikindi vakti uyuyakaldım, eve gidip biraz tomruk taşıdıktan sonra kendimi ısıtıp balığa çıktım. Uyuyakaldım, uyanınca evde ateş yakıp kendimi ısıttım.

29 Şubat:

Balığa çıktım. Sabaha kadar hiçbir şey tutamadım. Eve gidip kendimi ısıttım. Bu sırada uyuyakaldım. Uyanınca tekrar balığa çıktım.

30 Şubat:

Yine balık tutamadım, biraz ateş yaktım. Isınınca balığa çıktım. Tuzakların birine bir kara orman tavuğu düşmüştü. Bıçakla boğazını kestim. Sonra boynuna iki kere vurup öldürdüm. Bunu eve taşıyıp uyudum. Uyanınca hayvanı kesip pişirip bir kısmını yedim, bu sırada bir tuzağın daha tetiklendiğini duydum. Öteki tuzağı tekrar yerine yerleştirip ona baktım. Başka bir kara orman tavuğu idi. Kafasına bıçak kakmak istedim, boynuna isabet etti, acı içinde ötmeye başladı. Bir kere daha boynuna bıçak kaktım. Sonra kanadına kaktım. Sonra boğazına kaktım, keklik bilincini kaybetti. Sonra boynuna bıçağı çalıp kekliği öldürdüm. Hayvanı eve götürdüm. Sonra yattım. Uyanınca önceki hayvanın etini yiyip bunu parçaladım. Bir ateş yakıp bunları pişirdim. Birazını yedim.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.