Sorularım
Protestanlığın resmi din olmasını seçmen gerek barışta.
Osmanlı ile din değiştirmek mümkün müdür ? Mümkünse nasıl olacağını anlatabilir misiniz lütfen ?
Ara
Mümkündür . Zealot isyanı çıkarmak gerek . Bu zealotlar işgal ettikleri bölgeyi kendi dinlerine çeviriler. Tabii bu işgal devletin büyük kısmını kapsamali. Sonrasında dinin değişmiş olur. Ortodoxluga geçiş Osmanlı'da çok zor değil. Bir Ortodoxl şehre misyoner gonder. Gelir kısmından misyoner giderini sıfırla. Sonra çevirmeye çalıştığın şehrin otinomisini düşür. Unrest iyice artsın. Ortaya çıkan zealotlar bırak ülkeyi işgal etsin.tavsiye edilen , trabzonu fethedip zealotu orda çıkarman. zira balkanlarda çıkacak olan zealot zaten ortodox olan şehirleri işgal edeceği için başarılı olmayabilirsin. fakat trabzonda çıkacak olan zealot direk müslüman şehirleri işgal edecek , böylece din değişmi başarılı olacaktır.katolikliğe geçmek istersen ,memlük topraklarındaki sayda şehrinde , copticlik için de ermeni şehirlerinde çıkartacağın zealot isyanlar kullanılabilir.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 3 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
arkadaslar bi devleti pu ya aldıgımız zaman onun colonileride bizim oluyormu ? ben fransayla ispanyayı pu ladım da colonileride benim olacakmı?
Ara
Annexlersen senin olur.
oo super haber tesekkurler :)
Ara
arkadaslar ingiltere ile oynarken fransa pu su hakkında tam bilgi verebilecek varmı ? cunku bi keresinde gorevi gordum secmedim hazır olmadıgımdan sonra kayboldu ne zamana gelir nasıl gelir bi bilgi verirseniz sevinirim
Ara
Görevi alabilmen için İngiltere'nin Fransa'da coresi olmalı, Fransa ile truce yada savaşta olmamalı. Fransa'nın da İngiltere'den daha az askeri ve şehri olması gerek.
Ara
bu gorev kac yılına kadar gecerli ?
Ara
Yıl sınırlaması yok ancak İngiltere'nin kralının MIL değerinin 4 veya 4'ten yüksek olması gelme şansını 2 katına çıkarıyor.
http://i.hizliresim.com/A3d0zX.jpg
http://i.hizliresim.com/0yo4zW.jpg
arkadaslar goruldugu uzere hem askeri hemde sehir olarak ustunum kralım 5-0-5 habsburglardan birisi ama fransa pu gorevi gelmedi hala nedendir ?
Ara
beyler avusturya ile oynumda din savasını da kazandık ama bu bucurlerin dinini savasıp force religion yapmama ragmen aradan 2 dk sonra tekrar protestan ve ya reformed oluyorlar oyun mu oynuyorlar benle ya anlamadım neden boyle oluyor
Ara
arkadaslar pu savasına ai yi ikna etme yolu hicmi yoktur neymis benim pu savasıma katılmak istemiyormus. beni kendi pu savasına cok rahat cagırabilen bi ai yi ben neden kendi pu savasıma dahil edemiyorum yok mu bunun bi yolu ?
Ara
PU savaşı için yapayzekanın ne kadar negatif değer aldığına bakılabiliyorsa o negatif değeri nötrleyecek derecede pozitif bir şey olması durumunda çağırman mümkün ancak öyle bir şey olduğunu pek sanmıyorum.

(19-10-2016, 14:32)chaos10ur : beyler avusturya ile oynumda din savasını da kazandık ama bu bucurlerin dinini savasıp force religion yapmama ragmen aradan 2 dk sonra tekrar protestan ve ya reformed oluyorlar oyun mu oynuyorlar benle ya anlamadım neden boyle oluyor

Force Religion yaptığında ülkeyle birlikte ülkenin başkentinin de dini değişir. Eğer o ülke başkentinin yanı sıra çok sayıda farklı mezhepte toprağa sahipse yine mezhep değiştirilebilir veya isyan çıkar yine aynı sonuç olur.
arkadaslar bu iberian weddingde portekize ve ya aragorna yakınslasmamız neleri degistirir yoksa formalite mi ?
Ara
Tarihsel bir event, formalite.
beyler bu pu olayında inherit yapmak nasıl yani direk benim olması icin neler yapmam gerek ( entegre yapmadan yani )
Ara
O ülkeden daha çok toprağa sahip olman gerek, 50 yıl boyunca PU'da kalmış olması gerek ve yüksek diplomatic reputation'a sahip olman gerek.
Mouse'ı o PU sembolünün üstüne getirerek hükümdarın ölümü durumunda %kaç olasılıkla sana inherit olacağını görebilirsin.
arkadaslar bir de bu cb cesitlerinin ozelliklerini anlatan bi konumuz varmı ornegin trade protection ve ya diplomatic insult ve ya diger bi cok cesit cb ler geliyor ne nedir gibisinden anlatan konumuz varmı
Ara
Açılabilir, @Snykdel.

Konuyu Okuyanlar: 11 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.