EU4 - İmparatorluklarınız
Anhlat'ı pu'ya almak için savaş açtım sonra olanlar resimdeki gibi tecavüz, hâla ağlıyorum :(
EqGBm8.png
euorpa_universalis_iv_signature_by_forev...9dpsup.jpg
Ara
Açmamalıydın.
Etiyopya oyunları çok keyifli oluyor.Başlangıç hükümdarı çok sağlam.Eğer soy bozulmazsa da çok sağlam hükümdarlar geliyor..Kısa sürede külwa altınlarına ulaştığınız vakit osmanlıya kafa tutar hale geliyor, soluğu istanbulda alıyorsunuz..Ben başlangıç yaptığımda müslümanlığa geçmiştim,Çevre hep sünni olduğu için.Kolaylık olması adına.Ama copticlikte kalmak da dof avantajı kazanmak mümkün. Coptic olarak kalınırsa religious idea şart ama..Yoksa sünni yerleri coptice çevirmek çok büyük sıkıntı..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Adamın müttefiki yoktu bir anda nasıl müttefiki oldu ki ?
Ara
Savaş açtıktan sonra müttefik olabiliyorlar.
Totoşlar, peki avusturya neden alliance bozup onunla oluyor onda ne buluyor asdasda
Ara
Vef'e çok benzer bulduğum Meiou & Taxes'e başladım. Darkrad özelden ecdatçı kişiliğime yönelik ithamlarda bulunduğu için ecdada dört elle sarıldım.

b2Ovgb.jpg
d26LWX.jpg
AgEJOQ.jpg
Ara
भारत
Bhārata

Son iki kuklamdan birisi olan Bastar'ın ilhakı sonrası Bharat ve Hint yurdu.

7ff2de95fab8c71771e05635c8aec98d.jpg
v5jjo8.gif
Ara
Amerikan yerlilerinin sizin için oyun başından itibaren para kasması çok süper bi' özellik.

D2C3B87A49142CD518C038DBBB89648ECD12886BED071E9CCAE909C330248B93E58EA9A4E8DE58A5
[+] 1 üye Xepluper nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
6K aldığımı bilirim. Hem de MP'de.
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
1316 büyük bir rakam değil yerliler için :D
[+] 1 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
bYQvEm.jpg
Britanya İmparatorluğum.Osmanlı olmasa dahada büyüyebilirdim.Saldırcağım her ülke ile ya ittifaktı yada koruma altına almıştı.Onun dışında Çine biraz geç girdim.Biraz daha erkenci olsam tüm Çin´i alabilirdim.Bu arada tüccarları koyucak yer bulamadığımdan bıraktım kendi hallerine :)
[+] 1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Hiçbir şey belli olmuyor kardeş.
G0kMNN.png
Ara
Wow dedim yalnız harita moduna.
oNtzsrz.png

Biiz oyun başından beri eventle Burgonya'nın tüm topraklarını imparator olarak diplomatik yollarla alma planları yapalım, elektörleri -dip pahasına oy vermeye oyun başından beri ikna edip imparatorun ölmesini bekleyelim, adam ölmemekle kalmayıp bi de üstüne utanmadan gidip Burgonya'nın neyi varsa releaseletsin :Cry
Daha önce de savaşa girmişlerdi müttefikler yoluyla Avusturya ile savaşa girip bir iki ülke de saldırtmıştım üstüne ama bu sefer savaşa çekebileceğim müttefik yoktu :( Neyse biz de Fransa'nın gerçekte yaptığı şekilde gireriz imparatorluğa madem onu istiyorlar...
Ara
Fazla tatlı bir karışım oldu harita modları.
ASMBM - Dark Borders + Illusionary Flat Political Mapmode + ARFM - Dark

*Orissa - vassal  *Baluchistan - ally
73b19cccabd3a7d9fab0b6c03fd87890.jpg
v5jjo8.gif
[+] 1 üye Snyk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bosna ile oyunum; Burgundy, Spain ve Muscovy alliance moldvia ise vasall. Takıldığım bir iki konu var onu sorayım resimleri paylaşmışken. 
1- Wien bende olmasına rağmen neden Western olamıyorum ? (Desicions aktif değil)
2- Hre içinde nasıl oy toplayabilirim ?
3- Goverment nasıl arttırabilirim ? (Kingdom falan olamıyor, Hre içindesin falan diyordu ama anlayamadım...)

QWJYNG.png

Ara
1. Separatism seviyesinin 0 lanması gerekiyor, bunu Viyana'daki isyan riskine bakarak görebilirsin.
2. Elektörlerle ilişkinin yüksek olması gerekiyor, ancak eğer din savaşlarına katılmazsan elektörlerden oy toplama olasılığın yükselir.
3. HRE içerisindeysen elektör olmadıkça düklükten yukarı çıkamazsın.
Elektörlerde çıkamıyor diye biliyordum Bohemia tamamen özel bir durum diye...
AgEJOQ.jpg
Ara
Hayır elektörler çıkabiliyor. (Bizim custom MP de Carpathia elektör olması sayesinde Kingdom olabilmişti mesela)

Konuyu Okuyanlar: 62 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.