Laffer Eğrisinin Kökeni
#6
Arz yanlı ekonomi görüşünün temel prensibi olan eğri. Bu ekonomiyi savunan insanlara göre bu eğrinin getirdiği mekanizma şöyle işleyecektir: Öncelikle Devlet, özellikle büyük kazanç sahibi olan büyük sermaye sahiplerinin vergilerinde indirime gider böylece indirimler sebebiyle, yatırımcılar, gelirlerinin daha büyük kısmı ile yeniden yatırım yapabilirler. Bu şekilde işçilerin de gelirlerinde artış sağlanabilir. Bu durum ekonominin verimliliğini arttıracak, piyasada daha çok mal ve hizmet olacak, dolayısıyla fiyatlar da düşecektir.
Sonuç olarak daha yüksek ekonomik büyüme oranları yakalanacaktır.

Ben burada savunan insanların öngörülerini yazdım. Bu teori ABD'de denenmiş ve başarısız olmuştur. Teoride güzel gibi görünen bu fikir pratikte karşılık bulamamıştır.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."
Ara
Cevapla
 


Bu Konudaki Yorumlar
Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: Kierkegaard - 23-11-2017, 17:28
Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: etzel - 23-11-2017, 23:58
Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: Kierkegaard - 24-11-2017, 09:58
Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: Kaiser-i Rum - 24-11-2017, 14:11
RE: Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: Kierkegaard - 24-11-2017, 14:57
Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: strateggy - 24-11-2017, 16:06
Laffer Eğrisinin Kökeni - Yazar: jnfzhi - 06-02-2018, 01:37



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.