05-08-2019, 12:19
(05-08-2019, 12:08)Wayfear : Alliesin itmesini ve senin Ren bekçisi harekatını yapmanı isterdim :D .
Doğuda Manstein'in backhand blow taktiğini kullan bence , düzlük alanlarda küçük cepler açarak geri çekil sonrasında arkalarına panzerlerle girip paketle, hava kuvvetleri eski ihtişamında değil lakin Werchmant'ın eli kolu bağlı değil henüz. Belki bir Bagration harekatını kesebiliriz ama Romanya cephesinin çökmesi çok kötü olur Romanya taraf değiştirdiği an Balkanlara ve Romanya petrollerine elveda deriz .
Aynen Romanya kısmında sorun olmasın diye bütün balkanlarda kim var kim yok o yüzden aldım aslında ama düzlük alanda ileri çekme konusunda pek emin değilim. Örneğin merkez ordular birliğim 300 Bin kişi ve 80 bini macar, düşman düzlük bir alana 4 Tümen aldığında macarlar kağıt gibi oluyor. kalan birliklerlede durdursamda o bölgeye yüklendiklerinde kalanında açık olabilir. Ama dediğini kuzeyde yapabilirim belki kuzeyde birkaç mekanize tümen var hatta rahat rahat kullanabileceğim.
Allies'ın itmesini istemedim itince ingilizler ile Amerikalılar ana vatanda kim var kim yok yüklüyorlar Normandiya'ya çok fazla port aldıklarında erzak sorunlarıda olmuyor ordaki savaş uzarsa bu sefer diğer cephelerde sorun yaşamaya başlıyorum.
Hava kuvvetlerim dediğin gibi nerdeyse yok ama en azından düşman hava saldırılarını engelleyebiliyorum şuanda. Ama bu bölümde bütün hava kuvvetlerini Doğu'ya Alma planım var duruma göre. İki koşul var kafamda sağlanırsa en iyi komutanlardan büyük bir panzer ordusu oluşturmayı düşünüyorum (leader skill %50 bonus alabilirsem çok güzel olur bir sefer bir tümen yapmıştım leader skill %112 olan 10 Bin askerle 120 Bin kovalıyordu tümen :D )