(31-01-2016, 00:36)menars : Yok bende katılıyorum fakat.Evrim teorisinin genel bir ilkesi yok yani her soru için özel bir cevap verilebilir buda düşünülmeli.Tabi Lenski Deneyi tam olarak bir evrim sayılırmı oda tartışılabilir sonuçta başka bir tür oluşmuyor.Yanlış anlaşılmasın evrime inanmıyor değilim ama bilinmezci kalmak bu tür konularda daha iyi olur diye düşünüyorum.
Anladım anladım. Tabii bu durumda başka bir türün ne olduğunu da açıklaman gerekir. Zira DNA bağlamında gideceksek insanlar arasındaki genetik fark ortalama %0.1 ve insanları çoğu kişi sanırım tek bir tür kabul ediyor zencisiyle beyazıyla asyalısıyla vs. ancak eğer toplum bugün bunun kabulünde olmasaydı zencileri mesela farklı bir tür olarak da görüyor olabilirdin. Bir başka açıdan bakarsak da şempanzeler ile insanların gen farkı %1.2. Zaten ortak ata teorisinin çıkış noktalarından biri birbiriyle bağımsız türlerin(muz ve insan türlerinin DNA'larının %50'sini paylaştığını biliyor muydunuz?) bazı durumlarda çok benzer bazı durumlarda aynı genetik yapılara sahip olmasından. Bu %1.2'lik farkında milyonlarca yıllık evrimle oluştuğunu da unutmamak gerek.
Evrimi zaten bir türün bir türe dönüşmesi olarak nitelersek sığ kalır. Evrim değişimdir ve bu değişim anlık da değil çok uzun süre alır. Bunun sonucu olarak da bir popülasyon yeterince değişime/evrime uğrarsa farklı bir tür sayılabilir ancak maymunduk insan olduk kadar basit değil yani onu demek istiyorum.
Bu arada karşıt argümanları da görmek isterim evrimle ilgili... Zira aşağıda konuyu okuyanlar görüyorum. Buyrun sizde katılın.
Edit: Bu arada laboratuar deneyi değil tabiiki ancak evrime kanıt olarak bakterilerin günümüzde antibiyotiklere direnç geliştirmiş olmasını gösterebiliriz zira bu olay insanoğlunun gözlemi altında gerçekleşti.