Hikaye: Sami'nin Maceraları
3. Bölüm: Ağustos

Oyundaki adı Harvest Month (hasat ayı).

1 Ağustos:
Uyandığımda balıklar hazırdı. Birini yedim. Sonra aklıma geldi. Evi yaptık ama sauna yapmadık. Yalnız, saunanın inşasına başlamadan önce bir vasta (banyo süpürgesi) yapmaya koyuldum. Bu mevsimde toplanan huş dalları ve huş fidanından yapılma esnek bir çubuktan yapabilirdim. Bunları kısa sürede bulup sabaha karşı vastayı tamamladım.
Sonrasında çit için devirdiğim ağaçları kıyıya yakın bir yere kadar sürükledim. Sonra üç ağaç daha kesip dördünün dallarını aldıktan sonra uyumaya gittim. Akşamüstü bir şey gördüğümü zannederek erkenden uyandım. Tomruk yapmaya devam ettim. Tamamlayınca saunanın inşasına sonunda başladım. Tahminen 1-2 ay kadar da bu sürerdi.
unknown.png
Geceye yakın tekrar yattım.

2 Ağustos:
Öğlen kalktığım gibi duvara devam ettim. Akşamüstü duvar tamamlandı. Sonra biraz dinlenip ağaç kesmeye devam ettim. Üç ağaç kesip yemek yiyip yattım.

3 Ağustos:
Öğlene yakın uyandım. İhtiyaçlarımı giderip üç ağaç daha kestim. Bunları tomruğa çevirip balığa çıktım.

4 Ağustos:
Sabah salın üstünde uyudum. Akşam iki kızılgöz ve bir turna balığı avladım. Turna balığı pişerken saunanın bir duvarına daha başladım.

5 Ağustos:
Duvarın yarısına yakını bitti, sonrasında uykuya daldım. Uyandığımda yemek yiyip sonrasında duvarı bitirdim. Ağaç kesmeye devam ettim.

6 Ağustos:
Beşinci ağacı kestikten sonra yorgun olmama rağmen balığa çıktım. Sabaha karşı bir sudak buldum. Ocağa koyup yattım. Açlık beni uyandırdı. Yiyip tekrar yattım. Sonra tekrar balığa çıktım.

7 Ağustos:
Altı kızılgöz avladım. Birini bağışlayıp ava devam ettim.

8 Ağustos:
Altı kızılgöz daha tutup salın üstünde uykuya daldım. Anca öğleye doğru uyanabildim. Çok aç olduğum için hemen kıyıya dönüp bunları pişirdim. Altısını mideme indirdim. Sonra ava devam ettim. İkindi vakti bir tatlı su gelinciği, bir de çapak balığı yakalamıştım. Bunları pişirip bir ağaç daha kestim. Gövdeleri yuvarlarken uyuyakaldım.

9 Ağustos:
Sabah uyandım. Gövdeleri yuvarlamaya devam ettim. Sonra bu gövdeleri tomruğa çevirdim. Binanın inşasına devam ettim. Yarıya yakınını yapıp balığa çıktım. İki tatlı su gelinciği, dört de kızılgöz yakaladım. Bunları pişirirken uyuyakaldım. Akşam uyanıp kızılgözleri yedim.

10 Ağustos:
Sabah binanın duvarının bir kısmını daha tamamlayıp beş ağaç daha kestim, sonrasında balığa çıktım.

11 Ağustos:
Sabaha salın üstünde uyuyakaldım. Akşama ava devam ettim. Bir tatlı su gelinciği, iki kızılgöz, üç de çapak balığı avladım. Onlar hazır olurken düğümlü tuzağı biraz daha uzağa kurdum. Balıklar piştikten sonra kızılgözleri ve tatlı su gelinciğini yedim. Sonra kestiğim ağaç gövdelerini yuvarladım. Bunları tomruğa çevirmeye başladım.

12 Ağustos:
Sabaha karşı duvara başladım. Birazına devam edip yattım. Kuşluk vaktinde garip bir gürültüden dolayı uyandım. Gürültüye anlam veremediğim için inşaya devam ettim. İkindi vakti yorgunluktan tekrar yattım.

13 Ağustos:
Sabah uyandım. Balığa çıktım. Bir turna balığı avladım. O pişerken sauna duvarının bir köşesini daha tamamladım. Bir ağaç daha kestim, balık kızarmıştı. Birazını yiyip ağaç kesmeye devam ettim. Beş ağaç daha kesip yattım. Akşam bir şey hareket etti zannedip tekrar uyandım. Madem uyandık, ağaçları yerine taşıyalım dedim. Ağaçları tomruğa çevirmeye başladım.

14 Ağustos:
Bunu yaparken bir ağaç sansarı gördüm. Sansara ok atacaktım ki kaçtı. Ben de kısmet değilmiş deyip yattım. İkindi vakti uyanıp balığa çıktım. Bir çapak balığı avladım. İki kızılgöz avladım. Birini sunup devam ettim.

15 Ağustos:
Balıkları pişirmeye başladım. İkisini de yiyip gövdeleri düzeltmeye devam ettim. Binanın inşasına devam ettim. Sonra tekrar balığa çıktım. Altı çapak balığı avladım. Birini yiyip yattım. Akşamüstü bir şey yürüyor zannedip tekrar uyandım. Tuzağa gittim. Bir puhu avlamıştım. Puhuyu öldürmeden önce biraz yemek yedim.
Sonra bıçağın ucunu puhunun kafasına doğru hedefledim. Bıçak göğsüne girdi, kuş direkt bilincini kaybetti. Sonra kafatasına hedefledim. Bir daha hedefledim. Bir daha hedefledim! Bir daha hedefledim!! Sonunda puhuyu öldürmeyi başarmıştım. Derisini yüzdüm, etini aldım. Tuzağı tekrar kurup eve döndüm. Bir çapak balığı daha yiyip deriyi işlemeye başladım. Deriyi temizledim, puhunun pişmiş etini alıp deriyi kurumaya bıraktım. Sonra sauna inşasına geri döndüm. Gece inşaat sırasında yine bir ağaç sansarı gördüm. Kafasını hedefleyip bir ok attım. Ok saçma sapan bir yere gitti, sansar kaçtı.
unknown.png
Oku sudan alıp inşaya geri döndüm. Gece tekrar yattım.

16 Ağustos:
Öğlen uyandım. Bir çapak balığı daha yiyip inşaya döndüm. Derinin kuruması akşama kadar süreceği için bu dönemi inşa ve ağaç kesmeyle geçirdim. Ağaçları sürükledim. Deriyi yıkadım. Eve gidip yattım.

17 Ağustos:
Bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Kalkıp deriyi yağladım. Gövdeleri kütüğe çevirmeye devam ettim. Deriyi duruladım. Sabah havada bir kuş görüp kuşa ok atayım dedim.
unknown.png
Puhu kaçtı. Ok nereye gitti bilemedim. Belki de kayboldu. Ben de gidip yattım. Akşam uyanınca deriyi alıp ağaç gövdelerinden birinin üstünde dövmeye başladım. Deriyi işlemeyi tamamladıktan sonra ağaç gövdesini tomruğa çevirdim. Sonra bunları duvara çevirmeye başladım.

18 Ağustos:
Duvar bitince balığa çıktım. Bir turna balığı avlayıp salın üstünde uyuyakaldım. Yağmurdan dolayı uyandım. Balığı ocağa koyup uyudum. Akşam bir şey duyduğumu sanıp uyandım. Tuzaklar boştu, ağaç kesmeye devam ettim. Bir ağaç kesip tekrar uyudum.

19 Ağustos:
Bir şey duydum zannedip yine uyandım. Ağaç kesmeye devam ettim. Ağaçların bir kısmını yuvarlayıp uyudum. Akşam uyanıp balığa çıktım. Üç tatlı su gelinciği, bir de turna balığı avladım. Bunlar kızarırken kalan gövdeleri yuvarladım.

20 Ağustos:
Gövdeleri yuvarladıktan sonra tomruğa çevirmeye başladım. Sabah duvarın üçüncü köşesinin yapımına başladım. Yarısını yaptıktan sonra eve gidip kafayı koyup uzandım. Gece uyanıp inşaata devam ettim.

21 Ağustos:
Sabaha karşı ağaçları devirmeye devam ettim. Birkaç ağaç kesip yattım. Gece uyandım, ağaç kesmeye devam ettim.

22 Ağustos:
Altıncı ağacı da devirdikten sonra balık tutmak için salıma atladım. İkindi vakti iki kızılgöz, sekiz de çapak balığı avladım. Kızılgözlerden birini ruhlara sundum. Bunlar pişmeden önce uyuyakaldım.

23 Ağustos:
Sabah uyanınca kızılgözü ve bir çapak balığını yedim. Ağaçları inşaata taşımaya başladım. Hepsini tomruklaştırdım. Duvarın yarısına kadar gelip ikindi vakti uyudum.

24 Ağustos:
Sabah uyandım. Yemek yiyip duvara devam ettim. Duvar bittikten sonra ağaç kesmeye devam ettim. Altı ağaç kesip sauna inşaatına sürükledim. Sonuncusunu sürüklerken uyuyakaldım.

25 Ağustos:
Uyanınca onu da sürükleyip biraz yemek yedikten sonra hepsini tomruğa çevirdim. Duvarı yapmaya başladım, üçte iki kadarını yapıp uyudum.

26 Ağustos:
Bir şey gördüğümü zannedip gece vakti uyandım. Duvarı tamamlayıp balığa çıktım. Sabah bir turna balığı, dört de çapak balığı avladım. Ateş yakmaya çalışırken uyuyakaldım, ikindi vaktinde uyandığımda buna devam ettim. Onlar pişerken iki ağaç kestim. Pişince turna balığının bir kısmını yiyip ağaç kesmeye devam ettim. Bir ağaç daha kesip yattım.

27 Ağustos:
Yine yağmurlu bir sabaha uyandım. Ağaç kesmeye devam ettim. Sonra onları sürüklerken acı içinde bir çığlık duydum. Tuzaklar tetiklenmediği için herhâlde sansar filan kuş avlamaya kalkışmıştır dedim. Ağaçları tomruğa çevirdim, binanın dördüncü köşesine başladım. Biraz yapıp evde uyudum.

28 Ağustos:
Sabah uyanıp ihtiyaçlarımı giderdikten sonra duvara devam ettim. İnşa sırasında bir miyavlama duydum ama umursamadım.
unknown.png
Belki de kedi gibi bir şey kuşlara dadanmıştır. Neyse, duvarın dördüncü köşesini de bitirdim. Sonra biraz daha ağaç kestim. Birini daha kesecekken uyuyakaldım.

29 Ağustos:
Sabah yağmurun altında uyandım. Kalan ağaçları da kesip balığa çıktım. Akşama kadar bir kızılgöz, bir de çapak balığı tutabildim. Bunları yiyip yattım.

30 Ağustos:
Sabah kalkınca yine balık avına gittim.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
[+] 3 üye unonimus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 15-01-2021, 21:56
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 19:02
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 16-01-2021, 19:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: Sezar - 16-01-2021, 20:07
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 20:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 17-01-2021, 15:39
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 15:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 15:47
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 16:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 17:36
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 17:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 19:33
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 19-01-2021, 20:13
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 20:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 21-01-2021, 20:08
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 08-02-2021, 17:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 08-02-2021, 18:09
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 27-06-2021, 22:51
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 27-06-2021, 23:49
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 29-06-2021, 14:27
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 14:25
Sami'nin Maceraları - Yazar: Elefsar - 20-12-2022, 17:19
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 18:14
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 10-06-2024, 21:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 11-06-2024, 15:26

Konuyu Okuyanlar: 14 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.