Hikaye: Sami'nin Maceraları
4. Bölüm: Eylül

Oyundaki adı Fall Month (sonbahar ayı).

1 Eylül:
Sabaha karşı yağmur kara döndü, sonra kar da kesildi. İki kızılgöz anca tutabildim. Birini saldım, ava devam ettim. Uykum geldiğinden salın üstünde uyudum. İkindi vakti uyandım.

2 Eylül:
Sabah tekrar uyudum, öğlen uyandım. Çok aç idim ama balığım yok idi. İkindi vakti bir turna balığı tuttum. Kızılgözün ötekini de ruhlara verip turna balığını pişirmeye gittim. Ocağa balığı koyup yattım. Akşamüstü açlıktan uyandım. Turna balığının bir kısmını yiyip tekrar yattım.

3 Eylül:
Sabah bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Sanırım yağmuru duymuştum. Sonra birkaç gün önce kestiğim ağaç gövdelerini taşıdım. Turna balığının kalanını yiyip yine balığa gittim. Beş çapak balığı avladım. Bunları pişirmek için gereken ateşi yakmam 1 saat kadar sürdü. Onlar pişerken ben de bir gövdeyi tomruğa çevirdim. Çapak balıklarının birini yedikten sonra kalanları da çevirdim. Akşam gibi yattım. Gece bir şey duyduğumu zannedip uyandım.

4 Eylül:
Binaya biraz daha devam ettikten sonra uyudum. Sabah uyanınca duvarı bitirdim. Sonrasında ikindiye kadar kapıyı da tamamladım. Sonra zemin ve çatı için bir büyük ağaç daha kestim. Bundan kereste yaptım. Akşam bir ara yağmur yağdı, sonra kara döndü, sonra kar da dindi. En azından bu mevsimde kar yerde kalmıyor da ski yapmaya ihtiyacımız olmadı henüz. Ski yapmak için kürk lazım, onu da ancak ya ticaret yaparsam bulabilirim, ya da kıyafetleri kesip yapmam gerekecek. Zemini bitirmeden kafayı koyup yattım. Fazla uyuyamadım, dışarısı soğuktu. Ocakta ateş yakıp öyle uyudum.

5 Eylül:
Sabah uyandığım gibi balığa çıktım. İkindi vakti bir turna balığı yakaladım. Bu pişerken zemine devam ettim. Akşam balığın bir kısmını yiyip zemin inşasına devam ettim. Tabii bunun için ufak bir ağaç kesmem gerekti.

6 Eylül:
Zemini bitiremeden yatmak zorunda kaldım. Kuşluk vakti bir şey gördüğümü zannedip uyandım. Zemini bitirip balığa çıktım.

7 Eylül:
Salın üstünde uyumuşum, ikindi uyanabildim. Bir tatlı su gelinciği, bir de sudak buldum. Gelinciği yiyip etrafta kaya aramaya çıktım. Üç huş ağacı gördüm ama kabuğunu almak için mevsimi değildi.
Yolda bir vaşak gördüm ama kendisine saldırmaya değmezdi.
Geceye yakın eve dönüp topladığım kayaları saunaya bıraktım. Sonra uyudum.

8 Eylül:
Kuşluk vakti uyanınca kaya toplamaya devam ettim. Yolda biraz kum mantarı gördüm.
unknown.png
Biraz güneyinde yaban mersini vardı, onları topladım. İkindi vakti geri döndüğümde yaban mersinlerinden birazını tuzağa bıraktım. Sonra balığa çıktım.

9 Eylül:
Bir sudak tuttum. Sonra rastgele iki yere tuzak kurasım geldi. Sudak hazır olunca yiyip yattım. Kuşluk vakti bir şey duyduğumu zannedip uyandım. Haklıydım, bir kara orman tavuğu görmüştüm. Sopamı çıkardım. Sopayla kuşa vurdum, sopa kuşun gözüne girdi, kuş bilincini kaybetti. Sonra kafatasına vurdum. Kuş öldü. Derisini yüzdüm, etin bir kısmını alıp tuzağın birine attım. Deriyi işlemeye başladım. Yarına kadar kurumaya bıraktım. Sonra balığa çıktım. Sekiz kızılgöz yakaladım, birini suya atıp devam ettim. Başka bir şey yakalayamadığımdan ve çok acıktığımdan onları pişirip yiyip tekrar balığa çıktım. Bu sefer iki tatlı su gelinciği, bir turna balığı, iki çapak balığı ve bir sudak yakaladım. Onları ocağa koyup uyudum.

10 Eylül:
Sabah uyanıp tuzakları kontrol edip kaya toplamaya devam ettim. Öğlen vakti ormanda giderken bir ses duydum ama sese doğru gitmedim. Biraz daha kaya toplayıp geri döndüm. Sonra saunanın içini döşedim, içine çalı çırpı koydum. Sonra mahzenin etrafını çitle çevirmeye başladım. Çitin bir kısmını yaptıktan sonra deriyi işlemeye devam ettim. Deriyi yağladıktan sonra etraftan 4 fidan daha devirdim. Çiti bağlamak için bunları kullanacaktım. Kazık yapmak için ufak bir ağaç devirdim.

11 Eylül:
Bunları kazığa çevirdim. Biraz çit yaptıktan sonra deriyi yıkayıp eve gidip yattım. Uyandığımda ikindi olmuştu. Deriyi dövmek için bir büyük ağaç kestim. Sonra tuzağa gittim, bir ak keklik vardı tuzakta. Sopayla vurdum, sopa kekliğin göğsüne geldi, keklik bağırmaya başladı. Bir kere daha vurdum, bu sefer kanadına isabet etti. Üçüncü vuruşum kafatasına isabet etti, keklik bilincini yitirdi. Bir daha vurdum ve anında öldü. Derisini yüzdüm, temizledim, kurumaya bıraktım. Çite devam ettim. Çiti bitirmek için biraz daha fidan ve ufak ağaç kestim. Çiti tamamladım.

12 Eylül:
Mahzenin etrafını tuzaklamaya başladım. Tuzaklarken etrafta bir viyaklama sesi duydum. Tuzağa bir kutup tilkisi düşmüştü.
unknown.png
Tilkinin kafasına bir ok attım. Uzaklara gitti. Bir daha attım. Kim bilir nerelere gitti. Bir daha attım. Az farkla kaçırdım. Bir daha attım. Az kalsın vuruyordum. Biraz yanaştım. Yine olmadı. Bir daha ok attım. Çimene isabet etti. Yine attım, yine sağa sola gitti. Biraz daha yanaşıp bir ok daha attım. Ok hayvanın gözüne girdi, tilki anında öldü. Derisini yüzdüm, etini aldım, tuzağı yeniden kurdum, etin bir kısmını tuzağa koydum. Bu sırada kar yağmaya başladı. Deriyi temizlerken kar yağmura döndü. Mahzeni biraz daha tuzakladım. Sonra yattım. Akşamüstü uyandım. Mahzenin etrafını tuzaklamayı tamamladım, sonra mahzenin girişi için ayı tuzağına malzeme toplamaya başladım.

13 Eylül:
Ağaçları kesip mahzen çitine yuvarladım. Ayı tuzaklarından birini yaptıktan sonra yattım. Uyandıktan sonra ak keklik derisini döve döve yumuşattım. Tilki derisini yağladıktan sonra balığa çıktım.

14 Eylül:
Öğleye yakın bir turna balığı, bir kızılgöz, iki de çapak balığı avladım. Döndüğümde mahzenin etrafındaki tuzaklardan birinde bir çalıhorozu olduğunu gördüm. Sopayla kafasına nişan aldım, kanadına vurdum. İkincisinde hiç vuramadım. Üçüncüsünde yine vuramadım. Sonra ayağım kaydı ve düştüm. Ayağa kalktım. Yine vuramadım. Sonra göğsüne vurabildim. Sonra kafatasına vurdum ve öldü. Tilkinin derisini yıkayıp uyudum. Gece uyanınca çalıhorozunun derisini yüzdüm, etini aldım.

15 Eylül:
Etin bir parçasını ruhlara sundum. Tuzağı tekrar kurup tilki derisini dövdüm. Daha doğrusu, kürkünü. Evet.
Çalıhorozunun derisini de işlemeye başladım. Ondan sonra ağaç kesmeye başladım. Sonra sabah uyudum. Akşam uyandıktan sonra biraz yemek yiyip batıya gitmeye başladım.

16 Eylül:
Sonunda bir köy buldum. Neleri olduğuna baktım. Hayvan olarak sadece domuzları vardı. Arpa tohumlarını alayım diye düşündüm. İstedikleri şeyler benim için pek kabul edilebilir olmadığından, tilki kürkünü de vermek istemediğimden almaktan vazgeçtim. Dönerken açıkta biraz kestirdim. Sonra ikindi vakti eve dönüp orada uyudum. Akşam bir şey gördüm zannedip tekrar uyandım. Elimdeki ağaç bloklarından birini kâse yapmak için kullandım. Deri yıkayıp birinden daha kâse yaptım. Sonra deriyi dövüp uyudum.

17 Eylül:
Öğlen uyandım. Kalan blokları kâseye çevirmeye başladım. Bir kısmını çevirdim, akşama doğru balığa çıktım.

18 Eylül:
Sabaha karşı bir tatlı su gelinciği, bir çapak balığı, bir de sudak avladım. Bunları ocağa koyup yattım. Bir-iki saat sonra bir şey yürüdü zannedip uyandım. Bir şeyler yiyip blokları kâseye çevirmeye devam ettim. Sonra kafamı yine yatağa koydum. Akşam gibi uyandım. Son bloku da kâseye çevirip bunları mahzene koydum. Akşam tuzaklı çite devam ettim.

19 Eylül:
Sabaha karşı yattım. Kuşluk vakti bir şey yürüyor zannedip tekrar uyandım. Sonra balığa çıktım. Üç kızılgöz tutabildim, birini suya geri bıraktım. İki kızılgöz ve iki çapak balığı daha tuttum. Gece soğuktan tekrar uyandım. Çitin tuzağının çukurunu kazmayı tamamladım.

20 Eylül:
Sonra bunu tuzakladım. Yakacak odun elde etmek için bir ağaç daha kestim. Daha önceden kesilmiş bir ağacı da keresteye çevirdim. Sabah yattım. Kuşluk vakti bir şey duyup tekrar kalktım. Gece kestiğim ağacı bloklara böldüm. Gece bir şey duyduğumu zannedip yine uyandım. Balığa çıktım.

21 Eylül:
Sabaha karşı beş tatlı su gelinciği, bir kızılgöz, bir de sudak avladım. Bunları ocağa koyduktan sonra ufak ağaçları kesip cirit yapmaya başladım. Öğlen yattım. İkindi vakti soğuktan uyandım. Biraz daha cirit yaptım. Gece biraz daha bununla uğraşıp yattım.

22 Eylül:
Bir şey gördüğümü zannedip uyandım. 5 cirit daha yapıp yattım. Sabah soğuktan uyandım. Akşama kadar biraz daha cirit yapıp yolculuğa çıktım, yine batıya. Akşam bir maceracıya rastladım. Neyin var diye sordum, bir bardağı bir de sincap kürkü vardı.

23 Eylül:
Bir köy daha buldum. Hayvan var mı diye sordum ama satılık değillermiş. Köpek alıp o köpeği kesip yememi istemediler demek ki. Mamafih, biri yanıma geldi ve köydeki birinin yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Yardıma ihtiyacı olan kişinin adı Perttuli idi. Benden 25 kaya istemişti. Bunu beş gün içinde yapmamı istemişti. Beş gün değil beş saatte de bitiririz onu. Saunanın köşesine bırakmamı söyledi.
unknown.png
Taşları yedişer yedişer topladım. Sabaha karşı tamamladım. Beş sincap kürkü değerinde eşyayı bana ödül olarak verdi. Acaba ne almalıydım?
Skramasaksi vardı ama o beş değil belki elli sincap kürkü ederdi. Bir ufak kazan aldım. Üstüne de kutup tilkisi kürkünü ve 9 ok verdim. Sonra köyde uyudum, ikindi vakti uyanıp köyden ayrıldım. Hemen kuzeydeki başka bir köye gittim. Hayvan olarak sadece ufak köpek satıyorlardı. Diğer eşyalarını da ben beğenmedim, dolayısıyla evin yolunu tuttum. Gece eve döndüm. Döndüğümde gölde buzlanma vardı. Tuzağa gittim, tuzak bozulmuştu. Yakacak odun eldesine devam ettim.

24 Eylül:
Buzda bir delik açıp su içtim. Sonra balık avına başladım, o sırada delik ortadan kayboldu çünkü buz ortadan kayboldu. İki çapak balığı, iki de tatlı su levreği avlayabildim. Geri dönüp onları ocağa koydum. Kafayı koyup yattım, öğlen kalktım. Sonra yemek yiyip tekrar yattım. Akşam soğuktan uyandım. Dışarıyı gezdim.

25 Eylül:
Gezmeye devam ettim, yerde uyudum.

26 Eylül:
Eve geri döndüm. Balık tuttum. 4 çapak balığı tuttum. Bunları kaynattım. Bir ağaç daha kesip bunu da yakacak yapmaya başladım. Kuşluk vakti ocağı yakıp uyudum. Akşam bir şey duydum deyip uyandım. Balığa çıktım. Üç kızılgöz, bir de turna balığı avladım. Turna balığını kaynatıp kızılgözü kızarttım. Kızılgözü yiyip blokları yakacak yapmaya devam ettim.

27 Eylül:
Bir ağaç daha kestim. Bunu da bloklara ayırdım. Sonra ateş yakıp sabahın köründe uyudum. İkindi vakti tekrar uyandım. Blokları ufaltmaya başladım. Gece olunca balığa çıktım. Dört kızılgöz ve iki tatlı su gelinciği avladım.

28 Eylül:
Bunlar hazır olunca bir ağaç daha kestim. Bunu oduna çevirmeye başladım. Sabaha karşı yattım. Akşam uyanıp odun yapmaya devam ettim. Sonra tekrar balığa çıktım. Üç tatlı su gelinciği, bir turna balığı ve bir de kızılgöz yakaladım. Turna balığını kaynattım, diğerlerini kızarttım. Sonra aklıma geldi, ski yapmamıştım. Kabanımı çıkardım, kabanımın kürkünün bir kısmını kullanacaktım.

29 Eylül:
Ski yapmam 5,5 saat kadar sürdü. Buna bir de sopa gerekiyordu, ski sürebilmem için. Elimdeki kuş derilerini sopada kullandım. Bu da 1 saat kadar sürdü. Kabanımı tekrar giydim. Sabah ateş yakıp uyudum. İkindi vakti tuzakların birinde puhu yakalanmıştı. Sopayla bir vurdum, göğsüne isabet edip bilincini kaybetti. Bir daha vurdum, kafasına geldi ve öldü. Bunu yüzüp etini alıp bir parçasını bıraktım. Deriyi biraz işleyip kurumaya bıraktım. Eti aldıktan sonra bir ağaç daha kestim. Bunu da odun yapacaktım. Gece hepsini odun yapana kadar ayakta durdum, sonra yattım.

30 Eylül:
Öğlen uyandım. Yemek yiyip bir ağaç daha kestim. Deriyi işlemeye devam edip akşam yattım. Bir şey duyduğumu zannedip uyandım, deriyi yine işlemeye devam ettim. Ondan sonra bir ağaç daha kestim.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
[+] 4 üye unonimus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 15-01-2021, 21:56
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 19:02
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 16-01-2021, 19:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: Sezar - 16-01-2021, 20:07
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 20:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 17-01-2021, 15:39
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 15:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 15:47
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 16:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 17:36
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 17:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 19:33
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 19-01-2021, 20:13
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 20:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 21-01-2021, 20:08
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 08-02-2021, 17:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 08-02-2021, 18:09
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 27-06-2021, 22:51
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 27-06-2021, 23:49
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 29-06-2021, 14:27
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 14:25
Sami'nin Maceraları - Yazar: Elefsar - 20-12-2022, 17:19
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 18:14
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 10-06-2024, 21:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 11-06-2024, 15:26

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.