Hikaye: Sami'nin Maceraları
6. Bölüm: Kasım
Oyundaki adı Dead Month (Ölü ay).

1 Kasım:
Kendimi ısıttım. Sonra kıyıdaki buzu kırıp balık avlamaya çalıştım. Yem olarak bir şey koymadım. Sabaha kadar bir şey avlayamadım. Turna balığının bir kısmını yiyip uyudum. Akşam tekrar uyanıp balık avına devam ettim. Bir tatlı su levreği yakaladım. Ava devam ettim, yem olarak levreği koydum.

2 Kasım:
Levrek gitti, kavga bitti. Ava devam etmek zorunda kaldım. Sabaha karşı soğuktan donmamak için eve dönüp evde ateş yaktım. Gün doğarken tekrar balığa çıktım. Bir şey yakalayamadım. Öğlen uyumak için eve gittim. Fazla uyuyamadım, sonra çukur kazmaya döndüm.

İkindi tekrar yattım.

3 Kasım:
Sabaha karşı uyanıp tekrar balığa çıktım. Ancak buyduğum için eve geri döndüm. Isınana kadar evde bekleyip balıkçılıkla uğraşmaya devam ettim. İkindiden sonra bir tatlı su levreği yakaladım. Bunu pişirdim. Yiyip ava geri döndüm. Bir şey avlayamadım. Gece kafamı yatağa dayadım.

4 Kasım:
Sabah uyanınca balık avına devam ettim.

5 Kasım:
Hiç balık avlayamadığımdan dolayı tütsülenmiş çapak balıklarından birini yedim. Sonra yattım. Akşama yağmur başladı. Ava devam ettim.

6 Kasım:
Tabii ki hiç balık avlayamadım. Kurutulmuş turna balıklarından birini yemeye başladım. Ava geri döndüm. Sabaha karşı yağmur yağmaya başladı. Bir şey avlayamadığımdan uyudum. Akşam balık avına devam ettim.

7 Kasım:
Bu sıcak kasım gününde buz tutmuş gölün kenarında tek bir balık bile bulunamıyordu. Batıda birinin ölmesine benzer bir ses duydum, oraya koştum. Bir şey yoktu, eve dönerken bir vaşakla karşılaştım, sanırım o öldürmüştü. Balık avına döndüm. Akşam eve gidip yattım.

8 Kasım:
Sabaha karşı uyandım. Sonrasında balığa çıktım. Öğlene kadar bir şey avlayamadım. Sonrasında evde ateş yaktım. Akşama bir kızılgöz tuttum, bunu yem olarak kullanıp balığa devam ettim. Tabii ki hiçbir balık buna kanmadı. Akşam eve dönüp yattım.

9 Kasım:
Sabah tekrar balığa çıktım. Akşama kadar bir şey avlayamadım. Evde ısınıp balığa tekrar gittim.

10 Kasım:
Hiçbir şey avlayamadan eve gittim. Sabah bir şeyin hareket ettiğini sanıp uyandım. Balık avına çıktım, bir şey bulamadım. Akşama uyudum. Gece bir şey duyduğumu sanıp uyandım. Yanlış alarm, tekrar uyudum.

11 Kasım:
Uyandıktan sonra balığa çıktım. Öğleye kadar balık tutamadım. Eve gelip kendimi ısıttım. Sonra ciritlerimi alıp etrafı dolaşmaya çıktım. Hiçbir şey bulamadım. Akşamüstü salı buzları kıra kıra gölün ortasına ittim. Ona rağmen balık tutamadım.

12 Kasım:
Gece yarısı yağmura uyandım. Tekrar uyudum. Öğlen uyandım. Yağmur kara dönmüştü. Öğleden sonra tekrar yağmura döndü. Akşam tekrar kara döndü.

13 Kasım:
Kar sonunda kesildi. Sabaha karşı kendime bir iğ yaptım. Sonra eve gidip yattım. Açlıktan uyandım, tekrar balığa çıktım. Orada uyuyakaldım. Tekrar uyanınca kurutulmuş tatlı su levreklerinden birini yem yapıp balık tutmaya çalıştım. İki kızılgöz tuttum. Birini yem yaptım.

14 Kasım:
Diğerini de yem yaptım. Hiçbir balık tutamadım. Sabaha karşı yağmur yağmaya başladı. Eve gidip uyudum. Akşama doğru dışarıyı gezmeye çıktım.

15 Kasım:
Bir şey bulamadım. Sabah uyudum. Uyandıktan sonra çevredeki köylerden birine gitmeye çalıştım. Akşam bir maceracıyla karşılaştım. Adı Päiviö idi.

unknown.png

Adamdan bıçak karşılığında bir yuvarlak kalkan aldım.

unknown.png

Gece vakti bir köye yanaştım. Tanıdık kişilerdi. Uyku bilip bilmediğimi soruyorlardı.

unknown.png

Köyle ticarete giriştim. 20 cirit, 5 kâse ve biraz kürk karşılığında 190 turp aldım.

unknown.png

Kalkan ve kısa yay karşılığında 154 turp daha aldım.

unknown.png

Geceyi orada geçirdim.

16 Kasım:

Sabah uyandım. Hava çok soğuk olduğu için elimdeki şeylerin bir kısmını, çubukları, küreği ve ski kullanmak için lazım olan sopayı yaktım. Birkaç yüz metre kuzeydeki bir köye gittim. Orada Reko benden yardım istiyordu. 160 dal toplamamı istedi.

unknown.png

İkindiye kadar toplayıp ortaya bıraktım. Bana 5 sincap derisi bedelinde ödül vereceğini, etraftan almak istediğim şeyleri almamı söyledi. Bir kutu turp, yarım çanta da arpa tohumu aldım. Karşılığında 20 turp verdim.

Sonra güneydeki bir köye gittim. Orada bana göre bir şey yoktu. Evin yolunu tuttum. Gece dışarıda biraz uyudum.

17 Kasım:
Gece eve geri döndüm. Öğleye kadar uyudum. Kendime biraz turp çorbası yaptım. Çorba hazırlanırken balığa gittim. Dönüşte çorbayı içip tekrar balığa gittim. Akşam biraz turp kaynattım. Onu yiyip biraz turp türlüsü yaptım, artık ne kadar türlü olduysa. Bir kısmını yedim. Sonra balığa çıktım.

18 Kasım:
Sabaha kadar bir şey tutamadım. Sonrasında dışarıda bir ateş yaktım. Turpları bunda kızartacaktım.

19 Kasım:
Vazgeçtim, içeride kızarttım. O arada biraz da çorba yaptım, sonra uyudum. Akşam uyanıp balığa çıktım.

20 Kasım:
Gece kar başladı, sonra yağmura döndü. Sabah tekrar kara döndü. Akşama kadar tek bir balık bile avlayamadım, eve gidip uyudum.

21 Kasım:
Sabah yağmura uyandım. Balık avına çıktım. İkindi vakti tuzaklarımdan birine bir kara orman tavuğu düştü. Sopayla kafasına vurdum. İkinci vuruşumda öldü. Derisini yüzdüm. Tabaklamaya başladım. Akşamüstü etini pişirdim. Sonra tekrar balığa çıktım. Gece kafayı koyup yattım.

22 Kasım:
Gece yarısı bir şeyin yürüdüğünü zannedip uyandım. Kedidir o, kedi. Sorun yok. Yeniden yattım. Sabah uyanınca tekrar balığa çıktım. Akşama deriyi yıkadım. Sonra biraz turp közledim. Deriyi işlemeye devam ettim. Gece tekrar balığa çıktım.

23 Kasım:
Deriyi durulayıp balığa devam ettim. Sonra olduğum yerde uyudum. İkindi vakti tekrar uyandım. Deriye döve döve helva yedirdim ama pek iyi yiyemedi.

unknown.png
:frown:

Tekrar balığa çıktım.

24 Kasım:
Sabah uyumak isterken evin penceresinden bir vaşak gördüm, vaşak hemen kaçtı. Umursamadım. Akşama kadar uyudum. Sonra tekrar balığa çıktım.

25 Kasım:
Sabaha kadar balık tutamadım. Turpların bir kısmını daha közlerken dışarıdan bir miyavlama sesi geldi. Önemsemedim, balığa gittim. İkindiye kadar bir şey tutamadım, kafayı koyup yattım.

26 Kasım:
Gece uyandım. Tekrar balık tutmaya gittim. Öğlene kadar tutamadım. Sonra kendime bir kısa yay yaptım. Yapmam 5 saat sürdü. Akşam oldu, güneş battı. Ben de eve gittim.

27 Kasım:
Sabaha karşı uyandım. Uyanınca kendime ski sürmek için kullanılan çubuklardan yaptım. Bunun için başlığımı kullandım. Bu yüzden kendime huş kabuğundan başlık yaptım. Bunu yapmam 3 saat sürdü. Sonra kürek yapmak için devrilmiş tomruklardan birini bloklar hâlinde kestim. Bloklardan birini kürek yapmak için kullandım. Bunun için 4 saatten fazla vakit harcadım. İkindi vakti çukur kazmaya devam ettim. Sonra birkaç ince tomruktan sopa yaptım. Bunları ciride çevirip akşam uyudum. Gece soğuktan uyandım, ateş yakıp tekrar uyudum.

28 Kasım:
Sabah uyanınca balığa çıktım. İkindiye kadar tutmaya çalıştım, sağ elimde soğuk ısırması başladığı için eve dönüp kendimi ısıttım. Çukuru kazmayı tamamladım. Kazdığım çukuru tuzakladım. Gece biraz yemek pişirip kafayı koyup uyudum.

29 Kasım:
Sabah uyandım. Balığa çıktım. Bir tatlı su levreği yakaladım. Onu kızartıp tekrar balığa çıktım. Bir tatlı su levreği daha yakaladım. Yem olarak biraz turp kullanıp bir kızılgöz, bir de tatlı su levreği avladım. Tatlı su levreklerini kızartıp bir de üstüne sebze çorbası yaptım. Balık tutmaya devam ettim.

30 Kasım:
Turpla 4 kızılgöz tuttum. Birini ruhlara kurban ettim, birini yem olarak kullandım. Bir tane daha, bir tane daha derken sonuncusuyla bir turna balığı tuttum. Bunu kurutmaya bıraktım. Çorbayı içip yattım. İkindi vakti uyanıp biraz daha çorba hazırladım. Turpla 6 kızılgöz, iki de tatlı su levreği avladım. Ruhlara bir kızılgöz bıraktım, birini de yem yaptım. Bir tanesini daha yem yaptım, onunla turna balığı tuttum. Turna balığını kurutmak için astım. Çorbadan içtim, balıkları pişirmeye bırakıp yattım.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
[+] 1 üye unonimus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 15-01-2021, 21:56
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 19:02
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 16-01-2021, 19:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: Sezar - 16-01-2021, 20:07
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 20:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 17-01-2021, 15:39
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 15:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 15:47
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 16:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 17:36
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 17:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 19:33
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 19-01-2021, 20:13
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 20:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 21-01-2021, 20:08
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 08-02-2021, 17:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 08-02-2021, 18:09
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 27-06-2021, 22:51
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 27-06-2021, 23:49
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 29-06-2021, 14:27
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 14:25
Sami'nin Maceraları - Yazar: Elefsar - 20-12-2022, 17:19
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 18:14
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 10-06-2024, 21:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 11-06-2024, 15:26

Konuyu Okuyanlar: 15 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.