Sohbet: Napoleonic Battles - Genel Sohbet: Generalin Çadırı
(18-04-2023, 02:49)Yang Wen-Li : Bu oyunlar niye bu kadar pahalı ya tanesi 40 dolar

Aslında fiyat dijitalde yıllardır aynı, dijital öncesi dönemde (HPS'teki son dönemleri hariç HPS dönemi) kutulusunu 50 dolara satıyorlarmış. 2000'lerin başına kadar kontrol ettim.

Ama Türk Lirası yerinde saymıyor tabiî ki. İlk defa WDS'ten (o zamanlar JTS idi) oyun aldığımda 230 lira civarı vermiştim (18 Mayıs 2019). Bizim nazarımızda 4 senede fiyat 3 katından fazla artmış oldu. O yüzden 29 Haziran 2021'den beri yeni oyun alamıyorum ki o zaman indirim vardı, öyle almıştım (30 dolara indirmişlerdi.).

Sanırım birden fazla oyun almak isteyenler için en iyi seçenek para biriktirip indirim döneminde 200 dolarlık oyun almaya çalışmak. 200 doların üstüne çıkıldığında bir %20'lik indirim daha yapıldığı için 7 oyun 170 dolar civarı gibi bir paraya geliyor, tanesi 24 dolar civarı olmalı.

Bazılarımız diyebilir "O parayla iki hafta geçinen aile var." diye. Haklılar aslında ama başka çaresi var mı? Shopify'da Türkiye için özel fiyat çekmeye veya oyunları Steam'e koymaya yanaşmıyorlar. Kaldı ki Steam'e bile konsa tanesi 17,5 dolar (340 lira) gibi bir şey olacak. Yani 2019'da adamlardan oyun aldığım fiyata almak bile hayal. Ki bunun yarısı adamların eline geçmiyor bile.

Ek: Şu sorulabilir, "eski oyunların fiyatı neden indirilmiyor". İki sebebi var. Birincisi oyunun eğlendirme seviyesi çıkış tarihine bağlı değil. İkincisi, o oyunlara hâlen destek veriliyor, bug varsa düzeltiliyor, eklenmesi gereken mekanikler varsa ekleniyor, hattâ gerekli görülürse* (Napolyon dönemi oyunlarında oldu mu bilemedim ama PzC'de ve MC'de gayet oldu) sıfırdan senaryo tasarlanıyor.

*Yeni çıkan kitaplara göre elimizdeki senaryolarda bazı kusurlar olduğu ortaya çıkarsa. Ancak bu hâlde bile eski senaryolar çöp değil.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Napoleonic Battles - Genel Sohbet: Generalin Çadırı - Yazar: unonimus - 18-04-2023, 05:21

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.