Türkler Orta Asya'ya nereden geldi?
Yaklaşık 20 yıldır kafamdan atamadığım bir soru bu. Anlam veremiyorum. Tamamı batı bölgesine geliyor batı da yerel halklar var çok az nüfuzlu. Birbiri ile ardı ardına önce Keltler sonra Germenler ve hemen ardından Slavlar ve Türkler hatta Moğollar batı bölgesine akın ediyor. Ancak kafamı karıştıran soru şu! Bu adamlar daha öncesinde hep beraber o bölgelerde böylesine yüksek nüfuzlar ile nasıl yaşadılar ve savaşmadılar veya savaşlarını kayıt altına alacak biri çıkmadı. Çok ilginç geliyor. Yada bu insanlar düşündüğümüzden daha az nüfuza sahipdiler ve yaptıkları akınlardan sonra yerel halk ve verimli topraklar ile birleşince nüfuzları milyonları açtı. Daha öncesinde yüzbinler durumdaydılar. Aklıma bu şekilde geliyor.

Sorunun cevabına gelirsek; yıllar önce Reha Oğuz TÜRKKAN hocayı dinlediğimde söylediği bir söz Türklerin kökeni ile ilgili beni o dönem çok etkilemişti. Şunu söyledi. Türkler bundan 7 bin yıl önce ilk Kızılderili ve Alpinlerin birleşiminden oluşan bir Millet. Bilemiyorum ama iyi bir yaklaşım. Yine de iyi tartıp düşünmek gerek.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Türkler Orta Asya'ya nereden geldi? - Yazar: Semavi7 - 29-05-2023, 07:56
Türkler Orta Asya'ya nereden geldi? - Yazar: eminnn - 29-05-2023, 21:55
Türkler Orta Asya'ya nereden geldi? - Yazar: Nochteass - 30-05-2023, 00:03

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.