Hikaye: Sami'nin Maceraları
9. Bölüm: Şubat
Oyundaki adı Pearl Month (İnci[*] ayı).

[*]İnciden kastın istiridye incisi olmadığını, öğlen kısmen eriyen karın çatılardan ve bitkilerden akarken tekrar donmasıyla görülen buz olan 'pearl ice'ın kastedildiğini elbette biliyorum. Başka nasıl çevireceğimi bilemedim.

1 Şubat:

Sabah uyanınca biraz ateş yakıp tekrar ısındım. Sonra balığa çıkıp iki tatlı su levreği avladım. Biraz daha balık tuttum, 5 kızılgözle bir tatlı su levreği avladım. Kızılgözlerden birini kurban edip eve döndüm, tuttuğum balıkları pişirdim. Tatlı su levreklerinden birini yedim. Sonra dışarı çıkıp ağaç kesmeye başladım. Birini kestim, diğerini keserken üşüdüğüm için eve dönüp bir tatlı su levreği yiyip ısındıktan sonra tekrar dışarı çıktım. Akşama kadar 4 ağaç kestim. Eve gidip bir tatlı su levreği daha yedim. Sonra tomrukları eve taşıdım. İki kızılgöz yiyip yattım ama soğuktan uyandım. Ateş yaktıktan sonra tomrukları işlemeye başladım. İkisini büyük parçalara böldükten sonra yattım.

2 Şubat:

Öğleye doğru uyanıp iki kızılgöz yedikten sonra balığa çıktım. Bu sırada kar yağmaya başladı. İkindiye kadar bir tatlı su levreği bulabildim. Bunu pişirip yedim. Sonra ateş yakıp kendimi ısıtınca tekrar balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği çıktı, pişirip yedim. Bu sırada odun yarmaya devam ettim. Isınana kadar odun yarıp sonra balık tutmaya koyuldum.

3 Şubat:

4 kızılgöz tuttum, sonra odun parçalamaya devam ettim. Kızılgözleri yiyip yattım. Öğlen gibi bir şeyin yürüdüğünü zannedip uyandım. Ne olduğunu bilemedim. Odun yarıp dalları yaktım. Isınınca balığa çıktım, bir şey bulamdım. Evde ateş yakıp ısındıktan sonra balığa tekrar çıktım. Üç kızılgözle bir tatlı su levreği buldum, kızılgözlerden birini ruhlara sundum. Kızılgözleri ve tatlı su levreğinin bir kısmını yiyip yattım.

4 Şubat:

Öğlene doğru soğuktan uyandım. Tatlı su levreğinin kalanını bitirdim. Ateş yakıp odun yardım. Bu sırada dışarıda kar yağmaya başladı. Yeterince ısındığımda balığa çıktım. Bir şey bulamayınca eve dönüp odunları kesmeye devam ettim. Yeterince ısınınca balığa döndüm. Yine bir şey bulamayınca turplardan yemek yaptım. Yemek hazır olana kadar odun kırmaya devam ettim. Bunun bir kısmını yiyip tekrar balığa çıktım.

5 Şubat:

5 kızılgöz bulabildim, bunları pişirdim. Dördünü yiyip yattım. Uyanınca kalan kızılgözü de yiyip balığa çıktım. Balık yoktu, ben de eve gidip ateş yaktım. Isınınca tekrar balık tutmaya koyuldum. Yine bulamadım. Isınınca tekrar balık tuttum. 11 kızılgöz buldum.

6 Şubat:

Başka bir şey bulamadım, birini kurban olarak kesip diğerlerini kızarttım. Dördünü yedim. Sonra tekrar balığa çıktım. Yorgunluktan eve sürüne sürüne geldim. 4 kızılgöz daha yiyip yattım. Uyanınca ikisini daha yedim. Balığa çıkıp bir kızılgöz yakaladım, bunu yem yaptım. Eve gidip kendimi ısıttım.

7 Şubat:

Sonra tekrar balığa çıktım. Bir şey çıkmadı, ben de odun yarmaya koyuldum. Yeterince ısınınca tekrar balığa çıktım. Balık bulamayınca elimdeki tencereyi suyla doldurup 10 turp kaynattım. O hazır olana kadar odun yardım. Turp hazırdı, bir kısmını yiyip yattım. Akşam soğuktan uyandım, yemek yiyip ateş yakıp ısınınca balığa çıktım. Hiçbir şey bulamayınca turpun kalanını yedim.

8 Şubat:

Isınınca tekrar balığa çıktım. Balık bulamayınca turp kaynatmaya başladım. O kaynarken odun yardım. Turpun bir kısmını yedim. Isınınca balığa çıktım, bir tatlı su levreği buldum. Bunu kızartıp turpun bir kısmını daha yiyip yattım. Öğlen soğuktan uyanınca ateş yakıp kendimi ısıttım, turpu yedikten sonra balığa çıktım. Bir şey bulamadım, tatlı su levreğini yiyip yattım. Bir şey duyduğumu düşünüp uyandım ama tekrar yattım.

9 Şubat:

Uyanınca ateş yaktım. Isınınca balık tutmaya gittim. Bir şey tutamayınca eve döndüm. Isınınca tekrar gittim. İki kızılgöz anca bulabildim. Bunları pişirdim, mahzenden bir turna balığı aldım. Kızılgözleri ve kurutulmuş turna balığının bir kısmını yiyince tekrar balığa çıktım. Bir şey bulamayınca eve dönüp biraz odun yarıp ateş yaktım. Turna balığının bir kısmını daha yedim. Yeterince ısınınca balık tutmaya devam ettim. Bir kızılgöz tuttum.

10 Şubat:

Bunu pişirdim. Turna balığının kalanını ve kızılgözü yiyip yattım. Öğlen gibi kalktım. Odun kesip ateş yaktım. Isınınca balık tutmaya gittim. Balık bulamayınca kalan son turna balığını da aldım. Bir kısmını yiyip evde odun yarmaya başladım. Bir kısmıyla ateş yakıp kalanını yarmaya devam ettim.

11 Şubat:

Sonra balığa çıktım. Bir şey yakalayamayınca turna balığının kalanını yemeye koyuldum. Sabaha karşıydı ve çok yorulmuştum, yattım. İkindi vakti uyanınca ateş yakıp odun yardım. Sonra balığa çıkıp 4 kızılgöz tuttum. Bunlar pişerken odun kesmeye devam ettim. Hepsini yedim, sonra odun kestim.

12 Şubat:

Hava çok bozuk olduğu için balığa çıkamadım. Sabaha karşı biraz düzelince çıkabildim. Onda da 4 kızılgöz avladım, bunları pişirirken uyuyakaldım. Öğlen soğuktan uyandım. Bunları yiyip ateş yakıp ısınınca balığa tekrar çıktım. Bir şey bulamadım ama dışarıda uyuyakaldım, soğuktan uyandım. Eve gidip tekrar uyudum.

13 Şubat:

Soğuktan uyandım. Ateş yakıp kendimi ısıtınca tekrar balığa çıktım. Öğlene kadar bir şey bulamadım, tekrar eve gidip ısınınca tekrar balığa gittim. Yine bir şey bulamayınca evde ateş yaktım. İki kızılgözle üç tatlı su levreği yakaladım. Bunları kızarttım. Kızılgözleri yedim. Tatlı su levreklerinden de birini kısmen yedim. Bu sırada dışarıda kar yağıyordu. Sonra ağaç kesmeye başladım, ikisini kestim, üçüncüsünü keserken uyuyakaldım. Soğuktan uyanınca evde kendimi ısıtırken uyuyakaldım.

14 Şubat:

Öğlene doğru uyandım. Bir tam, bir de çoğu yenmiş tatlı su levreği yedim. Evde ateş yakıp ısındıktan sonra ağaç kesmeye devam ettim. Toplamda dört ağaç kesip ağaçları eve soktum. Sonra diğer tatlı su levreğini de yedim. Odunları yarmaya başladım. Sonra balığa çıktım. Bir tane kızılgöz anca bulabildim. Bunu kızartıp yedim. Sonra ateş yakıp odun yarmaya devam ettim. Yorgunluktan uyudum.

15 Şubat:

Öğlene doğru soğuktan uyandım. Ateş yaktım, odunları ayırmaya devam ettim. Öğlen gibi balığa çıktım. Bir şey tutamayınca turpları kaynatmaya koyuldum. Bu sırada odun yardım. Turplar kaynayınca bir kısmını yedim. Ateş yakıp ısındım. Akşamüzeri balığa çıktım. Bir tane tatlı su levreği avladım. Bunu kızartıp tekrar balık tutmaya koyuldum. Balık tutarken bir kar kekliği gördüm, önemsemedim. Altı kızılgöz yakaladım, birini kurban kestim. Kalanlarını pişirirken tatlı su levreğini yedim. Odunları kesmeye devam ettim ama keserken uyuyakaldım.

16 Şubat:

Soğuktan uyandım. Ateş yakıp kendimi ısıtınca yeniden balık tutmaya gittim. Bir şey bulamadım. Uyuyakaldım, soğuktan uyandım, eve gidip tekrar uyudum. İkindi vakti tekrar soğuktan uyandım. Bir kızılgöz yedim, evde ateş yaktım. Sonrasında balığa çıktım. Bir tane kızılgöz anca bulabildim. Bunu yiyip tekrar balığa çıktım.

17 Şubat:

Yine balık bulamayınca tuzaklardaki balıkları pişirip bir kısmını yedim. Ateş yakıp uyudum. Öğlene doğru uyanınca iki odun kırıp ısınınca tekrar balığa çıktım. Altı tatlı su levreği yakaladım, birini ruhlara sundum. Bu sırada odun kırmaya devam ettim. Kırarken uyuyakaldım.

18 Şubat:

Sabah soğuktan uyandım. Bir tam, bir de kısmî tatlı su levreği yedim. Ateş yakıp odun kırmaya devam ettim. Sonra balığa çıktım. 5 tatlı su levreği avladım, birini ruhlara sundum. Bunları pişirirken odun kesmeye devam ettim. Tatlı su levreklerinden yarım olan birinin tamamını, bir tanesinin de bir kısmını yedim. Oduna devam ettim. Sonra 1,5 tatlı su levreğini mideme indirdim. Odun kesmeyi bitirmediğim için devam etmeye koyuldum. Akşama doğru yattım.

19 Şubat:

Sabah uyanınca ateş yaktım, sonra odun kestim. Ara verince bir tatlı su levreği yedim. Sonra yarışa devam ettim. Yorulunca bir tatlı su levreği daha yedim. Sonra odunları kesmeyi bitirdim, bir ateş yaktım. Bir tatlı su levreği daha yiyip balığa çıktım. Bir şey yakalayamayınca eve gidip bir tatlı su levreği yedim. Sonra uyudum.

20 Şubat:

Sabah uyandım, son tatlı su levreğini de yiyip ateş yaktım. Isınınca balığa çıktım. Kar yağmaya başladı. Öğlene kadar bir kızılgöz ancak tutabildim. Bunu pişirip yedim, ısınınca tekrar balığa çıktım. İkindiye kadar bir kızılgöz tutabildim. Bunu da yiyip tekrar ısınınca akşamüstü yine balığa çıktım. Bunu kızartıp yedim, sonra tekrar ateş yaktım. Sonra karlı havada tekrar balık tutmaya gittim.

21 Şubat:

Bir şey tutamadım. Eve gidip yattım. İkindi vakti uyanınca ateş yaktım, ısınınca balığa gittim. Balık tutamayınca eve gittim. Kendimi ısıttım.

22 Şubat:

Tekrar balığa çıktım. Yine bir şey bulamayınca eve gidip ateş yakıp kendimi ısıttım. Sabah tekrar balığa çıktım. Balık tutarken uyuyakaldım, eve gidip uyudum. Uyanınca yine balık tutmaya çalıştım ama bir şey bulamadım. Eve gidip uyudum, açlıktan yine uyandım, yine balık tutmaya çalıştım. Bir tane tatlı su levreği tuttum. Ateş yakıp bunu pişirip yedikten sonra uyudum.

23 Şubat:

Öğlen uyandım. Uyandıktan bir süre sonra tuzaklardan birinin tetiklendiğini duydum. Tuzağa kar kekliği düşmüştü. Elime bıçağı aldım. Kekliğin kafasını bıçaklamaya çalıştım, kanadına isabet etti. Sonra bıçağın ağzını kekliğin boynuna vurdum, keklik bilincini kaybetti. Sonra bıçağın ucunu kekliğin kafatasına kaktım. Bir kere daha kaktım, sonunda keklik öldü. Hayvanı parçaladım. Derisini etinden ayırdım, etini de ayırıp pişirip yedim. Deriyi suda temizledim. Sonra bunu yıkayıp kurulamaya bıraktım. Balık tutmaya başladım. Balık bulamadım, eve gidip kendimi ısıtınca balık tutmaya geri döndüm.

24 Şubat:

Yine bir şey bulamayınca eve gittim. Ateş yakıp ısınınca balığa çıktım. Balıktayken uyuyakaldım, açlıktan uyanınca balık tutmaya devam ettim. Yine balık bulamayınca eve gidip kendimi ısıtıp uyudum. Açlıktan uyandım. Balığa çıktım. Yine balık tutamayınca evde uyudum.

25 Şubat:

Uyanınca ateş yaktım. Balığa gitim, yine de balık tutamadım. Bir tane tatlı su levreği tuttum, yalamadan yuttum. Balık tutmaya devam ettim, balıkta uyuyakaldım. Bir tane kızılgöz tutmuşum. Pişirip yedim. Evde ateş yaktım. Isınınca balığa çıktım.

26 Şubat:

Sabaha kadar tek balık tutamadım. Eve gidip yattım. Kalkınca tekrar balığa çıktım. Balıkta uyuyakaldım, sonra bir şey duyduğumu düşünüp uyandım. Balık tutmaya devam ettim.

27 Şubat:

Yine de balık tutamadım. Uyuyakaldım, tekrar uyandım, yine balık tutamadım. Eve gidip ateş yakmaya çalıştım. Isınınca tekrar balığa çıktım. Balıkta uyuyakaldım, akşama doğru uyandım. Eve gidip kendimi ısıttım. Evde uyudum, açlıktan uyandım. Balığa çıktım.

28 Şubat:

Tek bir balık bile tutamadım. Evde ateş yakıp kendimi ısıttım, sonra balığa çıktım. Yine balık tutamadım, ikindi vakti uyuyakaldım, eve gidip biraz tomruk taşıdıktan sonra kendimi ısıtıp balığa çıktım. Uyuyakaldım, uyanınca evde ateş yakıp kendimi ısıttım.

29 Şubat:

Balığa çıktım. Sabaha kadar hiçbir şey tutamadım. Eve gidip kendimi ısıttım. Bu sırada uyuyakaldım. Uyanınca tekrar balığa çıktım.

30 Şubat:

Yine balık tutamadım, biraz ateş yaktım. Isınınca balığa çıktım. Tuzakların birine bir kara orman tavuğu düşmüştü. Bıçakla boğazını kestim. Sonra boynuna iki kere vurup öldürdüm. Bunu eve taşıyıp uyudum. Uyanınca hayvanı kesip pişirip bir kısmını yedim, bu sırada bir tuzağın daha tetiklendiğini duydum. Öteki tuzağı tekrar yerine yerleştirip ona baktım. Başka bir kara orman tavuğu idi. Kafasına bıçak kakmak istedim, boynuna isabet etti, acı içinde ötmeye başladı. Bir kere daha boynuna bıçak kaktım. Sonra kanadına kaktım. Sonra boğazına kaktım, keklik bilincini kaybetti. Sonra boynuna bıçağı çalıp kekliği öldürdüm. Hayvanı eve götürdüm. Sonra yattım. Uyanınca önceki hayvanın etini yiyip bunu parçaladım. Bir ateş yakıp bunları pişirdim. Birazını yedim.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 15-01-2021, 21:56
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 19:02
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 16-01-2021, 19:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: Sezar - 16-01-2021, 20:07
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 16-01-2021, 20:41
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 17-01-2021, 15:39
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 15:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 15:47
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 16:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: altnkurt - 18-01-2021, 17:36
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 18-01-2021, 17:38
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 19:33
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 19-01-2021, 20:13
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 19-01-2021, 20:26
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 21-01-2021, 20:08
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 08-02-2021, 17:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 08-02-2021, 18:09
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 27-06-2021, 22:51
Sami'nin Maceraları - Yazar: Yasin Ahmet - 27-06-2021, 23:49
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 29-06-2021, 14:27
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 14:25
Sami'nin Maceraları - Yazar: Elefsar - 20-12-2022, 17:19
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 20-12-2022, 18:14
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 10-06-2024, 21:52
Sami'nin Maceraları - Yazar: unonimus - 11-06-2024, 15:26

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.