Oyun açılışında hükümdarımızın hangi traitleri aldığını gösteren bir ekran geliyor. Evet tıpkı CK2'de gördüğümüz gibi traitler var burada da. (Hiç CKII oynamadım sallıyorum)
Oyun başı ekonomimiz. Direk kaleleri yıktım, ticari gemi hariç diğerlerini mountball ettim.
"
Şimden gerü hiç gimesne divanda, dergahda, bergahda ve dahi her yerde Türk dilinden özge söz söylemeye. (13 Mayıs 1277)"
Sonra Konya'daki Türkleri kurtar diye görev geldi ki bilin bakalım kime karşı? Karamanoğlu Memed Bey (O)
Tüm Türk dünyasında gavur olarak görülen Osmanlılar Türkleri Karamanoğlu Memed Bey'den kurtaracak ;D Peki ne için? Arapça-Persçe katılmış bozuk Osmanlıcayı öğretmek için mi?
Neyse Eu4'ün bir alternatif tarih oyunu öğrenip tekrardan yolumuza koyuluyoruz ve attık annex'i Karamanoğullarına. Burada ilginç bir şey oldu ben 1 bölge hariç gerisini annexledim o kalan 1 bölge savaştan sonra bana inherit oldu gibi bir şey oldu ve bana geçti beleşten.
Hükümdar sayfamıza gelelim. Osmanlılar oyun başı çok çılgınlar baba-oğul tıpatıp aynı özelliklere sahipler. Ne demişler, hık demiş dağdan gelmiş.