(08-02-2017, 01:26)human : Kusura bakma ofansif geldiyse, bu konuda yardımcı olmak istiyorum. Tecrübelerime dayanarak da sorduğunuz sorular yanlış sorular ve bilgisizlikten kaynaklanan sorular, bu sebeple de ilk önce merak edip araştırmanız verimli bir tartışma ortamı yaratabilir. Bilgisizliği hakaret olarak algılamayın, bir konuda bilgisiz olmak doğal ancak bunun üzerine sorular sormak sadece zaman kaybı diyorum. Uykum geldi, sabah bakarım yanıt olursa iyi forumlar.
Ben önce düşüncelerinizi kısaca bildiğiniz yoldan öğrenmek istedim.
Madem bilgi yetersizliği düşünüyorsunuz ben o zaman bir kaç soru ile zorlayayım sizi.
1) Evrim teorisine göre canlılar tek bir ortak atadan gelmektedir ve zamanla ufak tefek değişimler ile farklılaştığı öne sürülmektedir. Yani bu teoriye göre canlılar başta birbirine çok benzeyen yapılara sahipti ve zamanla canlılar kendi aralarında bağımlı-bağımsız olarak çeşitlendiler mi ?
2)
Tanzanya'da bulunan 3.6 milyon yıllık insan ayak izleri Turkana çocuğu teorilerini çürütmüyor mu ??
3) Günümüzde ki bilim anlayışı bilimin, doğada asla maddesel etkenler ile açıklanamayacak bir düzende olduğunu ve tüm maddeye hakim bir yaratıcı tarafından var edilen bir tasarım olduğunu ortaya sürmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
4) Tanrı parçacığı olarak bilinen maddenin CERN deneylerinden sonra iyice duyulmasından sonra Stephen Hawking vb. bilim insanlarının bu parçacıkla alakalı söylediği evren-canlı ikileminin bağımsız olarak varlık sürdürdüğünün aksine hepsinin bu parçadan çıkabileceği hatta yok edebileceği yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sonuç olarak materyalizm yönü ağır basan bir teoriden söz ediyoruz fakat son yıllarda bilimin materyalizmi çürütüp belirsiz bir parçacığın insanın en küçük yapı taşında bile bulunduğunu söylediğini göz önünde bulundurursak , evrim teorisinin kanıtlanabilir hangi yanı kalıyor ? En temel ilkesi çökertilen bir teorinin sürekliliği ne kadardır ?