(21-04-2017, 18:12)yakutkartal :(21-04-2017, 11:57)Semavi7 :(21-04-2017, 02:27)yakutkartal :(21-04-2017, 00:40)Semavi7 :(20-04-2017, 22:25)yakutkartal :Yani tek kalkan koyup tüm boşlukları zırhlamı kaplayalım ? Bir tane kalkan koymakla beştane koymak aynı mı yani? Kruvazörede mi zırh koymayalım?
Zırhın etkili olması için geminin çoğunu kapatması lazım. %50 zırhla kaplı gemi ile %60 zırhla kaplı gemi arasında zırh etkisi olarak %10 değil %20 fark var. Küçük gemilerde yeterince yer olmadığı için zırh dolduramıyoruz ama mesela battleship %90 zırhla kaplanabiliyor.
Gemiler boşken bir miktar zırhı oluyor.
Hiç zırh konulmamış bir destroyerin 12/600=%2 zırhı var. Sen zırh ekledikçe bu oran artıyor. %50-60 oluyor ama asla %90 olmuyor. Tamamen zırhla kaplasanda %50 si korumasız kalıyor. Bu aslında hasar hesaplamalarıyla ilgili oraya pek girmedim. Zırhın etkili olması için belli yüzde değerin üstünde gemiyi kaplaması gerekiyor.
Kalkanda ise geminin canına bağlı olmadan eklediğin kadarı etkili. Atışlar kalkanı geçmeden gemiye zarar veremiyor (Özel silahlar hariç). Kalkanlar savaş sonrası hasar alsada yeniden dolabiliyor. Taaruzdaysan çok önemli bir özellik.
Yani kalkanın sayısı önemli. Atıyorum 5 kalkan 1 kalkandan daha iyi. Birde Battleship anlatılmamış onu nasıl yapalım? Hangarlar ve uçaklar iyimidir? Birde bu bombacı uçaklar gezegen işgalinde yörüngedeyse kara işgaline destek oluyorlar mı?
Battleship filonun arkasında kalıyor. Uzun mesafeden ateş edebilen silahları kullanmak gerekiyor. XL silahını sadece battleship kullanabiliyor ama yakın mesafede ateş edemiyor. L sınıfı silahları kullanmak daha mantıklı.
Hangarlar füzelerle aynı sorundan muzdarip. Point defence silahlar tarafından vuruluyor. Gezegen savaşlarına etkisi yok. Kullanmanın bir amacı yok bence.
Peki bu xl silahlar teknoloji ilemi acılıyor ben bulamadım. Yukarıdaki örneklerde verilen bazı bölümleride bulamadım. Mesela bende tek corvette gövdesi var.
Birde bu teknoloji şans işimi yoksa belli bir düzende mi ilerlemek lazım?