18-09-2017, 17:06
(Son Düzenleme: 18-09-2017, 17:08, Düzenleyen: HulkSpider03.)
(17-09-2017, 14:25)Kurt Knispel : Dik yürüme ile alakalı çok fazla hipotez var. Senin bahsettiğin en eski olanı kökeni Darwin'e dayanıyor. Çalıların üzerinden bakarak yırtıcıları gözlemlemek adına dik duruşları tam kabul görmedi. Hominidiler zaten ağaç hayvanı olduklarından bedenlerine ters bir durumu tercih etmek yerine (halen daha sistemimiz çok fazla kemik içeriyor genel görüş daha az kemiğin bulunduğu bacakların yaşam tarzımıza daha uygun olacağı bir çok sakatlığın önünü alabileceği yönünde) ağaçlara kaçmalarını daha olasılık dahilinde bulanlar var. Bunun yerine son dönemde dik yürümenin yiyecek taşıma ve sağlamada ön plana çıktığı dişi bireylerin bu erkekleri tercih ederek eşeysel seçilim nedeniyle bu bireylerin gen havuzunda ağırlık kazandırdığına dair bir ciddi görüş var. Tamamen savan koşullarını reddeden ve insanların nemli, çamur dolu ve sığ sularda dik durmaya başladıklarını ve dik duranların hayatta kaldığını söyleyen bir hipotez daha var.
Celal Şengör iki ilahiyatçı ile yaptığı tartışma programında benim anlattığım şekilde söylemişti kesin izlemişsindir.
(17-09-2017, 16:51)darkrad2 : Mesela kediler hep mart ayında çiftleşiyorlar. Bunun evrimsel olarak sebebi ne olabilir? Veya kediler için mart ayındaki koşulların aynısını ekim ayında yapsak kediler yine çiftleşir mi?
Bu kısmı şöyle yorumlamak istiyorum. Kedi yahut diğer canlılar bizim gibi korumalı ortamlarda üremiyorlar. Ayrıca bizim gibi hayvanlarını da koruyamazlar bu kadar durumda bir kedi kaç ayda yavruluyor bilemiyorum ama 5 aydan hesaplayalım. Mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos, ağustos ayında yavru dünyaya gelse kışa hazırlıklı bir şekilde beslenir yavru. Yani yavruyu koruma ve besin açısından belirli bir mevsimsel düzen kurmuş olabilirler kendi kanımca
(17-09-2017, 15:14)strateggy :(17-09-2017, 14:25)Kurt Knispel : Dik yürüme ile alakalı çok fazla hipotez var. Senin bahsettiğin en eski olanı kökeni Darwin'e dayanıyor. Çalıların üzerinden bakarak yırtıcıları gözlemlemek adına dik duruşları tam kabul görmedi. Hominidiler zaten ağaç hayvanı olduklarından bedenlerine ters bir durumu tercih etmek yerine (halen daha sistemimiz çok fazla kemik içeriyor genel görüş daha az kemiğin bulunduğu bacakların yaşam tarzımıza daha uygun olacağı bir çok sakatlığın önünü alabileceği yönünde) ağaçlara kaçmalarını daha olasılık dahilinde bulanlar var. Bunun yerine son dönemde dik yürümenin yiyecek taşıma ve sağlamada ön plana çıktığı dişi bireylerin bu erkekleri tercih ederek eşeysel seçilim nedeniyle bu bireylerin gen havuzunda ağırlık kazandırdığına dair bir ciddi görüş var. Tamamen savan koşullarını reddeden ve insanların nemli, çamur dolu ve sığ sularda dik durmaya başladıklarını ve dik duranların hayatta kaldığını söyleyen bir hipotez daha var.
Dik yürüme ve boy konusu ne insanlar için ne de zürafalar için (çokça örnek verilen bir hayvan) kabul görmüyor. http://evrimagaci.org/photo/tr/zurafalar...en-uzundur
Evrimağacından bağımsız olarak zürafa konusunda yanlış hatırlamıyorsam eskiden şu bilgiyi edinmiştim. Uzun boylu ve kısa boylu zürafalar mevcuttu lakin kısalar sadece çalıları(yerdeki yeşillikleri) uzunlar ise hem yukarıdaki hemde yerdeki yeşillikleri yiyor. Yerdekiler her iki popülasyondan dolayı azalınca uzunlar yukarıdakileri de yiyebildiklerinden baskın gelip uzun boylular doğal seçilimi kazanmış oluyorlar.