Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Harita Oyunu: Avrupa MS 1000
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
alt tarafı oyun oynuyoruz burda ne çok uzatıyorsunuz.
sanki gerçekten ülke yönetiyoruz.
Oyun kuralları en başta belirlenmiş ve kaç turdur oynuyoruz savaşı kazanan sen olsaydın yine komutan ünü gelmesin diyecekmiydin ?
Her savaşta komutan ünü gelmesin diyoruz da hangi savaşta geleceğini kim belirleyecek ?
o zaman savaşı kazanan niye kazandı ? ben bütün paramı hiç uğrunamı kaybetmiş oldum ?

barış süreci olması bence olabilir müttefik olan ülkelerin birbirine saldıramaması vs.
ama bunun konuşulma sırası şu an değil oyunun başı olmalıydı.Şu saatten sonra kızılderili ve ben pirireis ve muhtemeldir ki balder ve duman ile savaş halindeyiz zaten barış süresi olsada olmasada durum değişmeyecek ne siz müttefiğinize nede biz müttefiğimize saldırmayız.

eğer komutan ünü olmazsa etrafında çok devlet olanlar yıpranıp gidecek senin gibi veya balder gibi kimseyle savaşmayanlar oyunu kazanacak o zaman ?

oyunun yöneticisi kızılderili olduğu için kendine göre kurallar falan koyduğunu düşünüp ona düşman oluyorsunuz.Biz kendimize göre kural koyacak olsaydık para yardımı sistemini önerdiğimde kızıl kabul ederdi.Ben bu teklifi yaptım ve kabul etmediği için 3v1 olarak savaşmama az kaldı.

Benim için hava hoş nasılsa oyun oynuyorum olarak görüyorum oyunu kaybetmekte var kazanmakta var buraya eğlenmeye geliyoruz ama bu kadar önemseyip her duruma karşı çıkmaya bence gerek yok..
1. Her duruma karşı çıkılmıyor.
2. Bu kadar uzatıyorsunuz dediğin mesajlarımın toplam uzunluğu senin bu son mesajının yarısı etmez.
3. En başta Komutan Ünü fikri benden çıkmıştı ancak o dönem Honga.net üzerinden savaşlar gerçekleşeceği için savaşta harcanan toplam goldun 5000'den fazla olması gibi bir kural eklemiştik, savaşta iki tarafın da altınının sıfırlanması ve her savaştan komutan ünü kazanılması oyunun tabanında olan bir şey değil.

Bu ilk oyun, eğer oynanışta belli başlı hatalar veya eksiklikler varsa bu oyun içerisinde belli olup değerlendirilmesi gerekiyor ki gelecek oyunlarda daha eğlenceli ve adaletli bir oyun oynayabilelim. Biz EU4 multiplayerlarında dostlar birbiriyle dayanışma içerisinde oynamasın diye türlü türlü kurallar koyuyoruz, birbirini tanıyan 3 kişi oyunda birleşip tek kalan oyuncuları bir bir yokedecekse niye bu oyunu oynayalım?
Şunu da belirteyim oyunun yarısında kural değişikliği yapılmasına ben de karşıyım, burada yazılan şeyler bir sonraki oyun için olabilir ancak.
Siz neden birleşmiyor sunuz ?

Ayrıca ben kamranı tanımıyordum onunla da müttefik oldum. Demekki bir özel mesaj her kapıyı açıyor. Diplomasi yapmasını bilmiyorsunuz kusura bakmayın. Oyunun başında kurallar kondu bu kadar tur ona göre hamleler yaptık. Bir daha ki oyuna komutan ünü olmaz benim için yine farketmez. Ben gemimi yine yürütürüm. Yönetici kim olursa olsun istediği gibi kural koysun (Sonradan değiştirmemek kaydıyla.) Ben yine kartlarımı ona göre oynarım. Ama bu oyunun kuralları belli sınırlar içerisinde  çizildi ve kurallar oyunun başından beri orada yazıyor. İyi oyunlar... 



Ek not:

La valette ile olan ilk savaşımı yardımsız bir tur para birikterek yendiğimi hatırlatırım.
şu an 2 kişiyiz siz 3 kişisiniz tek kalanı yemek gibi bir durum yok leon zaten bizim gruptan gibi duruyor ama pek dahil sayılmaz.Tripoliyi bitirici vuruşu yapan kızılderiliydi.leon kalan toprakları topladı.

Kızıl benim önceki forumdanda tanıdığım biriydi benden rica etti bende müttefik oldum sonra sicilyadaki biride müttefik oldu sonra sicilyadaki zaten gitti.
ben sicilyadakine eğer gitmese çok yüksek ihtimal saldıracaktım müttefik olmamız falan hikayeden işlerdi.
 zaten şu anki durumada bakıyorum 3v2 sayılırız ve 2 olan taraf biziz arada kaynayan tek ülke tripoli. tabi daha 2 ülke bana yetişemedi onların gelmesini bekliyorum.
bu kurduğunuz sistemde 2 kişi olmadan savaşılması imkansız 1v1 durumlarında (örneğin sen ve ingiltere) savaş halinde iki tarafta durmadan sıfırı bulur ve boşa giden turlar olur.
müttefiklik olmasını istemiyorsanız daha değişik bir düzen getirmeliydiniz. 

bu arada ben uzattınız derken basit bir konu bu kadar konuşuldu diye dedim.benim mesajımın uzun olma nedenide birkaç kişiye aynı anda cevap verdiğim için.
seni etiketlediğim için mesajın hepsi sana değildi sadece etiketlediğim kısımı sana yazmıştım.

bu arada parayı yönetici gibi topladım fazladan para koyduğum söylendi.komutan ünü kazandık onada laf edildi.müttefik olduk onada karşıt olundu.
karşı çıkılan durumlar için yeterlimi ?

Her neyse.

1MgY4b.png

Saldıran taraf
önceki tur parası 0
Gelir 1300
komutan ünü 500
Toplam 1800 

Savunucu 
önceki tur parası 0
gelir 0
savunma bonusu 1000

Kazanan ben oluyorum.

ve yine karşı çıkılma ihitmali yüksek olan bir hamle yaptım haydi hayırlısı..
Obur taraftan da kizilderili saldirir ne anladik bu oyundan :D

Resmen Tripoli 2.0 yasiyoruz.
zamanında tripoli ile müttefik olsaydın belki anlardın birşeyler ?
Zaten müttefigimdi ama nerden bilelim 4'lü grup yapacaginiza :D
tamam bu turdan itibaren duman bana saldırana kadar sana saldırmıyorum.Dumanın gelmesi zaten 2-3 tur bulur hem o zamana kadar balderde gelir birlikte kurtarırlar :D
Oyuna farklı yaklaşım var oyuncular arasında, Balder'in benimle veya Piri ile alakası yok. Ben ve muhtemelen Piri de ilk başta oyunu 'ülke kurup oyuncular arası savaşlar yapma' olarak gördük ve bu şekilde oynadık, siz ise 'diplomasi' yaparak kutup oluşturup o kutubun dışında kalan yakın hedefleri (Tripoli ve Granada) indirdiniz. Ben oynadığım hiçbir oyunda (EU4 Multiplayerları özellikle) böyle bir oyun oynamadığım gibi oynanmasını da genelde tasvip etmem, çünkü oyun çok basitleşir.
ama oyunda diplomasinin olması oyuna tat katmazmı ?
diplomasi konusu açılmasaydı ben diplomasi yapmazdım zaten.

neyse bu şekilde bir yere varamayız kapatalım bence konuyu.
L1nQpJ.jpg

Hazine durumları:

Barkardes: 3050 eu4_gold.png

Royal Guard: 0 eu4_gold.png

Kızılderili: 0 eu4_gold.png

Duman: 4000 eu4_gold.png

Pirireis: 0 eu4_gold.png

Brk007: 4600 eu4_gold.png

Balder: 4000 eu4_gold.png

La Valette: 0 eu4_gold.png 

Leon: eu4_gold.png

WesternFront: 3100 eu4_gold.png


12. Tur
Mevsim: Kış
Yıl: 1002
Bitiş: 16 Ocak 00:00
toprak alamıyorum bu tur.
(13-01-2016, 21:45)Royal Guard : [ -> ]tamam bu turdan itibaren duman bana saldırana kadar sana saldırmıyorum.Dumanın gelmesi zaten 2-3 tur bulur hem o zamana kadar balderde gelir birlikte kurtarırlar :D

Zaten paran yok saldiracak ama senin kanka saldirmis bekledigim gibi :D
65X1YP.png
(14-01-2016, 02:09)PiriReis : [ -> ]
(13-01-2016, 21:45)Royal Guard : [ -> ]tamam bu turdan itibaren duman bana saldırana kadar sana saldırmıyorum.Dumanın gelmesi zaten 2-3 tur bulur hem o zamana kadar balderde gelir birlikte kurtarırlar :D

Zaten paran yok saldiracak ama senin kanka saldirmis bekledigim gibi :D

duman gelene kadar ben sana saldıracak parayı biriktirebilirim  :)
biz sana oyunun başında gelme dedik dinlemedin aslında ben seninle müt olmayı düşündüm afrikaya hiç inmeyecektim italyanın tamamını toprağıma katıp (sicilya devletini yıkarak) yunanistana ordanda anadoluya geçecektim ama sen doğuya gelip kızılı tehdit edince müttefiğime yardım etmek için gelmiş oldum :D
Yunanistandan anadoluya gelseydin senin için daha kötü olurdu bence.


Benim nedense Gırnataya doğru gideceğimi düşünen bazı garip kimseler var.
Toprak almıyorum.
gırnataya değil bana doğru geliyorsun.
bu arada yunanistandan anadoluyada geçmeyi hala planlıyorum zaten ama zamanı gelmedi sadece.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32