Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Oyunun varsayılan başlangıç tarihi 1066 olduğu için bir hata olabilir. 867 Old Gods ile, 769(?) Charlemagne ile geliyor. Verify cache yapmanı öneririm eğer problem birden fazla oyuncuda yaşanıyorsa bug bildirimi yapabiliriz.
(12-11-2016, 18:42)Duman : [ -> ]Oyunun varsayılan başlangıç tarihi 1066 olduğu için bir hata olabilir. 867 Old Gods ile, 769(?) Charlemagne ile geliyor. Verify cache yapmanı öneririm eğer problem birden fazla oyuncuda yaşanıyorsa bug bildirimi yapabiliriz.
defelarca yapmışdım oyunuda başka sebeblerden dolayı defelarca yükleyip indirdim

sizde aynı sorun varmı

youtubedan baktım 1066dan önce hiç bir türk kültüründe uygur olsun kıpcak olsun türk olsun unit pack çalışmıyo
Ben pek birim modellemelerine bakarak oynamadığım için farketmedim. Şimdi baktım 1066 ile 769 arasında birimler farklı görünüyor 1066'daki muhtemelen Türk paketi.
(12-11-2016, 19:09)Duman : [ -> ]Ben pek birim modellemelerine bakarak oynamadığım için farketmedim. Şimdi baktım 1066 ile 769 arasında birimler farklı görünüyor 1066'daki muhtemelen Türk paketi.

onu bildirsene düzeltsinler
Early Muslim Pack diye bir birim paketi varmış, Türklerin sahip olduğu birim paketi o mu yoksa farklı mı? Bir yerde bunun bug olmadığından bahsedilmiş çünkü. Öyle bile olsa soracağım neden Türklerin Müslümanlıkla en az alakalarının olduğu dönemde Müslüman birim paketi kullandıklarını. Olumlu sonuçlanırsa önümüzdeki yama ile birlikte değişim olur.
(12-11-2016, 20:24)Duman : [ -> ]Early Muslim Pack diye bir birim paketi varmış, Türklerin sahip olduğu birim paketi o mu yoksa farklı mı? Bir yerde bunun bug olmadığından bahsedilmiş çünkü. Öyle bile olsa soracağım neden Türklerin Müslümanlıkla en az alakalarının olduğu dönemde Müslüman birim paketi kullandıklarını. Olumlu sonuçlanırsa önümüzdeki yama ile birlikte değişim olur.

yok yok turkish unit pack diye bir dlcsi var ve ne early muslim unit pack ne alaka müslüman olmayıpta bu unitlere sahip olan bir sürü turkic ülke var oyunda

bide doğru söylüyosun early muslim unit packmiş
YA BÜTÜN İNŞAATLARI YAPTIM BİR TÜRLÜ GEÇEMEDİM FEDERALİZME NE YAPMAM LAZIM BİRDE NASIL OLMUŞ
g2jmEb.jpg
Geçememen için bir sebep yok gibi görünüyor işin doğrusu. :D
(20-11-2016, 18:56)Duman : [ -> ]Geçememen için bir sebep yok gibi görünüyor işin doğrusu. :D

BvoqRg.jpg

6rYoQv.jpg


Reinforced Hillford'u en üst seviyeye yükselt.
Reinforced Hillford 4 seviye getirince oldu pardon bug oluşmamış
(20-11-2016, 20:39)kurtulus : [ -> ]oyun bug oluşmuş

Nerden anladın?
(20-11-2016, 20:39)kurtulus : [ -> ]Reinforced Hillford  4 seviye getirince oldu  pardon bug oluşmamış

düzenledim
Gençler ben şimdi Sussex'i aldım yavaştan genişleyerek Kent Krallığını kurdum. Ama buna karşın Kent benim elimde değildi üstelik eski isim daha fazla hoşuma gidiyordu bu yüzden krallık ismini Sussex olarak geri değiştirdim. Neyse ambition olarak Become King of England seçtim. Sonra biraz genişleyince decicionlardan found new kingdom açıldı. Ona tıkladım. Ülkenin rengi değişti beyaz bir şey oldu. Ama öte yandan İngiltere'nin sadece güneyi bende olmasına rağmen become King of England tamamlandı.


Şimdi, madem İngiltere kralı olduk, devlet ismi neden İngiltere Olmadı? Bunun geçmişte manuel yollardan değiştirmiş olmamla bir ilgisi var mı?

Birde genel olarak nasıl İngiltere olarak değişir ülke ismi?
Selam,

Oyunda Kent Krallığı yok, Kent dükü olmuş olabilirsin. İngiltere de jure Krallığının dükü olduğun için İngiltere Kralı olmak ambition'u mevcutmuş, topraklarını genişletip decision aracılığıyla kendi Krallığını kurabilme seçeneği aktif olunca İngiltere değil, kendi custom krallığını kurmuşsun ve ondan sonra zaten Kral olduğun için İngiltere Kralı olmak ambition'u iptal olmuş olmalı (eğer başarmış sayıldıysan bug)

İngiltere Kralı olmadın, kendi custom krallığının kralı oldun. Daha önceki dük ismini değiştirmiş olmanla ilgili değil, İngiltere Krallığı hala mevcut.
(02-01-2017, 03:59)Duman : [ -> ]Selam,

Oyunda Kent Krallığı yok, Kent dükü olmuş olabilirsin. İngiltere de jure Krallığının dükü olduğun için İngiltere Kralı olmak ambition'u mevcutmuş, topraklarını genişletip decision aracılığıyla kendi Krallığını kurabilme seçeneği aktif olunca İngiltere değil, kendi custom krallığını kurmuşsun ve ondan sonra zaten Kral olduğun için İngiltere Kralı olmak ambition'u iptal olmuş olmalı (eğer başarmış sayıldıysan bug)

İngiltere Kralı olmadın, kendi custom krallığının kralı oldun. Daha önceki dük ismini değiştirmiş olmanla ilgili değil, İngiltere Krallığı hala mevcut.

Yapma ya olmamış bu :D. Bilsem yapmazdım krallık falan diyince atladık hemen. Artık Britanya imparatoru olacağız sanırım yapacak bir şey yok.

Tamamda ben lakap olarak dük değil King olarak gözüküyordumi ülke kingdom olarak geçiyordu
Kingdom değil Petty Kingdom olarak geçiyor, İngiltere'de dükler de kral olarak geçiyor tarihsel sebeplerden dolayı çünkü o dükler kendilerini kral kabul ediyordu (Mercia Kralı vs) ancak oyun içi mekaniklerde sadece ismen krallar, aslen dükler. Sen kendi krallığını kurup gerçekten kral olmuşsun :D
(02-01-2017, 04:38)Duman : [ -> ]Kingdom değil Petty Kingdom olarak geçiyor, İngiltere'de dükler de kral olarak geçiyor tarihsel sebeplerden dolayı çünkü o dükler kendilerini kral kabul ediyordu (Mercia Kralı vs) ancak oyun içi mekaniklerde sadece ismen krallar, aslen dükler. Sen kendi krallığını kurup gerçekten kral olmuşsun :D

Teşekkür ediyorum çok iyiymiş :D

Peki bir şey daha, şimdi ben İngiltereyi de kurdum ama tag olarak benim kurduğum yapay krallık gözüküyor şuan haritada. Bunu nasıl İngiltereye çevirebilirim? Kendi krallığımı yok ederek mi? Napabilirim bu konuda?
İngiltere Krallığı ünvanına gelip Primary Title olarak ayarlarsan İngiltere olarak gözükür ülken. Eğer sonradan kurduğun custom krallığın de jure'une kaymış topraklar varsa o toprakları geri getirmek için yoketmen gerekir sadece.
(02-01-2017, 07:56)Duman : [ -> ]İngiltere Krallığı ünvanına gelip Primary Title olarak ayarlarsan İngiltere olarak gözükür ülken. Eğer sonradan kurduğun custom krallığın de jure'une kaymış topraklar varsa o toprakları geri getirmek için yoketmen gerekir sadece.

Peki bu yaratlıabilecek yeni düklüklerin unvanların falan bir şekilde asker sayısı olarak katkısı var mı?