Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Hamur :)))
To many held duchies penaltısı yiyorum. Bütün vasallar için -50. Bunu nasıl çözerim? Hiyerarşiyi hala anlamadım.
Ikiden fazla duk unvanini elinde tutmaman gerekiyor. Ya unvani yoket ya da baskasina ver. Sende 7 tane dukluk var -50 yediysen.
Abiler sorum şu ele geçirdiğim kontluğun ünvanını başka birisine nasıl geçirebilirim. Tam anlatamadıysam olay şu: Bi kontluğu ele geçirdim ve oranın yeni kontu ben oldum ama demesne size ı mı aşmış oldum, bu kontluk ünvanını başkasına nasıl verebilirim?
Bir karakterin portresine (kendi sarayından seçersen daha iyi olur) sağ tıklayıp, Grant Title yaptıktan sonra vermek istediğin toprağı seçip işlemi tamamlayabilirsin.
Horde iken son kalan holdingleri neden yağmalayamıyorum
Yağmacı grubun ufak olduğu için veya kale (fort) seviyesinin yüksek olması nedeniyle yağlamayamıyor olaiblirsin. Ayrıca yağmalanabilir altın miktarı da çok ufak olabilir.
Loot değil direk binayı "Pillage" etmek
Dukluk verdiğim onun bunun çocukları palazlanıp isyan etti dukluk oluşturmanın hiçbir faydası yok bu durumda de jure claim almak dışında. Sende de kalsa başkasına da versen başına bela oluyor. 300 yıllık kayıt telef oldu nerelere gideyim.
Fareyi Pillage Holding'in üstüne getirdiğinde neden yapamadığın yazar.
(18-07-2018, 17:47)Zebercet : [ -> ]Dukluk verdiğim onun bunun çocukları palazlanıp isyan etti dukluk oluşturmanın hiçbir faydası yok bu durumda de jure claim almak dışında. Sende de kalsa başkasına da versen başına bela oluyor. 300 yıllık kayıt telef oldu nerelere gideyim.

Vassal limitinin bir süre sonra yetmeyeceği için vassallarını kontlardan değil ve dük ve krallardan oluşturmaya başlıyorsun. Yoksa güçsüz vassal her zaman daha iyidir.
Benim kültürüm ve dinimden olmadığı,Son holding oldugu için diyor fakat bu son holding'i yağmayalamadığım için herhangi bir eksi yemezmiyim?
Piety karşılığı çağırdığım ordular düşmana saldırmıyor neden olabilir?
Düşman senin dininden olabilir.

Piety ile çağırdığın tarikatların olayı farklı dindekilere karşı savaşmak, tapınakçıları yanına alıp İngiltereye saldıramıyorsun yani.
(18-07-2018, 23:57)Duman : [ -> ]Düşman senin dininden  olabilir.

Piety ile çağırdığın tarikatların olayı farklı dindekilere karşı savaşmak, tapınakçıları yanına alıp İngiltereye saldıramıyorsun yani.

Evet onu tahmin ettim yalnız şöyle bir mantıksızlık olduğuna kanaat getirdiğim için sormak istedim; farklı bir dinle savaşırken biz bu adamlara para da ödemiyoruz ancak eğer farklı bir dinle savaşmıyorsak ve savaşa çağırırsak para ödüyoruz bu durumda sanki kendi dinlerinden olanlarla da para karşılığı savaşabiliyorlar gibi bir anlam ortaya çıkıyor ancak belli ki öyle değil.

Duman bir de mevcut veraset sistemim nasıl sence bir bakar mısın? Baba ölünce bir ara ülke iki kardeş arasında bölündü, İskoçyanın tamamı kardeşime gitti, Allahtan ordu gücü düşüktü de hemen saldırıp aldım. Mevcut sistemde büyük olan her şeyi almıyor mu neden bölündük?

r128vB.jpg

Şu konsey de feci gıcıklık yapıyor. Neye elimi atsam karışıyorlar. Hani hayatı değil aslında ama favor karşılığı düşür dediğin bir yasa var mı konseyle alakalı?

lZWrRk.jpg
Bu kutsal tarikatları vassalın haline getirebiliyorsun o durumda senin düşmanın kimse onla savaşıyorlar.

Agnatic Cognatic Primogeniture oyundaki en ideal veraset sistemi ancak sen bana sadece İrlanda'nın veraset sistemini gösteriyorsun, oyunda İrlanda'nın yanı sıra İskoçya ve Galler Kralısın ve bu krallıkların her birinin kendi veraset sistemi var, hükümdar değişimi esnasında ünvanlar bölündüyse bu ünvanlar Primogeniture olmayabilir.

O konseyde yapılması gereken şey konseyden yasa geçirilecek kadarıyla favor karşılığı bana yardım et diyip sürekli otoriteleri Ruler'a almak, her yasa değişikliği sonrasında da favorlu adamı konseyden atmak.
Ahaha doğru ya sen deyince fark ettim diğer krallıklar için ayrı birer pencere varmış. Galler benimkiyle aynı agnatic cognatic primo ancak iskoçyanınki farklıymış gavelkind imiş.
Yasaları mümkün mertebe kendi lehine toplaman lazım.
Tarikatlar çağırırken para istemiyor ama aylık giderleri yine altınla ödeniyor diye hatırlıyorum.
Bir türlü anlam veremediğim bir çok şeyin yanı sıra "Mülkünüzdeki yerleşim yeri türü yanlış" demesi ne anlama geliyor? Şehir inşa ediyorum, yok efendim bilmem ne kasabası cart curt.
(09-07-2018, 21:20)Justicar : [ -> ]CK2de üç tip bölge var. Kaleler, şehirler ve tapınaklar denebilir. Kaleler feodal beyler içindir. Şehirler cumhuriyetçi tüccarlar için ve tapınaklar din adamları için. Sen feodal bir hükümdar olduğundan kale dışında direk yönettiğin diğer bölgeler uyarı verecektir. O bölgelere gelir sağ tık ile olması lazım yeni vassal oluşturursan o uyarı kalkacaktır.