Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Warmongering: Vassallarının asker ve gemilerini kullanırken eksi yemiyorsun. Savaş ve yağmalarda sadece vassal ordusu kullanarak istediğini yapabilirsin.
Agnatic Clans: Oyundaki en op veraset biçimi olan open elective alıyorsun. Hem de müslümanlardaki gibi decadence sıkıntın olmuyor. İstediğin oğlanı varis yap.
Sons of Ragnarok: Bu da norseların unique doktrini, hem nehirlerde gemi yüzdürebilmeni hem de prepared invasion seçeneğin oluyor.
Temporal: Flykir tacı alıp dinin lideri oluyorsun, great holy war vs. kendin açabiliyorsun.

Fantezi yapmıycaksan genişlemek ve sp oynamak için en ideali bu dizilim denilebilir.
(18-02-2019, 18:30)Emirhan : [ -> ] Haklıymışsın.
Alıntı:
  •  "Viking Age" begins in the year 800, giving independent rulers of Norse culture free shipyards in all realm provinces with the correct culture. Coastal provinces in the independent ruler's demesne (not held by vassals) also get free shipbuilding technology.

 Viking Age eventi o tarihte büyük ihtimalle gelmiştir yine de yapay zekaya bel bağlamamakta fayda var.

Evet,800 yilindan once yapiyormusum yani Age of Vikings eventi gelmeden evvel o yuzden de vassallar gelemiyormus. Cok deneyerek en sonunda basarsam da bana pahaliya mal oldu. Yapay zekanin malligindan skor aldim ki hic sevmiyorum bu tur buglari. Yukarindaki 20k sabit durdu hep.

15xmmwp.jpg

Sonradan kralin genc yasta olmesi yuzunden isyan cikip Ingiltere topraklari koptu tum istila bosa gitti. O yuzden simdilik country cb si ile ufak ufak girecegim.


(18-02-2019, 22:29)birisi43 : [ -> ]Paganları reform ederken nasıl bir din oluşturacağıma dair önerileriniz nelerdir? ( viking)

Warmonger
sons of ragnar
Temporal
Agnatic clan
Sacma sapan bordergore`u engellemek icin exlave indepence ayari ne olmali? Bir kez limited bir kez de limited(naval) oynadim ama herseferinde bordergore oldu.
Valla ben de tam anlamamakla birlikte Limited(naval)'da tek toprak bağın olsa bile devam edebiliyordu. Onun dışında Harsh yapılabilir. O da tek toprak bağın bile olsa de jure liege'i değilsen bağımsız olmasını sağlıyor. Tabi bunlar baştaki adam ölünce geçerli. Ayrıca bunlar top liege yani bağımsızlar için. Vassallar ülke içinde her türlü border gore'u yapabilir.

Limited naval path de çok garip bi kavram. 1000 unit'e limited naval path diyor ve Genoa'nın Kırım'daki toprağı bu limite dahil diye okumuştum.
Arkadaslar Bizans`i deneyimlemek icin Epirus Duku ile oyuna basladim. Oyun azicik ilerledikten sonra imperator internal vassali yasakladi. Factiona girip tekrar yasagi kaldirsam da tekrar yasakladi. Sonra bende boyle olmayacak diyip veraset islerine merak saldim. Bir sekilde Armenicon dukunu kuzenimi oldurup kendime miras biraktim. Fazla parayla her yere kale dikip, prestijim artinca bir sekilde tam olarak bende cozemedim imperator secildim. 


1)Simdi genel olarak benim icin onerileriniz neler? 
2)Imparatorlugun bende kalici olmasini nasil saglayabilirim?
3)Simdi olusturdugum krallik unvanlari imparatorluk gitse bile bende kalacak mi?

x2mr0j.jpg

Edit:acayip faction var, tahtan indirilmek uzereyim, claimant factioni yuzunden.
Oyunu steam arkadaşlarımla oynamak istiyorum ama Mp yazısı sönük nasıl düzeltebilirim ?
(20-02-2019, 22:29)SchrödingersCat : [ -> ]Oyunu steam arkadaşlarımla oynamak istiyorum ama Mp yazısı sönük nasıl düzeltebilirim ?

Dosyaları doğrula, olmazsa belgelerimdeki CKII klasörünü sil. Modları kapat.
Neyse yukarida cevap gelene kadar ben factionla tahtan indirildim ama yine birsekilde hem epirus hemde trabzon kralliklarini kurdum, fakat title lost diye bir uyari cikiyor. Elektif monarsi tek elektor nedense benim ve oglumu aday gosteriyorum nedense oglumu gormezden geliyor.


3532wkm.jpg


Edit: Anlasilan kadin oldugum icin ve matriniel evlilik yapilmadigi icin dogan cocuklar benden sayilmiyorlarmis.Yas 47 oldugunda ben bunu farkettigim icin game overdan baska secenek kalmadi. Neyse zaten crusade yedik ve bizans dagildi.


2r77ns3.jpg
Vikingslerle oynarken prepared invasion için 50den fazla holdingin olmamasi gerekiyormuş napabilirim bunun için
Toprak serbest bırakabilirsin.
Duman`in dedigi gibi toprak birakabilirsin. Kendi kulturun ve dininden olan tek veya iki province lik yerleri serbest birakirsan truce bitiminde "offer vassalization" kabul ediyorlar invasion sonrasi icin.
Din reformu nasıl gerçekleştiriliyor ? 
Dinin kutsal bölgelerinden 3ünü ele geçirip %50 moral otoritesine sahip olmak gerekiyor. Veya sadece 5 bölgeyi ele geçirmek de yeterli. Bunu sağlayınca din sekmesindeki butona 750 piety karşılığında basıp reform menüsüne ulaşıyorsun.
Primogeniture için gerekli şartlar nelerdir acaba ? 
Veraset sistemini değiştirdiğin ünvanda 10 yıl bulunman, vassallarla negatif ilişkinin olmaması, krallık yasalarında Late Feodal'e gelebilmiş olmak vb.
(28-02-2019, 20:24)Duman : [ -> ]Veraset sistemini değiştirdiğin ünvanda 10 yıl bulunman, vassallarla negatif ilişkinin olmaması, krallık yasalarında Late Feodal'e gelebilmiş olmak vb.

''Late Feodal'' ne oluyor açıklayabilir misin ? 
Ünvanların yasalar kısmında (veraset değil 2. sekme) Administration yasaları var: Feudal / Late Feudal / Imperial

Bizans oyuna Imperial başlar örneğin.
Hellenic dini reformunda en iyi seçenekler nelerdir ?
Bizans için yazıyorum;

İmparatorluğun büyüklüğü dolayısıyla peaceful alınırsa +15 vassal ilişkisi ve +3 demesne bizim elimizi çok güçlendirir. Ayrıca vassalların daha uysal olmasını sağlar.
Civilized ile aynı özelliğe sahip olduğu için warmonger gereksiz. Daha agresif oynanmak isteniyorsa Unyielding de düşünülebilir.

Doktrinlere civilized şart gibi. Çünkü hellenizmde din değiştirme talebi gönderemiyoruz. Senkretik özelliği çok fayda sağlar.
Bizansın yönetim biçimi sabit olduğundan agnatic clans vs şeyler işe yaramıyor. Onları tavsiye edemiyorum.
Diğeri için de Stability desem teknolojide çok ileriyiz gereksiz kalıyor. Religious Tax desem ne kadar faydalı tartışılır. Bloodthirsty Gods seçilebilir bu noktada da.

Liderlik için de Hierocratic ve Temporal arasında seçim yapabilirsin. Agresif gidiceksen Temporal daha uygun.
Chinese interactionlardan hangilerini tavsiye edersiniz? Great engineer cagirmistim cok bir faydasini gormedim. Scholar cagirdim yuzde 30 bina yapim indirimi sagladi ki guzel.Baska neleri onerirsiniz?