Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Neyse boşver ben farkında bile değilken benim imparator koca toulouse düklüğümü şiilere kaybetmiş. Sonra gencecik 30 yaşındaki kral öldü çocuğuna karşı şimdi konsey yine fırladı. Sıkıldım artık neyse birsonraki oyunda aynı hataları yapmam artık.
Aslında durumun benlede pek alakası yok. Gayet düzenli bir şekilde dağıtıyordum vassallıkları gayette iyi gidiyordum. Ancak bir anda biri verasetle diğeri savaşla 2 krallığı kendi topraklarıma katınca ortalık iyice karıştı. Planlarda her vassalımda 2 düklük olacak şekilde olacaktı ama ortalık öyle karıştı ki hangi kontluk hangi düklüğe bağlı hangi dükte hangi topraklar var hiç anlamamaya başladım. Bu vassallarımın hem kendi aralarında yaptıkları savaşlardan dolayı hemde birbirlerinin ünvanlarını sürekli usurp etmeleriyle alakalı. Ama en büyük sorunda benim bu vassalların topraklarını direkt olarak görebileceğim bir harita modunun olmaması. İmparatorluğun altındaki Krallığım büyüdükçe ben iyice kontrolümü kaybettim ve şuanda vassal limitini düzenlemek, konseye karşı savaşmak, şiilerden vassalımın toğrağını geri almak falan işkence gibi geliyor.

Bu konudada bir sorum var tabi onuda sorayım. Şimdi benim vassalımın tüm toprağını şiilerden bir devlet ilhak etmiş. Ancak ben bu ilhak eden devlete savaş açmaya çalıştığımda vassalımın savaş sebepleri hep de jure olarak tek tek bölünmüş. Vassalımda düklük duruyor. Ama ben bu adama topraklarını geri verebilmek için bildiğin ayrı ayrı 6 savaş yapmak zorunda kalıcam. Bu durumdan nasıl kurtulurum ? Sorum aslında "de jure claim" lerin toplu birşekilde alınamamalarıyla alakalı . Bu konudaki problemlerden birisinide west francia krallığını usurp ettikten sonra yaşadım. 12-13 yerde savaş sebebim oluştu ancak bunları tek tek almak imkansız gibi birşey.
(11-07-2017, 01:57)Aeschyli : [ -> ]Aslında durumun benlede pek alakası yok. Gayet düzenli bir şekilde dağıtıyordum vassallıkları gayette iyi gidiyordum. Ancak bir anda biri verasetle diğeri savaşla 2 krallığı kendi topraklarıma katınca ortalık iyice karıştı. Planlarda her vassalımda 2 düklük olacak şekilde olacaktı ama ortalık öyle karıştı ki hangi kontluk hangi düklüğe bağlı hangi dükte hangi topraklar var hiç anlamamaya başladım. Bu vassallarımın hem kendi aralarında yaptıkları savaşlardan dolayı hemde birbirlerinin ünvanlarını sürekli usurp etmeleriyle alakalı. Ama en büyük sorunda benim bu vassalların topraklarını direkt olarak görebileceğim bir harita modunun olmaması. İmparatorluğun altındaki Krallığım büyüdükçe ben iyice kontrolümü kaybettim ve şuanda vassal limitini düzenlemek, konseye karşı savaşmak, şiilerden vassalımın toğrağını geri almak falan işkence gibi geliyor.

Bu konudada bir sorum var tabi onuda sorayım. Şimdi benim vassalımın tüm toprağını şiilerden bir devlet ilhak etmiş. Ancak ben bu ilhak eden devlete savaş açmaya çalıştığımda vassalımın savaş sebepleri hep de jure olarak tek tek bölünmüş. Vassalımda düklük duruyor. Ama ben bu adama topraklarını geri verebilmek için bildiğin ayrı ayrı 6 savaş yapmak zorunda kalıcam. Bu durumdan nasıl kurtulurum ? Sorum aslında "de jure claim" lerin toplu birşekilde alınamamalarıyla alakalı . Bu konudaki problemlerden birisinide west francia krallığını usurp ettikten sonra yaşadım. 12-13 yerde savaş sebebim oluştu ancak bunları tek tek almak imkansız gibi birşey.

  Vassallar birbirleriyle savaşmaya başlayınca 'peace with ... ' sekmesine basarak favor veya para karşılığında savaşı bitiriyorum. Ancak bunu yapabilmek için late administration yasasını çıkarmak gerekiyor. Imperial administrator a geçip only external vassal war da yapılabilir fakat vassal opinion lar düşüyor o şekilde.

  İkinci bir yöntem empire olup kingdom ları dağıtmak. Saçma sapan duchy lerle uğraşmaya gerek kalmıyor. Yalnız kingdom verdiğin kişilerin kendi dynasty nden olmasına dikkat et, bu +5 vassal opinion sağlıyor. Yalnız 5 kingdom a falan sahipsen sıkıntı olabilir çünkü konseye almadığın için hepsinin vassal opinion ı -40 olacak. Konseye alsan zaten konseyi güçlendirmek için isyan edeceklerdir. Senin tarafında savaşacak vassallarının da olması lazım.

  Claim konusunda bi kaç kere press all claims diye bir seçenek kullandığımı hatırlıyorum. Ancak kendime ait claim lerdi bunlar. Farklı dinlere karşı duchy seviyesinde toprak alabileceğim holy war seçeneğini kullanıyorum. Tabi Seljuks ile oynuyorum. Batılı krallıklarda böyle bir şey var mı bilmiyorum.

  Bunun dışında önerebileceğim zor ama en pratik yol, de jure county leri ile birlikte tüm duchy leri öğrenmek. Örneğin ben Bizans toprakları ve Silk Road üzerindeki tüm toprakları biliyorum. Böylece de jure dışında toprak sahibi olan vassallarından toprakları revoke edebilirsin veya de jure dışı vassal edinmişse retract vassal yapıp de jure sahibi vassalına aktarabilirsin. Bu hamleler opinion düşürdüğü için 20-30 yıldır tahtta bulunuyorsam yapıyorum.
sıkıntın o kadar büyüyüp hala bağımsız olmamandan kaynaklanıyor. O büyüklüğün yarısına ulaştığında ya bağımsızlığını ilan etmen lazım ya da imparatorluğu ele geçirmen. İkisini de yapmazsan böyle olur.

De jure claimler maalesef teker teker istenebiliyor ama şiilerden toprak alman için de jurela uğraşmana gerek yok, holy war diye bir şey var.

Krallık verilen kişilerin aileden olması sadece topraklarında herhangi bir claimi olmadığı sürece doğru, ana ünvanda claimi olan karakterlerin eline güç verirsen yüzde 99 isyan yersin. Bir de konseye aldıkların konseyi güçlendirmek için isyan edecek demişsin tam tersi, empowered council yasası geçmişse konseydeki vassallar isyan edemez. Yani ülkeyi 5 krallığa bölüp hepsini konseye alırsan isyan riski sıfır olur.

Öyle diyorsunda imparatorun ordusu en az 25k oluyor. Savaş zamanında 40k zorladığı oluyor. Bende ise o kadar büyümeme rağmen 12-13k çıkıyor. Taş çatlasa 20k-22k çıkartabilirim ki şimdilik yeterli değil.
İmparatorun çıkardığı orduların çoğu senin zaten :) İsyan ettiğin an orduları en az yarı yarıya düşecek yani sayısal üstünlük sana geçecek. Bir de düz independence savaşı açma faction kur belki birileri daha gelir daha rahat kazanırsın.
Öyle olabileceğini bende düşündüm aslında ama insan riske atmak istemiyor. Tabi bide başarılı olma korkusuda var. Açıkcası bağımsızlığı aldıktan sonra İberya tarafından işgal yeme korkumda var. Daha önce deneyimim olmadığından biraz tırsak oynuyorum. Vassallar konusundada genelde dediğin gibi uzaktan akrabalardan oluşturmaya çalışıyorum. O sebeple ünvanı vereceğim kişiye vermeden önce ailemden bir kızla martianel bir şekilde evlendiriyorum. Böylece benim ünvanlarıma claimi olmamasına rağmen uzaktan akraba olarak devam ediyor hanedanları.
indirime girene kadar oyunu çözebilmek için oyunu korsan indirdim.ancak şöyle bir sıkıntı var.oyunu başlatıyorum l2p yaptıktan bi 5 10 dk sonra ekran donuyor.yani bazı şeylerin üstüne gelince yazılar görünüyor ama hiçbirşeye tıklayamıyorum ne esc çalışıyo ne başka bişi.oyunu komple kapamak gerekiyor.bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

korsan oynadığım için kızacak arkadaşlara en baştada söylediğim gibi indirime girince almayı düşünüyorum.indirimsiz verecek param yok malesef
l2p derken ?
(14-07-2017, 15:56)TurkJedi : [ -> ]l2p derken ?

learn to play. eğitim varya oyunda ona girdiğimde oldu.az önce single game açtım ondada dondu yine.ilerleyemiyorum yani
Bilgisayarın oyunu kaldırmıyor olabilir ya da korsan oyun olduğundan sıkıntı yaratıyor olabilir. Çözümü başka bir yerden indirmek.
Ünvan dağılımı hakkında bir soru daha sorucam. Krallık büyüdükçe çektiğim sıkıntılardan dolayı bu konuda tam donanımlı olmak istiyorum.

Güçlü bir kralken elimizde kaç düklük kaç kontluk olmalı ?
Genel olarak 3 elimde 3 düklük tutarken bunlardan 2 tanesinin tüm konluklarınıda kendim idare etmeye çalışıyorum. Buda genel olarak 3 düklük 8-9 kontluk ediyor. Bizzat yönettiğim kontlukları geliştiriyorum.
2 Düklükten fazla tutarsan ilişkiden eksi yiyosun konseyle, belki tüm vassallarla bakmadım. Düklük title'ını oluşturmazsan o sıkıntı olmuyor. Ben tüm İrlanda'yı aldığımda düklükleri oluşturmadım, gayet rahat gidiyordu.

Kontluklar da prosperity baya etkiliyor. Zamanla holding sayısı da artıran eventler geliyor ama 1k'ya yakın para istiyor.

Yabguid konusunda 300 demesneyi dağıtmak sorun oluyor, konseyden -900 küsür yiyorsun demişsin de demesne limitini 4 aşınca zaten decisionlarda chancellordan topraklarını düzenlemesini isteme seçeneği çıkıyor. Biraz random olucak belki ama ilk etapta kullanılabilir.
Ben tek dükalık ve 8 demesne tutmayı tercih ediyorum. Böylece 8 demesnenin gücü 2-3 bölgeden bir anda çıkıyor, hızlıca toplayabiliyorsun ayrıca başkent için ve başkentle aynı düklükteki holdingler için bonus alıyorsun.
lWZv2l.jpg

Şu fotoğraftan örnek vermek gerekirse sadece şu topraklar bende oluyor. ve hepsini geliştiriyorum. Buda zaten provence ve bourbon düklüğüne denk geliyor. Yani dükü olduğum toprakların tüm kontluklarıda benim elimde. Bu şekilde olması iyi mi ?

13k falan asker vardı herhalde şu durumda. Niyeyse yeterli gelmiyor. Oyun devam ettiğinde neredeyse tüm Fransayı topladım ama 3 düklüğü olan bir vassalım veraset yoluyla başka bir ülkeye kaydığından kayıtı bıraktım. Sinir bozucuydu. :'(
Dükü olduğun toprakların tüm kontlukları sende olmalı, onu güzel yapmışsın. Ben o dükalık sayısını teke indirip o dükalıkta kaleler inşa edip demesne sayısını dengede tutuyorum, başta yapılamaz ama para kazandıkça bu dediğime yönelebilirsin.
Peki krallık yasaları konusunda önerilerin varmı ?
Açıkcası pek bilgim olmadığından kurcalamadım oraları ama viceroyalty olayı falan varmış. Kendi aralarında savaşmalarını yasaklama olayı falan varmış.Bunları nasıl kullanmalıyım. ?
Ben genelde onları geçirecek teknoloji seviyelerine gelemeden sıkılıp bırakıyorum, o yüzden pek önerim yok maalesef ama viceroyaltynin oyunun gerçekçiliğini azalttığını düşünüyorum. Konsey yasaları açısından ise Empowered Council'i ve savaş açmayı konseye bağlayan yasaları öneririm, kalanı sende kalsın.
Satanistlerde enselenme ihtimalini azaltmak için çok sık ayin yapmamak dışında yapacak hiçbir şey yok mu?

Mesela influence artması sonra ne bileyim sarayımızda kilit noktada bulunan adamları satanistlerin içine katmak falan gibi şeyler?
Hayır.