Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Oyuna belli askerle başlayan hükümdarlarda da (örneğin 769'da İsveç) "event spawned" olarak görünüyor, belki öyle olabilir.
Din değiştirmek için başkent olan toprağın demesnesine tıklayıp convert demen lazımdı sanırım. Karakterin üzerinden de oluyor mu hatırlamıyorum.
Bazı eventlerle askerler katılabiliyor. Vikinglerde denk gelmişti bana da. O askerler ölene kadar gitmiyor sanırım.
Müslüman devletlerde piç çocuğu yasallaştırma olayı yok mu? Granada oyununda bir anlık gaflet sonucu kızın biriyle ilişkiye girdim, çocuk doğdu, eveng geldi dedim evet bu benim çocuğum kabul ediyorum. Üç ay sonra da karım doğurdu. Bu çocuk üç ay büyük olduğu için heir bu görünüyor ama bir taraftan da karakter ölürse oyun biter diye uyarı veriyordu. Bizim elemanı haşhaşin yapacağım diye öldürdüm, yalnız ülke piçe değil karımdan olan çocuğa kaldı - orayı da anlamadım - Büyüyünce düşman olduk. Dedim ki buna git kendine bir paralı asker birliği kur sana maddi destek de veririm bırak bu taht sevdasını. Gitti güzel de bir ordu kurdu yaptığım savaşlarda da sonuna kadar faydası oldu sağ olsun. Yani bir anlık hata bile roleplay olarak ne tür derinlikler katıyor oyuna. Tekrar başa dönüyorum. Bu piç çocuğu ben nasıl yasallaştırabilirdim?
Müslüman karakterler gayrimeşru çocuklarını yasalaştıramaz.
(02-02-2019, 03:09)MichaelWitmann : [ -> ]Müslüman karakterler gayrimeşru çocuklarını yasalaştıramaz.

Teşekkürler. Bir de müslüman bir devlete saldıracağım zaman, invasion casus belli ile saldırmaya kalkarsam defender of faith - oyundaki adı tam olarak böyle olmayabilir - de bu savaşa girer diye uyarıyor. Peki ben bu defender of faith'in o an hangi ülke olduğunu nereden bileceğim? Yoksa bütün komşu müslüman ülkeleri falan mı kastediyor bir tür defansif pakt gibi?
Defender of faith diye bişey yok CKII'de. Müttefiği vardır veya sana karşı koalisyonu vardır. Onlar savaşa gelir. Veya bazı cblerde saldırdığın dindeki tüm ülkeler savaşa gelebilir.
(02-02-2019, 06:46)altnkurt : [ -> ]Defender of faith diye bişey yok CKII'de. Müttefiği vardır veya sana karşı koalisyonu vardır. Onlar savaşa gelir. Veya bazı cblerde saldırdığın dindeki tüm ülkeler savaşa gelebilir.

Granada ile kuzeyimdeki müslüman ülke üzerinde invasion of andalusia diye bir savaş sebebim vardı da o yüzden sordum. O cb ile savaş açarken uyarıyordu. Hatta dur ya foto atayım.

6a0402056159.jpg
Eu4'teki gibi DotF'a(zaten yok) yada etraftakilere savaş daveti gitmesi yok. Şans işi biraz bazen tepene çullanıyorlar bazen kimsenin umrunda olmuyor
(02-02-2019, 08:26)Zebercet : [ -> ]Granada ile kuzeyimdeki müslüman ülke üzerinde invasion of andalusia diye bir savaş sebebim vardı da o yüzden sordum. O cb ile savaş açarken uyarıyordu. Hatta dur ya foto atayım.

(02-02-2019, 06:46)altnkurt : [ -> ]Veya bazı cblerde saldırdığın dindeki tüm ülkeler savaşa gelebilir.

Burada bahsettiğim olay yaşanıyor. Bazı cblerde savaştığın dindeki tüm ülkeler, kontlar, dükler sana karşı savaşa katılabiliyor.
merhabalar 

İskandinavya'da oynuyorum ve ingiltereye devamlı yağma atıyorum lakin gemilerimle yağma atmak için ingiltereye inip yağma yaptıktan sonra askerlleri tekrar gemiye bindiremiyorum ülkeye dönmek için nerde hata yapıyorum limanında orduyu taşıyacak kadar gemi yok diyor tıklayamıyorum
Gemiden indirirken şehir senin kuşatmanda olmadığı için gemiler açık denizde bekliyor yani limanda demirlemiyor. Geri bindirirken de gemiye bindirme butonu yerine harita üzerinde açık denizde duran gemiye yürütmelisin.
(05-02-2019, 22:02)altnkurt : [ -> ]Gemiden indirirken şehir senin kuşatmanda olmadığı için gemiler açık denizde bekliyor yani limanda demirlemiyor. Geri bindirirken de gemiye bindirme butonu yerine harita üzerinde açık denizde duran gemiye yürütmelisin.

çok teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti  :joy:
oyun içerisinde toprakların çok alakasız dağılması krallıkların dünyanın bir ucundan versaet şekliyle toprak edinmesini nasıl engelleriz ayarlarda buna benzer bir ayar olduğunu biliyorum lakin bulamadım
Controlled Realm Inheritance yasasıyla engelleyebilirsin.
(07-02-2019, 02:27)Wickhart : [ -> ]Controlled Realm Inheritance yasasıyla engelleyebilirsin.

demek istediğim o değildi daha düzgün bir harita oluşması tüm dünya için main topraklarımızdan çok uzakta ki toprakların alakasız biçimde bana veya Aİ ülkelerine katılması karma karışık bir harita oluşmasına sebep oluyor bunu engelleyen bir ayar var diye biliyorum ?
(07-02-2019, 03:12)daxiatitan : [ -> ]
(07-02-2019, 02:27)Wickhart : [ -> ]Controlled Realm Inheritance yasasıyla engelleyebilirsin.

demek istediğim o değildi daha düzgün bir harita oluşması tüm dünya için main topraklarımızdan çok uzakta ki toprakların alakasız biçimde bana veya Aİ ülkelerine katılması karma karışık bir harita oluşmasına sebep oluyor bunu engelleyen bir ayar var diye biliyorum ?

Game Rules'den (oyunu başlatmadan önce gelen kural penceresi) Exclave Independence ayarını değiştirerek yapabilirsin.
Tehdit ediliyorum acaba nedeni ne olabilir ?
Kim tarafından ne için tehdit ediliyorsun anlamadım. Yukarıdaki bildirimlerdeki tehditten bahsediyorsan o senin dünyaya olan tehdidinden bahsediyor.
(07-02-2019, 16:56)altnkurt : [ -> ]Kim tarafından ne için tehdit ediliyorsun anlamadım. Yukarıdaki bildirimlerdeki tehditten bahsediyorsan o senin dünyaya olan tehdidinden bahsediyor.

Teşekkür ederim cevabın için . :innocent:   :pray:
norveç oyunumda ingiltereye invasion atıyorum tribal vasallarımıda çağırıyorum ama onları gemilere bindiremiyorum sadece kendi askerlerimle gidebiliyorum buda zafer kazanmamı imkansız hale getiriyor dost askerleri gemi ile taşımanın bir yolu var mı ?