Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Yönetim şeklini tribal'den feudal'e nasıl değitirebilirim?
Decision aracılığıyla, başkentinde Stone Hillfort olması lazım, ardından Tribal kalan toprakları teker teker geçiriyorsun feodale.
Yasalardan da tribal organizationı fullemen gerek. Sen feodal olunca sendeki tüm topraklar da feodal oluyordu sanırım. Onu tam hatırlamıyorum.
Hocam birkaç sorum var Özetle:
Kadın hakları maksimum seviyeye çıkarıldı. Agnetic Cognatic Gavelkind veraset biçimine sahibim.
Krallık haline geldim ve üstümde 3 tane düklük var. Düklükleri silemiyorum malesef çünkü Gavelkind sistemini seçtiğim için oyunun sistemi izin vermiyor.
Yaklaşık olarakta bir 12-13 tane normal tek tek toprak ünvanlarım var. Haritada kimi bulsam... 16 tanede çocuğum var 3 tanesi falan erkek var 2-3 tanede legitim etmediğim erkek çocuk var gerisi kız. Ben ölünce bu topraklar paylaştırlacak ya. Peki çocuklardan biri yada birkaçı bağımsızlığını ilan eder mi ? Eder diyorsan bu işin içinden nasıl çıkarım. Benim amacım Krallığın başında tüm topraklarımı elimde tutmak değil. Sadece bütün tutabilmek vasallar olsun sıkıntı yok ama bağımsızlık sıkıntılı.


2. Soru: Vasallarımdan birtanesinin toprak hakkı vardı. Bende direk savaş ilan ettim vasalımın adına savaşıp toprağı aldım. Toprak vasalıma ait oldu vasalda bana bağlı. Bu vasalın bayaa bir hakkı vardı bende 3-5 parça topladım. Tabi vasal oldu 7-8 topraklı konseyde yer isteyen versekte yerinde durmayan şımarık agresif birşiy. Ben bunun elinden toprakları nasıl alabilirim. Portesine sağ tıkladım ordan title'ı almayı seçtim aldım. Adamın varisi toprakların sahibi oldu. Oda aynı kafada gitti onuda pilot yaptım. 2-3 defa böyle geleni geçeni öldürdüm. Bitmiyorlar illa bir varisi çıkıyor. Nasıl adamın elindeki toprakları bölebilirim ?

3.Soru birçok yerde p*çlerim var ve adamlar kendi çocukları zannediyorlar bu çocukları. Ben bu çocukları kullanabilirmiyim ? Yada evlendirmiş olduğum çocuklarım ben öldükten sonra tahta geçebilirler mi ? Demon Child eventini yaşayınca alev aldım 7 tane varisim vardı hepsini öldürdü sonuncusunda başa geçtim hapse attım kafasını vurdum kurtuldum bir dünya kuzenim vs. var ölsem onlara geçirmenin bir yolu varmıydı diye merak ediyorum. Yada kolay yoldan toprak almanın :)
İlk sorun eğer ki sadece 1 adet krallık ünvanın varsa ülke dağılma ama 1 den fazla krallık ünvanın varsa dağılır.
Düklükler ise dağıtılır evlatlarına.

2.Soru En iyisi iç savaş çıkıp revoke title yapmayı beklemek.Farklı olarak birşey tavsiye edemiyeceğim.

3.Hiç tecrübe etmediğim için bilmiyorum.
1. sorunun cevabı zaten verilmiş. 2. sorunun yanıtı olarak o adamın suç işlemesini beklemen lazım veya entrika focusunu seçip spy on ile bir açığını yakalaman. Bu şekilde onun elindeki toprakları alırsan diğer vassallardan eksi yemezsin. Tabi hükümet reformlarından revoke title özelliğine izin vermen gerek. 3. sorun ise piç çocukların şuana kadar işe yaradığını görmedim. Kuzenlerine falan geçebilmek için ise farklı yönetim şekilleri mevcut fakat önermiyorum. Oyundaki en garanti yönetim biçimi primogeniture bana kalırsa.
Eğer vassal limitini aştıysan hükümdar değişimi esnasında bazı vassallarının bağımsız kaldığını görebilirsin, bunun yanı sıra yanılmıyorsam elective gavelkind'da (sonradan eklenmişti) sen o şekilde bir ünvan kurmasan bile örneğin bir başka krallığın topraklarında çok sayıda toprağa sahipsen o krallık oluşturuluyor yani elimde sadece 1 krallık tutuyorum bölünmez gibi bir durum yaşanmıyor - ancak dediğim gibi bu durum normal Gavelkind için geçerli değil.

Vassala Spy On diyip eventler aracılığıyla kaçırmayı/öldürmeyi veya hapse atacak sebep edinmeyi deneyebilirsin. Ünvanını aldığında ünvanın sahipliği çocuklara geçmez. Sen düklüğü almışsındır topraklar zaten varis karakterdedir o gözükmeye başlamıştır haritada.

Kullanamazsın, babası kendisinin zannediyorsa resmi olarak Bastard değiller çünkü. Öyle olsalar meşrulaştırabiliyorsun olası bir durumda varis edinmek için.
Macarla oynuyorum her kağan öldüğünde muhakkak bir klan bağımsız oluyor bunun sebebi ne ve çözümü var mı?
Merhaba bu forumda rehberleri okuyordum bu kısa sorular ve cevapları yeni gördüm , arkdaşlar bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim bir kaç tane sorum varda ;
1)Merchant Republicllerde Vıcroyalties leri açan Administration yasalarından biri olan Imperial yasasını açabilioyrmuyuz ben özelliklerini okuduğumda açılamıyor yazıyor buda moralimi bozdum toprak alarak genişliyemeyiz diye korkuyorum ?
2) Merchant republiclerde şehirlerin valilerine countryi veriyorum repbulic oluyor o country ( country of province mesela orayı bu şekilde verdiğimde republic oluyor yada kaleyi verdiğim tkaidrde count oluyor ) neden şehirleri verdiğim zaman merchant repbulic olarak gözülmüyorlar acaba bana bir zararı yok aslında negative opinion yemiyorum ama acaba ben mi yapamıyorum diye düşünmeden edemiyorum
3)Bazı oyunlarımda bazı ülkelerde holy orderlar kuruluyor ( norse larda reform gerçekleştikten sonra mesela ) lakin ben norse lar ile oynuyorum reform yapıyorum ama holy order acılmıyor ne yapmam gerek holy orderları kurmak için ?
4)Oyun da karakterimin akrabaları " kinsman , cousin brother sister daughter " hristiyan devletlerle oynarken maksimum 2 cocuk yapıyorlar yada hiç bunun fazla yapması icin bir ipucu bilgi varmı genelde genius strong bireyleri courtumda toplayıp onları fertility si yüksek marriage ambitiousu olanlar ile evlendiriyorum lakin ya hiç cocukları olmuyor yada 1 -2 tane oluyor kendi akrabalarım içinde geçerli lakin bazen de 4- 5 tane yapıyorlar acaba başka etkenlermi var bilen varsa yardımcı olursa sevinirim ?
5)Pagan dinlerinde hepsinde reform olmuyor olması için relgious headmı olmamız gerikiyor , yoksa sadece reformed yazanlardamı olabiliyor ?
6) eastern dinlerinorta doguda oynamya calısırken durmadan din kültleri toplu din değiştiriyor engel olamıyorum nasıl düzeltebeilirim vasssalarım isyan ediyor kocaman imparatorluk katoliklerler orthodoxlar tarafından parçalandı ?
7) En büyük sıkıntılarımdan biridir ; oyunlarımda imparatorluk olduum zaman kingdomlar kurup düzgün traitleri olan kişilere veriyorum lakin oyunda imparator olarak örnek olarak deccan empire vassal war declaration u illegal yapmama rağmen kendi aralarında savaşabiliyorlar bunun üstesinden nasıl gelebilirim krallıkların içinde benim kurallarımdan farklı olarak free yazıyor krallıgı revoke ediyorum o ayarı duzeltıp tekrar veriroyrum bir generasyon sonra tekrar free yapıyorlar ve kendi iclerinde savas edıyorlar ardından bir krallık en zıt yerde topragı oluyor bu bir bugmu yoksa herkeste olan bir durummu ?
çok soru sordum kusura bakmayın ardkaşlar ama oyunu çok sevdim gerçekten 150 saat oynadım ama hala bilmediklerimin olduğunu farkettim
1) Merc rep hiç oynamadım. Maalesef buna yardımcı olamayacağım.
2)Merchant republic olarak gözükmesi için republic yönetim biçimindeki bir adama kontluk değil düklük vermelisin. Bu sayede merc rep olabilir.
3)Holy orderlar belli tarihlerden sonra kuruluyor olması lazım.
4)Focus, traitler eventler, artifactlar, karşı cinsle ilişki seviyesi gibi bir çok etken olması lazım. Çok çocuk iyi değildir boşver. 2 çocuk ideal.
5) Pagan dinlerinde sanırım reform ettikten sonra reform eden devletin lideri religious head oluyor.
6)Din kültünü ayarlardan kapatabilirsin. Onun dışında ben de aynı dertten muzdaribim. Hatta bi kere o kültün başına geçip herkesi öldürerek kurtulmayı denedimse de gittikçe daha da kalabalık oldu.
7)O yasalar her krallık için ayrı sanırım. Veya krallar kendilerince o yasaları değiştiriyor olabilir. Onun dışında iç savaşları yasaklasan da veraset ile topraklar bölünebilir veya birleşebilir. Sabit tutmak baya zor.
Selamlar. Sorular için konu da açabilirsin, bu konular daha çok konu açmaya değmez denebilecek sorular için. Bu gibi sorularda sorduğun yerlerle ilgili resim atabilirsen daha kolay yardım edebiliriz.

1. Merchant Republicle Imperial Administration yasasına baktım "cumhuriyet olunduğu için açılamıyor" gibi bir ibare göremedim ancak Absolute Rule olması (konseyde hiçbir yetkinin olmaması), Majesty teknolojisinin 5 olması gibi şartlar söz konusu.

2. Merchant Republiclerde değil tüm ülkelerde "valiye" ünvan verirsen Republic olur. Toprakları kale sahibi adama yani konta vermen gerekiyor vereceksen.

3. Holy Orderların çoğu scripted, örneğin katolikler Kudüs'ü aldıktan sonra bazı orderlar çıkıyor, haçlılar başladıktan sonra çıkıyor ve bazı dinler reformlandıktan sonra orderlar çıkıyor. Norse (yani Germanic) orderı Jomsviking, 920 senesinden sonra Stettin, Rügen veya Werle'de boş holding olması durumunda çıkıyor.

4. Akrabalarının çocuk yapma şansını arttırmanın yolu yok, maksimum 2 tane yapıyorlar gibi bir durum da yok malesef. Dediğin gibi Lustful veya Hedonist gibi yüksek Fertility'si olan karakterlere yoğunlaşabilirsin, Celibate'lerden kaçınabilirsin - başka etken benim bildiğim kadarıyla yok.

5. Reform olması için Religious Head olması gerekmiyor, dinlere örnek verebilirsen bakabilirim kastettiğin.

6. Gizli din tarikatları eski yamalarda brokendı ama halledildi, ancak din kültleri din değiştiriyorla ne kastettiğini anlamadım. Oyunun o broken versiyonunda oynuyorsan onda Endülüs'teki Müslüman şeyhlerin hep birlikte gizli Katolik olup Emevileri devirmesi gibi olaylar yaşanabiliyordu - ama Ortadoğuda biraz zor.

7. Senin İmparatorluğunun yasaları sadece o İmparatorluğun de jure topraklarında geçerlidir, o de jure sınırların dışında kalan Krallık etkilenmiyor olabilir. En zıt yerde toprak olmak olayı da muhtemelen o krallığın altındaki dükün başka yerden toprak elde etmesi şeklinde - savaşla olması da şart değil verasetle de olabilir.
Ya birine saldırıyorum dostu falan yok. Dinimiz aynı sadece o krallıkla savaşa giriyorum ama bir anda sağdan soldan ülkeler askerlerini bu krallığın ordusuna bağlıyor. Düşmanım değil gri gözüküyor ama bende 5k ordu varken 3k olan düşman bir anda 10k oluveriyor ona katılan diğer ülkelerle nedir bu?
Başka biriyle savaşta mı bu ülke?
Tribal ülkelere saldırıyorsan tribal army çağırmış veya vassal çağırmış olabilir. Savaş sırasında başkasına vassal düşmüş olabilir.
Başka ülkeyle savaştaydı galiba. Başka ülkeyle savaştayken o ülkeye karşı allyları bana karşı da mı savaşabiliyor? İlginç.
Dünkü yayında benzeri bana da oldu, normalde olmaması lazım.
Kastil oynuyordum Aragon krallığını ele geçirdim tek savaşta. Ama title loss on succesion diyordu nasıl çözeceğimi anlamadım kral öldüğünde Aragon serbest kaldı.

Bir de factionslar var ülkede sürekli isyan ediyorlar. Bunun sebebi nedir?
Veraset yasalarına göre öldüğünde ülke çocuklarına bölüştürülür. Tek bi krallık ünvanın varsa o title sende kalır, öteki kardeşlerin vassal olmaya devam eder. Yani ülke tek parça olmuş olur. Ama iki tane krallık ünvanın varsa iki oğlun da birbirinden bağımsız krallıklara sahip olur. Birbirinin vassalı olmaz.

Vassallar mutlu olmazsa sürekli faction kurup bişeyler talep ederler. Ya yeterince güçlü olursun ve isyan etmemelerini sağlarsın. Ya da isyan ettiklerinde kafalarına vurur, topraklarını alır ve daha sadık kişilere dağıtırsın.
Nomad'larda düklük krallık kurmanın bi faydası var mı? Veya klanlara düklük krallık vermenin?
Klanlara verdiğimiz başkent dışındaki toprakların yeri farketmiyor sanırım. Rasgele dağıtsam sorun olur mu?
Üstteki sorum cevaplanmadığı için bu soruyu korkarak soruyorum ama müslümanlarda kinslayer traiti yok mu? Rahatça kesebilir miyim?