AAR: Osman'ın Beyliği (Meiou & Taxes) (Rehberimsi)
Bölüm 4

AgEJOQ.jpg
Ara
Moddaki isyan sisteminden de bahseder misin.

Takip ediyorum :)
Ara
İsyan sistemi standart ama azınlıklar falan sıkıntı dolayısıyla oyuna kesinlikle ilk 2 idea içinde hümanist olarak başlayın derim. Tolerans düşük olunca hele 0'ın altında olunca oe yüksekse muhakkak isyan çıkıyor. OE %1'in altına en son 1357'de düşmüştü sanırım :P

Bir de kim olursa olsun isyancı ile ordun aynı özellikli sürekli %110 disiplinli köylülerle çatışıyorum :S Sıkıntı yani isyan...
AgEJOQ.jpg
Ara
Bölüm 5
Eskişehir Nutku

Önce Kafkaslardaki Gürcü varlığına son verildi arkasından Ermenistan, Kara Koyunlu ve başka bir hint-avrupa milleti daha Doğu Anadolu ve Kafkaslardan temizlendi. Daha sonra Pers Seferi açıldı. Bu sırada bir aydın olan Sultan Abdülmecit Eskişehir Üniversitesinde konuşma yapmak için Üniversite yönetimi tarafından şehre davet edilmişti.

AgEJOQ.jpg
Ara
Bölüm 6
İtalya Seferi

PBv9bv.jpg
AgEJOQ.jpg
Ara
Idea Grupları

Idea grupları başta atmıştım ama burada gördüğünüz ok, çarpı vs. anlamlarını açıklamamışım.

Idea_groups.png
  • Resimdeki kırmızı çarpılar oradaki 2 idea'dan sadece birini seçebilirsiniz demek. Misal hem Free Trade hem Mercantilism alamazsınız. Birini aldığınızda diğeri siliniyor.
  • Teknoloji işareti ve yanındaki sayı o teknolojik seviyeye gelmeden idea'yı alamazsınız demek. Yani diplomatik teknoloji 20 olmadan demokrasiye geçemezsiniz.
  • Tek oklara sahip olan ideaları aldıktan sonra okun ucunun gösterdiği idea'yı alabilirsiniz demek. 2 tane sapı olan ok ise okun ucunu gösterdiği idea'yı almak için okun sapındaki idea'ları almanız gerek demek. Misal, Profesyonel ordu kurabilmek için Standing Army ve Quality almak zorundasınız biri yetmiyor.
* Empire idea'sı için Aristokraside gerekiyor.

Tüm Idea'lar

Bu arada din ile ilgili ufak bir şey buldum onu atayım.

Oyundaki dini idea'lar arasında kararsız kalırsanız şöyle bir grafik var. Buradan seçebilirsiniz neyi istediğinizi.

* Ascetisizm idea'sı sadece Katolik, Kıptik, Orthodoks, Gnostik, hinduism, Vajrayana, Şinto, Budizm ve Jain dinlerinde geçerli.

LEY7rG.jpg
AgEJOQ.jpg
Ara
FINAL

Tek bir adam, kadın yada çocuk yoktur ki bu dünyada muhteşem başkentimizin adını bilmesin. Bir şehir düşünün ki caddelerinde konuşulmayan bir dil, bir inanç veya bilinmeyen bir gelenek olsun. Tüm büyük düşünürlerin doğduğu, hayatlarını geçirdiği ve yaşlandığı yerdir burası. Öyle bir yer ki burası Avrupa'nın, Doğu'nun, Hindistan'ın, Kara Kıta'nın veyahut Yeni Dünya'nın izini taşımayan tek bir yapıt veyahut bir biblo olsun.
Tüm büyük zenginliğin, fikirlerin ve ihtişamın vücut bulduğu yerdeyiz.
Dünya'nın başkentindeyiz !!!

XJyvbk.jpg

J6XYVQ.jpg
AgEJOQ.jpg
Ara
Ağladım.
G0kMNN.png
Ara
Soundtrack 9'daki Vikings müziği direk ağlatıyor zaten :P
AgEJOQ.jpg
Ara
Western Focus gibi bi özellik M&T'de var mı ?

Varsa direk gir batıya tokatla hepsini xd
Ara
Zor olacak :(

ZJWBNg.jpg

Bu event'ten 15 defa geldi durumu siz düşünün. :(

o92WQQ.jpg

O kurwa :(

l9LGYB.jpg
G0kMNN.png
Ara
İmparatorluğun son şekline ait bir yönetim bölümlenmesi yaptım.

PBpm7N.jpg
AgEJOQ.jpg
Ara
Daha önce fantezi senaryolardan bahsetmemiştim moddaki alt-mod olan "Dei Gratia'nın" özelliği olan fantezileri decisions kısmından "show religion options'a" tıklayarak aktif edebiliyorsunuz.
Oyunun herhangi bir zamanında olabiliyor sanırım bu.

XJJBN5.jpg

Batı Avrupa kısmında 2 seçenek var;

* Ya Fransa Kralı Katharistlere tolerans gösterseydi?
* Ya Endülüs, Müslümanları yeniden birleştirseydi?

bYYlpm.jpg

Örneğin Fransa seçeneği seçerseniz tüm Fransa "Gnostik Hristiyan" oluyor.
Bildiğiniz "god mode: on" yani istediğiniz birini veya birden fazlasını aynı anda aktif edebiliyorsunuz seçim size kalmış.

Diğer senaryolar
Doğu Avrupa

5228X5.jpg

Kuzey Afrika ve Yakın Doğu

AggANB.jpg

Asya

0LL7gY.jpg

Ben İsveç'i seçerek Hristiyanlığı reddeden senaryoya başladım bakalım neler olacak? :)

488LQ7.jpg

Patron Tanrı çıldırdı :)
AgEJOQ.jpg
[+] 1 üye House nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyun bitti, Hak dini olan Asatru'yu elimizden geldiğince yaydık.
(Çoğu şehir tek seferde convert olmuyor en az 2-3 kez misyoner yolluyorsun. Sanırım azınlıklar ile ilgili bir durum)

İskoçya 200 yıldır vassal'ım ama oyun baydığı İngiltere'yi annex'lemek ile uğraşamadım.

Bu Ming ve Commonwealth'i Cossacs'ta nerf'lerler umarım.

AgEJOQ.jpg
[+] 1 üye House nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.